Este sanatos sa impartasim copii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

pe la mijlocul lui spetembrie anul acesta l-am impartasit pe Alex. dupa cateva zile a inceput o infectie in gat care s-a a devenit Herpangina, apoi internati in spital la Bals la terapie intensiva cu perfuzii dupa cateva zile de voma, diaree etc ...a fost tare greu...

Nici acum nu stiu daca de la lingurita aia a luat ceva sau nu, cert e ca mi-e frica sa-l mai impartasesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Haide-ti sa ne ne mai certam si sa incercam fiecare sa ne punem in pielea celui de langa noi.
Nu am deschis acest topic ca sa mai apara un nou subiect de cearta,(de parca nu ar fi destule pe DC.)si pentru ca vroiam sa ascult si alte pareri.

Asa ca va pe toate si va dau cate o la fiecare,.

mamica de zanamica(putin peste un an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by tanima_i2002

Eu imi impartasesc copilul cam la fiecare sarbatoare mare si uneori si duminica, oricum cel mult la 6 saptamani. Au fost perioade cand il impartaseam saptamanal. Cert e ca de cate ori am ocazia il impartasesc.
Referitor la microbi, daca il gasesc frecvent in hol lingand parchetul sau rotile la carut sau bocancii mei ori ai lui, ce microbi mai poate lua el de pe o lingurita?
De afara nu mai spun pe ce nu pune mana si apoi mai baga cate un deget in gura, desi eu stau cu niste servetele umede continuu dupa el sa il sterg, mai roade si carutul care este plin de praf si mai stiu eu de ce...
Legat de lingurita de argint si eu stiu ca nu transmite microbi. Acum stiintific nu stiu cat este de adevarat. Iar preotii stiu ca au dreptul sa refuze impartasania anmitor oameni care considera ei ca nu sunt curati sau vizibil sunt bolnavi.
Miereamara, banuiesc ca tu stiindu-ti problema ta nu te duci sa te impartasesti si orice om de buna credinta nu s-ar impartasi stiind ca poate transmite vreun virus.
Pana la urma avand credinta te gandesti ca faci un obicei crestinesc si nu pui raul in fata, sau mai bine nu te mai duci sa il impartasesti daca ai indoieli ptr ca nu mai este primita impartasania.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007

Eu nu inteleg ceva: daca un om este bolnav, nu mai are dreptul la impartasanie? Ti se pare corect asa?
Daca boala cuiva este "o boala de la care nu mori, da' mori cu ea" , nu te mai impartasesti toata viata sau cum? Pana la urma cum e? Argintul ala distruge sau nu orice microorganism naspa?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Bineinteles ca am dreptul la impartasanie! Numai ca eu ma duc cu lingurita de plastic dupa mine, nu numai din cauza mea, cat si din cauza altora(atunci cand o persoana nu are eruptia de herpes in plina desfasurare, sansele de a lua herpes sunt extrem de scazute, dar exista!!, de exemplu, partenerul meu de viata nu a luat de la mine pana acum si suntem impreuna de un an si ceva). Este mai putin periculos pt o persoana matura cu un sistem imunitar puternic, decat pt un bebelus al carui sistem imunitar este mai scazut.

Si nu inseamna ca ma indoiesc de sfanta impartasanie, daca in acelasi timp cred ca exista posibilitatea de a lua ceva de pe lingurita aia...Cred ca relatia mea cu Dumnezeu inseamna mai mult decat o lingurita folosita la comun...

Edit: Si nici nu ar trebui sa va faceti probleme din cauza oamenilor cu probleme de sanatate similare, doar s-a afirmat clar la acest subiect ca nu exista posibilitatea sa luati ceva de pe lingurita. Punct.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Imi impartasesc copiii de 2 sau chiar 3 ori pe an: de Paste, Craciun si uneori de SF. Maria. Niciodata nu s-au imbolnavit. Dar procedez asa: vb. cu preotul inainte si venim dimineata cand sunt numai copii la impartasanie. Am grija sa fim printre primii daca nu cumva chiar primii.

Eu m-am impartasit mereu o data cu lumea si nu m-am imbolnavit niciodata din aceasta cauza. Pur si simplu refuz sa cred ca m-as putea imbolnavi la impartasanie.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by miereamara

...Cred ca relatia mea cu Dumnezeu inseamna mai mult decat o lingurita folosita la comun...

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

Mi-a placut foarte mult ce ai spus! .

Eu nu ma impartasesc intr-o biserica ortodoxa si de aceea nu stiu exact ce e permis si ce nu.
Daca Miereamara zice ca la ea la biserica merge si cu lingurita de acasa, ar insemna ca mamicile care se tem sa impartaseasca cc copiii, ar trebui sa mearga cu lingurite de plastic laa ele, iar preotul ar trebui sa fie de acord.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Denizel, hai sa-ti spun cum a fost. Totul s-a intamplat in Romania, aici merg la o biserica greco-ortodoxa si ei au lingurite separate, asa cum spunea si Ocebine.

Prima oara cand am mers cu lingurita de plastic, i-am explicat preotului ca imi este teama sa nu iau vreo boala, acesta a facut ochii mari si foarte scandalizat a afirmat ca nu exista asa ceva, nimeni nu se imbolnaveste de la lingurita, mi-a reprosat ca nu am credinta...A doua oara eram in plina eruptie de herpes, normal ar fi fost sa nu ma duc, dar am vrut sa vad ce zice, oricum nu m-as fi impartasit, din respect pt ceilalti, dar fiind in biserica...m-am infiintat din nou cu lingurita de plastic si i-am explicat ca am o boala care se ia foarte usor, ...ei....nu a mai stat preotul la explicatii si mi-a acceptat imediat lingurita, probabil fiind impresionat si de aspectul vizual al herpesului, care arata super nasol, mai ales in primele zile...

Deci, exista un dublu standard, cel putin la biserica unde mergeam eu, de aceea eu spun ca nu e bine sa fim categorici, nu exista, daca mie nu mi s-a intamplat, nu se poate intampla nimanui, etc, etc.

In America cel putin am scapat de aceasta grija, si culmea de cand am venit de doi ani aproape, nu am avut decat o singura eruptie de herpes si aia foarte mica

Martin Luther King Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Aha! Am inteles acum, Miereamara! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
A, si inca un lucru, politele neplatite se rezolva pe forumul DC prin PM si nu prin subintelesuri off-topic.

Sa inteleg ca s-au facut modificari in regulament si nu mai ai voie sa fii ironic? Deloc?

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

eu mi-am impartasit baiatul ieri.
nici nu mi-a trecut prin cap ca ar putea contacta vreo boala.

il voi impartasi si de Craciun.
si nu mi-e frica de faptul ca ar putea lua vreo boala.

AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007

http://community.webshots.com/album/561331134CKhBEa?start=24#total-tags.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

quote:
Originally posted by miereamara

Prima oara cand am mers cu lingurita de plastic, i-am explicat preotului ca imi este teama sa nu iau vreo boala, acesta a facut ochii mari si foarte scandalizat a afirmat ca nu exista asa ceva, nimeni nu se imbolnaveste de la lingurita, mi-a reprosat ca nu am credinta...A doua oara eram in plina eruptie de herpes, normal ar fi fost sa nu ma duc, dar am vrut sa vad ce zice, oricum nu m-as fi impartasit, din respect pt ceilalti, dar fiind in biserica...m-am infiintat din nou cu lingurita de plastic si i-am explicat ca am o boala care se ia foarte usor, ...ei....nu a mai stat preotul la explicatii si mi-a acceptat imediat lingurita, probabil fiind impresionat si de aspectul vizual al herpesului, care arata super nasol, mai ales in primele zile...

Exact la asta m-am referit. Eu daca as avea copilul bolnav bineinteles ca nu m-as duce sa il impartasesc sau daca as tine mortis as lua lingurita de acasa. Nu m-as duce cu buna stiinta sa fac rau altor copii. Si asta cred ca ar face orice bun crestin.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007

Mergi la inceput