Uter septat fundic

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Arina,

Dupa anestezie ti-ai revenit asa repede?

Dar nu ai sanse sa ramai insarcinata natural? sau ati vrut voi sa faceti FIV? Cam cat costa toata "distractia" asta? Cat dureaza tratamentul anterior FIV?

Mersi,

Mara

Bafta multa!

http://tt.lilypie.com/NGt9p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

MaraAnisia,
Mie mi-a facut anestezie locala ca n-am vrut altfel, adica generala. Imediat dupa anestezie, te simti un pic ametita si obosita, dupa aia iti revii usor-usor. Eu dupa 24h am fost OK. La spital puteam sa stau oricat vroiam, mi-au si zis, dar n-am mai vrut eu sa stau ca eu venisem din Valcea si ma astepta cineva afara, cu masina.

Inainte de FIV trebuie sa faci niste analize. Exista o lista intreaga de analize care difera usor de la un medic la altul. Eu mi le-am facut dupa ce am citit pe net si dupa aia m-am dus cu ele la medic. Pt FIV ne-am hotarat pentru ca incercam de 4 ani, totul pare OK, amandoi functionam cum trebuie, dar nu se intampla.
Tratamentul pt FIV pe mine personal, m-ar fi costat cam 27mil lei. Fac o injectie Diphereline si apoi 30 inj Gonal F. Dar am reusit sa iau Gonalul compensat, adica in loc de 22mil o sa platesc 11mil. Ceea ce e super, nu?
Daca mai ai intrebari, te rog sa ma intrebi.

Papa,
Arina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Mersi, Arina, pt. toate informatiile. Sigur revin cu intrebari daca va trebui sa fac FIV.

Succes!

Sarbatori fericite

Mara

quote:
Originally posted by Arina21

MaraAnisia,
Mie mi-a facut anestezie locala ca n-am vrut altfel, adica generala. Imediat dupa anestezie, te simti un pic ametita si obosita, dupa aia iti revii usor-usor. Eu dupa 24h am fost OK. La spital puteam sa stau oricat vroiam, mi-au si zis, dar n-am mai vrut eu sa stau ca eu venisem din Valcea si ma astepta cineva afara, cu masina.

Inainte de FIV trebuie sa faci niste analize. Exista o lista intreaga de analize care difera usor de la un medic la altul. Eu mi le-am facut dupa ce am citit pe net si dupa aia m-am dus cu ele la medic. Pt FIV ne-am hotarat pentru ca incercam de 4 ani, totul pare OK, amandoi functionam cum trebuie, dar nu se intampla.
Tratamentul pt FIV pe mine personal, m-ar fi costat cam 27mil lei. Fac o injectie Diphereline si apoi 30 inj Gonal F. Dar am reusit sa iau Gonalul compensat, adica in loc de 22mil o sa platesc 11mil. Ceea ce e super, nu?
Daca mai ai intrebari, te rog sa ma intrebi.

Papa,
Arina

http://tt.lilypie.com/NGt9p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Imi zise azi doctoru la ecograf ca am uter septat fundic dar ca el nu crede ca ar fi motiv de infertilitate. Pentru ca din punctul lui de vedere nu are sens ca o sarcina de 2 mm sa nu se poata implanta bine din cauza septului. Pe de cealalta parte, citindu-va pe voi, ma gandesc ca nu are dreptate...
Eu am pierdut o sarcina la 10 saptamani. Nu stiu de ce... Pur si simplu sacul (care arata normal pentru varsta sarcinii) era gol - deci nu prea cred ca aici putea fi direct implicat acest sept.
Una "menstrual" la o saptamana dupa ce am "diagnosticat-o" (ziua 38 a ciclului)... aici putea sa isi bage nasul septul asta.

Voi ce credeti ? Ce dimensiune trebuie sa aiba ca sa fie o problema? Am facut multe ecografii pana acum si e primul care imi zice ca as avea asa ceva. Sincera sa fiu, la ecografie mie mi se pare ca totul arata bine... dar nu am ochiul antrenat.

Mergi la inceput

Alinushca, si eu tot uter septat fundic am si medicul mi-a dat verde la FIV.
Avorturi menstruale se pare ca orice femeie activa sexual si fertila are de cel putin 1-2 ori in viata. Multe nici nu-ai dau seama ca au fost gravide.

Septul pune probleme serioase cand este pe tot uterul, adica imparte tot uterul (din fundus pana la cervix) in doua jumatati mai mult sau mai putin egale. In acest caz, embrionul se poate implanta fie in sept si acesta fiind slab vascularizat, nu hraneste embrionul si apare avortul; sau se implanteaza normal, in uter, dar nu se poate dezvolta din cauza septului si iar apare avortul la varste mai mari de sarcina.

Probabil ca septul este mic, de aceea medicul tau nu este ingrijorat. Eu am intrebat 3 medici deja despre septul fundid si toti au zis ca nu ar trebui sa puna probleme. Sa speram ca au dreptate si ca nu vom avea probleme intr-o viitoare sarcina.

Numai bine,
Arina

Mergi la inceput

Mic sau mare mie nu mi-a spus decat atat "stiu ca se spune ca motiv de infertilitate dar eu nu cred o sarcina de 1-2 mm nu se poate fixa din cauza lui"... o zicea asa de parca purtam o dezbatere amicala. Cred ca am sa il schimb! Nici tie nu ti-a zis cat ar fi de mare, nu? O sa intreb cand merg la noul doctor cum e si ce parere are de asta. Si o sa iti spun. Succes mult in noul an!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

Alinushca , daca nu sunt indiscreta , ai putea sa mi spui la ce dr mergi ?

O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe

Mergi la inceput

Alinushca, ai fost la noul medic?? Ce-a zis de uterul septat fundic?

Un An Nou minunat tuturor fetelor, plin de bebei sanatosi si norocosi

Arina

Mergi la inceput

Nu, o sa ajung intr-o saptamana sau maxim 2 cel mai probabil. Poate pe parcursul saptamanii mai prind inertie si ma duc ca azi fiind pria zi de munca dupa concediu mi se pare imposibil sa fac ceva in vreo directie.

Mergi la inceput

Alinushca, sper de maine incolo sa prinzi ceva viteaza si asteptam sa ne zici parerea medicului 'nou'. Acum la cine mergi?

Mergi la inceput