IMPARTASANIA

IMPARTASANIA | Autor: piticasigogosica

Link direct la acest mesaj

Buna

Si bebelusii trebuiesc impartasiti?Ei au vre-o vina ,un pacat????
va scriu fiindca tocmai trec printr-o perioada de "regasire",caut niste raspunsuri.Ulrima spovedanie la preotul duhovnic...m-a indepartat de biserica,nu de Dumnezeu.Au trecut 2 luni ci ceva de cand nu am mai fost la biserica,nu simt neaparat nevoia inca.Insa fiul meu cel mic de 6 luni jumate nu mai doarme noaptea.E fff agitat si se trezeste des plangand.E adevarat ca e in perioada dintisorilor si a adaptarii la diversificare.Eu ma intreb daca oare impartasania l-ar ajuta,n-ar mai plange?
Pe Iris fetita cea mare 3ani si 10 luni o duceam aproape in fiecare duminica la impartasit,pe Cosmin doar o data.
Insa si aici am o nedumerire:preotul mi-a zis ca bebe plange din cauza pacatelor parintilor.Si mai ales ale mamei.Ca Dumnezeu asa ne face atenti ca gresim pe noi mamele,stiind ca orice vaiet al copilului ne doare.E un fel de semnal de alarma.SI ASTA A FOST UN RASPUNS PE CARE NU STIU DACA SA-L ACCEPT.El e un ingeras,de ce Dumnezeu l-ar pedepsi pe el in primul rand sa-l faca sa planga(trebuie sa specifica ca e fff cuminte in timpul zilei,e sanatos si ai merge f bine,sarcina fara probleme)????Dumnezeu pentru mine e unul bun si mai ales uibitor de copii.Voi ce parere aveti,impartasania il va face sa nu mai planga.Sau spovedirea si impartasania mea???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Prin Sfanta Taina a Impartasaniei ne unim in chip nevazut cu Hristos,gustam un pic de nemurire, ca sa zic asa.Copiii n-au pacate cu voia, de aceea se si permite impartasirea fara spovedanie pana la 7 ani.
Nu tine copilasii tai depate de Hristos doar fiindca duhovnicul ti-a zis ceva ce nu ti-a placut. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipicah spune:

quote:
Initial creeata de piticasigogosica

Buna

va scriu fiindca tocmai trec printr-o perioada de "regasire",caut niste raspunsuri.Ulrima spovedanie la preotul duhovnic...m-a indepartat de biserica,nu de Dumnezeu.Au trecut 2 luni ci ceva de cand nu am mai fost la biserica,nu simt neaparat nevoia inca.Insa fiul meu cel mic de 6 luni jumate nu mai doarme noaptea.E fff agitat si se trezeste des plangand.E adevarat ca e in perioada dintisorilor si a adaptarii la diversificare.Eu ma intreb daca oare impartasania l-ar ajuta,n-ar mai plange?
Pe Iris fetita cea mare 3ani si 10 luni o duceam aproape in fiecare duminica la impartasit,pe Cosmin doar o data.
Insa si aici am o nedumerire:preotul mi-a zis ca bebe plange din cauza pacatelor parintilor.Si mai ales ale mamei.Ca Dumnezeu asa ne face atenti ca gresim pe noi mamele,stiind ca orice vaiet al copilului ne doare.E un fel de semnal de alarma.SI ASTA A FOST UN RASPUNS PE CARE NU STIU DACA SA-L ACCEPT.El e un ingeras,de ce Dumnezeu l-ar pedepsi pe el in primul rand sa-l faca sa planga(trebuie sa specifica ca e fff cuminte in timpul zilei,e sanatos si ai merge f bine,sarcina fara probleme)????Dumnezeu pentru mine e unul bun si mai ales uibitor de copii.Voi ce parere aveti,impartasania il va face sa nu mai planga.Sau spovedirea si impartasania mea???

poze
Iri cu doi Ingerasi Iris si Cosmin

Eu am convingerea-ca si crestin ortodox-ca bebicii trebuie sa fie impartasiti cat mai des.Foarte frumos a spus prietena noastra ca prin Sfanta impartasanie (care e trupul si sangele Mantuitorului!) ne unim in mod nevazut cu Hristos. Cat priveste pacatele parintilor,le trag copiii. "...care pedepsesc pe copii pentru vina parintilor ce ma urasc pe Mine pana la al 3-lea si al 4-lea neam....".
Nu e bine sa te superi pe biserica daca te-a suparat parintele duhovnic prin cele spuse. Asa cum cauti un doctor bun,trebuie sa cauti si un duhovnic bun,care sa-ti fie pe suflet.
Omul se desparte de Dumnezeu prin pacate,iar atunci cand nu mai e Dumnezeu,lasi locul celui rau. Deci e foarte corect ce spus parintele duhovnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Au fost multe "discutii" despre Dumnezeu cel razbunator. Acum discutam , nu judecam ca nu suntem noi cei in masura sa facem treaba asat, ne dam cu parerea. Stii cum se spune: "Dumnezeu nu da cu parul"
Si da, spovedirea si impartasania ta sunt cele de folos. Dar nu numai atat. Trebuie sa ierti! Ca sa iti fie si tie iertate! Dar bb nu sufera, el doar plange, daca il trezesti rade si nu mai stie nimic din ce a visat. Si nici nu ramane cu "sechele".
In ce zona stai si la ce biserica mergi?

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Cum adica parintele tau duhovnic te-a facut sa te indepartezi de Biserica? Cum a spus si cipicah poate ar trebui sa cauti alt duhovnic.

Eu dupa ce mi-am botezat copilul, parintele mi-a spus ca timp de un an sa impartasesc bebelusul in fiecare luna... pentru pacatul primar. Am grija sa il impartasesc si-acum macar odata pe luna, daca se intampla sa ajung la biserica il impartasesc de cate ori am ocazia.

Cauta un parinte mai ancorat in realitate care sa te ajute cu sfaturi si sa-ti intelega si starea de agitatie a copilului...fara sa dea vina pe asa-zisele pacate ale voastre.
Este adevarat ca daca copilul care este extrem de agitat si nu vrea sa primeasca impartasania(ca poate sa o scuipe de ex) trebuie sa te retragi si sa nu te superi ca nu il poti impartasi ci mai bine sa te rogi pentru el si data viitoare poate va fi totul in regula.

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:

Buna

poze

Nu apare niciunde ca Cina Domnului ar fi fost poruncita de Domnul pentru curatirea de pacate! Cina Domnului nu ne curata de pacate.
Singura care ne curateste de pacate este Jertfa de la Golgota, credinta in Fiul lui Dumnezeu!
1PET 2: 24 El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentruca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.
FAPTE 26: 18 ca sa le deschizi ochii, sa se intoarca dela intunerec la lumina, si de supt puterea Satanei la Dumnezeu; si sa primeasca, prin credinta in Mine, iertare de pacate si mostenirea impreuna cu cei sfintiti.``

Cina Domnului este o comemorare, asa cum a zis Domnul Iisus, o luam spre pomenirea Lui!:
LUCA 22: 17 Si a luat un pahar, a multamit lui Dumnezeu, si a zis: ,,Luati paharul acesta, si impartiti-l intre voi;
LUCA 22: 18 pentruca va spun ca nu voi mai bea de acum incolo din rodul vitei, pana cind va veni Imparatia lui Dumnezeu.``
LUCA 22: 19 Apoi a luat pine; si, dupa ce a multamit lui Dumnezeu, a frint-o, si le-a dat-o zicind: ,,Acesta este trupul Meu, care se da pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.``
LUCA 22: 20 Tot astfel, dupace au mincat, a luat paharul, si li l-a dat, zicind: ,,Acest pahar este legamintul cel nou, facut in singele Meu, care se varsa pentru voi.``
Vinul din pahar reprezinta legamantul cel nou facut in Sangele lui Iisus.
Ca sa intelegem asta trebuie sa cunoastem legamantul cel vechi. Vechiul Legamant a fost pecetluit de sangele animalelor. Legamantul cel nou este pecetluit de Sangele Mielului lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

Acelasi lucru il spune si Apostolul Pavel despre Cina Domnului:

1COR 11: 23 Caci am primit dela Domnul ce v'am invatat; si anume ca, Domnul Isus, in noaptea in care a fost vindut, a luat o pine.
1COR 11: 24 Si, dupa ce a multamit lui Dumnezeu, a frint-o, si a zis: ,,Luati, mincati; acesta este trupul Meu, care se fringe pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.``
1COR 11: 25 Tot astfel, dupa cina, a luat paharul, si a zis: ,,Acest pahar este legamintul cel nou in singele Meu; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea, oridecite ori veti bea din el.``
Oridecate ori mancam painea si bem vinul ne amintim de Jertfa Domnului, Jertfa care ne elibereaza de pacat, de pedeapsa lui, de robia lui si ne va elibera din prezenta pacatului.
Cel care ia Cina, trebuie sa realizeze valoarea ei si semnificatia ei, este raspunzator inaintea lui Dumnezeu de trairea lui si daca nu este in regula, o poate lua spre osanda! Nicidecum un copil nu poate realiza importanta Jertfei de la Golgota, legamantul cel nou sau trairea crestina. Foarte multi nu realizeaza adevarurile Scripturii si nu pot decide slujirea lui Dumnezeu sau o traire dupa voia lui Dumnezeu decat atunci cand vor deosebi binele de rau, atunci cand vor stii ce inseamna cu adevarat Jertfa Domnului si trairea in sfuintenie!

1COR 11: 26 Pentruca, orideciteori mincati din pinea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pina va veni El.
1COR 11: 27 De aceea, oricine maninca pinea aceasta sau bea paharul Domnului in chip nevrednic, va fi vinovat de trupul si singele Domnului.
1COR 11: 28 Fiecare sa se cerceteze dar pe sine insus, si asa sa manince din pinea aceasta si sa bea din paharul acesta.
1COR 11: 29 Caci cine maninca si bea, isi maninca si bea osinda lui insus, daca nu deosebeste trupul Domnului.
1COR 11: 30 Din pricina aceasta sint intre voi multi neputinciosi si bolnavi, si nu putini dorm.

Biblia nu precizeaza niciunde ca painea si vinul ar curata pacatele oamenilor sau pacatul primar! Mai mult decat atata, Biblia precizeaza ca cei care primeau Evanghelia predicata luau Cina (frangerea painii), asa cum ne prezinta si Faptele apostolilor, atunci cand la predica lui Petru s-au intors la Dumnezeu trei mii de suflete.

FAPTE 2: 41 Cei ce au primit propovaduirea lui, au fost botezati; si in ziua aceea, la numarul ucenicilor s'au adaus aproape trei mii de suflete.
FAPTE 2: 42 Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in fringerea pinii, si in rugaciuni.

Cina Domnului este si-o marturie a Jertfei de la Golgota. Cei care vin la Biserica pot vedea in Cina Domnului, Trupul si Sangele Mantuitorului, patimile Lui de la Golgota. Spiritual, de cate ori luam Cina, poposim la Golgota. Cina arata ca noi Biserica suntem una si Jertfa de la Golgota ne uneste, noi suntem Una in Hristos, Un Trup!
Binenteles ca sunt multe interpretari si fiecare este liber sa creada cum doreste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucova spune:

Spovedania e iertarea de pacat,impartasania e comuniunea cu Hristos.
Pentru pacate te spovedesti,asa iti sunt iertate, nu faptul ca te impartasesti te iarta...
copii nu au pacate,deci nu se spovedesc, doar se impartasesc, pt a se realiza legatura cu D-zeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipicah spune:

quote:
Originally posted by acsintetina

quote:

Buna

poze

Nu apare niciunde ca Cina Domnului ar fi fost poruncita de Domnul pentru curatirea de pacate! Cina Domnului nu ne curata de pacate.
Singura care ne curateste de pacate este Jertfa de la Golgota, credinta in Fiul lui Dumnezeu!
1PET 2: 24 El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentruca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.
FAPTE 26: 18 ca sa le deschizi ochii, sa se intoarca dela intunerec la lumina, si de supt puterea Satanei la Dumnezeu; si sa primeasca, prin credinta in Mine, iertare de pacate si mostenirea impreuna cu cei sfintiti.``

Cina Domnului este o comemorare, asa cum a zis Domnul Iisus, o luam spre pomenirea Lui!:
LUCA 22: 17 Si a luat un pahar, a multamit lui Dumnezeu, si a zis: ,,Luati paharul acesta, si impartiti-l intre voi;
LUCA 22: 18 pentruca va spun ca nu voi mai bea de acum incolo din rodul vitei, pana cind va veni Imparatia lui Dumnezeu.``
LUCA 22: 19 Apoi a luat pine; si, dupa ce a multamit lui Dumnezeu, a frint-o, si le-a dat-o zicind: ,,Acesta este trupul Meu, care se da pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.``
LUCA 22: 20 Tot astfel, dupace au mincat, a luat paharul, si li l-a dat, zicind: ,,Acest pahar este legamintul cel nou, facut in singele Meu, care se varsa pentru voi.``
Vinul din pahar reprezinta legamantul cel nou facut in Sangele lui Iisus.
Ca sa intelegem asta trebuie sa cunoastem legamantul cel vechi. Vechiul Legamant a fost pecetluit de sangele animalelor. Legamantul cel nou este pecetluit de Sangele Mielului lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

Acelasi lucru il spune si Apostolul Pavel despre Cina Domnului:

1COR 11: 23 Caci am primit dela Domnul ce v'am invatat; si anume ca, Domnul Isus, in noaptea in care a fost vindut, a luat o pine.
1COR 11: 24 Si, dupa ce a multamit lui Dumnezeu, a frint-o, si a zis: ,,Luati, mincati; acesta este trupul Meu, care se fringe pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.``
1COR 11: 25 Tot astfel, dupa cina, a luat paharul, si a zis: ,,Acest pahar este legamintul cel nou in singele Meu; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea, oridecite ori veti bea din el.``
Oridecate ori mancam painea si bem vinul ne amintim de Jertfa Domnului, Jertfa care ne elibereaza de pacat, de pedeapsa lui, de robia lui si ne va elibera din prezenta pacatului.
Cel care ia Cina, trebuie sa realizeze valoarea ei si semnificatia ei, este raspunzator inaintea lui Dumnezeu de trairea lui si daca nu este in regula, o poate lua spre osanda! Nicidecum un copil nu poate realiza importanta Jertfei de la Golgota, legamantul cel nou sau trairea crestina. Foarte multi nu realizeaza adevarurile Scripturii si nu pot decide slujirea lui Dumnezeu sau o traire dupa voia lui Dumnezeu decat atunci cand vor deosebi binele de rau, atunci cand vor stii ce inseamna cu adevarat Jertfa Domnului si trairea in sfuintenie!

1COR 11: 26 Pentruca, orideciteori mincati din pinea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pina va veni El.
1COR 11: 27 De aceea, oricine maninca pinea aceasta sau bea paharul Domnului in chip nevrednic, va fi vinovat de trupul si singele Domnului.
1COR 11: 28 Fiecare sa se cerceteze dar pe sine insus, si asa sa manince din pinea aceasta si sa bea din paharul acesta.
1COR 11: 29 Caci cine maninca si bea, isi maninca si bea osinda lui insus, daca nu deosebeste trupul Domnului.
1COR 11: 30 Din pricina aceasta sint intre voi multi neputinciosi si bolnavi, si nu putini dorm.

Biblia nu precizeaza niciunde ca painea si vinul ar curata pacatele oamenilor sau pacatul primar! Mai mult decat atata, Biblia precizeaza ca cei care primeau Evanghelia predicata luau Cina (frangerea painii), asa cum ne prezinta si Faptele apostolilor, atunci cand la predica lui Petru s-au intors la Dumnezeu trei mii de suflete.

FAPTE 2: 41 Cei ce au primit propovaduirea lui, au fost botezati; si in ziua aceea, la numarul ucenicilor s'au adaus aproape trei mii de suflete.
FAPTE 2: 42 Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in fringerea pinii, si in rugaciuni.

Cina Domnului este si-o marturie a Jertfei de la Golgota. Cei care vin la Biserica pot vedea in Cina Domnului, Trupul si Sangele Mantuitorului, patimile Lui de la Golgota. Spiritual, de cate ori luam Cina, poposim la Golgota. Cina arata ca noi Biserica suntem una si Jertfa de la Golgota ne uneste, noi suntem Una in Hristos, Un Trup!
Binenteles ca sunt multe interpretari si fiecare este liber sa creada cum doreste.

Acsintetina,slavit fie Domnul!
Cu uimire realizez ca multe dintre mamici,,traind credinta crestin ortodoxa cu mai multa sau mai putina evlavie,dar cu multa ravna si smerenie, amintesc de parintele duhovnic,de cazuri concrete,cer sfaturi concrete...iar la tine vad, asa nevrednic cum sunt-si imi cer iertare pentru nesabuinta mea!- doar extrase din cartile sfinte,neamintind de predaniile sfintilor parinti. Pobabil marii nostrii duhovnici le-ar recomanda mamelor ( asa cum le-au povatuit pe altele,in duhul iubirii si smereniei), sa zamisleasca copii in afara zilelor de post si a zilelor de sarbatoare, sa faca multa milostenie,sa se spovedeasca des,sa tina posturile,sa faca multa rugaciune, sa tina canonul dat de parintele duhovnic pentru pacatele savarsite, sa boteze copiii familiilor sarmane pentru a le feri de pacatul cumplit al avorturlor viitoare.
Poate am devenit obositor amintind de acesti parinti duhovnici-parintele Arsenie Boca, parintele Ilarion Argatu,parintele Ilie Cleopa,parintele Ilie Lacatusu,parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, Valeriu Gafencu-"Sfantul inhisorilor", precum si multi altii neamintiti-din nevrednicia mea, ce zac in gropile comune a inchisorilor comuniste ca sfinte moaste, adormiti intru slava Mantuitorului,precum si parintele Iustin Parvu,parintele Arsenie Papacioc, parintele Adrian Fageteanu,dar ei au dat jertfa inchisorilor comuniste duhul lor intru Hristos, marturisindu-L fara de indoiala,deci nu vad de ce nu i-ai pomeni si tu. Poate doar daca nu te-ar reprezenta.
O parte din cei amintiti, adormiti intru Hristos,sunt dovada vie a credintei in Mantuitorul prin sfintele lor moaste. Prin mila si harul lui Dumnezeu ,mare parte din ceilalti vor intra in randul sfintilor-poate toti!!!!. Ce dovada mai mare decat intrarea lor in Imparatia Cerurilor avem pentru a le asculta invataturile?
Pentru "piticasigogosica":trebuie sa faceti pace cu actualul parinte duhovnic, poate si-a exprimat prea dur convingerile intru Hristos. Dar as dori sa va spun convingerea mea : marii duhovnici care ne-au mai ramas sunt cautati de multimile de credinciosi pentru ca reusesc sa-i impace pe acestia cu Mantuitorul, CARE A RAMAS ACELASI DE LA INCEPUTURI, doar noi ne-am indepartat de El prin pacatele accentuate de desfraul societatii actuale.
Repet spusele parintelui Arsenie Boca "Nu poti fi si a lui Hristos si a lui Mamona!".
Cautati un duhovnic de manastire, sau un duhovnic in varsta la bisericile de mir, care sa va fie pe suflet,dar nu unul care sa fie ingaduitor cu pacatul, caci va fi fara de folos. Asa cred eu, si va rog sa ma iertati daca sfaturile mele va par prea putin intelepte si obraznice. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by cipicah
Acsintetina,slavit fie Domnul!
Cu uimire realizez ca multe dintre mamici,,traind credinta crestin ortodoxa cu mai multa sau mai putina evlavie,dar cu multa ravna si smerenie, amintesc de parintele duhovnic,de cazuri concrete,cer sfaturi concrete...iar la tine vad, asa nevrednic cum sunt-si imi cer iertare pentru nesabuinta mea!- doar extrase din cartile sfinte,neamintind de predaniile sfintilor parinti. Pobabil marii nostrii duhovnici le-ar recomanda mamelor ( asa cum le-au povatuit pe altele,in duhul iubirii si smereniei), sa zamisleasca copii in afara zilelor de post si a zilelor de sarbatoare, sa faca multa milostenie,sa se spovedeasca des,sa tina posturile,sa faca multa rugaciune, sa tina canonul dat de parintele duhovnic pentru pacatele savarsite, sa boteze copiii familiilor sarmane pentru a le feri de pacatul cumplit al avorturlor viitoare.
Poate am devenit obositor amintind de acesti parinti duhovnici-parintele Arsenie Boca, parintele Ilarion Argatu,parintele Ilie Cleopa,parintele Ilie Lacatusu,parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, Valeriu Gafencu-"Sfantul inhisorilor", precum si multi altii neamintiti-din nevrednicia mea, ce zac in gropile comune a inchisorilor comuniste ca sfinte moaste, adormiti intru slava Mantuitorului,precum si parintele Iustin Parvu,parintele Arsenie Papacioc, parintele Adrian Fageteanu,dar ei au dat jertfa inchisorilor comuniste duhul lor intru Hristos, marturisindu-L fara de indoiala,deci nu vad de ce nu i-ai pomeni si tu. Poate doar daca nu te-ar reprezenta.
O parte din cei amintiti, adormiti intru Hristos,sunt dovada vie a credintei in Mantuitorul prin sfintele lor moaste. Prin mila si harul lui Dumnezeu ,mare parte din ceilalti vor intra in randul sfintilor-poate toti!!!!. Ce dovada mai mare decat intrarea lor in Imparatia Cerurilor avem pentru a le asculta invataturile?
Pentru "piticasigogosica":trebuie sa faceti pace cu actualul parinte duhovnic, poate si-a exprimat prea dur convingerile intru Hristos. Dar as dori sa va spun convingerea mea : marii duhovnici care ne-au mai ramas sunt cautati de multimile de credinciosi pentru ca reusesc sa-i impace pe acestia cu Mantuitorul, CARE A RAMAS ACELASI DE LA INCEPUTURI, doar noi ne-am indepartat de El prin pacatele accentuate de desfraul societatii actuale.
Repet spusele parintelui Arsenie Boca "Nu poti fi si a lui Hristos si a lui Mamona!".
Cautati un duhovnic de manastire, sau un duhovnic in varsta la bisericile de mir, care sa va fie pe suflet,dar nu unul care sa fie ingaduitor cu pacatul, caci va fi fara de folos. Asa cred eu, si va rog sa ma iertati daca sfaturile mele va par prea putin intelepte si obraznice. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Pot sa zic si eu, la fel: "Slavit sa fie Domnul"!
Faptul ca oamenii se intereseaza despre voia lui Dumnezeu este laudabil.
Eu cred ca in primul rand Sfanta Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu, Ea a fost inspirata de Duhul Sfant si reprezinta Canonul (Norma) credintei. Adica Biblia este Unitatea de masura a credintei noastre. Daca dorim sa distingem voia lui Dumnezeu de voia lumii sau a diavolului, Biblia este Norma sau Prisma prin care deosebim aceste lucruri.
2TIM 3: 16 Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,
2TIM 3: 17 pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavirsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.

Iti dau doar un exemplu, in Romania, de ani de zile, un preot a inceput sa boteze caii, aceasta "lucrare" devenind o traditie in zona respectiva. Acuma, sa-mi fie cu iertare, insa eu nu cred ca Duhul Sfant l-a inspirat pe preot sa boteze caii, ci mai degraba mintea lui ori vreun duh diferit de Duhul Sfant. Cine-mi da discernamant sa vad ce este de la Dumnezeu si ce nu ? Norma (Sfanta Scriptura) si Duhul Sfant al lui Dumnezeu!
2TIM 4: 3 Caci va veni vremea cind oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gidila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invatatori dupa poftele lor.

Duhul Sfant nu calauzeste doar anumiti crestini, "staff-ul" cum cred unii, ci Duhul Sfant este Cel care doreste sa calauzeasca pe fiecare crestin. Fiecare crestin este parte din Trupul lui Hristos si in el trebuie sa fie Duhul Sfant. Fiecare trebuie sa aibe un dar de la Duhul Sfant pentru a lucra in Biserica si in aceasta lume la extinderea Imparatiei lui Dumnezeu.
1COR 12: 3 De aceea va spun ca nimeni, daca vorbeste prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: ,,Isus sa fie anatema!`` Si nimeni nu poate zice: ,,Isus este Domnul``, decit prin Duhul Sfint.
1COR 12: 4 Sint felurite daruri, dar este acelas Duh;
1COR 12: 5 sint felurite slujbe, dar este acelas Domn;
1COR 12: 6 sint felurite lucrari, dar este acelas Dumnezeu, care lucreaza totul in toti.
1COR 12: 7 Si fiecaruia i se da aratarea Duhului spre folosul altora.

Cred ca sunt interesante cartile scrise de crestini (sfintii lui Dumnezeu) in decursul veacurilor. Totusi, nici o scriere nu poate egala Sfanta Scriptura (Canonul-Norma), ci fiecare scriere trebuie sa se supuna Normei! Ceea ce nu este conform Scripturii nu este important de luat in seama, ci mai degraba de cercetat si daca este impotriva Evangheliei, sa fie anatema (asa cum zicea si Sfantul Apostol Pavel).
FAPTE 17: 11 Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decit cei din Tesalonic. Au primit Cuvintul cu toata rivna, si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa.

In acest sens, invatatura tuturor crestinilor (indiferent de denominatie), este ca Scriptura reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu iar traditia trebuie sa se supuna Scripturii! Noi trebuie sa iubim Cuvantul lui Dumnezeu, sa-L citim si sa ne hranim mintea si inima cu El. Atunci cand nu intelegem pe deplin anumite lucruri, sunt oameni maturi in Biserica care ne pot ajuta. Trebuie insa mare grija, niciodata nu trebuie acceptat in viata noastra ce este impotriva Scripturii! Am intalnit calugari in manastirile din Romania care habar nu aveau despre Sfanta Scriptura si de ce fac anumite traditii? Dumnezeu nu ne vrea roboti, teleghidati, hipnotizati ectc.
Dumnezeu ne vrea sa fim copiii Lui, sa-i vorbim in fiecare zi si carora sa ne vorbeasca in fiecare zi, vrea oameni asculatatori de El si oameni care se sfintesc in fiecare zi prin viata lor.
GAL 1: 8 Dar chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v'am propovaduit-o noi, sa fie anatema!

In inchisorile comuniste au fost crestini din toate denominatiile crestine, cred ca Dumnezeu nu face nici o diferenta intre ei, ci pe toti ii considera sfintii Lui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Va multumesc din suflet tuturor celor care mi-ati raspuns.
Baietelul meu are nopti (mai multe)in care doarme agitat si nopti(mai putine)in care doarme linistit.Am pus toate astea pe seama "nep-lacerilor" varstei:burtica, dintisori dar si mostenirii genetice,se pare ca imi seamana mie.Plecand de la acest aspect,ma bucur ca mi-ati raspuns pentru ca eu asa cum v-am spus,caut niste "raspunsuri"
AZI mi-am impartasit baiatul.Fetita este la gradinita,dar sper sa ajung duminica si cu ea la biserica.Am facut-o fiindca asa am simtit,Dumnezeu mi-a dat un semn,nu stiam ca azi ma voi duce si asa a fost.Am facut-o cu toata convingerea ca fac un lucru bun.
NICIODATA nu am avut intentia sa-mi tin copii departe de Isus cum am inteles de la cineva.Consider ca ei sunt primii care au dreptul in biserica lui Hristos,ca doar Dumnezeu n-i i-a daruit
Am reusit sa vb f putin si cu parintele duhovnic,dar nu a fost o spovedanie,sper sa reusesc sambata.Am simtit nevoia sa-i comunic doar ca "m-am indepartat"cumva.
IrinaC Asa cum am scris departe de mine gandul sa-mi tin copii departe de Dumnezeu,pur si simplu neputinta mea de a ajunge la biserica a determinat neimpartasirea lor,fiindca altcineva nu ai poate duce.
Cipicah ,poate nu am inteles eu bine "care pedepsesc pe copii pentru vina parintilor ce ma urasc pe mine..." e un citat din Biblie???Sincer nu am citit-o niciodata,dar nu pot accepta ideea unui Dumnezeu razbunator!In plus EU NU URASC PE DUMNEZEU deci nua re de ce sa-mi pedepseasca copii.Poate ai vrut sa spui altceva....
Cu parintele duhovnic imi doresc sa restabilesc legatura initiala.Este un parinte cu har care m-a ajutat prin rugaciunea dumnealui in momentele grele.M-am apropiat de dansul fiindca am gasit o comunicare pentru sufletul meu,il intelegeam si ascultam.Era unul dintre parintii care nu dadea cu parul in pacatos dar nici nu trecea lucrurile cu vederea.Pot spune ca el mi-a deschis comunicarea cu Dumnezeu prin biserica.Nu stiu de ce,dar in ultimul timp a devenit "mai dur" in general si nu neaparat fata de mine,cu aptitudini de calugar poate.Ca o scurta prezentare dansul este un fost inginer care a simtit chemarea lui Dumnezeu si s-a facut preot.A fost unul din cei mai buni dicipoli ai Parintelui Galeriu si indrumat de acesta catre calugarie,insa fiindca actula sotia,atunci prietena nu a accepatat sa-l urmeze dar nici nu s-a opus deciziei ce urma sa o ia, acesta a decis ca vrea sa ramana preot de mir.De aici poate inclinatia Dumnealui catre sfaturi duhovnicesti mai "dure" daca le pot numi asa.Are har fiindca este un tip care traieste dupa legea Domnului(nu are TV) si reuseste sa pacatuiasac mai putin,astfel rugaciunile lui pentru noi au putere.Deci nu este din categoria"faci ce zice popa,nu ce face popa".
Cu toate acestea sunt anumite aspecte pentru care l-am judecat si probabil am si pacatuit:
-considera ca dansul de orice natura este un pacat,in concluzie copii nu trebuiesc dusi la dansuri;
-considera ca artele martiale sunt unelata diavolului,deci NU;
-de yoga ,sa nu mai vorbim...
-reflexotarapia ,aromoteratia,masajul ...si alte practici de gen Nu trebuiesc facute caci acei oameni lucreaza cu diavolul;Nu vb de radiestezie,desi poate nici aici nu as fi intru-totul de acord;
-sfatuieste fii si fiicele duhovnicesti sa nu danseze sau sa petreaca la nunti si mai ales la botezuri.Ceremonia de botez se realizeaza doar in biserica.Aici trebuie sa precizez ca mie personal nu mi-a interzis asta poate ca stia ca nu voi accepat niciodata asta(probabil...asa gandesc eu!);
-nu machiaj,nu vopsit par sau unghii...mie nu mi-a spus-o din acleasi motive cred,insa decenta ma obliga sa nu ma duc asa la biserica(machiata).
Intradevar nu este unul care sa incurajeze barfa unor vastnice din biserica,care dupa cum stim comenteaza ca doar de asta sunt la biserica,de multe ori am vazut femei/fete imbracate nepotrivit (si nu ma refer la blugi)insa dansul trateaza pe toti la fel,adica nu refuza spovedania sau impartasania in aceasta situatie;
Are ff multi tineri si copilasi in biserica.Acum cativa ani erau cu totii in fata stransi, insa din cauza galagiei s-a mutat gasca in spate.
Ma opresc aici...ar fi mai multe de discutat
Dicirstea stiu ca bebe nu sufera,daca nu are diconfort de ceva.Stau in Vatra Luminoasa,sect 2,iar bisrica(capela) e undeva pe socului.
Teolinda,uite eu cu pacatul primar nu sunt de acord.Nu pot accepta ideea ca beblusii se nasc din pacat sau in pacat!
Eu mi-am dus bebelusul in biserica desi nu era botezat iar parintele nu a zis nimic.Un motiv pentru care il apreciez.
Bebe a primit si prima si a 2 a impartasanie fara problema,vis a vis de parinte mai ancorat in realitate am spus mai sus.
RalucovaSpovedania fara imparasanie nu duce la iertarea pacatelor!Fiindca nu te poti impartasi fara sa te spovedesti,nu?
[red]Acsintetina merci de raspunsuri.Am citit si accept opinia ta,nu am argumente sa putem discuta fiindca eu nu am citit biblia,nici vechiul/noul testament.
Dumnezeu ne vrea sa fim copiii Lui, sa-i vorbim in fiecare zi si carora sa ne vorbeasca in fiecare zi, vrea oameni asculatatori de El si oameni care se sfintesc in fiecare zi prin viata lor. cu asta sunt perfect de acord.
Cunosc pe cineva,crestin ortodox,care spune ca Dumnezeu e in noi in toti si ca nimic din afara noastra nu e adevarat.Raspunsurile sunt in fiecare dintre noi!

Domane ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Imi cer scuze pentru ROSU,nu stiu cum s-a intamplat.

Mergi la inceput