Este sanatos sa impartasim copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Eu o duc la impartasit pe mandra mea,nu in fiecare duminica,cam odata la trei luni...daca uit eu, ma intreaba ea cand mergem la doamne doamne sa-i dea preotelul vinishorsau la biserica sa aprindem lumanari si sa ne inchinam.
Desi si eu am preferat sa nu o dau la gradi pana la 4 ani tot din cauza virusilor,vrand binele copilului,mi se pare ca exageram cateodata,nu-i putem tine sub un clopot de sticla....si eu cred ca daca vrei poti merge cu lingurita de acasa si explicat preotului ca este un copil mai sensibil...
...btw,a mea niciodata nu a avut nici o reactie de tipdupa impartasanie,pentru ca i s-a dat doar un varf de lingurita....

www.dropshots.com/emig" target="_blank">filmuletze,www.youtube.com/profile?user=gorodika" target="_blank">filmulete noi,gorodeii,
aripile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by doruletz

Priscilla, eu zic ca daca ar exista o metoda de distrugere a germenilor patogeni prin incantatii si rugaciuni s-ar fi aflat pana acuma si nu s-ar mai cheltui atatia bani pe aparate de sterilizare prin spitale si cabinete medicale. Ar putea chema cate un popa (neaparat ortodox!) sa le slujeasca instrumentele si gata (e adevarat, nu-i sigur ca ar fi mai ieftin )

Altfel ar trebui poate ca nici restaurantele sa nu se mai oboseasca sa spele linguritele dupa fiecare client, e complet inutil, nici un studiu nu arata ca nu ar fi igienic. Oricum, si daca n-ar fi chiar igienic tot nu trebuie sa ne facem probleme, se stie ca SIDA nu se ia de la o lingurita trecuta din gura in gura, iar gripa, vreo angina sau vreo 'banala' gastroenterita nu omoara...(nu pe toata lumea, unii scapa). Eventual, ca sa fie siguri ca nu se imbolnaveste nimeni de la tacamuri nespalate ar putea cheama si ei un popa sa le slujeasca vesela in fiecare seara.
Si nici dentistul nu ar trebui neaparat sa aiba instrumente sterile, unde scrie ca se imbolnaveste careva daca se foloseste aceeasi spatula pentru toata lumea?

Lasand gluma la o parte, in plus de igiena elementara, la luarea acestei decizii ar trebui sa tinem cont si de efectele alcoolului la copiii foarte mici. Asta s-a mai discutat pe aici, se pare ca si o cantitate foarte mica poate distruge neuronii si poate diminua coeficientul de inteligenta, se zice ca acest efect apare chiar daca e vorba doar de un deget inmuiat in spuma de la bere darmite in cazul unui consum regulat de alcool (o lingurita de vin ingurgitata saptamanal de un bebelus de cateva luni inseamna foarte mult)

Doruletz, nu te supara nici tu pe mine....Dar cred ca intrebarea a fost adresata mamicilor ortodoxe si nu celor atee, liber cugetatoare sau de alte religii unde impartasania nu se face.
Ori, raspunsul tau este exact ca, stii tu, "musca in lapte"....in plus este dovada ca habar nu ai cum se face o impartasanie la ortodoxi
Repet, nu te supara pe mine, era doar o simpla observatie legata de mesajul tau, la fel ca si a ta.....

Sincer, vad ca tot povestirile la mana a doua au impact mai puternic decat niste explicatii medicale.
In situatia asta, permiteti-mi sa ma retrag de la discutie, detest sa vorbesc la pereti.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Tot atat de neigienic ca si pupatul icoanelor.

Are o vorba ala micu' (2 ani) cand nu-i place ceva: BLEAH!

Nu i-am dus niciodata si nici nu intentionez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

NU am storuri la cap.Laptele i-l dau linistita si nici alte exagerari nu am, insa am o problema:nu accept ideea de a bea/manca dupa altii,nu accept sa-i bage altcineva in gura la el suzeta/biberon,nu accept sa-i mestece careva mancare si apoi sa i-o dea ei sa o manance,nu accept sa puna mainile peste tot pe afara si apoi sa le bage in gura,si cam atat.Astea-s fixurile mele,si dupa cum vedeti,in ele se incadreaza si lingurita popii care, de la un bonlav de X boala ii da fetei mele sfanta impartasanie.

Nu vreau sa fiu luata de "locca",insa am un motto al meu "mai bine previi, decat sa tratezi".

Cand am fost la Bagdasar cu fata la tomograf,am stat 2-3 ore in spital,si am plecat acasa cu conjunctivita luata de acolo pe motiv ca a pus mainile pe scaune iar apoi s-a frecat la ochi.Cat m-am chinuit cu picaturile si sa-i curat ochii,nu va pot spune,ca nu statea deloc.Si acum dupa 3 saptamani,nu ma pot atinge de ochii ei,fara sa se fereasca de mine,si fara a incepe sa planga.

De ce sa chinui copilul degeaba, sa-l tratez de o boala pe care as fi putut sa previn sa o contacteze.

mamica de zanamica(putin peste un an)

Mergi la inceput

A,si va multumesc pentru parerile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Nu stiu sa dau o explicatie concreta, dar tatal meu (care nu este prea credincios),mi-a eplicat cum ca nimeni nu se imbolnaveste in urma impartasaniei ,din cauza ca tot ce se foloseste (lingurita,paharul,crucea, cristelnita)sunt de argint , iar argintul are o foarte mare putere de sterilizare...Iar daca tot vrei sa impartasesti, cred ca trebuie sa folosesti tot lingurita bisericii pt ca este sfintita.

Mergi la inceput

OK am inteles.Mulumesc tuturor care m-au linistit,in special Sheannamp,pentru raspunsul ei din punct de vedere medical.Nu contrazic pe nimeni,si chiar as putea spune ca deja ma gandesc sa merg cu fata sa o impartasesc.

Va pup pe poate si inca odata multam'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Nu m-am gandit niciodata ca s-ar putea imbolnavii de la impartasanie ..poate ca da poate ca nu ,eu oricum il duc pe Luca apropae in fiecare duminica la impartasit ,cat am fost copii am mers mereu la impartasit ,biserica e plina de copii mici si foarte mici la impartasit .
Acum sa fim seriosi ,daca ne gandim ca se pot imbolnavii exista mai multe riscuri si in alte parti ( ca ex ar fii multe) ...nu numai la sfanta impartasanie ..si apoi ca o ortodoxa ce sunt ,ca o buna crestina ce sunt .....ma duc cu copilul cu sufletul decshis la impartasanie .
Degeaba zic ca ,cred in Dumnezeu ( si chiar cred ,ptr ca a facut o minune si mi l-a daruit pe fiul meu dupa ce medicii mi-au spus ca nu am nici o sansa!)daca deja merg cu sufletul indoit cu copilul la impartasit ...sau nu il duc!

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
Doruletz, nu te supara nici tu pe mine....Dar cred ca intrebarea a fost adresata mamicilor ortodoxe si nu celor atee, liber cugetatoare sau de alte religii unde impartasania nu se face.
Ori, raspunsul tau este exact ca, stii tu, "musca in lapte"....in plus este dovada ca habar nu ai cum se face o impartasanie la ortodoxi
Repet, nu te supara pe mine, era doar o simpla observatie legata de mesajul tau, la fel ca si a ta.....
Nici una din 'observatiile' mele de mai sus nu a vizat vreo persoana implicata in discutie ci doar ideile expuse.

In schimb mi se pare ca tu faci cam multe presupuneri la adresa persoanei mele (credinta personala, religie, etc, nu-mi amintesc sa-ti fi facut vreodata astfel de confidente) iar in acelasi timp ignori cu desavarsire ideile prezentate in mesajul meu. Parca era si un punct din regulamentul forumului care interzicea referirile la persoane sau mi se pare mie?! Insa o fi si asta tot o 'informatie la mana a doua', e posibil...
quote:
Originally posted by Sheannamp
Sincer, vad ca tot povestirile la mana a doua au impact mai puternic decat niste explicatii medicale.
In situatia asta, permiteti-mi sa ma retrag de la discutie, detest sa vorbesc la pereti.....

Cum inteleg ca esti unica detinatoare a informatiilor "la prima mana", ar fi interesant daca ne-ai indica un studiu care demonstreaza clar ca nici un germen patogen nu se transmite prin saliva.
Si altul (OMS neaparat!) care sa spuna ca vinul (pe paine sau in lingurita) administrat saptamanal la bebelusi nu prezinta nici un pericol (in schimb un deget in spuma de bere la un copil de 4 ani il condamna pe viata)?
Eu una as fi curioasa sa citesc astfel de studii (chiar si de la mana a doua, a treia, a cincea etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Doruletz, aleg varianta eleganta de raspuns si nu pe cea a moderatorului obligat sa sanctioneze mesajele off-topic.

S-a cerut un raspuns din partea unor practicante ortodoxe.
Tu se pare ca nu intri in aceasta categorie (unde e jignirea?) sau nu cunosti in ce consta impartasania la romanii ortodoxi.
Am ales sa trec cu vederea lipsa de delicatete cu care te-ai adresat referitor la anumite ritualuri pe care cei care am scris la acest subiect le respectam (indiferent deca le aprobam sau nu).

In ceea ce priveste informatia la mana a doua (adica o informatie pe care o ai dintr-o sursa si nu din proprie experienta) ma refeream la povestirea Lonei.

Eu nu stiu vreun studiu care sa demonstreze ca impartasania are risc infectios. Poate gugalesti tu si gasesti vreunul. A, si daca tot te apuci sa cauti, identifica si lista cu microorganisme care s-ar putea transmite printr-o lingurita care de-abia atinge buzele credinciosului...
Iar in ceea ce priveste alcoolul continut de impartasanie, du-te si informeaza-te despre ritualul respectiv si apoi vino sa imi ceri mie studii.....

Daca nu iti dai seama cat de jignitoare pentru un crestin ortodox au fost observatiile tale zeflemitoare atunci......ce sa mai zic.........nu cred ca mai avem ce discuta.

A, si inca un lucru, politele neplatite se rezolva pe forumul DC prin PM si nu prin subintelesuri off-topic.

Mergi la inceput