Nazdravani de aug-sept 2003

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ma bucur ca v-au placut fotografiile de la serbare, au fost tare draguti cu totii. Au fost 2 grupe-cea a Silviei, unde sunt copilasi intre 3 si 5 ani si o alta grupa cu copilasi mai micuti...intre 1 an jumate si 3 ani...mititeii saracutii au cantat si ei cum au stiut, erau imbracati in moshuleti si erau atat de scumpi....
A avut si Diana spectacol, tot de Lucia. Ei au avut mai sofisticat putin, si un fel de sceneta cu tomte(asa a fost si Diana) care sunt spiridusii moshului, un fel de elfi. Apoi a urmat spectacolul de Lucia, au cantat foarte frumos, ei au spus si cateva poezii. Daca aveti curiozitate si timp, puteti vedea.

danat, asa e cum spui, copiii sunt foarte dezinvolti. Silvia saracuta, in poza aceea de grup e retrasa, abia incepuse caminul, era cam singuratica si mie mi-a zis ca nu va sta la poze . Se pare ca totusi educatoarele astea au un simt extraordinar, au stiut in mai multe situatii cum sa o ia pe Silvia(care de felul ei e independenta si incapatanata, de ce insisti, de aia e NU-ul mai puternic )...au reusit sa o convinga atunci cu pozele, au reusit sa o faca sa manance...nu chiar orice, dar muuuulte mancaruri pe care acasa le refuza, iar acum le mananca si acasa.
Mult succes lui Raduc la serbare!

roisin, sa stii ca e un loc foarte linistit, aici unde stam noi. In SM stateam pe o artera principala, care leaga Oradea(implicit Europa de vest) de partea de nord a tarii si de Ucraina, treceau zi si noapte tiruri care faceau tare mare galagie, se scuturau de mama-mama pe gropile si denivelarile din sosea. Norocul nostru, daca pot spune asa, a fost ca stateam la et.8 si galagia era atenuata putin. Dar gazele de esapament urcau din pacate pana sus , iar in timpul zilei era un vacarm de nedescris, mai ales ca era semaforul la vreo 50 de m de blocul nostru si coada se intindea de multe ori pe 500 de m...claxoane multe, masini care demarau...
Aici pana ne-am obisnuit cu linistea, a fost greu ...glumesc. Tot orasul e linistit, nu e populatie mare, doar 22.000 de locuitori, toata insula are 65.000. Unde pui ca SM are 150.000 de locuitori. Dar asta e acum, noi am prins toamna-iarna. Vara cica e nebunie, e un loc turistic foarte preferat de suedezi(si nu numai), sunt multe locuri de plaja, pe toata insula, e cel mai cald loc din Suedia si se poate face chiar si baie in mare in unele perioade din vara, depinde de curenti. Aici in Visby sunt mai multe campinguri, un aquapark(pe care abia asteptam si noi sa-l testam) e si oras medieval in patrimoniul UNESCO, natura care e extraordinara, plin de rezervatii...sunt multe atractii vara aici. Statisticile spun ca peste un milion de turisti vin in timpul verii pe insula . Noroca ca suedezii au concediu lung, asa ca 5 saptamani putem pleca linistiti si aproape ca trece vara .

Dana-ene, roisin, iuliana...sa stiti ca fetele voastre seaman foarte bine intre ele, eu cred ca v-am mai zis .

Apropo de intelegerea intre frati/surori...ale mele ma capiaza! Pana intr-o vreme interveneam si imparteam dreptatea, cum se spune...dar m-am saturat! Chiar nu mai puteam, se cearta de la orice, le-am lasat in pace, nu mai intervenim noi astia marii, sa se supere si sa se impace singure, ca altfel nu vor reusi sa se inteleaga niciodata. Fiecare vrea numai cum vrea ea, Diana ca e mare, vrea sa o dirijeze pe Silvia, iar asta mica de incapatanata si independenta ce e, nu vrea sa asculte chiar de ce i se spune...asa ca e un razboi continuu si mai mult se joaca separat. De fapt Diana nu prea se mai joaca, ea e cu computerul...a vrut si Silvia, acum avem la amandoua program pe computer...apoi cu filmele, cu emisiunile la tv si cu cartile. Citeste foarte mult si in suedeza, ca in romana a devorat cartile ce le-am avut si se roaga de mine sa-i "aduca" moshul vreo 4-5 carti sa nu se plictiseasca in vacanta . In rest, biblioteca sa traiasca!

Hai ca m-am intins si io, m-am luat cu povesti...va pup!

Mihaela si familia mea

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Gata, plecam in Puerto Vallarta pe 11 ianuarie si stam 8 zile. Ne-am luat biletele azi si de abia asteptam. Nici nu imi vine sa cred.

Miine mergem la un concert de copii si sper sa le placa fetelor. Joi am ultimul examen si apoi intru in vacanta o luna de zile...iuhuuuuu. Tot joi are si Emma la balet un mini spectacol de sf. de an, dar din pacate eu nu pot sa ma duc pentru ca sint la examen, asa ca o sa se duca Alex cu ele.

Cristina, drum bun si usor!

Mihaela, si eu mi-am propus sa nu mai intervin, dar parca nu pot sa rezist sa vad cum Emma ii cara bobirnace Dianei tot timpul. Va trebui sa ma obisnuiesc.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Salutare, fetelor !

Eu acum am venit de la un spectacol cu dansul furnicutelor. Frumos, mai, frumos! Chiar de-l mai vazusem, tot m-am emotionat ca moaca. Asta e!
Maine avem serbarea de Craciun si am si pentru asta niste emotii uriase.
Poze? Poate poimainele pun, sa strang mai multe.

Iuliana, chiar asa: IUHUUUU! Ma bucur ca ati reusit sa luati biletele. Super!
Ca si tine am aceeasi impresie, adica parca nu seamana chiar atat de mult frunzele mele. Dar toata lumea spune ca da.

Si ai dreptate, la fel spun si eu despre fetele tale si ale lui Roisin: ca 2 picaturi de apa seamana intre ele.

Roisin, haioasa serbarea voastra. Interesante rolurile, pacat ca nu ai inteles prea multe sa ne explici despre ce e vorba. Costumul Mirunei tu l-ai facut sau e recuzita?

Anka, da, au venit de vreo 2 saptamani si ceva corturile. M-am linistit pe tema asta.

Mergi la inceput

De abia acum ma culc dupa ce 2 ore am mesterit la impachetatul cadourilor. Vazindu-le asa gramada si "aranjate pe copii", imi zic intr-adevar ca sint nebuna. Asta dupa ce Alex m-a asigurat din start ca sint nebuna ca am cheltuit atitia bani (nu zic cit). Adunate, sint 2 saci si jumate de jucarii si alte minuni. Le-am cumparat si niste caluti (de fapt numai capatinele pe un bat:))), ca tot imi calareau matura si se bateau de la ea. Ei, de abia acum am descoperit ca, daca apesi pe ureche, se aude zgomot cum galopeaza si necheaza. Parca vad ca asta o sa fie atractia serii si nu celelalte jucarii mult mai scumpe. Din pacate nu am gasit decit numai unul roz, celalalt e maro si tare ma rog la cel de sus sa nu se bata, dar le zic si eu ca unul e mami-calut si celalat e tati-calut:).In orice caz, Alex i-a zis Emmei ca o sa vina Mosul cu un sac maaaaare plin cu jucarii si Emma asa a facut niste ochi mari si a sarit in sus de bucurie. Sper ca si Diana sa reactioneze bine. La mine si ta-su nu vine Mosul ca ne-a facut deja cadou vacanta in Mexic si e mai mult decit suficient.

Duminica am fost la concertul de copii (o sa pun si niste poze, dar, din nefericire, facute cu telefonul, ca am uitat aparatul acasa). Concertul a fost intr-o biserica maaaare catolica si frumoasa foc, cu un fel de scena in interior pe care au stat copiii f. aproape de cor. Fetelor le-a placut f. mult mai ales ca a venit si Mos Craciun si s-au inghesuit si ele sa le dea acadele. De asta spun ca sper ca Diana sa nu faca figuri cind o sa vina acasa pentru ca in cele 2 ocazii in care l-a vazut nu i-a fost frica deloc, ba chiar s-a dus cu tupeu la el. Apropos de biserica catolica. Pai, frate,e o placeresa te duci acolo sa asculti slujba...stai jos in banci, sala mare cu acustica perfecta, cu cor etc. Pai, la noi ( de asta si ma duc ffff. rar la biserica) tre' sa te chinui sa stai in picioare cit timp tine slujba si, daca mai ai si bafta cacaioasa sa vina multa lume, iti dai coate cu alte persoane. Eu personal niciodata nu am avut rabdarea sa stau pina la capat:).

Emma a fost bolnavioara saptamina trecuta, cu voma si fara febra. A tinut-o 2 zile, apoi a inceput ta-su in acelasi timp cu Diana. Mititica, desi nu mai vomita de ieri, are 3 zile cind nu maninca mai nimic si sint pur si simplu disperata. Eu n-am nica, iar Emma mi-a mai tras un vomitat azi imediat dupa ce a mincat si unul aseara. Alaltaieri Diana pur si simplu m-a speriat in ce hal a putut sa vomite...cu jet mare. Nu stiu ce au, dar ma rog sa nu ma apuce si pe mine ca asta mi-ar mai trebui acum. Oricum, cred ca o sa ma ocoleasca.

Mai e saptamina asta si intram cu toatele in vacanta. Sa vedeti ce suparare pe capul Emmei o sa fie, mai ales ca tine 2 saptamini.

Zilele astea o sa incep aprovizionarea pentru Craciun. O sa am 6 persoane invitate la masa in seara de Ajun si inca nu stiu exact ce sa gatesc pentru ca nu am facut inca meniul.

Gata, ma duc la culcare ca miine scol fetele la 6.30 si nu le-am pregatit haine pentru scoala.

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

Mergi la inceput

Am pus niste poze aici http://good-times.webshots.com/album/560792088nrdrih?start=12 pag 2,3 si aici http://good-times.webshots.com/album/561787778czhngD .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

salutare tuturor!!
daaa.. de necrezut, suntem intregi! am supravietuit drumului. in priml 10 minute de drum , adica dupa iesirea din parcare... ne-am pus aceeasi intrebare de 1000 de ori...sigur stim e facem?! pt ca copiiii erau in verva, si un scandal monstru in masina. si erau doar 5 din cei 2500 de km... apoi a dat domnu si s-au linistit.

prima autostrada, la romani, ne-a taiat unu calea nasol de tot, a franat cristi la maxim, si-i explica ce bine ca am pus cauciucuri de iarna ca altfel ne duceam ca sania in ala.

la pitesti prima experienta "pozitiva" cu un nod de autostrada... habar n-aveam ca au dat drumul la entura pitestiului, asa ca in loc sa fim in drum spre craiova ne-am trezit in drum spre ramnicu valcea. bon, nourile nemtesti pareau acum floare la ureche, daca am reusit sa gresim drumul la noi.

dupa craiova a inceput sa ninga... si ne gandeam daca resim sa urcam fara lanturi dealul la soacra-mea. am reusit, am ajuns la nani. a doua zi speram sa dormim in germania. a nins si a dou zi pana am trecutmuntii, am ajuns la timisoara acoperiti cu gheata, de-am frecat ca naiba numerele ca nu se mai vedeau. pe la sannicolaul mare se pune o lapovit si-o ninsoare, eru deja 5 cm pe sosea... f interesant, deja aveam noroc daca treceam in austria. la unguri autostrada curatica, dar cand trecea unul pe langa tine numai vedeai nimic prin parbriz. la budapesta era din nou soare, nem invartit un pic pe centura si-am scurtat prin oras, sa vad si eu podurile. in austria, nu s-au uitat a pasapoarte, doar la cauciucuri. chiar daca ningea, autostrada e curata ca-n palma. am mers pana dincolo de nuremberg, apoi nani. deja mai aveam putin pana la paris, unde am ajuns a dou zi pe la 14:00.
si a fost relativ lejer cu copiii, exceptand meciurile de box, pusul pe olita pt ca nu voau sa faca in pampers...
ici umblam dstul de putin, e un ger de crapi, nu putem sta f mult pe-afara, spre disperarea mea.

asa ca am intrat acum sa va spun sarbatori fericite, un craciun minunat tuturor, sa va aduca mosul sanatate si liniste in case!
de copii am vazut ca are grija.

pt toata lumea!

ps. ignorati literele lipsa, am un laptop cu tastatura cam vraiste, si oricum nu prea le vad pe intuneic...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Saluti!

cristina, ma bucur ca ati ajuns cu bine la Paris, fara incidente. Dar ati facut ceva drum in a 2-a zi...
Sa aveti distractie placuta in Paris, sa vedeti lucruri frumoase.

Eu va doresc un Craciun Fericit , petrecere frumoasa si muuuulte cadouri de la Moshu'.

Sa ne reauzim cu bine!

Mihaela si familia mea

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Cristina, bine ca ati ajuns. La ce te asteptai? Sa fie tot drumul lin si frumos?:))

Va urez si eu un Craciun Fericit si sa va aduca Mosul cit mai multe daruri.

Sa va zic o faza. Eu azi in febra gatitului. Il trimit pe Alex la cumparatrui (saracul s-a dus de vreo 4 ori ca tot am mai uitat cite ceva). In fine, il trimit dimineata la magazin si ii zic sa ia si plozii ca sa scap. El, cir ca mir, le ia in fine. Vine de la magazin, intra Diana in casa si zice" "mami....present". Intra Emma cu o cutie in mina si zice: tati ti-a luat cadou. Saracul ta-su era numai fetze ca, stergind niste cafea din masina (deh, frine bruste), nu a bagat de seama ca Emma a shutit cutia (un colier de onix, perlute si aur) si mi-a dat-o mie. El vroia sa mi-o dea miine, dar asa e daca te duci la cumparaturi de cadouri cu puradeii:)). Dupa ce l-am probat eu, am vazut-o ca se da Emma pe linga mine si ma intreaba: mami, cind o sa cresc mare, pot sa port si eu colierul tau? Asa ca de atunci e cu colierul la git sau in cutie pe care o cara peste tot:)). Mama mama, ma gindesc cind o sa fie mare:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Buna fetele.
Am intrat si ru sa va zic Sarbatori fericite, Craciun Fericit, sa va bucurati de Sarbatoarea nasterii Domnului, sa va aduca sanatate si viata implinita.

N-am mai fost de ceva vreme pe aici, am fost destul de ocupata, as avea multe de povestit, am terminat cu examenele, astept raspunsurile, fetele au facut o mica serbare la gradinita, ceva inedit, diferit de tiparele romanesti, in sensul ca a fost ceva foarte lejer, foarte comod. Am impodobit bradul, am pregatit aproape tot. zapada avem din belsug de ceva vreme, mai mult decat am fi vrut, chiar ne-a pus la munca in fiecare zi, sa ne scoatem masina din zapada. Astia dezapezesc destul de repede, soselele sunt imediat curate, dar pe stradute dureaza vre-o 2 zile pana vin sa ridice zapada, pana atunci doar dau cu lama si mereu ne bareaza masina de zapada, mai ales ca o perioada a nins in fiecare zi. Apropos de masina, ne-am luat una noua, Hyundai Accent, in rate.
Ne-am luat abonament la sala, sa va zic pretul? 200$ pe un an, incluse o gramada de aparate si instructor, sauna, piscina. Am mers de 3 ori pe saptamana.
Fetele se inteleg bine, se iubesc in general, mai apare si cate un moment de cearta dar din ce in ce mai rar. Oricum perioada asta a fost cea mai buna, ca aveam cu ce sa le potolesc, le spuneam ca nu mai vine Mos Craciun daca nu sunt cuminti. Ma inebunesc cu rochitele, cum intra in casa sa le schimb in rochite. Emma e cea mai vorbareata, toata ziua ma innebuneste, Andreea e mai cuminte, ma asculta mai mult. Intre ele vorbesc numai in franceza, daca le lipseste vre-un cuvant din vocabular il inventeaza. au inceput s-o dea si pe engleza, la televizor se uita la desene numai in engleza, emma cum e vorbareata repeta tot ce aude. Au invatat singure multe expresii scurte si numerele. Uneori imi raspun cu yes in loc de oui.
Si ca sa rapsun la ce-mi aduc aminte din ce-am citit:
Noua doctora Culcer din Romania ne-a zis ca ar fi bine sa luam vitamina D in lunile cu R, pana la 12 ani, pentru ca expunerea la soare e insuficienta, aproape inexistenta. Asa ca eu le-am dat, vad ca are efect mult mai bun decat cea naturala pentru ca asta vara n-am luat, au stat destul la soare si au crescut foarte putin, fata de lunile de iarna in care le-am dat. Emmei i-am dat si calciu pentru ca nu mamanca mai deloc lapte, derivate, Andreea manaca la greu asa ca n-am recurs la aceasta forma. Vitamine nu le dau ca mananca multe fructe proaspete.
Ce le va aduce Mos Craciun: o bucatarie cu printese, un calut balansoar (tine copii pana la 6 ani), o gramada de prostioare cu printese, lantisor, bratara, stickuri, poseta, creioane, farfurii, tacamuri, aparate foto digitale pentru copii (ca mereu ni-l fura pe al nostru), nici nu mai stiu ce le-am luat ca sunt ascunse prin dulapuri, n-am avut timp sa le impachetam, in seara asta, ca tot va veni Mosul cand ele vor dormi si le vor gasi dimineata sub brad.
Cristina, ati avut curaj sa plecati atata drum iarna, bine ca ati ajuns cu bine si distractie placuta.
Anka, la fel si voua, petrecere frumoasa prin Paris.
Iuliana, ca sa nu ratez ca pana pe 11 ianuarie nu mai e mult va doresc si voua petrecere frumoasa In Mexic. Nasul Emmei de botez e acum in Mexic, la Cancun, si-a luat bilet 2 saptamani in perioada cu Craciunul, am fi vrut si noi sa mergem dar daca ne-am luat masina nu mai reusim sa punem nici un ban deoparte, asa ca speram la anul.
Am vazut niste vacante din Romania in Mexic, doamne ce preturi, enorme, fata de aici, e drumul ceva mai lung dar nu se explica diferenta de pret.
Mihaela, n-am reusit sa vad pozele de la gradi si scoala dar promit ca ma voi uita. Sunt sigura ca sunt la fel de frumoase ca cele de pana acum.
Dana-Ene, sa ne povestesi cum e cu cortul. Vazusem si noi niste cortuir frumoase prin reclame, cu printese, pana am ajuns la magazin se terminasera, si pot spune ca le-am vazut in 2 locuri. Asa cum am patit si cu aparat digital pentru copii, super, la 30$, dar s-a dus stocul pana ne-am dus noi. De acum cum vad ceva ma duc in momentul ala sa cumpar.

va las, Craciun Fericit inca o data!

Ceva poze de la gradi si nu numai:
http://picasaweb.google.com/aorolly/Noel_garderie
http://picasaweb.google.com/aorolly/1_15dec
http://picasaweb.google.com/aorolly/21oct

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

SARBATORI CU BUCURIE, SPERANTA IN SUFLET SI IMPLINIRI
PE TOATE PLANURILE!

UN NOU AN, UN NOU INCEPUT, ALATURI DE CEI DRAGI!

CRACIUN FERICIT!

LA MULTI ANI!

Mergi la inceput