Intoleranta religioasa

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by Maria

Parerea mea,- in discutii si intalniri virtuale, in care protagonistii de cele mai multe ori nu se cunosc, este inutil sa incerci sa convingi pe cineva ca o anumita religie este mai buna sau este cea adevarata. Acest subiect, religia, tine de intimitatea fiecarui suflet, si fiecarui suflet i se incredinteaza in masura in care doreste sa se lamureasca. Intrebari de genul - exista Dumnezeu, care este Dumnezeul adevarat?, toti ne inchina aceluiasi Dumnezeu indiferent cum il numim ?, etc. - nu-si vor gasi raspunsul pe nici un forum. De aceea si discutiile in contradictoriu pe teme religioase pe forumuri nu vor folosi nimanui, chiar dimpotriva...
Cine esti tu interlocutorule care incerci sa ma convingi de un adevar sau altul? "Glasul"tau poate fi dulce si mieros, dar in spatele tastelor sa fi un pedofil sau un talhar sau un teolog fara charisma...
Discutiile pe teme religioase sunt utile, in masura in care, deja fiind lamuriti, cerem un sfat "fratilor" nostri de aceiasi credinta, in legatura cu anumite aspecte practice legate de cultul pe care il practicam - parerea mea.

Da! Foarte bine, asta in contextul unui forum cu un specific religios. Aici insa am inteles ca nu este vorba de un forum strict ortodox (de exemplu), "ci o casa a tuturor religiilor", cum se exprima cineva pe aici. Ei, daca avem parte de un "babilon", cred ca fiecare din noi ne putem lasa haina religioasa acasa si sa ne conformam, altfel devenim intoleranti si atacam persoane!
Eu consider ca fiecare are dreptul sa-si expuna parerile si sa fie gata sa auda si pareri contrare parerii lui! Daca nu, sigur ca sunt forumuri pe profil religios, unde poti da sfaturi fratilor si poti primi sfaturi de la fratii tai(intru religie)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

si fervoarea relgioasa kilometrica a lui acsinte si bascalia nelipsita a lui xeno de pe topicele cu/despre religie intra cam in aceeasi oala a extremelor, doar ca sunt opuse;

ambele imi amintesc de un banc...cind la scoala copii erau intrebati despre o fapta buna; Bula, care ajunsese foarte tirziu la scoala se mindrea si el cu o fapta buna: ajutase o batrinica sa traverseze strada; a durat insa extrem de mult s-o convinga sa traverseze, fiindca batrina avea cu totul alt drum....

http://www.floriinro.ro/

Loue ŕ bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by b.nica

a reusit pana la urma ceva acsintetina,desi nici pe departe ce isi dorea:sa ne facem cate o introspectie fiecare si sa ne reevaluam credinta si relatia proprie cu Dumnezeu,fiecare dupa credinta lui,tocmai acum la sfarsit de an si in preajma unor sfinte sarbatori.
la agresiunea lui verbala(cantitativa),ne-am simtit mai protejati in credinta noastra,ne-am regasit,sau poate nu.
sunt curioasa pe cati a reusit sa convinga cu citatele lui si cati forumisti au trecut hipnotizati la credinciosii lui acsinte,ca de, are si omu acesta un plan de infaptuit si poate asteapta si el un premiu de sarbatori .

Afla draga Nica, ca nu stie nimeni decat ca sunt crestin, nu mi-am dat nici o denominatie crestina. De ce? Deoarece nu vreau ca oamenii sa aibe afinitati pentru denominatii, ci pentru Dumnezeul Scripturii.
Pe acest Dumnezeu L-am prezentat si Eu cred ca El este Dumnezeu Creatorul si Mantuitorul omenirii. Cred ca de la cartea Geneza, pana la Apocalipsa Biblia este adevarata si este Cartea care ne "unge" sufletul.
Daca cautam undeva viata la aceste sarbatori, o gasim pe genunchi in rugaciune cu Dumnezeu si citind Sfanta Scriptura in casele noastre.
In seara de Ajun de Craciun obisnuiesc sa citesc impreuna cu familia mea, cu copii textele din Sfanta Scriptura care ne prezinta Nasterea Mantuitorului si pe urma avem cateva momente de rugaciune impreuna.
Daca crestinii din zilele noastre au nevoie de ceva, este de intoarcerea lor la Dumnezeu, trairea vietii in sfintenie si conform Sfintei Scripturi. Daca unora insa le este frica sa puna mana pe Scriptura, cum vor stii ei Adevarul, poate chiar daca cineva le va spune Adevarul, il vor considera ceva demodat si strain de credinta lor!
Daca nu as fi avut o cadere in viata, daca nu as fi trecut prin necredinta si nu as fi fost un impatimit, nu L-as fi iubit atata pe Domnul. Simtind iertarea lui mare, am si o iubire mare pentru El si pentru Cuvantul Sau:
LUCA 7: 47 De aceea iti spun: Pacatele ei, cari sint multe, sint iertate; caci a iubit mult. Dar cui i se iarta putin, iubeste putin.``
LUCA 7: 48 Apoi a zis femeii: ,,Iertate iti sint pacatele!``

Sunt oameni azi care de mici cresc in Biserica si nu inteleg ravna si dragostea unora care se intorc la Dumnezeu pe parcursul vietii.
Atunci cand eu m-am intors la Dumnezeu am inceput sa ma duc la o Biserica. In acea Biserica insa, erau din cei care au crescut de mici in acea Biserica insa nu L-au cunoscut pe Dumnezeu niciodata (deoarece eu m-am intalnit cu ei prin baruri si le cunosteam bine viata).
Le-am spus atunci cand am avut posibilitatea: "Sa nu credeti ca daca va numiti crestini X , religia voastra va baga in Cer, daca nu veti avea o intalnire cu Dumnezeu si nu va veti pocai de pacatele voastre, nu-l veti vedea pe Dumnezeu".
Din punctul meu de vedere crestin, este foarte clar ce spune Domnul Iisus:
MAT 16: 24 Atunci Iisus a zis ucenicilor Sai: ,,Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea, si sa Ma urmeze.

Deci, daca doreste cineva sa fie crestin trebuie sa:
1.Renunte la sine insasi. Adica sa renunte la egoism, mandrie,idolatrie, patimi, la tot ceea ce a pus el la loc de cinste in viata lui pana atunci, in locul care trebuia sa fie al lui Dumnezeu.
La multi oameni cunostiinta lor, pregatirea lor este o mare bariera in cunoasterea lui Dumnezeu.
Apostolul Pavel(Saul), de exemplu era un mare teolog si ucidea crestinii. A trebuit sa renunte la teologia lui, atunci cand s-a intalnit cu Iisus pe drumul Damascului si sa imbratiseze voia lui Dumnezeu.
2. Sa-si ia crucea. Aceasta necesita nu a lua o cruce de lemn in spate si-a o tara dupa noi, ci inseamna sa accepti ocarile, batjocurile din cauza credintei, din cauza lui Iisus. Inseamna sa accepti necazurile si incercarile (chiar prin boala) care-ti vin in viata. Acceptand toate acestea in viata ta cu seninatate, de fapt ti-ai luat crucea.
3.Sa-L urmeze pe Iisus.
Al urma pe Iisus inseamna a asculta de El, a asculta de Cuvantul Sau, revelat in Sfanta Scriptura.
Al urma pe Iisus inseamna a trai in sfintenie si a te lasa calauzit de Duhul in fiecare zi, pentru a vedea ce poti face pe acest pamant sa aduci mangaiere si oamenii sa auda Vestea Buna peste tot pe unde umbla pasii tai.
Al urma pe Iisus inseamna a trai si tu cum a trait El pe acest pamant, bland si smerit cu inima, plin de dragoste si plin de mangaiere!

Draga doamna Nica, daca ati inteles aceste lucruri de la mine si daca faceti asa, atunci sunteti o buna crestina si asta doresc la orice crestin de aceste sarbatori: sa ne lepadam de noi insine, sa ne luam crucea si sa calcam pe urmele lui Iisus.
Sarbatori fericite tuturor!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ana Stroe

si fervoarea relgioasa kilometrica a lui acsinte si bascalia nelipsita a lui xeno de pe topicele cu/despre religie intra cam in aceeasi oala a extremelor, doar ca sunt opuse;

ambele imi amintesc de un banc...cind la scoala copii erau intrebati despre o fapta buna; Bula, care ajunsese foarte tirziu la scoala se mindrea si el cu o fapta buna: ajutase o batrinica sa traverseze strada; a durat insa extrem de mult s-o convinga sa traverseze, fiindca batrina avea cu totul alt drum....

http://www.floriinro.ro/

Loue ŕ bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Stii cum sunt numiti astazi, cei care cred in mod serios in Scriptura? Fundamentalisti biblici!
De ce sunt numiti asa? Fiindca iau in serios cuvintele Scripturii si cred in Adevarul absolut!
In lumea de astazi devii intolerant atunci cand spui: Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, Hristos este Calea spre Cer, Mantuirea noastra, El este Adevarul si Viata!
Orice altceva poti spune, insa cand declari adevaruri absolute la care s ase raporteze aceasta lume, devii intolerant.
Liberalismul actual provine din ideile umaniste, din scoaterea lui Dumnezeu din centrul existentei si inlocuirea lui cu omul! O lume in deriva care si-a pierdut valorile, sistemul de valori lasat de Dumnezeu pentru noi!
Cand le pui fata in fata oamenilor, adevarurile absolute si Sistemul de valori al lui Dumnezeu, devii un fundamentalist biblic!
Asa le place unora sa ne spuna!
Zicea cineva: "ma tu chiar asa prost esti sa te lasi palmuit si sa nu zici nimic, injurat si tu sa binecuvintezi?" Sigur ca da, deoarece noi crestinii trebuie sa traim dupa alt sistem de valori, diferit de cel umanist sau cel al lumii actuale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

v-atzi indeparta cam mult de ideea topicului; acsintetina se plange de ideea propavaduita de preotzii noshtri ortodoxi:

cine nu-i ortodox, nu-i roman verde!

este adevarat, cum la fel de adevarat e ca la totzi neoprotestantzii auzi mesaju':

nu eshti k mine, vei ajunge in iad! (nu ca ortodocshii n-ar avea un mesaj asemanator, dar mai putzin agresiv parca)

eu cred ca daca Dzeu e Dzeu, nu ii pasa CUM gaseshti calea spre El, printr-o anume religie sau filosofie, ori independent de ele; Dzeu n-are orgolii, fiindca nu-i om.
nici macar a nu crede in El nu cred ca-l afecteaza, asta daca luam in calcul ca-i Entitatea Suprema, Creatorul!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ham

v-atzi indeparta cam mult de ideea topicului; acsintetina se plange de ideea propavaduita de preotzii noshtri ortodoxi:

cine nu-i ortodox, nu-i roman verde!

este adevarat, cum la fel de adevarat e ca la totzi neoprotestantzii auzi mesaju':

nu eshti k mine, vei ajunge in iad! (nu ca ortodocshii n-ar avea un mesaj asemanator, dar mai putzin agresiv parca)

eu cred ca daca Dzeu e Dzeu, nu ii pasa CUM gaseshti calea spre El, printr-o anume religie sau filosofie, ori independent de ele; Dzeu n-are orgolii, fiindca nu-i om.
nici macar a nu crede in El nu cred ca-l afecteaza, asta daca luam in calcul ca-i Entitatea Suprema, Creatorul!

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Nu ca as tine cu neoprotestantii, pot sa-ti spun insa ca nu vei auzi niciodata "nu eshti k mine, vei ajunge in iad!"!
Totusi exista sloganul "daca nu te pocaiesti vei ajunge in iad". Greseala este atunci cand unii considera ca a te pocai inseamna a deveni dintr-un om religios ortodox (de exemplu) unul neoprotestant.
Cine intelege asa, intelege prost!
Pocainta necesita o relatie cu Dumnezeu si nu cu religii, recunoasterea pacatului, marturisirea pacatului, lepadarea de pacat si o viata noua traita in ascultare de Hristos Domnul.

Nu cred ca toti preotii ortodocsi spun ca "cine nu-i ortodox, nu-i roman verde!", insa o mare parte din romanii ortodocsi au impresia asta. Eu cred ca este o "politica" a BOR. De ce? Fiindca nu cred ca rusii spun ca cine nu-i ortodox nu-i rus, sau grecii, cine nu-i ortodox nu-i grec! Sau mai stii?
Totusi cred ca ideile acestea sunt implementate de politica comunista care a dorit sa treaca cu tavalugul comunist peste toate religiile din Romania. Unii au ramas tot cu vechea mentalitate!

Eu cred ca daca Dumnezeu este Dumnezeu, lui ii pasa cum ajungi la El! Calea de-a ajunge la El, este numai (din punct de vedere crestin) prin Iisus Hristos:
IOAN 14: 6 Isus i-a zis: ,,Eu sint calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decit prin Mine.
A nu crede in El, nu-L afecteaza pe El, ci pe noi oamenii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by acsintetina

Fiindca iau in serios cuvintele Scripturii si cred in Adevarul absolut!
Orice altceva poti spune, insa cand declari adevaruri absolute la care s ase raporteze aceasta lume, devii intolerant.

TIE ti se par adevaruri absolute, MIE mi se par povesti de speriat copiii.
ba nu, nu doar copii, ci si adultii.

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Acsintetina, nu sunt de acord cu tine!
Toti crestinii de pe pamantul asta cred ca Biblia e cuvantul lui Dumnezeu si ca prin Isus putem fi mantuiti.
Insa, in momentul in care un crestin iese in centrul orasului, se catzara pe un obelisc si incepe sa vorbeasca aerului de deasupra multimii adunate sa il priveasca, incep si ingiontelile intre participanti.

Tu vezi ce reactii ai starnit aici?
Oameni care cred in aceleasi adevaruri ca si tine, resping ceea ce tu spui. Oamenii astia isi resping propriile convingeri, numai fiindca le vad spuse de tine.
Nu pun la socoteala argumentele inepte (ca tot se poarta expresia de ceva vreme ) sustinute de cei care cred ca doresti sa ii strangi gramada si sa ii inghesui in biserica ta .
Vorbesc de oameni care cred in aceleasi adevaruri cu cele in care crezi tu, dar care pur si simplu nu suporta sa le vada scrise de tine.
De ce oare?
Scrii mesaje kilometrice, mesaje care nu pot fi citite.
Mai Acsintetina, daca tii neaparat sa scrii unor oameni care iti spun clar ca nu sunt interesati, scrie cat vrei tu, dar foloseste-te macar de cuvintele tale.
In plus, adreseaza-te unui om, nu intregii omeniri!

In fine, avand in vedere faptul ca toata lumea e in capul tau, chiar nu as vrea sa te fi suparat.
Raman insa la parerea mea ca daca vrei sa vorbesti cuiva despre Dumnezeu, un forum este cel mai nepotrivit loc pe care il poti gasi...
Si, judecand dupa reactiile pe care le-ai obtinut, tare cred ca am dreptate.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

acsinte este cumva moderat? Caci mesajele postate de dumnealui cu 12 ore in urma (dupa ora postarii) apar pe site abia acum, ceea ce deruteaza oarecum dialogul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

acsinte este cumva moderat? Caci mesajele postate de dumnealui cu 12 ore in urma (dupa ora postarii) apar pe site abia acum, ceea ce deruteaza oarecum dialogul.

sa stii ca asta am sesizat si eu, si ma gandeam ca moderatorii ne fura jucaria, ntz, ntz, ntz, nu-i frumos sa fie intoleranti, mai ales cu chestiunile religioase si adevarurile absolute.

libertate pentru acsinteeeee!!!

fetele de pe DC

Mergi la inceput