Constructie/renovare casa in Germania

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Noi avem o banca Olandeza care a preluat Baufonds-ul German. De fapt este ABN-AMRO dar versiunea germana...Avem si noi dobanda fixa pt vreo 10 ani cred iar dupa cei 10 ani avem voie sa facem un contract nou sau chiar sa alegem alta banca. Si noi vrem sa platim mai mult pe an la rata decat scrie in contract ca sa ne micsoram suma datoriei si in acest fel rata pe luna.
Dobanda este undeva la 5 si ceva. Am sa ma uit prin acte intr-o zi.

In ceea ce priveste bucataria, noi construim casa in stil American adica parterul este un spatiu total deschis fara usi. Nici hol nu vreau la intrare, deci din usa de la intrare intri in casa.In partea dreapta a usii, dupa ce se intra in casa, avem in schimb o garderoba si de acolo se intra la WC-ul de la parter. Am sa pun poze cand va fi casa gata. Bucataria va fi deschisa. Am observat ca in germania in general se prefera bucataria inchisa dar in Olanda numai in apartamentele vechi mai sunt asa. In rest, totul se construieste cu bucatarie deschisa. In schimb este necesar un sistem de ventilatie foarte bun. Eu asa am avut in Olanda la o casa noua, prin 2002. Era scump sistemul dar nu intra nici un miros in camera de zi. Oricum noi la casa asta avem multe geamuri si usi care dau la gradina, se pot deschide pt aerisire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Dana si Ramona multumesc pt raspunsuri.
Bucataria noastra nu va fi prea mare(aprox 9mp)si in proiectul initial este asa cum o descrie Ramona,cu comunicare cu sufrageria,asa se fac si aici casele noi.Constructorul nostru spunea ca un sistem de ventilatie eficient e suficient pt a absorbirea mirosurilor de la gatit.Totusi eu am fixul sa fac usa intre cele doua incaperi defapt mi-ati dat tema de gindire,chiar ma mai gindesc in astea 2 sapt pe care le am la dispozitie.

Ramona,asa si noi,avem dobinda fixa pe 10 ani la creditul pe care l-am luat,apoi daca gasim mai avantajos pe la altii,ne putem muta .Am achitat o treime din casa si celelalte 2 treimi le vom intinde pe niste ani,am lasat Sondertilgung pt ca vrem sa platim anual o suma pe linga rate.Dobinda e pina in 5%(cred ca totusi 4,95%).

Dana,
M-am gindit su eu la bucatarie dar la noi mi se pare f complicat sa o luam pe asta,practic acolo avem forma de u iar aici e pe doua laturi paralele,trebuiesc modificate si dulapurile,cred ca ar costa mult adaptarea plus noutatile,aproape la fel cit una noua.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Amonar,noi am luat creditul pe 15 ani cu dobanda fixa,ca cica acum e dobanda mica si e bine sa ti-o asiguri pe citi mai multi ani.Si dupa 10 ani putem si noi sa iesim din contract,daca dobanzile vor fi mai mici atunci,desi ma cam indoiesc.Dar daca nu sunt mai mici dobanzile,mai putem ramane 5 ani la aceleasi conditii,asta ca si chestie de siguranta.Iar tilgung de 5% sa putem da pe linga in fiecare an.Asta e iar o chestie buna,dupa parerea mea.

Alina,sa stii ca noi am fost si am vazut case ca a noastra si cu bucatarie inchis si deschisa.Atunci m-am decis ca vrea deschisa.E grozav de mare spatiul asa si arata tare bine.Cu gatitul zic eu ca nu se mai gateste ca pe vremuri cu orele la cratita.Sau cel putin la noi asa e.Dar cu un sitem de aerisire bun n-ai treaba.
Vezi tu,mai gindeste-te,poate poti sa o vezi undeva cum arata si atunci ti-ar fi mai usor sa te decizi.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Ba eu gatesc cu orele, ce e drept numai sambata .
Si la noi dobanda e fixa pe 10 ani si dupa 10 ani pot alege ce fac mai departe. Ideea mea era ca, daca platesc in ritmul de acum, voi avea nevoie de 30 de ani ca sa achit totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Subscriu si eu ca am aceeasi masina de spalat de la privileg si sunt la fel de incantata ca in ziua care am luat-o, si mai mult de atat noi spalam zilnic cu 3 copii si 4 persoane si inca mai merge. Cred ca cei de la Quelle sunt buni pe piata germana, si noi avem toate electronicele de la ei si suntem super incantati.

miki-mami de trei muschetari!

Mergi la inceput

Feteleeee,ce mai faceti,cum mai stati cu renovarile?

Miriluta,si eu is ca tine,in weekend gatesc multicel iar peste sapt mai rar pt noi sau ma rog,chestii simple dar zilnic pt copil.

Stiti cum se traduce in romaneste Erker?
Eu am gasit loggia sau geamlic,dar loggia stiu ca e deschisa pe cind Ereker-ul asta e inchis.De geamlic nu am auzit,poate se folosea pe vremea lui strabunica .

Saptamina frumoasa va doresc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Noi am pus sambata laminat in camera noastra si pe hol, si nu a fost asa grea munca cum ne-am stresat cu copiii astia, ca vroiau si ei sa ne ajute, fiecare era cu cate un ciocan, unul cu cuie, altul in inspectie, a fost greu dar frumos...

miki-mami de trei muschetari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Alina,noi avem Erker la casa,dar nu stiu cum se traduce pe romaneste.E un colt cu ferestre scos in afara,la noi e sub balcon.Portiunea aia mai scoasa in afara dar inchisa de ferestre.Nu stiu sa explic.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Daconst

Alina,noi avem Erker la casa,dar nu stiu cum se traduce pe romaneste.E un colt cu ferestre scos in afara,la noi e sub balcon.Portiunea aia mai scoasa in afara dar inchisa de ferestre.Nu stiu sa explic.

Dana,da,exact si la noi .Mie imi place f mult,mi-am dorit asa ceva pt ca e shic si aduce multa lumina in casa,fiind zidit dar cu geamuri(ce explicatie!).Din pacate,nu stiu cum se traduce in ro si nici nu am gasit ceva mai aproape de adevar .

Misha,fain ca ati pus singuri laminatul.Sa va fie de folos si sa va tina cit mai mult.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Noi am terminam azi cu ''santierul''. De luni incep curatenia . Noi avem in casa niste dusumele superbe, care s-au pastrat foarte bine pentru ca fosta proprietara le acoperise cu mocheta. Le-am raschetat si dat cu ulei si arata minunat. Insa de la raschetatul asta s-a depus peste tot un strat de praf de 2 degete.
Pe 17 are loc si marea mutare si pe urma incepe iarasi clavarul cu renovatul la apartament

Mergi la inceput