Este sanatos sa impartasim copii
Raspunsuri - Pagina 17
columbiana spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by cipicah
Criss 75,e cam greu sa ma urmaresti o fraza intreaga?
quote:
eu nu sunt alesul nimanui si nici nu ma consider astfel, ci doar un mare pacatos care isi exprima parerea de crestin ortodox (desi sunt sarac in fapte bune), caci "de veti tacea,pietrele vor vorbi in locul vostru".
Avand in vedere atat impolitetea fatza de Criss75, cat si agresivitatea cu care ai navalit pe forum (ca sa nu mai vorbesc despre unele din ideile pe care le sustii), as prefera de o mie de ori bolovaneala pietrelor .
www.notcot.com/images/bored_frustrated_pink-41.gif" target="_blank">aceeasiZero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
dada, raspunsurile lui Chriss75 sunt culmea politetzii
http://www.floriinro.ro/
tongue in cheek
Iasmin08 spune:
Din cate stiu eu, atat Potirul cat si lingurita de impartasanie sunt din argint. Acest lucru nu e intamplator cum ar putea crede unii. Ganditi-va ca atunci cand erau epidemii, boierii nu se imbolnaveau asa usor pentru ca foloseau tacamuri de argint si isi tineau apa in recipiente de argint. Acum cine nu stie un pic de chimie (biochimie) poate nu pricepe mare lucru. Atat pot spune, ca intr-adevar este un fapt dovedit stiintific faptul ca argintul impiedica multiplicarea bacteriilor.
Ma indoiesc deci ca cineva in aceste conditii se poate imbolnavi ca a baut doi stropi de vin dintr-o lingurita (chiar si dupa n tigani).
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Ma indoiesc deci ca cineva in aceste conditii se poate imbolnavi ca a baut doi stropi de vin dintr-o lingurita (chiar si dupa n tigani). Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Bleacs, bleacs, bleacs!!! De unde tot apareti, nu o sa inteleg niciodata.
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Din cate stiu eu, atat Potirul cat si lingurita de impartasanie sunt din argint. Acest lucru nu e intamplator cum ar putea crede unii. Ganditi-va ca atunci cand erau epidemii, boierii nu se imbolnaveau asa usor pentru ca foloseau tacamuri de argint si isi tineau apa in recipiente de argint. Acum cine nu stie un pic de chimie (biochimie) poate nu pricepe mare lucru. Atat pot spune, ca intr-adevar este un fapt dovedit stiintific faptul ca argintul impiedica multiplicarea bacteriilor. Ma indoiesc deci ca cineva in aceste conditii se poate imbolnavi ca a baut doi stropi de vin dintr-o lingurita (chiar si dupa n tigani). Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Da-mi voie sa te contrazic...
Pe vremea "boierilor" nu erau atatia virusi, bacterii, streptococi cum sunt acum. Germenii nu au cum sa fie distrusi in cele cateva secunde care trec, atunci cand este impartit vinul cu aceeasi lingurita, din acelasi recipient, la atatea persoane, una dupa alta.
Plus ca nu ai vreo garantie in privinta modului in care preotul (sau cine se ocupa) spala si pastreaza aceste 2 obiecte (pocalul si lingurita). Ganditi-va de exemplu la mustele care zboara uneori prin biserica, se aseaza cam peste tot - inclusiv poate pe cei decedati, in timpul slujbei de inmormantare.
Ai auzit de mutatiile pe care le sufera tulpinile de virusi, bacteriile, etc. ? Este un lucru deja confirmat faptul ca majoritatea germenilor au devenit foarte rezistenti, atat la antibiotice, cat si la substante dezinfectante usoare. Foarte multi germeni se transmit pe calea aerului, printr-o simpla tuse sau stranut, adica prin acele picaturi foarte fine de saliva ce sunt imprastiate cu forta atunci cand persoana bolnava stranuta sau tuseste. Acea saliva contaminata ajunge cu siguranta si pe lingurita, si in vin.
Plus ca foarte multe dintre persoanele care vin la biserica sunt bolnave sau purtatoare de germeni pentru ca nu au banii necesari sa-si cumpere medicamente sau nici macar nu merg sa-si faca analize sa vada daca sunt sanatosi.
Fetita mea a facut enterocolita bacteriana TOCMAI din cauza acelei lingurite cu vin pe care a primit-o dupa botez. Avea doar 2 luni si jumatate, era alaptata exclusiv la san, in privinta curatenei am fost si voi ramane "fanatica". Discutand cu medicul pediatru (pentru ca am fost nevoita s-o internez de urgenta la spital, deoarece se deshidratase din cauza diareei si a refuzului de a mai manca), incercand sa aflam de unde ar fi putut lua bacteria, singura explicatie a fost : lingurita cu vin primita cu 2-3 zile inainte de a o interna in spital.
Cel mai corect ar fi sa se foloseasca lingurite de plastic de unica folosinta; vinul poate fi impartit in acest fel, din pocalul de argint, dar riscul de a transmite germenii de la o persoana la alta ar scadea simtitor. La cati bani (la negru, fara chitanta) incaseaza preotii, nu cred ca s-ar face gaura in bugetul lor sau al bisericii daca ar cumpara cateva seturi de lingurite de unica folosinta.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
dry_votka spune:
Eu zic ca se poate discuta inainte cu preotul in privinta folosirii in cazul copilului o lingurita adusa de acasa
http://verze.ro
simtul umorului nu a murit
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui dry_votka Eu zic ca se poate discuta inainte cu preotul in privinta folosirii in cazul copilului o lingurita adusa de acasa http://verze.ro simtul umorului nu a murit |
degeaba, daca i se da copilasului din vinul in care a fost introdusa lingurita preotului, din care au baut vin zeci de persoane; microbii sunt deja in vin...
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Dorothee spune:
dragi mamici, tatici si viitori parinti,
DA, este sanatos sa impartasim copii!
Fetita mea se impartaseste din momentul Botezului, de la 43 zile, aproape in fiecare duminica si sarbatoare cand mergem la biserica(nu s-a impartasit cand nu am mers pt ca eram la CM sau daca am lipsit-rar din alte motive) si pana in prezent (in curand 2 ani).
Timp de un an mergeam la o biserica din centru, deci f multi oameni se impartaseau o data cu fetita mea. De cateva luni ne-am mutat intr-o localit mai mica. Ne-am imprietenit cu alti copii de varsta fetitei mele, unii dintre ei nu mergeau la biserica. Acum o parte din acesti copii se impartasesc alaturi de copila mea. DE ce? Poate si pt ca parintii au observat cum vorbeste, socializeaza, se joaca si in general cum este fetita mea.
Sf Impartasanie este sanatoasa atat pt trup cat si pt suflet.
Bine, veti spune acum, nu cumva suntem noi vreo familie demodata, sarantoaca, needucata, plina de boli, etc, care din aceste pricini mergem la biserica si impartasim copilul? (astea da prejudecati, cum ca la biserica merg mai mult oameni in varsta sau ne-moderni, bolnavi si alti marginalizati). Nu fratilor, suntem moderni (dar nu pervertiti, se mai face confuzie), avem venituri decente, un apartam si casa de vacanta, masina si studii superioare atat in RO cat si afara.(iertata-mi fie lauda)
De fapt, eu cred ca orice crestin cam stie ce este cu Sf. Impartasanie. Am scris poate si pt ca acest spatiu - Sufletul Credintei - rezervat celor care cred in Dumnezeu, este uneori invadat si murdarit de cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu si vin aici sa ne spuna cat de bine le este lor fara Dumnezeu. Asadar, suntem destepti, educati, moderni(nu pervertiti) si in plus credem in Dumnezeu si in Sf. Taine, nadajduim sa ne fie iertate pacatele si ne impartasim (cand suntem vrednici si/sau cand se milostiveste Dumnezeu de noi).
p.s. Corina, ce analize s-au facut pt stabilirea diagnosticului fetitei tale? ai un copil sanatos?
Xio sau alt medic, dpdv medical ar fi putut exista si alte cauze pt imbolnavirea copilului Corinei? (cum ar fi, alimentatia mamei sau altceva?)
numai bine!
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui Dorothee dragi mamici, tatici si viitori parinti, DA, este sanatos sa impartasim copii! Fetita mea se impartaseste din momentul Botezului, de la 43 zile, aproape in fiecare duminica si sarbatoare cand mergem la biserica(nu s-a impartasit cand nu am mers pt ca eram la CM sau daca am lipsit-rar din alte motive) si pana in prezent (in curand 2 ani). Timp de un an mergeam la o biserica din centru, deci f multi oameni se impartaseau o data cu fetita mea. De cateva luni ne-am mutat intr-o localit mai mica. Ne-am imprietenit cu alti copii de varsta fetitei mele, unii dintre ei nu mergeau la biserica. Acum o parte din acesti copii se impartasesc alaturi de copila mea. DE ce? Poate si pt ca parintii au observat cum vorbeste, socializeaza, se joaca si in general cum este fetita mea. Sf Impartasanie este sanatoasa atat pt trup cat si pt suflet. Bine, veti spune acum, nu cumva suntem noi vreo familie demodata, sarantoaca, needucata, plina de boli, etc, care din aceste pricini mergem la biserica si impartasim copilul? (astea da prejudecati, cum ca la biserica merg mai mult oameni in varsta sau ne-moderni, bolnavi si alti marginalizati). Nu fratilor, suntem moderni (dar nu pervertiti, se mai face confuzie), avem venituri decente, un apartam si casa de vacanta, masina si studii superioare atat in RO cat si afara.(iertata-mi fie lauda) De fapt, eu cred ca orice crestin cam stie ce este cu Sf. Impartasanie. Am scris poate si pt ca acest spatiu - Sufletul Credintei - rezervat celor care cred in Dumnezeu, este uneori invadat si murdarit de cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu si vin aici sa ne spuna cat de bine le este lor fara Dumnezeu. Asadar, suntem destepti, educati, moderni(nu pervertiti) si in plus credem in Dumnezeu si in Sf. Taine, nadajduim sa ne fie iertate pacatele si ne impartasim (cand suntem vrednici si/sau cand se milostiveste Dumnezeu de noi). p.s. Corina, ce analize s-au facut pt stabilirea diagnosticului fetitei tale? ai un copil sanatos? Xio sau alt medic, dpdv medical ar fi putut exista si alte cauze pt imbolnavirea copilului Corinei? (cum ar fi, alimentatia mamei sau altceva?) numai bine! |
pentru stabilirea diagnosticului i s-au facut analize de sange, urina si coprocultura. medicul pediatru de la spital este o cunostinta de familie, am discutat pe indelete incercand sa ne dam seama de unde s-ar fi putut imbolnavi puiul meu - in cele din urma singura varianta plauzibila a ramas impartasania, deoarece a fost singurul lichid "strain" ingerat de fetita mea iar lingurita a fost singurul obiect "strain" pe care l-a bagat in gura.
fetita avea doar 2 luni si jumatate, era alaptata exclusiv la san, nu-i dadeam apa sau ceai, orice jucarie era spalata/dezinfectata periodic, nu a intrat in contact cu persoane straine, nu am lasat rudele s-o pupe sau sa-i puna mana pe fata/gura/maini, oricine ar fi venit la noi in casa in acea perioada se spala pe maini inainte de a atinge fetita, etc....am scris ca sunt fanatica in privinta curateniei, spalatul pe maini la noi in casa este regula "sfanta", este primul lucru pe care il facem dupa ce intram in casa.
am mai scris si la alt subiect (Va inchinati cand treceti pe langa o biserica ?), nu sunt credincioasa (asa am fost educata, eu si fratele meu) si mi se pare cea mai mare ipocrizie sa indeplinesti anumite obiceiuri si ritualuri doar de gura lumii sau ca da bine in fata rudelor sau a vecinilor...da, recunosc, nunta si botezul le-am facut ca sa am liniste in casa si sa nu intru in conflict cu parintii si socrii...in rest nu am mai mers la biserica decat pentru a asista la un botez, o cununie sau o inmormantare (rude sau prieteni apropiati).
iar in privinta celor care merg constant la biserica : parculetul unde o duc cel mai des pe fetita mea este in imediata vecinatate a bisericutei de cartier. nu vreti sa stiti ce "fauna" misuna printre enoriasi (marea lor majoritate sunt pensionari, foarte rar vezi persoane mai tinere sau adolescenti) - cersetoare cu copii atarnati de gat, rromi, boschetari. se aduna in special sambata si duminica, pentru ca vin sa cerseasca sau sa primeasca pomana. sa-mi demonstreze cineva cat de neprihaniti, curati, sanatosi sunt acesti oameni ai strazii...cand se vede clar si se simte ca nu s-au mai spalat de luni de zile, hainele lor sunt rupte , murdare, put de-a dreptul, ii auzi cum tusesc, mainile lor sunt negre de mizerie, etc. dupa ce se termina forfoteala de la biserica, ii gasesti scormonind in ghenele de gunoi dintre blocuri sau in tomberoanele cu resturi de la piata...
nu am nimic impotriva celor care au credinta sau apartin unui anumit cult religios; dar asa cum eu am ales sa traiesc asa, "fara credinta", le respect si lor alegerea si nu incerc sa-i conving ca e mai bine cum fac eu. de aceea exista liberul arbitru...
incerc sa traiesc cinstit, sa fiu o persoana buna, sa ajut daca am posibilitatea. faptul ca nu merg la biserica si nu cred in Dumnezeu este alegerea mea personala si traiesc foarte bine asa. nu pot duce lipsa a ceea ce nu cunosc sau nu simt nevoia sa cunosc.
dorothee, poate la voi este altfel deoarece v-ati mutat intr-o localitate mai mica, unde oamenii se cunosc bine intre ei si poate nu aveti atat de multi cersetori, boschetari, oameni ai strazii...si sa stii ca mai multa prejudecata este in afirmatia ta cum ca cei care nu-l cunosc pe Dumnezeu invadeaza si va murdaresc spatiul...off, nu prea sunteti toleranti cu cei care nu va impartasesc parerile si credinta...cine nu e cu voi e impotriva voastra ?!?
am povestit strict ce vad eu la bisericuta de cartier, pentru ca trecem aproape zilnic pe langa ea...
n-am intrat sa ma cert cu nimeni, doar am povestit din propria experienta cum copilul meu s-a imbolnavit destul de grav de la acea lingurita cu vin.
si da, am un copil foarte sanatos, inteligent, frumos, este mandria noastra. in afara de acea enterocolita, a mai facut o singura data rosu in gat in iarna 2008(microb adus de mine, de la serviciu) si o alta enterocolita bacteriana in toamna 2009, microb luat de pe afara, probabil a bagat manuta murdara in gura - nu pot s-o tin sub clopot de sticla toata viata, nu ?
hai sa nu intram in polemici inutile, fiecare isi duce viata asa cum considera si nu are rost sa ne convingem aici, unii pe altii, ca fiecare are dreptate sau ca detine adevarul absolut...
Iasmin08 spune:
CorinaDani, se prea poate sa ai dreptate. Tu stii cel mai bine ce s-a intamplat cu puiul tau si ai dreptate cand spui ca e pana la urma o alegere pe care o facem noi parintii.
Ca sa fiu sincera, complet sincera, am bravat un pic mai sus si probabil ca de aia am si meritat sa fiu luata peste picior. De aceea nici nu se pune problema sa imi impartasesc oriunde copilul. Noi mergem si il impartasim la schit (in afara orasului si cam nefrecventat) unde ne ducem sa ne impartasim cand de multe ori nici nu e slujba. Pe de alta parte, nu imi amintesc in atatia ani sa fi vazut vreodata vreun tigan in biserica (crestin adevarat) la slujba, sau sa vina la impartasit. Dar se poate si asta, o fi, doar ca io n-am vazut.
Imi pare rau de ceea ce s-a intamplat cu puiul tau, multa sanatate va doresc!
A, si pentru ca tot se intreba cineva de unde aparem : din luna, bre, din luna
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Dorothee spune:
Draga Corina,
eu nu scriu prea des si de cele mai multe ori pe fuga(poate fi un dezavantaj pt ca nu reusesc sa prezint exhaustiv punctul meu de vedere). de data aceasta am scris totusi din motivul mai sus amintit.
din cate am inteles tu ai mers de cateva ori la biserica, pt un botez, cununie si inmormantare.
ai vazut din parcul unde te afli cu puiutul tau, de langa biserica urmatoarele:
parculetul unde o duc cel mai des pe fetita mea este in imediata vecinatate a bisericutei de cartier. nu vreti sa stiti ce "fauna" misuna printre enoriasi (marea lor majoritate sunt pensionari, foarte rar vezi persoane mai tinere sau adolescenti) - cersetoare cu copii atarnati de gat, rromi, boschetari. se aduna in special sambata si duminica, pentru ca vin sa cerseasca sau sa primeasca pomana. sa-mi demonstreze cineva cat de neprihaniti, curati, sanatosi sunt acesti oameni ai strazii...cand se vede clar si se simte ca nu s-au mai spalat de luni de zile, hainele lor sunt rupte , murdare, put de-a dreptul, ii auzi cum tusesc, mainile lor sunt negre de mizerie, etc. dupa ce se termina forfoteala de la biserica, ii gasesti scormonind in ghenele de gunoi dintre blocuri sau in tomberoanele cu resturi de la piata...
Ei, acum intervin eu, care merg la biserica, deci intru in biserica, nu stau pe langa la catva metri distanta,( precizez ca am fost in biserica (nu pe langa) in Bucuresti, Brasov, München, Regensburg, Sibiu si intr-un orasel mai mic cel mai recent, pe parcursul mai multor ani, timp in care m-am aflat in locurile respective din motive de domiciliu, studiu, serviciu, casatorie, etc.) si iti spun:
oamenii aceia amarati, jeghi, paduchiosi, boschetari pe care ii vezi tu de langa biserica, pe care ii numesti tu "fauna", raman in general afara la usa bisericii si asteapta pomana, maruntisul sau poate o vorba buna de la cei care ies de la sf biserica. ei nu se impartasesc si crestinii stiu de ce.
ma gandeam ca, chiar daca ar mai intra in biserica vreun jeghi paduchios (de fapt ei sunt victime, amarati) si ar participa la sf slujba, tot nu mi-ar fi atat de frica sa nu-mi dea vreun microb sau parazit ceva.
cat despre pensionarii care frecventeaza biserica si crezi ca ar fi potentiale surse de microbi, eheee, cati n-or fi in jurul nostru in locuri publice care-si schimba partenerii de sex mai des decat ciorapii, colectionari de boli transmisibile si altele...?
inca o data spun, sunt persoane care stau pe langa biserica, asadar habar nu au cum se desfasoara sf. liturghie, ce inseamna sf. Impartasanie si vin aici, la Sufletul Credintei sa povesteasca despre randuiala credinciosilor. Si culmea, cand intervine vreun crestin care a inteles, si-a asumat sa-si traiasca viata dupa invataturile lui Hristos, isi rupe din timpul lui si ii spune: omule esti pe langa subiect, vorbesti despre ce nu stii, atunci hopa vine replica: nu esti tolerant, ai prejudecati, etc.
imaginati-va ca participati la slujba si deodata intra in biserica o persoana in costum de baie, cantand "lele, lele...", care credeti ca ar fi reactia credinciosilor?! daca ar fi sa fiu reactiva, as lua-o repede de par si as zvarli-o afara ca sa nu tulbure slujba si din respect pt cei care sunt acolo. daaaar, cum nu sunt reactiva, ci ingaduitoare (nu toleranta, cuvant care ma duce mai degraba cu gandul la casa de toleranta), as pofti-o politicos si rapid afara sugerandu-i sa-si ia tinuta decenta cand vine la biserica. recunosc ca am un astfel de sentiment cand aici, la Sufletul Credintei, citesc mizerii care nu au nicio legatura cu Dumnezeu.
asadar, prin Taina Sf Impartasanii Dumnezeu se daruieste oamenilor intreg, Trup si Sange, sfintandu-l pe om si aducandu-l la starea initiala pe care a pierdut-o prin cadere.