Este sanatos sa impartasim copii

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Corina,

Nu-ti scriu atit in calitate de crestin care da,crede ca e sanatos sa ne impartasim copiii,ii impartasesc pe ai mei oricind si dupa oricine,oriunde,la fel as face si eu,demna sa fiu sa iau acea impartasanie,aia-i problema,nu dupa cine o iau si cu ce lingurita.

Iti scriu in primul rind ca om,ca sa-ti spun ca nu e normal sa gindesti asa despre semenii tai,rar am vazut atita detasare si dispret fata de cineva,si sa nu-mi spui ca nu traiesc acolo si nu-i vad etc,ca n-am plecat nici eu de-o vesnicie din tara mea si oricum atunci cind vedeam oameni amariti sau cersetori sau nespalati sau handicapati sau cum vrei tu,ii multumeam de mii de ori lui Dumnezeu ca mie,nevrednica,nu mi-a dat soarta acelor oameni.Multumeste-i si tu si incearca sa fii mai toleranta si mai ales nu uita ca oricind putem schimba locul unii cu altii.

Sanatate fetitei si sa stii ca de Sfintele Taine tb sa ne apropiem cu mare iubire,respect,smerenie si cutremur,altfel,scrie la carti,le luam "cu osinda".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Katya, ganduri bune din tara!

Sa-ti scoata Dumnezeu in cale oameni ca tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Corina -- voiam sa te intreb, ai facut tu cumva vreo descoperire intr-ale medicinei care iti permite sa afli de unde ai luat un virus. CA vad ca stii exact ca fetita ta a luat un virus de pe lingurita si al doilea de la tine de la serviciu. Intreb asa, ca prostu ca dupa cunostintele mele nu iti spune in analize si ce domiciliu stabil are virusul pe care il ai, adica de unde vine.

Cat despre dispretul tau superior fatza de toti nespalatii si oamenii strazii, te felicit pentru aeasta atitudine profund "buna" ca tot incerci sa fii o persoana buna.

Si on topic, noi ne-am impartasit copiii de la botez cat de des am putut

31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Corina -- voiam sa te intreb, ai facut tu cumva vreo descoperire intr-ale medicinei care iti permite sa afli de unde ai luat un virus. CA vad ca stii exact ca fetita ta a luat un virus de pe lingurita si al doilea de la tine de la serviciu. Intreb asa, ca prostu ca dupa cunostintele mele nu iti spune in analize si ce domiciliu stabil are virusul pe care il ai, adica de unde vine.

Cat despre dispretul tau superior fatza de toti nespalatii si oamenii strazii, te felicit pentru aeasta atitudine profund "buna" ca tot incerci sa fii o persoana buna.

Si on topic, noi ne-am impartasit copiii de la botez cat de des am putut

POZE

daca citeai cu mai multa atentie, ai fi vazut ca am discutat atunci cu medicul pediatru, am eliminat posibile cauze/surse de imbolnavire (pentru ca mi-a pus foarte multe intrebari, care vizau regulile de igiena, alimentatie, persoanele cu care a intrat in contact fetita, etc.) si singura varianta plauzibila a ramas vinul primit la impartasanie.
in cazul in care nu stii, enterocolita bacteriana are gura ca "poarta de intrare" in organism/sistem digestiv, nu faci asa ceva "din aer".

iar rosu in gat a facut deoarece eu am capatat virusul si m-am imbolnavit, l-am luat de la colega mea de birou care era racita cobza, tusea si stranuta tot timpul. normal ca puiul meu a luat si ea microbul, oricat am cautat eu sa ma feresc (sa nu tusesc, sa nu stranut in directa ei apropiere, etc.)

asa ca nu, nu am facut nici-o descoperire medicala...pastreaza-ti te rog ironiile ieftine pentru cei care le gusta cu adevarat...

si daca iubiti, pretuiti si le plangeti de mila acestor sarmani, din moment ce eu ii "dispretuiesc" asa de mult, implicati-va voi astfel incat traiul acestor oameni sa devina mai bun...pentru ca biserica se pare ca nu face prea mult pentru ei...nu este nici vina mea, nici a voastra ca acesti oameni exista si isi duc traiul printre noi...asta nu inseamna ca sunt obligata sa-i accept in apropierea mea sau sa simt cea mai mica simpatie pentru ei...ma intreb oare daca la fel credeti si despre talhari, violatori, criminali, pedofili, mame care-si ucid copii nou-nascuti, incestuosi, etc.

inca un subiect deviat total, doar pentru ca cei care cred nu sunt de acord si nu accepta existenta celor care nu cred...prefer sa nu fiu ipocrita, cum sunt o gramada de auto-intitulati crestini, care merg regulat la biserica, isi fac cruci peste cruci, iar cand ajung acasa unii dintre ei incep sa bea, sa injure, sa faca scandal, sa-si comenteze cu invidie vecinii...halal crestini...

din punctul voastru de vedere, ce preferati ? ipocrizia sau sinceritatea ? recunoasterea faptului ca ai defecte ca orice om, sau mascarea lor sub o pioasa milostenie ?

culmea, se pare ca acceptati cu bratele deschise niste amarati (mai aveti putin si-i luati acasa), fara sa aveti habar cine sunt si de ce au ajuns asa, in timp ce eu, daca mi-am exprimat o opinie personala, foarte-foarte obiectiva, vai draga ce dispretuitoare sunt, tz-tz-tz. dar voi, care ganditi asa, nu sunteti si voi, la randu-va dispretuitoare ? de ce credeti sau aveti impresia ca-mi sunteti superioare ? nu, nu trebuie sa-mi raspundeti, ganditi-va doar la asta...

in fine, eu am cam terminat de spus ce am avut de spus.

chiar daca veti posta replici si comentarii la cele scrise mai sus, nu le voi mai citi sau raspunde, deoarece niciodata nu vor inceta polemicile intre crestini si atei.

atata timp cat voi, crestinii, nu puteti accepta si alta parere sau mod de gandire, diferite de ale voastre, consider ca nu exista un "dialog" virtual, ci numai un monolog inversunat din partea voastra...

ramaneti asadar, in zona voastra de confort, ma duc sa-mi castig salariul pentru care muncesc zi de zi, sa nu ajung cumva om al strazii...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Ei, hai nu te infuria precum gogoasa -- eu una prefer asa-zisa ipocrizie a omului care macar incearca sa mearga la biserica, sa tina post, sa isi faca cruce, etc chiar daca e pacatos (toti suntem) si face ce ai scris tu mai sus (slava Domnului ca esti tu prin zona sa judeci, ca altfel ce s-ar alege de toti pacatosii astia).

Ba am citit cu multa atentie -- doar pentru ca tu nu ai reusit sa identifici o alta posibila sursa a acelui virus asta nu demonstreaza nimic, in nici un caz ca a fost luat din lingurita de la impatasanie.

Pe mine nu ma intereseaza de ce un om al strazii a ajuns in situatia in care este -- treaba mea este numai sa il ajut asa cum pot. In nici un caz sa il judec sau sa il dispretuiesc.

Cat despre tine -- parerile si convingerile tale imi sunt absolut indiferente, atata vreme cat nu umpli forumul cu minciuni cum ca Sfanta Impartasanie ar imbolnavi copiii. Atata tot -- in rest, poti sa crezi si sa nu crezi in ce vrei, nu ma priveste.

Nu cred, cel putin eu, ca iti sunt superioara. Cred numai ca sunt mai "norocoasa" decat tine pentru ca il am pe Dumnezeu in viata mea, pe cand a ta e goala din punct de vedere spiritual. Asa ca nici gand de superioritate, mai degraba mila...

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Ipocrizie nu e cind un crestin merge la biserica chiar daca nu se leapada de pacate,face si el cit poate,dupa masura credintei si dupa nevointa in a se curati.

Ipocrizie e atunci cind o persoana merge la biserica desi nu crede,asa cum ai facut tu:ti-ai impartasit copilul desi nu crezi in impartasanie.Caci de la impartasanie nimeni nu se imbolnaveste ci doar se vindeca.Daca tu ai fost constienta ca nu exista in lingurita decit vin,ca tot zici de "lingurita cu vin",atunci cum de ai dat copilului tau vin?da vina pe tine,supara-te pe tine,ca tu singura esti responsabila de asta,nu exista presiunea lumii cind e vorba de copilul tau.

Deci chiar am fost on topic toate cite ti-am raspuns,nu vad cine a stricat subiectul.Off topic e discutia despre "fauna"de care vorbeai si ma revolt numai cind mi-aduc aminte cum ai putut sa vorbesti despre niste oameni,ma mir ca nici un moderator nu a remarcat.Si sa stii ca nu numai Biserica trebuie sa faca ceva pt acesti oameni ci fiecare dintre noi,incepind exact cu incetarea discriminarii de orice natura.Si cred ca acel prunc din bratele cersetoarei de care vorbesti e chiar neprihanit,poate e nespalat,dar neprihanit e sigur si pt mama lui e chiar un print sau printesa precum e fata ta pentru tine.

Dorothee,si de la mine ginduri bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

o carpa murdara a fost pusa in albia unui rau...si a stat carpa in rau si apa a curs peste ea...dupa un timp un om a venit si a luat-o...carpa nu mai era asa murdara...se curatase.

asa este si cu oamenii. chiar daca sunt ipocriti ca dupa ce se intorc de la biserica reiau obiceiurile rele, incet, incet o sa devina mai buni...sau macar o sa incerce.

si nu mai spuneti ca biserica (preotii) nu ii ajuta pe sarmani. pt ca nu este asa.si credeti-ma stiu ce spun. doar ca nu se afiseaza. ce ati vrea ca fiecare preot catre face acte de caritate sa cheme televiziunea dupa el ca Becali? pai atunci asta s-ar numi mandrie in nici un caz binefacere. voi cand faceti milostenie va apucati sa spuneti tuturor ce lucru frumos ati facut?

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

IMPLINIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Ca si crestin-ortodox, cred cu toata fiinta mea ca e chiar foarte sanatos sa ne impartasim copiii. Si orice crestin (practicant) stie ca nimic pe aceasta lume nu se intampla decat daca ingaduie Bunul Dumnezeu (si asta nu inseamna ca Dumnezeu vrea sa se omoare oamenii intre ei , ca vrea sa existe violuri, incesturi etc, El ne lasa libertatea de actiune , si in anumita masura ingaduie anumite lucruri. Iconmia lui Dumnezeu nu o putem intelege noi.)

Ca orice crestin (practicant) stiu ca nici una dintre Sfintele Taine nu ne poate imbolnavi. Boala vine asupra noastra numai daca ingaduie Dumnezeu, asa ca indiferent la cati oameni intra in gura lingurita, indiferent cati microbi ar avea acei oameni, cat de bolnavi ar fi, nu ne imbolnavim de la Sfanta Impartasanie , Trupul si Sangele lui Hristos. Ar cam trebui sa fie pline spitalele de preoti bolnavi, ca doar ei trebuie sa consume la sfarsitul liturghiei tot ce ramane in potir.

Ca o paranteza, Taina Botezului nu are loc in cadrul Sfintei liturghii, deci copilul botezat e impartasit cu Taine uscate, nu din potir, si, privind lucrurile dpdv al unui ateu convins, tot nu are cum sa contacteze vreo boala de la Impartasanie. Mai degraba de la mainile nasilor ,care nu cred ca s-au dezinfectat pe maini dupa ce au coborat din masina, si au pus mana pe manerul portierei (preotul se spala pe maini in biserica), de la hainutele nou-noute pe care majoritate nasilor nu le spala si care sunt pline de microbi samd ...(al meu , cu toate ca era foarte mic, sugea un colt de la paturica cu care fusese invelit --norocul nostu ca nana spalase toate lucrusoarele cu care l-a imbracat).

Tot ca o paranteza va spun ca , atunci cand sotul meu a fost plecat la Locurile Sfinte, am rugat un parinte sa vina acasa sa-i impartaseasca (ii impartasim saptamanal). S-a intamplat ca cel mare sa fie foarte racit, avea o viroza respiratorie urata, dar cum ei se impartasesc in ordinea varstei, de la mare la mic, asa s-au impartasit si atunci, bineinteles , cu aceeasi lingurita. Niciunul din cei trei mai mici nu s-a imbolnavit (cel mic avea doua luni), ba chiar cel mare nu a mai facut febra si s-a simtit mai bine.
Asa cum dintre primii crestini, care erau omorati prin diferite chinuri pentru credinta lor, unii nu au murit nici dupa ce au fost bagati in cuptorul incins, nici dupa ce au fost dati la fiare, trasi pe roata, sau alte torturi ingrozitoare, pentru ca nu a ingaduit Dumnezeu, tot asa nu ne imbolnavim nici noi de la Sfanta Impartasanie, indiferent cati s-au mai impartasit inaintea noastra.

Sfanta Impartasanie se ia spre vindecare si spre sanatatea sufletului si a trupului,ca merinde pentru viata de veci, in nici un caz nu imbolnaveste.
Doamne ajuta!

Ana-Maria mami de 4 poznasi: Ioan(5.05.2000) ,Alexandru(8.04.2002), Maria(7.04.2005) si Stefan(25.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yuppy spune:

Eu sunt convinsa ca la biserica nu ne putem imbolnavi( nici cand luam sfintele taine, nici cand sarutam icoanele, etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia1977 spune:

in perioada cu gripa porcina am evitat sa merg la biserica(aglomeratia, pupatul icoanelor, lingurita pt impartasanie).
discutand cu un calugar despre asta mi-a spus sa nu ma tem niciodata de lingurita pt impartasanie. stiati ca preotul e obligat sa consume tot ce ramane din impartasanie la sfarsitul slujbei? daca ar colcaii microbii asa cum sugerau unii dintre voi....am avea doar preoti bolnavi.
cat despre pupatul icoanelor... a fost de acord ca in astfel de perioade (epidemii)e de evitat. e mai important sa te rogi in fata lor decat sa le pupi.

Mergi la inceput