FIV cu DONATOR sau IAD- cap.3
Raspunsuri - Pagina 20
dasia spune:
Da biserica condamna multe , dar cred ca doamne doamne ne va intelege . Stiu sigur ca in unle tari cu traditii catolice acest lucru este interzis , ca papa condamna aceasta practica , si nu stiu biserica de la noi cred ca tot asa priveste acest lucru . Si daca intrebi un preot si el iti va zice ca biserica interzice aceasta procedura , atunci nu o vei mai face ? . Eu cred ca nu , pentru ca asa cum ziceam cel de sus ne va ierta , pentru ca scopul pentru care o facem este urias .
Cred , sper ca nu ma insel , parca asa citisem undeva , ca biserica in caz de sterilitate intr-o casnicie spune ca ceea ce ar fi permis , ar fi adoptia, sau sa ajuti alte familii, sa ajuti copiii in general .
Dar eu am parera mea despre adoptii, si atata timp cat copilul poate fi pe jumatate copilul nostru , si il voi purta eu in pantece , atunci chiar este copil care vine de la unul din noi doi .
Asa ca , asta este ,eu voi merge si voi crede in continuare in ceea ce mi-am propus cu toate ca biserica condamna acest lucru .Si asa stiti si voi , ce greu am luat hotararea cu donarea , si ce inseamna acest lucru pentru noi. 
montytaiana spune:
eu una sincer nu am citit despre acest sub la azooo
sa citesc
ina pana atunci am sa va spun ca nu biserica condamna incercarile noastre nici nu ar avea cum acum 2000 de ani nu se cunoasteau aceste probleme si in nici un caz aceste proceduri, asa ca nu scrie nicairei in biblie sau alt undeva despre asta, nu facem sex cu altcineva pur si simplu tr privit ca un tratament
cei care condamna sunt oamenii incuiati la minte, care stiu sa arunce cu piatra fara sa cunoasca indeaproape problema, fara sa incerce sa afle ce e inima ta, si pe care vocatia lor ar tr sa ii faca mai intelegatori, si eu nu prea pun pret pe acesti oameni - preoti care stiu decat sa critice si sa impuna , cand de fapt ei in viata lor particulare sunt cu mult sub nivelul de ex, ci chiar mai rau
nu imi face placere sa spun asta dar cunosc un preot care este destul de imp in lumea lor ecleziastica, merge tot timpul la shimb de experienta in Grecia, face traduceri dintoate acele limbi imn care sunt sicrise vechile carti bisericesti si in pus este prof dr univ la teologie
iar in viata particulara isi bate copii si nevasta, injura, are o amanta in grecia, vb f urat si nu are rabdare cu nimeni, asa ca cine la da lor dr sa ma judece pe mine....
nu incerc acum o blasfemie dar nici Fecioara Maria nu a ramas insarcinata cu nici un pamantean
acum sa revin la mine, eu am discutat despre problema mea cu duhovincul meu care este un om extraordinar, preot la Biserica SF Ciprian , si care stie prin ce trecem de cand am aflat de problema sotului, el ne sprijina si este aproape de noi, se roaga pt noi, ne da binecuvantarea de fiecare data, si care nu ne-a insinuat niciodata ca ceea ce facem noi ar fi ceva gresit
dar stai sa citesc si mai vb
pupici
montytaiana spune:
dasia sa fie cu succes
te asteptam cu alte vesti si binenteles cu rezultatul ( II iti dorim din suflet)
dma2007 spune:
era la pagina 8 dar vad ca l-a sters mesajul
a mai scris doar ca i-a spus duhovnicul ei
aspiranta
din decembrie 2006
sper ca in august 2008 o sa fiu
!
mergem inainte!trebuie sa reusim!
dma2007 spune:
dasia daca nu sunt prea indiscreta sa ne scrii si noua cum ai ales donatorul, ce ti-au zis despre el etc...si eventual si ceva preturi
pentru ca giuly asta e marea problema: se zic prea putine despre donator
aspiranta
din decembrie 2006
sper ca in august 2008 o sa fiu
!
mergem inainte!trebuie sa reusim!
montytaiana spune:
da dasia
am fi chiar curioase sa ne spui cum se procedeaza cu alegerea donatorului
a si inca o intrebare
dupa preparare si inainte de inseminare ti-a spus cati
au recoltat, cati au mai ramas dupa centrifugare, mobilitatea lor
dasia spune:
Ce ciudat am trimis aseara un mesaj, care nu a aparut inca . Era referitor la intrebarea dma , referitor la parerea bisericii despre inseminare .
Montytaiana ai mare dreptate cu ce ai zis despre preoti .
Nici aici nu afli mare lucru despre donator .Eu am fost la spital , m-am intalnit cu bioloaga pe care mi-a zis sa o caut doctorita mea , cu o jumatate de ora inainte a fost chemat donatorul , materialul de la el a fost spalat , centrifugat etc. Dar nu am aflat cati au
au ramas si ce mobilitate aveau . Despre donator la fel : ca e student , ca e inalt , ca are ochii albastrii la fel ca cei ai sotului meu ,altceva nu . Am intrebat bioloaga daca nu au un dosar cu ceva date despre ei , asa citisem ca ar trebui sa fie , mi s-a spus ca dintr-un dosar nu as afla mai multe amanunte , si am mai intrebat daca li se fac si ceva teste genetice pe langa celalalte analize . Mi-a spus ca da , dar nu stiu ce sa cred . Dupa care am luat proba, si am fugit cu ea (tinuta la temp.corpului ) la cabinetul particular al d-nei doctor .
Deci despre donator nu am aflat mai nimic , atata ca a fost inainte pe la spital sa doneze (pe bani binenteles) , si ca sperma este proaspata . Altceva despre mobilitate , numar gigei nimic.
Costurile au fost : 50 euro - sperma , 200 Ron la bioloaga, si 200 de Ron la d-na doctor .
Deci asa merge in Romania treba cu donatorul , observ ca e generala problema . Dar nu prea avem ce face , avem nevoie de donatori ,si vrem nu vrem depindem de sistemul acesta de donare , care exista in acest moment la noi in tara .