IVM

IVM | Autor: zouzounaki

Link direct la acest mesaj

IVM(in vitro maturation)este o noua tehnica de fertilizare in vitro...care consta in faptul ca nu mai este necesara administrarea de hormoni...recoltarea ovulelor se face in starea in care acestea sint imature,iar intr-o perioada de 24-48 de ore,in laborator,ajung in stare matura...urmarea este ca la Fiv-ul clasic...se produce fecundatia cu ICSI sau fara si Et-ul...toata procedura dureaza o saptamina...costul este de 90% mai redus ca la FIV(214 euro)..rata de reusita este intre 30%-40%...aceasta metoda se aplica persoanelor cu PCOS(ovare plichistice),cu OHSS(hiperstimulare),persoanelor care nu raspund bine la tratament hormonal,celor care au avut mai multe esecuri..etc
In prezent,IVM se aplica in Grecia,Suedia,Anglia,Franta,Canada...
...pentru mai multe detalii,urmariti link-urile de mai jos...
Voua cum vi se pare aceasta tehnica noua?sint persoane care au incercat aceasta noua metoda?

http://www.babyworld.co.uk/information/trying/infertility_treatments/in_vitro_maturation.asp

http://www.ivf-embryo.gr/content/view/45/64/lang,en/

"A-I multumi lui Dumnezeu cānd vāntul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit;
a-I multumi īnsa cānd este furtuna, atunci se arata adevarata recunostinta."

"Fii totdeauna cu Dumnezeu, daca vrei ca Dumnezeu sa fie totdeauna cu tine."
*Sfantul Ioan Gura de Aur*

www.slide.com/r/IKu2kAsImz-u2VovpRqcSJA0BEUza-Al?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">me...
www.slide.com/r/fnRY8xtt2D_VUyFEmJByVOmyMT__MOCB?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">
iconita

www.politieanimale.lx.ro" target="_blank">SALVATI ANIMALELE SI VOTATI
zouzounaki licurici cu sclipici...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyxe spune:

Zouzou ma tem ca nu exista cineva printre noi care a profitat de aceasta metoda, mai ales ca este la inceputuri, iar la noi in tara nu cred ca a vorbit cineva despre ea.
De altfel suna bine, nu tu hormoni, nu banet cu carul, mai ales hiperstimularile, pe care le cunosc din povestile fetelor care au patit-o si care au trecut prin momente de nedescris - laura sper ca te simtimult mai bine -
Ma intreb oare cei de la noi ar adopta repede aceasta metoda sau mai profitabila ar fi FIV?
Revin la o intrebare mai veche, de ce sunt sansele de reusita mai maricele? sti ceva? doar pt faptul ca organismul e naturel si nu e indopat cu hormoni? sa fie asta oare?

ladyxe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Interesanta tehnica....daca nu se administreaza hormoni,inseamna ca se extrage un singur folicul,pe ciclul natural,nu?Cine stie in Romania cand va aparea si aceasta procedura.....!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

zouzou - despre IVM scriam si eu saptamana trecuta,ca am gasit la clinica din Austria
http://www.baby4you.at/en/treatment/in-vitro-maturation-IVM.html
Insa uite m-am uitat acum pe preturi si nu pare ieftin ...

Si din ce am mai cautat si pe alte sit-uri, nu pare o metoda ff noua, in Anglia cel putin pare ...uzuala

Pentru fetele a caror problema principala e legata de sot (mai ales pentru cele al caror sot trebuie sa faca biopsie/punctie), am descoperit o noua metoda care creste motilitatea spermatozoizilor (cei de la biopsie sunt cam ...varza): maturarea in vitro a spermatozoizilor
http://www.lfc.org.uk/content.php?id=66&pid=10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Zouzounaki multumim pentru deschiderea acestui subiect!
Mi se par foarte folositoare informatiile pe care le-ai postat. Am intrat si eu pe site-ul clinicii din Grecia, ca mi se pare totusi mai usor de ajuns acolo si inca studiez informatiile lor. Totusi nu am gasit nimic despre preturi.
Eu am facut doua fiv-uri si nu am raspuns prea bine la stimulare si mi se pare foarte bine sa nu mai fie nevoie de stimulare.
Mai studiez, insa chiar imi surade ideea!
La noi in Romania cred ca sunt slabe sanse sa se realizeze curand aceasta procedura, mai ales daca costul e scazut.

Ioana
poze cu animalutele mele poze noi animalutze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Am citit si eu despre aceast procedura stiu ca se face in canada dar din ce am citit eu nu difera de fiv se face acelasi lucru pana la un momnent dat, doar daca nu se maturizeaza foliculii se face procedura de maturizare in laborator. Pretul nu este mai mic decat la fiv nici nu este cum mi se pare ca este la fel ma interesez si va spun data viitoare.
Ori sunt mai multe sanse cu aceata procedura! Va pup pe toate si va doresc mult doritul bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

in legatura cu preturile am urmarit o discutie de pe un forum grecesc,unde fetele au intrebat exact cit costa procedura(214euro)...dar poate sa difere de la clinica la clinica...asa cum difera de ex.preturile pt.congelare...la unele clinici cer 200 de euro pe an,iar la altele si 700...parerea mea este ca poate nici nu prea vor clinicile sa lucreze cu aceasta metoda din motiv economic....de aceea poate nici nu prea fac reclama...alta este sa indopi un organism cu hormoni si sa platesti mii de euro..si alta doar citeva sute...in legatura de ovulele luate la punctie..aici e faza tare...nu se recolteaza doar un ovul...se stie doar ca organismul la fiecare cm,produce in jur de citeva mii de ovule...si devin mature doar unul sau doua...mie asa mi s-a explicat...deci se pot extrage pina la 10 ovule chiar si mai multe...eu am sa mai intreb si am sa si sun la clinica unde se face aceasta procedura...in Atena se face doar la una...acolo unde am facut eu,si unde voi urma FET...nu se face....dar am sa sun pt mai multe informatii...in orice caz...daca va fi sa repet un fiv,voi face sigur doar IVM...va imbratisez pe toate cu drag

"A-I multumi lui Dumnezeu cānd vāntul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit;

www.slide.com/r/IKu2kAsImz-u2VovpRqcSJA0BEUza-Al?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">me...
www.slide.com/r/fnRY8xtt2D_VUyFEmJByVOmyMTMOCB?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">
iconita

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pisix

zouzou - despre IVM scriam si eu saptamana trecuta,ca am gasit la clinica din Austria
http://www.baby4you.at/en/treatment/in-vitro-maturation-IVM.html
Insa uite m-am uitat acum pe preturi si nu pare ieftin ...

Si din ce am mai cautat si pe alte sit-uri, nu pare o metoda ff noua, in Anglia cel putin pare ...uzuala

Pentru fetele a caror problema principala e legata de sot (mai ales pentru cele al caror sot trebuie sa faca biopsie/punctie), am descoperit o noua metoda care creste motilitatea spermatozoizilor (cei de la biopsie sunt cam ...varza): maturarea in vitro a spermatozoizilor
http://www.lfc.org.uk/content.php?id=66&pid=10

dupa cite am citit,in Austria se face diferit decit cel din Grecia...in Austria se face o dozare mica de hormoni,in Grecia nu se face deloc dozarea de hormoni...poate de aceea in Austria este mai scump..costul il implica dozarea de hormoni...m-am uitat pe site si nu spune prea multe..n-am vazut nici costul...

www.slide.com/r/fnRY8xtt2D_VUyFEmJByVOmyMTMOCB?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">
iconita

Mergi la inceput

m-am tot interesat si am aflat ca in Grecia aceasta metoda este practicata de un an de zile...sint mai multe clinici care lucreaza cu IVM..unele din ele cu paciente pina in 40 de ani,iar altele cu paciente pina in 35...eu maine dimineata voi stii costul la clinica unde prim ministrul grec impreuna cu sotia,au conceput cei doi gemeni..mai jos este un nou site,care se poate accesa in mai multe limbi,sus in dreapta:

http://www.iakentro.com/index.php?option=com_content&task=view&id=83&Itemid=153

iconita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medamaya1 spune:

Astept sa ne spui miine exact pretul. Pe mine m-ar interesa si costul fiv-ului si eventual ptr blastocist , daca se plateste mai mult, am cautat pe site-urile pe care le-ai pus dar nu am gasit nicaieri costul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayda_m spune:

buna fetelor
foarte interesanta aceasta metoda...recunosc ca pana azi nu am stiut de ea dar ma gandesc serios dc nu voi reusi la urmatorul FIV sa ma orientez spre aceasta metoda.zouzounaki..poate afli mai multe despre costuri ca ma intereseaza f mult. mercic mult si asteptam vesti.
va pup pe toate!!

Mergi la inceput