Intoleranta religioasa
Raspunsuri - Pagina 12
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by denizel
Raman insa la parerea mea ca daca vrei sa vorbesti cuiva despre Dumnezeu, un forum este cel mai nepotrivit loc pe care il poti gasi...
Ei vezi, asta inseamna toleranta. Raman la parerea mea, insa dau si altora dreptul sa aibe parerea lor.
Chiar daca ceea ce este impartasit este bun, nu este locul potrivit sa impartasesti lucrurie acestea!
Ba da Denizel, insa este un timp cat sa impartasesti! Noi crestinii trebuie sa semanam samanta, Dumnezeu o face sa creasca. Este un timp de semanat si unul de recoltat. Este un timp cand esti in lucru si un timp cand iti scuturi picioarele de praf si te indrepti catre alta tarla sau alta cetate.
Deasemenea, ce avem noi in "straita" sunt margaritare, nu uita niciodata asta!
Multumesc pentru ideea expusa.
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
acsinte este cumva moderat? Caci mesajele postate de dumnealui cu 12 ore in urma (dupa ora postarii) apar pe site abia acum, ceea ce deruteaza oarecum dialogul.
Numai acuma ti-ai dat seama?
Multumesc moderatorului ca pot lua parte la discutii si in felul acesta!
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by aduscaquote:
Originally posted by acsintetina
Fiindca iau in serios cuvintele Scripturii si cred in Adevarul absolut!
Orice altceva poti spune, insa cand declari adevaruri absolute la care s ase raporteze aceasta lume, devii intolerant.
TIE ti se par adevaruri absolute, MIE mi se par povesti de speriat copiii.
ba nu, nu doar copii, ci si adultii.
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Tocmai asta este!
Depinde prin ce prisma privesti la aceste adevaruri absolute!
Daca privesti ca un umanist, un necredincios, ele vor aparea ca: "povesti de speriat copiii".
Daca privesti prin prisma unui crestin (copil al lui Dumnezeu)acestea sunt Adevaruri absolute!
Eu si familia mea traimi dupa aceste Adevaruri si principii si iti spun ca sunt benefice, sanatoase si reprezinta adevarata viata!
De exemplu daca abstinenta este demodata pentru unii, pentru mine ca si crestin care cred in Scriptura, este o valoare, un adevar absolut!
Cine ma poate obliga sa-mi schimb parerea si cine are de pierdut in alegerea adevarurilor?
Atunci cand fata dumneatale (de exemplu) traieste dupa adevarul imbratisat de dumneata si vine plangand acasa ca a inceput viata sexuala si ca prietenul a parasit-o, cu o inima ravasita, ce o sa-i spuneti? Probabil o sa-i spuneti: " Nu asculta de povestile de speriat copiii ale crestinilor, nu-i nimic mai sunt baieti pe lume".
Daca vine si cu un copilas in pantece, probabil ca o ve-ti trimite sa-l avorteze (ucida) si va veti multumi cu sistemul de valori si adevarurile imbratisate.
Totusi repercursiunile asupra fiicei dumneavoastra, vor veni si va vor demonstra ca ceea ce considerati "lucruri de speriat copiii" sunt realitati! Depresia, starea de vinovatie, anxietatea, lipsa increderii in familie si intr-un partener de viata, sunt doar putinele repercuriuni ale pacatului savarsit. Totul, deoarece parintele nu a stiut sa deosebeasca adevarul de minciuna, voia lui Dumnezeu de voia acestei lumi !
Succes in viata si amintiti-va de mine atunci cand "veti da cu capul" de adevarurile absolute expuse de mine aici!
lilanda spune:
quote:
acsinte este cumva moderat? Caci mesajele postate de dumnealui cu 12 ore in urma (dupa ora postarii) apar pe site abia acum, ceea ce deruteaza oarecum dialogul.
sa stii ca asta am sesizat si eu, si ma gandeam ca moderatorii ne fura jucaria, ntz, ntz, ntz, nu-i frumos sa fie intoleranti, mai ales cu chestiunile religioase si adevarurile absolute.
libertate pentru acsinteeeee!!!
aaa...vai, nici n-am observat ca acsinte-i moderat!!!
Da' acu' sa ma scuzati, nu-i vorba de libertate, ci de cit de des posteaza useru' acsinte-ntr-o zi..mai des decit intru io pe forum...iar intrarea mea e la fel de libera ca si cea a lui acsinte!! Asa ca ccc continuati...:-)))
capcaunul spune:
Asta da, user! Ce mai, un superuser! Ar avea nevoie de trei moderatori, in schimburi, ca sa-i tina ritmul!
ham spune:
quote:
Nu ca as tine cu neoprotestantii, pot sa-ti spun insa ca nu vei auzi niciodata "nu eshti k mine, vei ajunge in iad!"!
...
eu scriu exact ce mi s-o spus, nu fac prezumptzii; am rude adventishti, fara suparare, cei mai mari imbecili in viatza- dupa ce ca incercau agresiv sa ma convinga ca tre' sa fiu "de ziua-a 7-a" ca altfel iadu' ma mananca, au riscat cu buna-shtiintza viatza propiului copil, refuzand o transfuzie cand era absolut necesara; norocu' fetei o fo' ca faza se petrecea pe vremea abuziv-impushcatului shi doctoru' i-o dat cu shuturi afara din spital, facand ce trebuia shi salvand copila; acu' o sa vie N-shpe inshi sa-mi scrie despre libertatea de credintza, etc
fac ceva pe ea, cand datorita ei omori un copil!
relatzia cuiva cu Dzeu e treaba lui shi a Domnului, a nimanui altcuiva; ca acel cineva alege o biserica sau alta, ca accepta k intermediar un preot, predicator, imam, rabin sau nu, NU il face mai (putzin) credincios- bisericile nu sunt obligatorii in relatzia cu Divinitatea shi nici nu-tzi asigura automat drumu' spre desavarshire; din contra, cunosc mult mai multzi abonatzi la iad, k sa folosim aceasta parabola a "caderii", printre bigotzi (necredincioshi care pozeaza in exces credintza, folosindu-se de ea k sa-shi satisfaca rautatzile) decat printre cei nebisericoshi.
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by acsintetinaquote:
acsinte, astept raspunsul cu C14 din broasca. Tocmai pentru ca ma asteptam sa raspunzi cu un citat am specificat clar de la bun inceput sa-mi explici de ce aerul pe care-l respira broasca, asa poluat cum este, are mai putin C14. Stii? Repede, acum, cat doarme Emil Silvestru la Paris.
Experientele nucleare si mai ales exploziile atomice din atmosfera, au crescut proportia de C-14 din compozitia ei.
Banuiesc ca expunerea la radiatii a azotului creste concentratia de C14!
Daca stii dumneata mai bine, de ce nu ne explici, sa nu ne tii cu sufletul la gura?
Acsinte, asa cum banuiam, ai incurcat borcanele cu reactivi intre ele.
Tu imi spui cum poate creste procentul de C14 in timp ce eu te intrebam de ce broasca de pe drum a iesit la analize fara C14.
OK, iata povestea broscutei fermecate.
A fost odata ca niciodata, acum cateva milioane sau zeci de milioane de ani o padure frumoasa (sau o colonie de alge frumoasa, tot aia). Ce inspira CO2 pentru a-si completa cu ajutorul carbonului extras din el necesarul de proteine, lipide, zaharide, etc. CO2 din atmosfera, cu tot cu C14-ele aferent.
Anii s-au scurs, frunzele au cazut, apoi praful, namolul si nisipul s-au asternut odata cu uitarea. Tot asternandu-se zeci, sute, mii de metri peste ele, la un moment dat presiunea, temperatura si lipsa oxigenului au facut posibile reactiile (in speta catageneza) care au transformat puzderia de resturi organice in hidrocarburi. In acelasi timp insa (cateva milioane de ani), atomii de C14 renuntau rand pe rand la jobul lor ingrat de markeri pentru a se pensiona ca N14.
Si-asa a ajuns petrolul, combustibil fosil (evrika!), sa nu contina aproape deloc C14 si drept urmare benzina/motorina din rezervoare idem.
Ori masinile astea circula pe autostrada si polueaza aerul, adica emit la greu CO2, care CO2 are in componenta doar C12 (si putintel C13, just for fun), nu si C14.
Toate vietatile de pe marginea drumului, in speta ierburile sau algele din rigole, inhaleaza acest CO2 foarte sarac in C14. Broscuta creste cu meniul vegetarian sarac in C14 si-uite-asa ajunge la analize cu un procent de C14 mult mai mic decat surata ei capturata la tara, care-a respirat aer sanatos (adica nepoluat) cu procentul normal de C14 (+bonus de la generalii us/ussr/gb/france care-au pus umarul la cresterea procentului de C14 in anii 50-60 pana la interzicerea experimentelor nucleare in atmosfera)
Nota: Explicatia este una pur stiintifica si nu se doreste atingerea credintei niciunui user al forumului
b.nica spune:
quote:
Originally posted by lilandaquote:
sa stii ca asta am sesizat si eu, si ma gandeam ca moderatorii ne fura jucaria, ntz, ntz, ntz, nu-i frumos sa fie intoleranti, mai ales cu chestiunile religioase si adevarurile absolute.
libertate pentru acsinteeeee!!!
aaa...vai, nici n-am observat ca acsinte-i moderat!!!
acsinte cred ca este ponderat nu "moderat" .
b.nica spune:
dl. ham cam cat iti ia sa te traduci in "ardeleneasca" ca sa-ti exprimi cu fiecare postare off-ul(on-topic) cu ortodoxia?
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by hamquote:
Nu ca as tine cu neoprotestantii, pot sa-ti spun insa ca nu vei auzi niciodata "nu eshti k mine, vei ajunge in iad!"!
...
eu scriu exact ce mi s-o spus, nu fac prezumptzii; am rude adventishti, fara suparare, cei mai mari imbecili in viatza- dupa ce ca incercau agresiv sa ma convinga ca tre' sa fiu "de ziua-a 7-a" ca altfel iadu' ma mananca, au riscat cu buna-shtiintza viatza propiului copil, refuzand o transfuzie cand era absolut necesara; norocu' fetei o fo' ca faza se petrecea pe vremea abuziv-impushcatului shi doctoru' i-o dat cu shuturi afara din spital, facand ce trebuia shi salvand copila; acu' o sa vie N-shpe inshi sa-mi scrie despre libertatea de credintza, etc
fac ceva pe ea, cand datorita ei omori un copil!
relatzia cuiva cu Dzeu e treaba lui shi a Domnului, a nimanui altcuiva; ca acel cineva alege o biserica sau alta, ca accepta k intermediar un preot, predicator, imam, rabin sau nu, NU il face mai (putzin) credincios- bisericile nu sunt obligatorii in relatzia cu Divinitatea shi nici nu-tzi asigura automat drumu' spre desavarshire; din contra, cunosc mult mai multzi abonatzi la iad, k sa folosim aceasta parabola a "caderii", printre bigotzi (necredincioshi care pozeaza in exces credintza, folosindu-se de ea k sa-shi satisfaca rautatzile) decat printre cei nebisericoshi.
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
Adventistii sunt urmasii lui Ellen White. O prorocita care ca si Branham, Mohhamed si altii(Martorii ectc) a cam dat-o in bara cu prorociile ei.
Neoprotestantii (menoniti, penticostali, baptisti, penticostali, carismatici ectc), nu-ti vor spune niciodata "nu eshti k mine, vei ajunge in iad!"!
Unul care crede in Scriptura si nu in proroci falsi, iti va spune ca trebuie sa crezi in Iisus si sa calci pe urmele Lui ca sa ajungi in Cer!
Despre mijlocirea dintre noi si Dumnezeu, sunt de acord cu tine, e treaba omului si a Domnului. Numai ca Dumnezeu a ales ca mijlocitor intre noi si El, pe Iisus Hristos:
1TIM 2: 5 Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos,
1TIM 2: 6 care S'a dat pe Sine insus, ca pret de rascumparare pentru toti: faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenita,...
Daca noi ignoram alegerea lui Dumnezeu este alegerea noastra si vom suporta consecintele.