oligospermie - putini dar (ne)buni! - 29
Raspunsuri - Pagina 8
RalMar spune:
Nu trbuie sa te lasi doborata! Din pacate noi trebuie sa luptam pentru a avea un bb, dar nu trebuie sa renuntam.
denyy10 spune:
buna seara fetelor am si eu o intrebare,dar sa incep cu inceputul...sunt casatorita de 5 luni dupa o relatie de 9 ani,am avut 2 sarcini prima era prea devreme si am optat la chiuretaj,acum 3 ani am ramas a doua oara dar am avut sarcina oprita in evolutie,acum 2 ani sotul a facut oreion(fiind in armata)i sa umflat un testicul,a avut febra dupa repaus de 3 zile a revenit la activitatea normala...e posibil sa fii ramas steril,incercam de 2 luni sa avem un BB,stiti cazuri in care el nu a ramas cu probleme dupa oreion?Ce afecteaza,numarul,mobilitatea spermatozoizilor...??
predoi
anes spune:
denyy10 exista acest risc dar nu il vei stii decat facad sotul o spermograma si spermocultura. Insista sa le faca si spune/ne si noua rezultatul.
evanescence stiu ca esti deznadajduita, dar, hai sa inercam impreuna sa nu ne pierdem speranta. Hoi, poate luna viitoare va fi altfel
.
bubulina de ce nu a vrut dr. sa auda de inseminare? Pt. ca aveti sanse naturale?
RalMar ce mai faci?
bubulina1 spune:
quote:
Originally posted by anes
bubulina de ce nu a vrut dr. sa auda de inseminare? Pt. ca aveti sanse naturale?
Sotul meu nu are o simpla oligo, ci are o combinatie foarte pacatoasa cu toate celelalte adica inclusiv teratozoospermie - forme anormale foarte multe. Am citit ieri un articol in care scrie ca nu se recomanda IUI pentru acest diagnostic, sansele de reusita fiind foarte mici. Singura sansa este ICSI.
Pe de alta parte, tratamentul pe care il ia este foarte bun, s-au facut cercetari pe loturi de barbati cu probleme (nu hormonale sau cu blocaje gen varicocel) si se pare ca cea mai buna combinatie este urmatoarea:
-Vitamina C doza maxima in special pentru fumatori
-Seleniu
-Zinc
-Vitamina B12 - se gaseste in carnea de vita in special
-Acid folic
-Vitamina E forte
-Lycopen - se gaseste in rosii
Sunt vitamine care interactioneaza intre ele si au rol de imbunatatire a circulatiei sanguine in zona testiculara. De asemenea trebuie evitata orice caldura in zona, se pare ca varicocelul asta face - incalzeste testicolul afectat si omoara spermatozoizii.
Bubulina
Speranta moare ultima!
denyy10 spune:
multumesc pt.raspuns...il conving cam greu sa faca spermograma,spune sa mai asteptam,dupa sarbatori trec la amenintari...![]()
predoi
RalMar spune:
anes
cred ca putem face si mai bine. Ma pregatesc sa incepem inseminarile, ca oricate tratamente ar face sotul, rezultate ma bune ca astea nu mai avem. Bine macar ca acum avem sperante si cu inseminarile, desi prima oara dr. ne-au spus ca singura noastra sansa ar fi FIV + ICSI. Acuma, dupa atata timp de tratamente am ajuns sa cred dr. care ne-a spus la prima spermograma ca putem face tratament, dar nu ar trebui sa ne asteptam la miracole.
anes spune:
RalMar
nu mai stiu cum stati cu mobilitatea si morfologia. Cati sperm. viabili tb. la IA? Incep sa cred ca asta ne asteapta si pe noi. Vom vedea prin ianuarie la spermograma ce va fi. Sotul meu este extrem de incapatanat si nu ia tratamentul cum trebuie
. Noi am avut anul trecut 8 mil/ml, in luna sept. 2007 am avut 4,5 mil/ml dar, cu un procent bun al mobilitatii si morfologiei normale.
georgia_c spune:
bubulina1,
si sotul meu are o forma nasoala de oligo-->oligoastenoteratozoospermie moderata (16mil) .. adica cam tot ce se putea ..dar daca la tine s-a prins poate avem si noi o sansa , cine stie ?... doar DD.. oricum sunt hotarata ca din 2008 sa trec la "nivelul "2.. "insaminatari" de primavara , si fiv
magduta10
Ig G --> inseamna ca a avut boala in antecedent , si s-a tratat; trebuie neaparat sa o faca si pe Ig M , pentru ca daca o mai are inca (boala ) , da sterilitate masculina .... dupa spermograma sotului ( in care apare zoo , care inseamna infectie ) , ne-a trimis direct la analiza asta .. am facut amandoi , si a iesit negativa , si atunci ne-a zis dr biolog ca poate fi o infectie de alta natura -->stomac , rinischi ...
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
RalMar spune:
Dupa 2 luni de tratamente, noi aveam 15 mil. si mobilitate 70%. Acum a terminat tratamentul, dar nu am mai avut curaj sa repetam spermograma. Dr. ne-a spus ca la inseminari trebuie sa fie mobilitatea buna si ca am avea sanse. Acum ramane sa vedem ce va fi. Din pacate trebuie sa ne repetam toate analizele ca prin martie cand vrem noi sa incepem inseminarile vor fi expirate.
georgia_c spune:
ralmar , ce analize repeti ?
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein