molifta si nunta nu prea se pupa,nu-i asa?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_tamas spune:

in primul rand ii doresc viitoarei mamici o sarcina usoar si multa sanatate.eu cununia religioasa am facut-o cu 2 luni inainte de nastere, numai noi si nasii, fara rochie de mireasa, am considerat ca nu maisunt asa de pura sa port rochie alba. cu o saptamana inainte de nastere am fost si m-am spovedit si impartasit si atunci mi-a facut niste rugaciuni pt nastere usoara si sanatate.la 8 zile de la nastre a venit preotul acasa si mi-a citit niste rugaciuni. am fost atenta si am retunut ca s-a rugat pt sanatatea mea si a fetitei si sa pazeasca Dumnezeu copilul nou nascut de toate relele pana la botez cand ii va fi sters pacatul stramosesc.la 40 zile mi s-a citit in biserica in fata altarului molifta ca sa pot merge apoi normal la slujbe.
cred ca ar fi bine sa faci nunta inainte de nastere pt ca nu stii cum va decurge nasterea, cat de repede te vei recupera.dupa nastere vei fi obosita,plina inca de hornoni de sarcina, cu siguranta si cu ceva kg in plus si nu cred ca vei avea dispozitia necesara pt distractie si nervii necesari sa-i suporti pe toti care vor dori tot felul de detaliipicante de la nastere, toate matusile si babele care-si vor da cu parea.eu asa as face, tu decizi acum

acsintenia toti suntem oameni si gresim, nu este om fara de greseala pe lumea asta.stim fiecare dinte noicare si-a inceput viata sexuala inainte de nunta ca e o greseala. nu cred ca acestei femeii ii arde acum de morala ta.e copilul sotului, se vor casatori si gata, ce asa mare crima a facut? era mai bine daca astepta casatoria virgina si dupa aceea facea sute de avorturi? va da fiecare dintre noi socoteala in fata lui dumnezeu nu lumii acesteie.daca bine stiu eu Iisus a zis cine e fara de pacat sa ia piatra si sa arunce primul.femeia a cerut un sfat nu o lectie de morala.o femeie insarcinata e foatre vulnerabila din punct de vedere emotional. nu te-ai gandit ca prin mustrarile astea poti sa-i faci rau si implicit copilasului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_kim spune:

anisiap, afara de ironia moliftei facute cu 10' inainte si altele esti costienta ca Dumnezeu chiar face parte din viata noastra?
Chiar daca tu le-ai facut asa si bine este ca le-ai facut chiar si asa, sa sti ca sunt fiecare foarte importante si se pot face, da, si astfel in asemenea cazuri ale unor persoane ca si tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_kim spune:

teoretic rugaciunea se face la 8 zile dupa nastere, dupa care poti iesi si tu si copilul din casa.
Mai bine vorbeste cu un preot de nadejde, ca sunt si din acestia.
Doamne ajuta sa treceti cu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Anisiap,sa nu te mire ca lunile trecute ti s-a intamplat ,ce ti s-a intamplat!
Invata ca in viata nimic nu e intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Eu am cununat si botezat in aceeasi zi si lucrurile s-au petrecut cam asa;

Cat timp a tnut botezul, mamica n-a avut voie in biserica. Dupa ce s-a sfarsit botejul, a intrat si am continuat cu slujba de cununie.

Nu-mi amintesc daca ei i-a citit preotul ceva in ziua aia.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, am sa incerc sa raspund si eu, dupa cum am facut eu.La botezul baietelului meu cel mic, nu am avut molifta citita, dar preotul mi-a dat voie sa intru in biserica, da ...nu mai departe de zona de langa usa bisericii, , adica nu ai voie sa intri spre altar.Deci am putut asista la botezul copilului meu, iar apoi , mi-a citit si mie.Cam asa a fost la mine, iar preotul , un om deosebit, mi-a spus inainte de a naste ca va veni sa-mi citeasca dupa nastere, cam la 8 zile si ca se poate iesi afara dupa aceea, mai ales ca fiind familie singura aici fara nimeni sa ne ajute, trebuie vrand , nevrand sa iesi, mai trebuie sa iei una alta, sotul la servici, deci se poate.
Vorbeste cu preotul si el te va sfatui cum e mai bine.
Iar in legatura cu nunta, au dreptate fetele , daca poti, fa mai repede, dupa ce nasti va fi cam greu...dar roaga-te sa fie totul bine, asa cum ai stabilit(dar stii cum e , potriveala de acasa...)si sa nu se iveasca nimic care sa-ti dea treburile peste cap.
Eu la primul copil a trebuit sa stau 3 saptamani in spital, pentru ca a avut probleme la nastere, si cand am venit acasa, nu stiam ce sa-i mai fac sa ii fie bine, deci o nunta care implica program fix, nu poti amana ca asa vrei tu, e putin cam riscant.
Dar sa speram ca lucrurile se aranjeaza cum e mai bine pentru toata lumea. Sarcina usoara in continuare si nastere foarte lina.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput