La 3 ani - personalitate sau proasta crestere

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nord spune:

subiectul asta ma macina de cand fetita mea avea un an jumate. acum are deja 3

suntem deja in pragul disperarii. in permanenta avem lupte, totul este un mare NU, la orice. de la lucrurile esentiale si primare pana la cele mai complexe, ca sa le spun asha.

daca o las in voia ei si ascult fraza " in 5 minute"...cele 5 minute mi le renegociaza pana se face noapte

daca ridic vocea si ii spun "ACUM, ptr ca......" imi spune in continuare ca nu vrea si o ia la sanatoasa..........

daca o iau de o aripa si o duc sa se spele sau sa se imbrace.....se lasa pe jos, maraie si face orice sa te scoata din pepeni (nu deskide gura sa se spele, se fatzaie la imbracat...etc.....)

daca santajez sau negociez...nu tzine....e deja expirata solutia. la fel si cu pedeapsa.

la joaca e si mai cumplit. ea nu vrea un partener de joaca, ne vrea ssa stam acolo,c creionul pe care ni-l da ea, cu foaia pe care tot ea ne-o da...etc....

mai devreme am vrut sa ne jucam. am scos hartiile colorate, foarfeca, lipiciul........a fost mare panarama...ca vrea foarfeca. i-am dat sa taie ea. am lipit eu. cand trebuia sa mai taie, s-a dus si-a luat o papusa si a inceput sa faca altceva, a plecat nu a mai vrut sa vina...... asha ca m-am enervat si am trimis-o la culcare (nu pe post de pedeapsa ci ptr ca deja era obosita, nu dormise la pranz).

imi vine sa imi smulg parul din cap cand ma enervez...dar nu mai stiu ce sa mai fac, cum sa mai procedez ptr ca de unde m-am kinuit sa ii dau o educatie pozitiva, cu libertate, acum simt ca o constrang si ca ii deskid latura negativa si ma focusez numai pe asta

CE SA MAI FAC??????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Eu ma gindeam ca sunt eu nebuna,ca nu l-am crescut cum trebuie,desi mai am un baiat mai mare cu care nu am avut nici cea mai mica problema.Crescuti amindoi de mine,dar total diferiti.Cind cel mare era mic,mai vedeam copii de virsta lui care tipau si se trinteau daca nu le cumparau mamicile ce isi doreu ei si ma gindeam ca nu sunt educati,ca mamele sunt vinovate.Si ca sa nu mai acuz fara sa stiu despre ce e vorba,doamne-doamne mi-a dat si mie unu care se trinteste pe jos.Ma gindesc ca am gresit si eu pentru ca nu stau prea bine cu rabdarea,dar pe de alta parte cred ca asa este el.Cind avea 7-8 luni,tatal lui il lua de minute si mergea cu el prin casa,dar trebuia sa-l duca numai pe unde vroia el,daca il ducea in alta directie isi indoia genunchii si nu mai pasea,practic se lasa tirit.Si cit era de mic...Oricum,de cind s-a nascut mi s-a parut ca e genul de copil care o sa faca numai ce vrea si am avut dreptate.Problema este ca uneori simt ca am ajuns la capatul puterilor si el nu are decit 2 ani si 2 luni,deci mai am ani buni de indurat.Desi nu e cinstit, mi-am pus baza in gradinita sa faca ce nu am fost eu in stare ,dar acolo o sa mergem abia in aprilie.Pina atunci orice sfat,idee,experienta,sunt binevenite.Am uitat sa spun ca la noi nu functioneaza nici pedeapsa ,nici recompensa,de palma la fund nu mai zic,mai rau face.Singura chestie care functioneaza pentru maxim 5 minute este amenintarea ca ii prind minutele cu scotch daca mai arunca ceva.Uneori cind vad cite nenorociri se intimpla la atitia copii imi spun ca mai bine sa fie de 10 ori mai nebun ,dar sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nord spune:

draga mea,

speranta cu gradi e desarta te imbeti cu apa rece.....nu are nici un efect. acolo asculta si acasa e mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

quote:
Originally posted by Nord

draga mea,

speranta cu gradi e desarta te imbeti cu apa rece.....nu are nici un efect. acolo asculta si acasa e mai rau.

Absolut adevarat! Asa e la noi.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roz6 spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns why_not109 spune:

nu rezist tentatiei de a completa...chiar pot spune ca la gradi s-a "stricat" mai tare...Andrei are 3 ani si o luna (chiar astazi)... iar de cand merge la gradi,a invatat si mai multe metode de a ne testa nervii...
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

SI la noi e tot cam asa. E frustrant sa auzi mereu NU. Si mereu sa trebuiasca sa apelezi la trucuri si la povesti.E si obositor in conditiile in care am si un bebe, o firma de condus si un part-time + casa. Si ajutor,ioc. Incerc sa pun proritati si sa inchid ochii la alte chestii. Prioritati: curatenie corporala, hrana, iesit afara, joc, somn (aici consecventa pe toata linia). Inchis ochii la dezordinea din camera, urlat, crize la imbracat. Asta ca sa imi menajez cat de cat nervii. Ba de unde eram eu total contra-tv, am cumparat DVD-uri children-friendly pt. varsta ei si o las si cate o ora fara pauza. Asta e...

Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)

Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Am vazut de curand un film tare dragutz pentru parintii de "mici teroristi". Il recomand cu toata caldura pentru ca am senzatia ca se poate invata ceva din el. Ruleaza pe HBO Comedy si se numeste "Copiii la putere". Il puteti revedea duminica 23 decembrie la ora 16.25.
In filmul asta un psiholog ajuta niste parinti sa-si "stapaneasca" copiii. Sunt chestiuni simple legate de faptul ca la varste fragede copiilor nu trebuie sa li se ceara parerea intr-o chestiune pentru ca a alege e foarte confuz pentru ei, nestiind ce inseamna alegerea, ca trebuie sa invete sa li se spuna NU , deoarece limitele ii fac pe copii sa se simta in siguranta. E drept, multe se aplica la "dracusori" mai maricei dar cred ca in ansamblu se poate invata cate ceva din film. Cred ca multe mamici si multi tatici se vor identifica cu personajele din film si e dragutz de vazut reactii si solutii.

vizionare placuta si succes cu micutii!!

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Am si eu un mic domn Goe.Sincer am inceput sa remarc faptul ca e complet scapat din mina.Are 3 ani si 9 luni. Aseara m-a scos din minti ,l-am certat si i-am spus :te invat eu minte Rares,o sa vezi tu ...Faza la care el imi replica tipind:te invat eu minte mami,o sa vezi tu .
Cind n-o scoate la capat plinge si incepe:nu mai vreau sa fiu obraznic mami,sterge lacrimile ,esti punoasa(frumoasa),esti iubirea viietii mele ,mami cum poti fi atit de ninunata (minunata) ....adica texte pe care le retine si le baga la momentul oportun.Evident ca e simpatic tare si imi distruge opozitia pe care rational incerc sa o am. Mi-ar parea rau sa fiu nevoita sa fiu numai dura ca sa-l dau pe brazda si sa pierd momentele noastre de mare iubire.Tati si-a cistigat respectul, nu ca nu face si la el mofturi.Ba cred ca stie la fiecare pe ce butoane sa apese.De exemplu stie ca la cumparaturi se merge cu tati ,pentru ca in materie de cumparaturi limita lui e cerul.Asa ca mie imi spune sa cobor din masina ,ca eu nu merg si sa ma duc sa fac ceva micare(adica de mincare).
Sa mai spun ca ma si bate uneori...Nu cred ca e constient ca e rau ce face,desi ii explic, ci mai mult cred ca o mai ia la camin si e si el agresiv cu cineva care nu riposteaza.Ma ia pe nepregatite si-mi trage cite una.
La camin il lauda ca e cuminte ,dar eu n-am vazut niciodata filmul asta.
Nici noi nu ne prea spalam dintisorii.Chiar nu inteleg de ce?Cred ca spalindu-l eu in viteza il zgirii,il lovesc la gingii sau inghite pasta?Multumesc lui Dumnezeu are dintii tare buni ,ca la cit vrea sa treaca peste spalat ar trebui sa se razbune.
Probabil si faptul ca sint singuri la parinti,foarte multi dintre copii,ii face si mai rasfatati.
La camin am vazut totusi copii cu unn comportament de invidiat.Eu il iubesc asa obraznicut cum e si mai trag cu invidie cu ochii la altii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Da, si al nostru e un mic domn Goe -are 4 ani si 9 luni acum !!! Chiar azi se plangea educatoarea ca se bate cu baietii, ca arunca paine sub masa, ca l-a pedepsit si lui nu-i pasa... si imi sugera sa il "caftesc" acasa ei ce ziceti de asta... am plecat nauca de acolo. Iar in timp ce educatoarea reclama de zor, el alerga in jurul meu si se agata de geanta mea, dupa care incepea sa dea suturi in cizmele mele
De tati asculta cat de cat, adevarul e ca a mai incasat-o de la el pentru ca el vine seara obosit, nu are rabdare si se enerveaza repede
Chiar nu stiu cum s-o scot la capat cu el, acum e cumintel, te intelegi bine cu el, si odata il apuca "nebuneala", orice i-ai zice parca e izolat fonic si face numai prostii. Nici mie nu-mi vine sa cred cand vad cat de linistiti si potoliti sant unii copiii, dar cred ca tine mult si de temperament..

Ingrid si Cristi 4 ani si 9 luni

Mergi la inceput