oligospermie - putini dar (ne)buni! - 29
Raspunsuri - Pagina 4
georgia_c spune:
RalMar, ti-a dat vreun medic sanse cu 5 mil, mob. 30%, si 80% forme anormale + infectie ???... ciudat ... mie mi-a zis sa il iau usurel pe sotulica , adica mai cu talent asa , ca s-ar putea datorita impactului psihologic al vestii , urmatoarea spermograma sa fie si mai rea ...asa ca fetele , incercati sa-i protejati pe gigei ... io i-am zis din start lu' sotulica , desi cred 100% ce mi-a zis dr , ca eu nu cred asa ceva ....
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
sunshine4ever spune:
Da Georgia psihicul conteaza foarte mult dar uite eu oricit de mult m-am straduit cu orele de psihoanaliza si sa ii explic ca nimeni nu e vinovat si nici el nu e vinovat ca a cu 11 ani a avu tchist ep cordonul spermatic si acel dr poate l-a "reparat" de tot, el se invinovateste in continuare, si altceva nu aud deci tca din cauz alui se intimpla multe si nu s eintimpla sa avem bb.
Oricit ma stradui, pote ma asude la mometul dat dar in sufletul lui stiu si vad ca sufera muuuuuult.
in asteptarea unui ingeras
georgia_c spune:
magduta cred ca e .. nici nu exista cuvinte cat de dureros poate fi .. io i-am pus problema invers , mi se putea intampla si mie ...
stai ca io urmez la laparo .. in cateva luni .. si nici nu stiu ce surprize ne mai asteapta ....
plus ca fara sa fac parada , io chiar am incredere , ca oligoblaba nu este o problema majora , si cu tratament se imbunatatesc lucrurile , si putem spera la IA , sau FIV cu rezultat .. trebuie sa ne indrume DD pasii pe calea care trebuie urmata , ca sa reusim 
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
RalMar spune:
La noi sotul e foarte optimist, ba chiar are putere sa ma incurajeze si pe mine, din pacate eu stau mai prost cu psihicul, m-am cam saturat de atatea probleme, de intrebari fara raspunsuri. Sper sa rezolvam totul cat mai curand. Am aflat ca se face HSG si la noi si as vrea sa ma programez cat mai curand, chiar daca nu prea-mi convine metoda asta, dar macar aflu care ar fi starea trompelor.
sunshine4ever spune:
Georgia, Ral mal e gru din pacate si intradevar e bien s fie macar oligo decit nimic, asta sper si eu ca duap acele operatii nu i-a facut chair asa de rau ca sunt citeva, dar stiti cum e duap un fiv nereusit cind ti-ai pus toate spernatele pt ca nici financiar nu iti mai poti prmite altul deocamdata (imprumut de la banca pe 6 ani) e super nasol , si pote ironi asortii eu sper ca sa dea DD sa putem remedia ceva si paote reusim pe cale naturala, ca deocamdat anu avem incotro.
Domen ajuta la toata lumea.
inna30 spune:
RalMar..scuza-ma ca te intreb tu esti din Galati?, daca da sa stii ca se face de f mult timp in gl HSG si te pot indruma.(daca vrei bine-inteles mai multe inf.)
RalMar spune:
Din pacate nu-s din galati, stiam ca acolo se face HSG. Dar inca nu sunt hotarata daca sa fac sau nu. Eu nu prea suport durerile, si am inteles ca procedura e destul de dureroasa, dar pana in primavara cand ajungem la Bucuresti, as vrea sa mai fac cate ceva, sa nu simt ca trece timpul pe langa mine si eu iar stau si astept.
inna30 spune:
RalMar-sa stii ca procedura nu este asa de dureroasa, te doare dar nu f tare si totul dureala 10 min...o durere ca la ciclu de burtica, atat tot..si dupa HSG de obicei femeile raman insarcinate (in general) deoarece prin injectarea substantei de contrast pe trompe, acestea se largesc sa spun asa si la urmatorul ciclu menstrual ovulul va trece mult mai usor prin ele.te pup
sunshine4ever spune:
Buna seara tuturor !
Vestile mele nu sunt bune deloc dar cit de dezastruoase au fost pina acuma e multumitor dupa trei luni de tribullus si aprox o luna jumatare pauza si facu spermograma : volum sperma 4 ml, ph sperma 7.9, nr sper matozoizi 3mil/ml, spermatozoizi mobilit norm 30%, sperm cu mobilit redusa 70%, sperm viabili 34 %, sperm aspect normal 50%, sperm forme aberante 50% predomina anomaliile de cap(microcefali, cap aplatizat)si piesa intermediara (angulare cervicala)
Deci cam astea is vestiel mele.
Va pup pe toate si noapte buna pote discutam despre acestea miine .

anes spune:
Fetelor, eu zic sa nu ne descurajam ascultand ce spune un medic sau altul. Stim prea bine ca sunt multe cazuri in care s-a reusit cu f.f. putini gigei. Dumnezeu si Mama Natura sunt mari!
RalMar eu zic sa iti faci si HSG pentru ca elimini un factor (important de altfel).
magduta10 este adevarat. Dezamagirea este extrem de mare. Stii vorba romanului: nu-i da omului cat poate duce!
georgia_c stiu ca sunt bune carnitina si Multi Maca. Eu ii dau sotului meu si dupa vreo doua luni vom repeta spermograma si va voi comunica rezultatele. Important este sa nu renuntam.