Stimulare ovariana cu ova-mit / clostilbegyt 4

Stimulare ovariana cu ova-mit / clostilbegyt 4 | Autor: RalMar

Link direct la acest mesaj

Daca ovulatia lipseste sau nu este regulata, ea se poate provoca prin administrarea de medicamente intr–un anumit moment al ciclului menstrual. Aceasta stimulare medicamentoasa a ovulatiei provoaca o dezvoltare multipla de foliculi (cavitati mici pline cu lichid in interiorul carora se hraneste si dezvolta ovulul) si deci obtinerea in acelasi ciclu a mai multor ovule. Prin producerea stimularii ovariene se obtin ovule multiple, ce cresc sansa de conceptie in timpul unui ciclu menstrual, dar si posibilitatea aparitiei unei sarcini multiple (gemelara).
Terapia de stimulare hormonala ovariana, cuprinde in prima saptamana injectii de stimulare care se efectueaza zilnic. Urmeaza apoi o asa numita monitorizare a ciclului, efectuandu-se la anumite intervale controale ecografice si hormonale. Doza de hormoni se individualizeaza apoi in functie de aceste rezultate. Aceste controale se efectueaza pana ce se obtin valori optime in ceea ce priveste marimea si numarul foliculilor, si respectiv valorile hormonale din sange. Cand sunt obtinute conditiile optime, se administreaza un nou hormon in vederea pregatirii ovocitelor pentru recoltare. Acest hormon se numeste HCG, este tot o injectie care determina ruperea foliculilor si eliberarea ovocitelor.

CLOSTILBEGYT

Actiune terapeutica: Antiestrogen, actioneaza indeosebi la nivelul hipotalamo-hipofizar, cu consecinte stimulatoare asupra secretiei de gonadotrofine; provoaca maturarea foliculara, marirea ovarului, poate inlatura amenoreea, induce ovulatia si permite fertilizarea.

Indicatii: Pentru inducerea fertilitatii la femeile cu insuficienta ovulatorie; cazuri selectionate de amenoree secundara (mai ales in prezenta unei secretii adecvate de estrogeni).

Mod de administrare: Pentru inducerea fertilitatii se administreaza oral 1 comprimat (50 mg) zilnic timp de 5 zile intre zilele 5 si 9 ale ciclului (spontan sau indus), sau 5 zile succesiv in lipsa menstruatiei; daca s-a obtinut ovulatia se repeta aceeasi doza pana survine sarcina sau cel mai mult 3 cicluri; daca nu se produce ovulatia, se creste doza la 2 comprimate pe zi, administrandu-se in aceleasi conditii. In timpul tratamentului contactele sexuale trebuie sa coincida cu perioada de fecunditate. Tratamentul se face sub control strict, clinic si biologic (dozari hormonale).

dara d a reusit din prima serie de stimulari, acum e
bobitamica e dupa prima luna de stimulari
Acum, listuta cu aspirante:
mcrissa - prima stimulare cu closti
ioanara 23 - prima stimulare cu closti
RalMar - a 2 a serie de stimulari, prima cu closti, acum cu ova-mit, oligospermie
bobitamica - prima serie de stimulari, cu ova-mit, fosta aspiranta, acum posesoare de burtica!
tushi - incepe prima stimulare pe 03.12.2007, amenoree secundara
busubl - a doua luna de stimulari cu closti
speranta - stimulare cu closti, fara monitorizare, prima sarcina obtinuta tot in urma stimularii;
elaa - prima luna de stimulare cu closti
leonardo - infertilitate secundara, prima luna de stimulate cu closti, 2/zi
aerlilian - prima luna de stimulare
claudinna - prima luna de stimulare cu closti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanara23 spune:

multumim ral de noul capitol!
poate chiar tu ca deschizatoare de drumuri spargi gheatza si la gravideala! cum mai esti? ce mai faci?

ioana
http://tt.lilypie.com/h5Rkp3.png

Mergi la inceput

eu mai am 2 zile pan la cm....sisigur va fi cm....cu o singura executare de program artistic in Z8, cu fo 2-3 zile inainte de ovu, slabe sperante am luna asta....ovarele deja imi dau semne...ma inteapa si le simt balonate exact ca de obicei....

ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

Am intrat si eu in clubul vostru.Azi sunt Z1 si astept Z5 sa incep stimularea cu clostilbegyt.Tot am sperat ca nu mai vin uratzii ca m-au intarziat 8 zile, dar se pare ca a fost doar o dereglare.
RalMar multumim pentru capitol si speram sa ne dai vestea buna.am putea sa adaugam la inceput o listuta cu fetele care fac stimulare, cu schema de stimulare,cu reusitele lor.
eu nu voi face mnonitorizare.mai e cineva aici care face stimulare fara monitorizare?

Cristina in asteptarea mormolocului

Mergi la inceput

MCRISSA, eu am facut stimulare fara monitorizare...ovulez f bine si natural, dar doct a zis hai sa incercam o luna de stimulare....oricum, eu am facut degeaba stimularea luna asta...
te poop! buna ideea cu listutza! ral, mai esti maica pe faza?

ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

ioanara34 si eu cred ca am ovulatie, am facut intamplator niste ecografii chiar in perioada ovulatiei.eu acum un an am ramas insarcinata din prima luna, ma gandesc ca nu as avea ceva probleme grave, decat o dereglare hormonala si stres cat cuprinde.ziceam ca o sa-mi trimit si sotul sa faca spermograma, dar nu am mai ajuns.tu de crezi ca vine CM-ul?poate ca nu vine.iti tin pumnii.

Cristina in asteptarea mormolocului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Aveam ceva treburi, dar am rezolvat. Incerc sa fac listuta, am putea trece si diagnostice, a cata stimulare este?

Mergi la inceput

vine sigur cm-ul! sotiorul meu a propus sa facem pauza luna asta....exact cu 2 zile inainte de ovu mi-a zis, chiar cand mai aveam o zi de stimulare, dupa ce am fara protectie...doar n-o sa ma cert cu el pt asta...am facut oricum stimularea pan la capat...o sa fie mereu o luna viitoare

te pupu si luna asta sa fie cu okisori!

ioana

Mergi la inceput

ralu io am facut prima data stimulare cu closti Z5-Z9, adica de pe 03.11-07.11
uf....oare nu-s offtopic pe aici? avand in vedere faptul ca am facut degeaba stimularea?

ioana

Mergi la inceput

Eu inca mai astept. Daca e cum a spus dr. si se regleaza CM, ar trebui sa-mi vina pe 30 nov.(Z28) dar mie-mi vine de obicei in Z24. Asa ca o sa astept, nu-mi voi face sperante cand va intarzia.(teoretic; ca practic, am testul de sarcina pregatit)

Mergi la inceput

ioanara, mai grav era daca faceai stimularea si nu se intampla nimic!

Mergi la inceput