Pacientele optimiste si gravi ale dr Tutunaru 47

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Iyoana , Ysa va multumesc pt pumnii stransii , hiperstimularea a fost f nasoala , nu am crezut ca poate fi asa de periculoasa , in ultima faza ajunsesem de mi se coagula sangele prea repede de m-au bagat la urgenta pe Clexane , oricum juma de luna dec. l-am tinut pe dr. T numai in tensiune ,un dr super profesionist , f atent si grijuliu , desi sunt pacienta lui de vreo 4 ani mi-a depasit asteptarile . Acum chinul a trecut , acum sunt nerabdatoare sa imi iau puii acasa . Va tin pumnii , sa mearga toate ca pe roate la voi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hera25 spune:

Ysa iti urez succes in proiectul bebe si sa pleci cat mai repede la Odisee...
Lauravoinicu ma bucur ca esti bine acum. Ai sa vezi ca vei reusi cu siguranta. Trebuie sa fii optimista. Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

lauravoinicu, cea ce ai patit tu are vreo legatura cu endometrioza? am citit din urma si parca am retinut ca si tu ai endo, sper sa nu gresesc, hiperstimularea a aparut pe fondul endoemtriozei, ce ti-a zis tutu? si eu voi incepe de luna viitoarei inseminari, si daca nu vom avea noroc, in vara vreau sa trec la fiv, si am ceva emotii, imi este tare teama de stimularile astea... te pup si iti doresc mult succes si sa dea dumnezeu ca puiutii tai sa ramama la tine in burtica pana la 9 luni

"After all, tomorrow is another day!"

Mergi la inceput

Cristty , da intradevar am avut si eu endometrioza , dar nu prea avansata , dar nu are nici o legatura cu hiperstimularea , stai linistita nu toata lumea pateste ce am patit eu , se intampla rar asa ceva . Eu ma cam asteptam la asa ceva fiindca la fiecare stimulare pt inseminare am facut hiperstimulare dar forma mai usoara , am o problema la ovare , ele nu functioneaza decat stimulate si atunci sunt prea productive datorita faptului ca ele in majoritatea timpului sunt in repaus . In general femeile cu sindrom de ovar polichistic au un risc mai mare de a face sindrom de hiperstimulare . Si oricum daca faci IUI , nu vei face punctie si riscurile scad considerabil de a face hiperstimulare, problemele apar in general la FIV , dupa punctie. Oricum esti pe maini bune , dr.T stie sa gestioneze situatia , nu-ti mai fa tot felul de ganduri . Bafta la inseminari , sa iti iasa din prima si sa nu ajungi la FIV.
Ai facut cumva laparoscopia pe 1 decembrie ? nu cumva noi ne-am intalnit la spital ? s-ar putea sa te confund , dar am cunoscut o fata Cristina in spital care se pregatea de laparoscopie , cand eu stateam la perfuzii

Mergi la inceput

laura, , multumesc de raspuns, din pacate in urma primei laparoscopii am fost diagnosticata cu PCOS, a fost cam asa:
in februarie 2007 am facut laparoscopie la filantropia. dignosticul a fost: endometriosa stadiu III, PCOS. mi s-a facut drilling ovarian si adezioliza, din pacate doctorita mi-a zis ca nu a putut curata toata endometrioza, fapt ce m-a determinat sa cer si alta parere. asa am ajuns la doctor T care s-a crucit cand a auzit ca m-a operat si nu mi-a curat endometrioza. asa ca in octombrie 2007 m-am operat din nou si temerea mea si a dansului s-a confirmat:endometrioza nu fusese curatata aproape deloc, era cam peste tot, iat dansul a ars tot. ideea este ca reactionez destul de urat la tratamete hormonale, in martie 2007 am inceput tratament cu zoladex si in loc sa se opreasca cm, am avut hemoragie continua timp de 21 de zile, deci... ISA se face intotdeauna cu stimulare, chiar daca ovarele produc corespunzator? (eu in fiecare luna am cate un folicul de 24-25 mm in ziua 10)

Mergi la inceput

laparoscoia am facut-o pe 26 octombrie

Mergi la inceput

Cristy , dr.T ti-a zis ca ai PCOS , sau ai ovare cu aspect polichistic ?..fiindca este diferenta , ca sa stii daca ai PCOS trebuie sa faci niste analize (glicemie , DHEAS, testosteron , raportul fsh-lh) , si sa ai o multime de alte probleme cum ar fi :acnee , pilozitate , obezitate . Eu nu cred ca ai PCOS .
Si eu am crezut o perioada ca am , chiar si bioloaga cu care am facut FIV mi-a zis ca am PCOS , dar dr. T a zis ca eu nu am asa ceva , ca analizele mele nu sugereaza asta si ca el ma stie de multi ani ca pacienta si nici vb de asa ceva . Desi daca stau sa ma gandesc hiperstimularea pe care am facut-o cam asta mi-ar indica . In fine eu merg in continuare pe mana lui .
Inseminarile dr.T le face numai cu stimulare din cate stiu eu , sansele sunt mai mari , oricum pt IUI iti va da stimulare usoara , gen clomifen , eu nu am facut cu clomifen fiindca la mine nu da nici un rezultat.
Stai linistita ,cat timp vei face tratamente hormonale , vei fi sub supraveghere , mai rau ca mine , crede-ma nu reactioneaza nimeni . Dr isi da seama din timp daca exista risc de hiperstimulare si se poate abandona procedura si nu patesti nimic.
In cazul meu dr ar fi putut sa imi opreasca tratamentul si sa abandonam totul ,si nu mai pateam nimic, dar eu alta sansa nu as fi avut sa duc nici o stimulare pana la capat , asa ca , cu acordul meu am mers mai departe , nu putea sa ma piarda , am avut multi foliculi , era pacat , altfel alta sansa nu as fi avut . Am riscat , am trecut prin clipe groaznice , traume fizice si psihice , dar acum mi-am revenit si nu regret nimic . As face orice sacrificiu pt a avea un bebe. Sper ca intr-o zi sa ne vedem cu toate visul implinit.
Sa ne tii la curent cand te apuci de inseminari . Sa nu iti fie frica de tratamente , o sa fi bine , eu iti tin pumnii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

Dragele mele, buna dimineata si va invit sa va continuati discutiile
aici

iyoana
Anul asta se intampla ceva!

Mergi la inceput