Rugaciune colectiva pentru a avea un copil(5)
Raspunsuri - Pagina 21
maryb spune:
dragele mele,
vreau sa va intreb cate zile de post trebuie sa tii ca sa te poti impartasi ??? trebuie sa tii post 3 zile consecutiv sau este de ajuns sa tin doar miercurea si vinerea ? eu nu m-am mai impartasit de ani de zile si nu mai stiu cum se procedeaza.
multumesc anticipat pentru raspunsuri.
maryb
5+ cu
mic
comoara mea
Hera25 spune:
Se tine post 3 zile consecutiv inainte de a te spovedi, iar dupa aia se tine post pana te impartasesti, inclusiv ziua in care te impartasesti.
Asa stiam eu.
Doamne ajuta.
criss_2081 spune:
Doamne Ajuta!
Hera si Elvira va rog din suflet puteti sa ne dati mai multe detalii referitor la canon, ce ati facut voi exact?
aveti cumva numarul de telefon al parintelui Iordache? as vrea sa-l sun sa-l intreb daca pot sa tin canonul, daca nu sunt din Bucuresti?
multumesc mult.
Hera25 spune:
A trebuit sa tinem post trupesc 40 zile.Sa tinem post de mancare luni, miercuri si vineri. Sa cititim Acatistul Maicii Domnului, Acatistul Sf Ioachim si Ana, Acatistul Sf Stelian, Acatistul Sf Spiridon - seara si dimineata Paraclisul Maicii Domnului, in fiecare zi timp de 40 zile.
In zilele de luni, miercui, vineri si duminica sa mergem la biserica la slujba. Si dupa fiecare slujba mergeam la parinte cu acatist, unde scriam numele meu si al sotului si cu dorinta noastra si parintele ni-l citea. Dupa fiecare Liturghie - duminica - sa cerem particica, pe care trebuia sa mancam in fiecare dimineata pe stomacul gol, eu si sotul meu.
Mai trebuie sa facem si sfestanie la casa.
Si ne-am si spovedit si impartasit.
Si cred ca asta a fost cam tot, sper sa nu fi uitat ceva.
Si nr de tel al preotului 0744.301.732 - Preotul Iordache Ioan
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Doamne ajuta.
mmc_nd spune:
Suflet, Hera25, vad ca ati tinut canonul pe care-l da parintele Iordache, poate stiti sa-mi raspundeti la vreuna din intrebarile de mai jos? Multumesc! 
1. Trebuie sa merg neaparat la biserica Sf. Spiridon cel vechi luni, miercuri, vineri si duminica? Noi avem deja un duhovnic in Bucuresti si ma gandeam ca trebuie sa ii spun ca nu am mai veni acolo la biserica, nu?
2. Daca nu pot sa merg la biserica intr-una din zile (sa zicem din cauza serviciului), cum se procedeaza? Dar la menstruatie?
3. Daca intr-o zi nu pur si simplu nu poti citi toate rugaciunile, cum se procedeaza?
4. Daca trebuie sa plec din oras, cum se procedeaza?
Hera25 spune:
Mmc_nd noi am mers numai la Biserica Sf Spiridon caci asa ne-a spus parintele, nu aveam inainte un anume duhovnic asa ca l-am ales pe dansul. Dar dc e chestia asta il poti intreba pe parinte, ce faci in situatia in care ai un parinte duhovnic (nici eu nu stiu cum e cel mai bine in situatia asta).
Eu am fost in fiecare luni, miercuri si vineri si duminica la biserica, cu exceptia a 4 zile in care am avut un deces in familie si in care nu am citit nici rugaciunile si nici nu am fost la biserica, si i-am spus parintelui si ne-a dat dezlegare, insa pt astea 4 zile am mai prelungit eu canonul, deci am mai fost inca 4 zile in plus si am mai citit rugaciunile.
In cazul in care esti la menstruatie poti veni si stai la intrarea in biserica, in stanga cum intri in biserica sunt niste scaune si stai acolo. Nu trebuie sa pupi nici o icoana si nici sa mergi la miruit si nici sa intri mai mult de atat in biserica.
Eu am facut un efort si am citit in fiecare zi rugaciunile chiar dc a trebuit sa ma culc la ora 2 noapte si a doua zi sa ma trezesc la 7.
Noi in perioada canonul nu am plecat deloc din Bucuresti decat la inmormantarea care am avut-o. Si dc treb sa pleci, eu stiu cu serviciu sau asa ceva ii spui parintelui si-ti da dezlegare, si eventual prelungesti canonul.
Sper ca ti-am raspuns la toate intrebarile si sa te ajute Dumnezeu sa reusesti sa tii canonul.
Tu ai fost deja la parinte si ti l-a dat sa-l tii?
cleopatra70 spune:
Dragele mele,
Capitolul nou este aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112689
Doamne ajuta!