Stimulare ovariana cu ova-mit / clostilbegyt 5
Daca ovulatia lipseste sau nu este regulata, ea se poate provoca prin administrarea de medicamente intr–un anumit moment al ciclului menstrual. Aceasta stimulare medicamentoasa a ovulatiei provoaca o dezvoltare multipla de foliculi (cavitati mici pline cu lichid in interiorul carora se hraneste si dezvolta ovulul) si deci obtinerea in acelasi ciclu a mai multor ovule. Prin producerea stimularii ovariene se obtin ovule multiple, ce cresc sansa de conceptie in timpul unui ciclu menstrual, dar si posibilitatea aparitiei unei sarcini multiple (gemelara).
Terapia de stimulare hormonala ovariana, cuprinde in prima saptamana injectii de stimulare care se efectueaza zilnic. Urmeaza apoi o asa numita monitorizare a ciclului, efectuandu-se la anumite intervale controale ecografice si hormonale. Doza de hormoni se individualizeaza apoi in functie de aceste rezultate. Aceste controale se efectueaza pana ce se obtin valori optime in ceea ce priveste marimea si numarul foliculilor, si respectiv valorile hormonale din sange. Cand sunt obtinute conditiile optime, se administreaza un nou hormon in vederea pregatirii ovocitelor pentru recoltare. Acest hormon se numeste HCG, este tot o injectie care determina ruperea foliculilor si eliberarea ovocitelor.
CLOSTILBEGYT
Actiune terapeutica: Antiestrogen, actioneaza indeosebi la nivelul hipotalamo-hipofizar, cu consecinte stimulatoare asupra secretiei de gonadotrofine; provoaca maturarea foliculara, marirea ovarului, poate inlatura amenoreea, induce ovulatia si permite fertilizarea.
Indicatii: Pentru inducerea fertilitatii la femeile cu insuficienta ovulatorie; cazuri selectionate de amenoree secundara (mai ales in prezenta unei secretii adecvate de estrogeni).
Mod de administrare: Pentru inducerea fertilitatii se administreaza oral 1 comprimat (50 mg) zilnic timp de 5 zile intre zilele 5 si 9 ale ciclului (spontan sau indus), sau 5 zile succesiv in lipsa menstruatiei; daca s-a obtinut ovulatia se repeta aceeasi doza pana survine sarcina sau cel mai mult 3 cicluri; daca nu se produce ovulatia, se creste doza la 2 comprimate pe zi, administrandu-se in aceleasi conditii. In timpul tratamentului contactele sexuale trebuie sa coincida cu perioada de fecunditate. Tratamentul se face sub control strict, clinic si biologic (dozari hormonale).
dara d a reusit din prima serie de stimulari, acum e 
bobitamica e
dupa prima luna de stimulari
claudinna e
dupa prima luna de stimulari cu closti
Acum, listuta cu aspirante:
mcrissa - prima serie de stimulari cu closti, a inceput a doua luna
ioanara 23 - prima stimulare cu closti
RalMar - a 2 a serie de stimulari, prima cu closti, acum cu ova-mit, oligospermie
tushi - incepe prima stimulare pe 03.12.2007, amenoree secundara
busubl - a doua luna de stimulari cu closti
speranta - stimulare cu closti, fara monitorizare, prima sarcina obtinuta tot in urma stimularii;
elaa - prima luna de stimulare cu closti
leonardo - infertilitate secundara, prima luna de stimulare cu closti, 2/zi
aerlilian - prima luna de stimulare
morene - prima luna de stimulare cu ova-mit
Raspunsuri
RalMar spune:
Ce mai fac fetele? S-a mai intamplat ceva? Tre' sa apara burticile la capitolul nou! Eu am inceput aseara ova-mit iar, dar degeaba il iau seara ca iar am greturi toata ziua.
bobitamica spune:
Buna fetelor,
RalMar...eu nu am avut nici un simptom cand am luat ova-mit.
Nici acum nu am greturi si alte chestii din astea...as manca intr-adevar mai sarat si mai acru..si nu mai imi trebuie nimic dulce...dar in rest nimic...
Fetelor,va astept sa-mi dati vesti bune!!

ioanara23 spune:
salutare! sigur capitoulu asta e unu norocos! e deschis in ajun de Mos Neculaie! 

eu luna asta nu mai fac stimulare,dar sunt sigura ca voi fi gravi de craciun....pt ca pe 25 dis de dimineata am programata executarea testului dublu, NEAPARAT DUBLU! 

bobitzo poop buticeanca! 

ralu numaram impreuna da? 

ioana
http://tt.lilypie.com/h5Rkp3.png
elaa spune:
salutareee,
sper sa fie cu noroc luna asta si noul capitol si sa fie cat mai multe burticoase.
pupici
mcrissa spune:
Multumim pentru capitol
.
eu acum m-am intors de la doctor, am facut injectia cu pregnyl si peste 36 de ore trebuie sa am obligatoriu program artistic
.ca sa fiu eu mai sigura am prestat si aseara ca nu cumva sa se sparga mai repede foliculul si sa nu fie vreun voinic
in zona![]()
fetelor de Craciun
umplem lista de 
Cristina in asteptarea mormolocului
bobitamica spune:
Sunt convinsa si eu ca de Craciun va fi lista plina de 
Fetelor,va cer un sfat....nu stiu daca sa fac su nu toate analizele alea referitoare la toxoplasmiza,rubeola,listeria si alte chestii...
Medicul mi-a spus ca el nu imi recomanda.Eu nu vreau a fiu paranoica,dar ma gandeam sa nu-mi para rau mai tarziu.Stiu ca sunt destul de scumpe,in jur de 450 lei noi.De asemenea nu mi-a recomnadat nici alte ecografii cum ar fi dublu si triplu test...nu stiu sincer ce sa fac. Din cauza asta va cer un sfat. Am intrat pe la odisee...si toate fetele astea au facut tot felul de teste,dar problema este ca au avut unele dintre ele rezultate destul de proaste si s-au stresat fara rost. Cand le-au repetat au iesit bine....Sincer sunt cam in ceata. Eu ma gandesc la la ecografia de la 22 de saptamani...aceea morfofetala...se vede tot ce e bine si ce nu e bine..voi ce spuneti????
Va pup pe toate!!!
VA intreb pe voi pentru ca stiu cat sunteti de documentate....
RalMar spune:
bobitamica eu cred ca e bine sa faci acele analize, eu le-am facut in luna in care am renuntat la anticonceptionale, si ecografiile trebuie facute.
speranta76 spune:
RalMar, multumim pt. noul capitol si speram sa fie cu noroc.
Eu sunt in z27 si inca nu mia venit cm-ul desi de obicei vine in z26. S-ar putea sa intarzie de la stimulare?
ioanara23 spune:
sperantza mie mi-a intarziat o gramada....vreo 6 zile....iubita da la tine desigur poate fi bebe!! TIN PUMNII! poate spargi gheatza la inceput de capitol! un testisor nu executzi, asa de okii mei frumosi? 

ioana
http://tt.lilypie.com/h5Rkp3.png