Rugaciune colectiva pentru a avea un copil(6)
Raspunsuri - Pagina 20
marryan spune:
buna dragele.
Am citit pe nerasuflate tot ce ati scris, nustiu cum voi dar eu daca nu citesc intr-o zi caut disperata un calculator sa citesc mesajele voastre, vestile pe care ni le dati zi de zi, cuvintele de incurajare, speranta si multa credinta.Va multumesc, cleo, adela, ainigriv, cocoleta(imi place nickul tau) pentru cuvintele voastre care intotdeauna imi aduc zibetul pe fata si o speranta noua. De azi incep o noua lupta, o noua luna care sper din suflet sa nu fie un esesc ca aceste doua care au trecut. Miine merg la biserica si voi duce lista, ma voi ruga pentru noi si ii voi cere lui Dumnezeu sa priveasca si la noi la mine si la sot sa se milueasca si sa ne binecuvinteze cu un bebe, azi am depasit un moment greu pentru mine, dar care incep sa il infrunt cu mai multa incredere. Si la servici am probleme si mi-am pus intrebarea incontr-o sa o iau acum si ce sa fac. Cred ca Dumnezeu sa nu ma paraseasca si sa ma ajute sa ma conduca pe drumul cel bun. Se pare ca nu chiar cu dreptul am intrat in noul an, dar am si partea buna a lucrurilor care nu se compara cu nimik decit dragostea, sprijinul si incurajarea sotului, pe asta mizezi zi de zi de cind sau inceput problemele.
Ma bucur fr mult pentru voi, ca sunteti bine, copilasii sunt bine, sa va dea Dumnezeu o nastere usoara, si sa va bucurati de bebelusi atunci cind ii veti tine in brate pentru prima data. Mereu ma intreb cind voi trai si eu aceste momente, si tot eu imi raspund"poate incurind".
Va iubesc pe toate sunteti surorile mele care va admir si va pretuiesc fr mult chiar daca inca nu ne cunoastem, zic inca poate ne vom vedea in poze. Va doresc un weekend plin de liniste si dragoste, Dumnezeu sa va pazeasca si sa va ocroteasca mereu. Doamne Ajuta.
Maria
'Love is an act of endless forgiveness, a tender look which becomes a habit!
nu a mai ramas mult pina voi afla ca s 
ainigriv spune:
Fetelor,azi am fost la control la dr,dar nu ne-am vazut la ecograf!!!Asa ca mai avem de asteptat vreo 3 saptamani,sa stim ce suntem noi...Intrebarea mea este,e normal consultul clasic acum?
Am ramas in continuare pe utrogestan,pana la 20 saptamani,mi-a dat si mie "elevit"vitamine si No spa,cica inclusiv pt durerile de spate,ca poate fi de la coloana,dar si de la uter care se mareste.Calciu nu e voie pana in luna a7a,ca da contractii uterine,cum mi-ati spus si voi si cica se osifica prea devreme cutia craniana.Eeee,nebuneala mare!!!Ma intreba si de triplu test,dar am zis raspicat NU si a recunoscut ca sunt foarte multe erori si rezultate fals pozitive.Acum ce vrea Dumnezeu,nu stau sa-mi fac tot felul de probleme.
Asa ca tot cu Dumnezeu inainte si maicuta Domnului sa ne apere,ca si medicii tot cu ajutorul lui Dumnezeu lucreaza.Sunt convinsa Marryan ca vei avea aceasta bucurie de a primi prun sanatos in pantece si nu este decat vorba de timp,cand va hotari Dumnezeu.Incercarile de la sevici nu fac decat sa te intareasca,stai linistita ca Dumnezeu este langa tine,te vegheaza si nu trebuie decat sa-i multumim pentru toate cate primim.
In rest mii de pupici tuturor,Dumnezeu sa ne aiba in paza si sa ne auda rugaciunile!!!Doamne ajuta!!!
aditi spune:
Buna dragele mele!
Am revenit si eu dupa o lunga pauza in care nu puteam sa ma conectez la internet. Am citit tot pana aici. Imi pare tare rau pt. pierderea unor sarcini si ma bucur pt. cele care au reusit sa ramana insarcinate. Dumnezeu sa va ajute pe toate.
Multumesc claudia, marryan, cristina si celorlalte fete pt gandurile bune, pt. rugaciuni si pomelnice. Sunteti deosebite, cuvintele voastre imi incalzesc sufletul de cate ori le citesc. Ma gandesc in fiecare zi la voi si la copilasii din burtici si mq rog pt toti de cate ori ma rog pt noi.
Bun venit fetelor care ni s-au alaturat de curand. Dumnezeu sa va binecuvinteze familiile cu copilasi sanatosi si voiosi, cat mai repede.
Sper ca ne vom 'vedea' mai des de acum, eu nu mai merg la scoala deloc, am obtinut concediu medical pana voi intra in prenatal. Apropo de scoala, sa stiti ca si eu sunt prof. de engleza si franceza si am avut relatii foarte bune cu copiii de la gradinita la clasa a 8a. Sunt tare draguti si dornici sa stie cat mai multe lucruri. Ca sa nu mai vorbesc e generatiile la care am fost diriginta. E deosebit de interesant sa stai de vorba cu ei, sa-i cunosti in parte pe fiecare, etc. Anul acesta as fi avut a treia generatie dar din cz sarcinii i-am luat doar in cls a 5a si anul acesta am dat in mainile unei colege. Imi pare rau dupa ei cu atat mai mult cu cat am vazut ca lor le pare si mai rau, ma iubeau inca din gradinita si ne intelegeam foarte bine, sunt atat de sinceri... E un sentiment deosebit sa vezi ca si dupa multi ani esti salutat si intampinat cu un zambet cald de fostii elevi, iti dai seama ca n-ai trecut chiar neobservat prin viata lor. Unii chiar isi amintesc ce le spuneam la orele de dirigentie(erau preferatele mele, am invatat si eu multe de la elevi) si acum imi multumesc pt sfaturi si sprijin. Nu spun asta spre lauda ci ca sa subliniez multumirea sufleteasca pe care o poti avea mai ales in aceasta meserie cand stii ca ai contribuit si tu la formarea acelor suflete minunate. Imi cer scuze pt ca m-am intins, e doar o particica din experienta mea de 9 ani in scoala (de atunci predau in scoala din mediul rural).
ainigriv mie mi-a facut consult clasic la 25 sapt dar dupa ce a vazut la eco, ca bebe e cu capul in jos si sarcina e putin coborata. De acum a zis ca nu mai are ce sa masoare si vrea doar sa vada daca colul e inchis. Acum avem 26 sapt si o zi si sper sa pot merge pana la capat cu bine, ca eu sunt cam slabuta si fiecare kg in plus il simt(nu pe mine ci in burtica). Eu iau in continuare utrogestan, elevit, ferretab si ultima data mi-a dat sa iau obligatoriu no-spa fiindaca iam mentionat de niste contractii pe care credeam ca le-am experimentat si n-am luat nimic. Mi-a spus ca no-spa ajuta uterul sa creasca mai ales la mine care am deja 32 de ani si e mai mic decat la 25 de ani si mai putin elastic. Deci nu e doar pt contractii, la durerile de spate pe mine nu m-a ajutat. Triplu test sau alte teste nu am facut nici eu, de obicei le recomanda medicul daca nu e sigur pe ceea ce vede la eco. Oricum la 3D si 4D sunt niste masuratori care se fac la copil(piramida nazala, clavicula, femurul, etc)si din care pote reiesi predispozitia de a suferi de diferite sindroame, asa mi-a explicat mie medicul la care am fost.
Baietelul meu e tare jucaus si sper sa fie asa si dupa nastere. Bineinteles ca isi incepe programul de gimnastica atunci cand eu vreau sa dorm. dar e bine si asa. Deja ma gandesc ca o sa-mi fie dor dupa burtica si miscarile ei , dupa nastere. E o experienta unica si greu de descris in cuvinte. E ceva ce numai Dumnezeu putea creea.
Ma rog ca Dumnezeu sa va dea tuturor aceasta experienta pe care o traiesc eu(doar partea cea frumoasa)macar o data in viata.
Sa fiti sanatoase si acest an sa va aduca doar bucurii si impliniri pe toate planurile.
Dupa cum vedeti e tare tarziu si ar fi cazul sa mergem si noi la culcare, probabil ca voi deja visati, noi...cu ochii deschisi.
Va trimitem 76 de 
, cate unul pt fiecare.
Aditi
26w si Andrei
27w
Doamne ajuta!
aditi spune:
Cleorevin zilele acestea cu e-mail-ul pierdut pe drum.
Dumnezeu sa-ti ajute pt tot ce faci si gandesti pt. noi. Esti o fiinta minunata. Mi-ar placea sa am si eu jumatate din bunatatea si caldura ta sufleteasca, din credinta ta etc.
Sa aveti parte de un weekend cat mai linistit oriunde ati fi!
ainigriv spune:
Aditi,sarut mana de lamuriri,m-ai linistit,credeam ca nu e normal sa te mai consulte asa,ci doar sa vada colul daca e inchis,iar restul la ecograf.Probabil ca stiu ei ce fac si simt ceva si la acest control.
Daaa,avem ca aceleasi stari privitor la copii cu care lucram, coincidenta,si eu tot clasa aVIa am la dirigentie si niste sufletele curate,de iti vine sa le mananci.Deocamadata mai mergem la scoala,dar nu stiu cat,ca e problema cu gripa si raceli.Chiar aseara ma durea in gat,tot timpul racesc sau mai iau cate ceva de la ei...
Fetelor le-ai dorit cel mai frumos lucru, sa simta minunea si asa va fi!!!Dumnezeu nu ne va lasa!!!Chiar ma gandeam,terminam capitolul si nu a aparut nici un bebelas?!Vin ei,cand vrea Dumnezeu,nu se poate sa nu umplem lista!!!
Pe 2 februarie e sarbatoare mare,"Intampinarea Domnului" si cred ca dupa Sf.Impartasanie de Craciun,ne putem spovedi si impartasi din nou,cu cat mai des,cu atat mai bine.Sa ne ajute Dumnezeu sa ne curatim de pacate,sa primim lumina,ca vine si bebe pe urma.Doamne ajuta!!!
aditi spune:
ainigrivciteam acum intr-o carte scrisa de o autoare din America ca tuseu vaginal se poate face de la prima consultatie pt a se determina varsta sarcinii si eventuale anomalii ale bazinului care ar putea pune probleme sarcinii. Deci cred ca depinde de medic si de situatia fiecarei gravidute, individual.
tuturor fetelor cu burtici si viitoare burtici pot sa va trimit pe o adresa de e-mail cartea despre care spuneam mai sus. Eu am obtinut-o tot prin e-mail de la fetele de pe alt forum si ma bucur ca o am, e super explicita si plina de imagini cu explicatii. E utila atat inainte de a ramane insarcinata cat mai ales dupa conceptie si nastere.
Am gasit lucruri in aceasta carte, diferite de cele din alte carti pe care le-am cumparat. Probabil pt ca e vorba de practica dintr-o tara cu experienta mai mare in orice domeniu decat Romania. Daca nu o aveti si credeti ca va este de folos sau va va fi de folos o trimit cu placere si e si gratis
.In librarii nu am vazut-o dar pe internet era aprox. 1milion anul trecut.
Titlul cartii este "Mama si copilul"-Un ghid practic pt ingrijirea copilului de la momentul conceptiei pana la trei ani, scisa de Elizabeth Fenwick.
Care doriti sa o aveti, trimiteti-mi un PM cu adresa de mail si cand am timp o trimit(e impartita in mai multe fisiere, sa aveti rabdare la copiere pe desktop).
Daca tot sunt la capitolul carti, pot sa va mai sugerez carti cumparate de mine la indicatia unui psiholog :
Anne Bachus-"Jocuri pt copii de la o zi la sase ani"-150 de jocuri antrenante, Ed. Teora . Acum pretul e 9,90 ron.( Jocurile sunt foarte bine gandite pt a dezvolta diferite capacitati sau simturi la fiecare nivel de varsta.)
Anne Bachus- "Cresterea copilului de la 0la 6 ani"- Manualul parintilor, Ed. Teora (In aceata carte sunt incluse si jocurile de mai sus)39 Ron cred.
Cleodespre aceste carti voiam sa-ti scriu dar m-am gandit ca poate e bine sa afle si alte fete despre ele.
Sper sa va fie utile. Imi cer iertare daca am depasit tema forumului.
Aditi si 
Doamne ajuta!
aditi spune:
Virginia si celelalte gravidute atentie la virozele din aceasta perioada precum si la epidemiile de varicela care au reaparut. Copiii chiar daca nu fac varicela pot fi purtatori si aflati cu intarziere, cred ca stiti. Eu si din aceasta cauza mi-am luat concediu, asa m-a sfatuit dr. de familie. Evitati si aglomeratiile, mijloacele de transport, magazinele, statul la medic, etc. L-am atentionat si pe sotul meu sa fie atent la cei din jurul lui care sunt bolnavi, pt a nu-mi aduce acasa vreun virus. Bineinteles ca increderea in Dumnezeu e cea mai puternica dar e bine sa avem si noi grija atat cat putem.
Eu din august pana in octombrie am tusit intr-una, poate va amintiti. Am luat doar remedii homeopate, ceai de maciese si catina, de fructe de padure, f rar de tei, cu miere si multe citrice. Atentie nu e voie de la albine decat mierea, propolisul nu e indicat si nici alte ceaiuri, asa mi-a zis med homeopat, pt siguranta. Multumesc lui Dumnezeu ca m-a scapat. Acum ma feresc cat pot. Nu e voie nici vit C decat din fructe si legume. Practic nu e voie nimic. Sa fiti sanatoase. Maica Domnului sa va pazeasca de toate bolile si de orice rau si copilasii vostri sa creasca sanatosi si puternici.
Aceleasi sfaturi si celor care veti fi gravidute.
Dumnezeu sa ne pazeasca pe toate!
ainigriv spune:
Offf,Aditi,ai dreptate cu virozele astea,eu cred ca tocmai am primit una!!!Ma doare in gat exact ca in reclama cu Strepsils si de frica sa nu fac febra am luat oscillococinum si homeogene 9-pe baza de plante.Sper ca cei de la Boiron stiu ce fac,daca le prescriu pt gravidutze.Problema este ca mi-am intrebat dr si cica nu sunt studii si experimente pe ele prea multe pentru ca sunt noi.Asta este acum,sa ne aiba Dumnezeu in paza!!!Dar cu bolile copilariei este chiar o problema,ca nu stiu ce am avut si ce nu,asa ca sper sa trec cu bine cele 2 saptamani pana la vacanta si apoi cred ca-mi iau si eu medical.
Cartea este super,daca o poti trimite,cand ai tu timp,o sa-ti las adresa mea de mail si in felul asta ne mai "luminam",ca tot felul de probleme iti faci,daca stai sa asculti in dreapta si in stanga.
In afara de voi nu-mi place discut cu nimeni, sa ascult povestile celor trecute prin asa ceva,parca numai partea negativa a unei sarcini o evidentiaza,parca a naste un copil e o corvoada si cand o aud pe aia:"ai sa vezi tu dupa cum e...!!!"ma termina.Tare le-as pune sa citeasca un pic ce scriem noi aici,sa vada ce inseamna sa iti doresti un copil,sa treci peste orice pentru a-l avea,dar nu vreau sa ne stricam noi atmosfera aici,asa ca ramanem intre noi!!!
Pupici multi fetelor,ca de obicei ne gandim la toate sufletzelele noastre dragi si ne rugam sa ne apere maica Domnului!!!
marryan spune:
Buna dragele mele.
M-am bucurat sa vad citesc mesajele voastre aditi, ainigriv, adela, vad ca deja incepe sa fie subiectul mai activ ca inainte si ma bucura si mai mult acest lucru!
Sunt fericita ca sunteti bine si aditi si virginia si adela si acum si cleo mama noastra se simte mai bine, e minunat ceea ce povestiti voi si totdeauna imi doresc sa traiest si eu macar o data acest sentiment pe care il traiti voi acum. Dumnezeu sa va pazeasca de orice este rau, sa fie intodeauna in preajma voastra si sa va ajute sa aveti o nastere cit mai usoara! Noi ne rugam incontinuare pentru voi si pentru toate fetele care doresc sa traiasca aceste minunate experiente a vietii.
Ieri am dus lista la biserica, cred si sper incontinuare ca Dumenzeu sa necalauzeasca paasii in viata, sa ne dea intelepciune si dezlegare fiecaruia din noi dupa voia lui.
Va pup si va doresc o zi cit mai frumoasa!
Maria
'Love is an act of endless forgiveness, a tender look which becomes a habit!
nu a mai ramas mult pina voi afla ca s 
adela achim spune:
Buna fetele mele dragi,va multumesc pentru incurajarile voastre,nu pot sa spun ca toate sinteti minunate...Dumnezeu sa va binecuvinteze cu prunci sanatosi....
Eu sint mai bine,am reusit si am iesit din casa,si am fost la cumparaturi pentru ce am eu nevoie in spital,ca bebele sta foarte bine la capitolul asta...
Deci incep sa ma pregatesc,asa putin cite putin si nadajduiesc ca ,cu ajutorul lui Dumnezeu sa mai stea un pic bebele la caldurica...macar o luna.Acum am aproape 33 saptamini,fac si tratament cu Duphaston si Nospa,si cu ajutorul rugaciunilor-si ale voastre sper sa fie bine....
Marryan mi-a placut foarte mult ce ai scris,trebuie sa ai rabdare si Dumnezeu te va rasplati cat de curind...
Multumim ca ai dus listuta noastra la biserica,eu trebuie sa recunosc ca perioada asta am cam lipsit de la biserica,sper sa ma ierte Dumnezeu...
Virginiaiti doresc sa scapi cat mai repede de raceala,stoarce si doua lamaii cu miere de albine si bea asa, e foarte bun pentru cresterea imunitatii.Produsele homeopate sint foarte bune si eu am luat,si va recomand pentru prevenirea virozei sa luati Osciloo cate o doza la 2 saptamini.Deci bebele tau va cam tine in suspans,nu conteaza ce e doar sanatos sa fie.Sa iei tratamentul indicat,e foarte bun,poate ca daca luam si eu din timp nu ajungeam aici,asa ca linistita poti lua Nospa si Utrogestan.Calciu se da mai tarziu pentru prevenirea rahitismului la bebe,si se mai face si vaccinul antitetanos la 34 sapt...
Aditima bucur mult ca esti bine,multumim pentru sfaturile date,orice sfat e binevenit,multumim si pentru carte,o vreau si eu...
E bun si tratamentul tau,bine ca acum stai acasa,sa ne fereasaca Dumnezeu si Maicuta Lui de toate bolile si relele...Doamne ajuta!Ma bucur ca baietelu tau e activ asa trebuie sa fie...Observ ca pina acum sint doar baietei pe lista,ne rugam pentru toate fetele noastre,sa apara cat de curind gravidute si sa se umple listuta si cu fetite...
Va
pe toate si va doresc multa sanatate,si Dumnezeu sa va implineasa rugaciunile...
ADELA