Baiatul meu a fost batut

Baiatul meu a fost batut | Autor: iana_mari

Link direct la acest mesaj

Buna ziua si va rog sa-mi dati si mie niste sfaturi.
Am un baietel de 13 ani care acum 2 luni si o saptamana a fost batut in parc fara absolut nici un motiv(NU I-A PLACUT FATA LUI),de un licean(18 ani).Bataia a constat intr-un pumn in ochi.A venit acasa plin de sange de la nas si ffff unflat .Era sa lesin cand l-am vazut.
Baietelul meu a fost insotit de un vecin( ca va fi si martor )acasa.
M a bucur ca sotul meu nu l-a gasit pe acel baiat in parc.
Am fost la spital,apoi am scos certificat medico-legal (6-8zile),i-am facut eu poze si o declaratie cu numele martorului si a agresorului,,cu adrese si numere de telefon si am depus-o la politie.
A trecut o luna si am fost sa vad ce se intampla mi-au zis ca e la procuror sa stau linistita ca ma anunta.
A mai trecut o luna si nimic.Am mers iar si mi-au zis ca cel care se ocupa de caz se insoare si sa astept ca au la dispozitie 3 luni sa rezolve cazul.
Acum as vrea sa merg in audienta la seful politiei sau ce trebuie sa fac va rog sa ma invatati.
NU trebuia sa ajunga direct la tribunal?Se incadreaza in art. 180.
Le-am dat totul pe tava.
Baiatul meu inca are vanataia la ochi a lipsit mult de la scoala,am fost la bucuresti pt.diferite controale la cap,ochi nas.Nu am internare,dar bani am cheltuit cu sacul.
V a rog sa ma ajutati, nu am fost in situatii de genul asta si nu vreau sa scape basma curata acel individ.

s.m.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Nu-mi da si mie nimeni nici-un sfat?
Azi vreau sa iau problema in dinti.

s.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Acu' vreo luna imi povestea o avocata care reprezenta partea vatamata despre ceva similar (un tanar batut de 3 indivizi). Mi-a zis ca s-a stabilit o suma de 10 mil. ce avea s-o primeasca baiatul, extrem de putin in comparatie cu ce se asteptau de fapt.
Din acest punct de vedere, la calculul sumei care vi se va stabili ca o veti primi conteaza mult dovezile - chitante de spitalizare, etc. Asa ca spagile, desi sunt convinsa ca ai dat, nu ti le poate lua in considerare in proces.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Mersi ,Adina astea-s legile in Romania

s.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

Da, Iana_Mari, se pare ca in ziua de azi poti sa cotonogesti pe cine vrei si sa nu patesti nimic!
O colega a mea a fost agresata de doua "doamne" (un conflict cu origine sentimentala, dar care nu se rezolva asa mai ales la nivelul pretentiilor parilor - intelectuale toate, cu masterate si doctorate, deci nu vanzatoare in piata). Fata si-a pierdut cunostinta, a ajuns la spital, a vrut sa deschida proces dar si-a dat seama ca nu are nici o sansa, conducerea institutiei in care s-a produs agresiunea a ridicat din umeri... deci...
Eu iti doresc mult succes, incearca totusi sa mergi mai departe, parca suntem in tara lui Papura Voda!
Sa ne spui daca s-a rezolvat ceva (daca la tribunal s-a dat urmarire penala!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by Anca Vlad

Da, Iana_Mari, se pare ca in ziua de azi poti sa cotonogesti pe cine vrei si sa nu patesti nimic!
O colega a mea a fost agresata de doua "doamne" (un conflict cu origine sentimentala, dar care nu se rezolva asa mai ales la nivelul pretentiilor parilor - intelectuale toate, cu masterate si doctorate, deci nu vanzatoare in piata). Fata si-a pierdut cunostinta, a ajuns la spital, a vrut sa deschida proces dar si-a dat seama ca nu are nici o sansa, conducerea institutiei in care s-a produs agresiunea a ridicat din umeri... deci...
Eu iti doresc mult succes, incearca totusi sa mergi mai departe, parca suntem in tara lui Papura Voda!
Sa ne spui daca s-a rezolvat ceva (daca la tribunal s-a dat urmarire penala!)

Anca

Nu tribunalul da "urmarire penala", ci Parchetul.
Procurorul hotaraste daca trimite in judecata sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

quote:
Nu tribunalul da "urmarire penala", ci Parchetul.
Procurorul hotaraste daca trimite in judecata sau nu.

Asa o fi, de fapt e logic... nu e domeniul meu asa ca scuze de eroare. Insa avocata prietenei mele i-a spus ca nu are nici o sansa sa se inceapa urmarirea penala (asta ar fi trebuit nu?). Ma intreb si eu daca iau pe cineva la bataie in strada dar nu il bag in spital (ar fi si greu la 47 de kilograme ale mele!) chiar nu patesc nimic!???? Pe mine cazul colegei m-a intrigat foarte tare!

Mergi la inceput

Fetelor azi ma duc sa vad ce se intampla cu dosatrul.
A fost la parchet si s-a intors iar la politie.
Vreau sa merg in audienta la seful politiei.

s.m.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iana_mari

Fetelor azi ma duc sa vad ce se intampla cu dosatrul.
A fost la parchet si s-a intors iar la politie.
Vreau sa merg in audienta la seful politiei.

s.m.

Asta inseamna ca cercetarea s-a facut incomplet ori ca nu exista suficiente probe.

Mergi la inceput

Lona m-am intors de la politie si o sa revin cu baiatul sa dea si el o declaratie la ora 13.
Deci mi sa spus ca a fost la parchet ,e penal si sa intors la politie pt. cercetare.
E cam cusuta cu ata alba.
Agresorului nu i-a luat inca delaratie.
Mai multe detalii dupa ora 14.

s.m.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iana_mari

Lona m-am intors de la politie si o sa revin cu baiatul sa dea si el o declaratie la ora 13.
Deci mi sa spus ca a fost la parchet ,e penal si sa intors la politie pt. cercetare.
E cam cusuta cu ata alba.
Agresorului nu i-a luat inca delaratie.
Mai multe detalii dupa ora 14.

s.m.

Se intampla in mod curent ca dosarele sa fie retrimise la Politie.
E nefiresc ca agresorului nu i s-a luat declaratie inca.
Nu vreau sa te dezamagesc, dar la cum prezinti situatia (6-8 zile ingrijiri, o singura lovitura, fara premeditare) nu prea cred ca-l va trimite in judecata.
Depinde si de declaratia agresorului, daca are vreun martor ca sa spuna, de exemplu, ca fiul tau l-a jignit, l-a provocat, ca a fost o incaierare...
Martorul tau a fost de fata la agresiune, sau a ajuns dupa aceea?

Mergi la inceput