Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by elyda

CRED CA ACEST SUBIECT NU ARE LEGATURA CU CREDINTA !ARE LEGATURA CU ORICE ALTCEVA...NUMAI CU ASTA NU! mai bine ar fi mutat la ZZ sa stim ca ne duelam in nuiele si jigniri acolo unde este ...aproape normal!

dana

quote:
Ua-ua-uaaaaau, ce tiradaaaa!!! Cata ura, frate!
Prima reactie a fost sa scriu "amice, esti idiot!!!" si sa inchid repede subiectul.

Am zis ca nu! Ar fi mai bine sa il invit virtual (ca tot se poarta :-)) pe musiu acsintetina, adicatelea aista , la a-si da pantalonasii jos si a suporta cu stoicism joardele pe care le merita pentru tampeniile si magariile pe care le-a spus. Adicatelea, cam asa ceva: .

Da' dupa aia...ce m-am gandit io?
Lasa-l, Denizelo in pace, ca atata il duce mintea sarmanu' de el. Lasa-l in pace si roaga-te pentru el si pentru vindecarea lui.
Esti un om nevindecat, acsintetina! Sincer, sincer sper sa-L gasesti pe Dumnezeu :-).

Deci, acsintetina, in pace nu te las, ca Il faci de ras pe Dumnezeu si faci de ras biserica cc careia in apartii.
De cate ori vei mai spune aberatii despre Dumnezeu, iti voi sari in cap. OK?

Daca vei contiunua insa cu discursuri de tipul mizeriei de mai sus, iti voi raspunde pe masura. Si...crede-ma, nu o sa-ti placa . Sunt mult mai obraznicuta decat iti poti imagina in momentul asta si, foarte important!!, sunt o femeie inteligenta, cu pareri bine conturate (rara avis, se vede, prin ecosistemul pe care ti l-ai amenajat si pe care il populezi)...
See ya!

Denizel

Atata timp cat avem "obraznicute si femei inteligente" de tipul lui Denizel, orice dialog devine un razboi! Dumneata vezi ca ea nu se lasa, indiferent ce se discuta, este Doamna stie tot si are pareri bune conturate! Adica:
"a-si da pantalonasii jos si a suporta cu stoicism joardele pe care le merita pentru tampeniile si magariile pe care le-a spus. Adicatelea, cam asa ceva: ."

Oare de unde stie doamna de mai sus aceste proceduri. Eu nu cred ca cineva si-ar lovi copilul cu nuiaua pe pielea goala. Probabil ca Denizel a trait abuzuri si asta o face atat de stoica in ideile legate de nuia!
Un om intelept stie sa faca diferenta intre disciplinare si abuz, un om "abuzat", considera abuz chiar si mangaierea copilului!

Mergi la inceput

Un alt indemn (si ultimul amintit de mine) pe care ni-l prezinta Sfanta Scriptura si care este important in educatia copiilor nostrii este:
Invata-l pe copil sa fie ascultator de parinti

Proverbe 1:8 Asculta, fiule, invatatura tatalui tau, si nu lepada indrumarile mamei tale!

Castiga-i increderea copilului si arata-i ca ii vrei binele, fati-l prieten si explica-i ca intotdeauna ascultarea de parinti il va ajuta in viata. Fa-l sa inteleaga ca experienta vietii tale este un ajutor sa nu treaca prin probleme si necazuri si sa nu repete greselile care le-ati facut dumneavoatra in viata.

Proverbe 1:8 Asculta, fiule, invatatura tatalui tau, si nu lepada indrumarile mamei tale!

Mergi la inceput

As putea sa mai adaug la aceste indemnnuri spicuite de mine, rugaciunea pentru copiii nostri zilnica.
Cred ca este foarte important sa ne rugam pentru copiii cu care ne-a binecuvantat Dumnezeu in fiecare zi! De fapt, familia mea ne rugam impreuna in fiecare seara (sunt si exceptii ), astfel am vazut ca fetele au inceput sa indrageasca starea de vorba cu Dumnezeu, abia asteapta sa ne rugam.
De asemenea avem obisnuinta de-a ne intreba unii pe altii ce credem ca avem gresit in vietile noastre. Dupa ce am ascultat parerile fiecaruia ne cerem iertare unul altuia si lui Dumnezeu. Venim inaintea lui Dumnezeu cu pocainta si-i cerem ajutorul s afim schimbati in ceea ce nu este bun in viata noastra!
O comunicare buna cu Dumnezeu inseamna o viata intensa de rugaciune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by acsintetina

quote:
Originally posted by ladyJ
Daca Dumnezeu pedepseste,atunci fii sigur ca poate face asta SINGUR nu are nevoie de nuielusa dumitale!Te autoflatezi cam mult nu crezi?Nu esti tu Arhangelul Mihail sau Gavril calare pe un cal cu sabia in mana!Esti un simplu pacatos,bajbaind prin intuneric.
Dumnezeu nu are nevoie de suportul dumitale.Nici de-al meu,de-al nimanui.
Enormitatile pe care le scrii sunt de-a dreptul uluitoare.Cum adica,razboaiele vin de la Dumnezeu?Mai baiete,tu esti de acord cu idiotii aia care ucid in numele unui Dumnezeu?Ai auzit de ei?Esti fan?
Ca si ei la randul lor se cred alesii Domnului pentru a taia capete in stanga si-n dreapta,pentru a ´´pedepsi´´.

Vezi ca nu e crestineste sa arunci cu noroi in oameni.Asa cum faci tu cu un membru de pe forum.Poate iti da Doamna Doamne o nuia pe spate
ladyJ

Deci, draga mea, daca Dumnezeu pedepseste , stie El cum s-o faca. Nu eu pedepsesc in numele Lui.
Cand ii dai copilului tau o nuia, nu-i dai nuiaua in Numele lui Dumnezeu, ci io dai ca sa-l aduci pe calea buna, atunci cand ai epuizat orice alta metoda. "Calea buna, nu inseamna neaparat credinta, copilul nu trebuie sa vina de frica la Dumnezeu, insa trebuie sa cunoasca dragostea si dreptatea lui Dumnezeu. De ce? Fiindca frica de Domnul este inceputul intelepciunii!

Tatal meu nu mi-a dat decat o nuia in viata mea, fiindca am furat ceva. De atunci nu mai fur, mi-a fost de invatatura acea lectie!
A folosit nuiaua cu intelepciune, prin asta am invatat sa fiu un om cinstit si sa fug de hotie. In zece ani, nu-mi amintesc sa fi folosit nuiaua doar odata pentru fetele mele. Deci uite ca sunt situatii extreme, cand epuizezi orice solutie si folosesti nuiaua, care da rezultate mari atunci cand este folosita cu intelepciune!

Aratam noroiul cu care am aruncat in cineva?! Erau niste presupuneri in legatura cu starea de nervozitate si neliniste a lui Denizel! Pe de alta parte nesupunerea inaintea Bisericii si a lui Dumnezeu se subantelege din expunerile si insinuarile ei! Am spus de nenumarate ori sa trecem la punctele urmatoare fiindca subiectul disciplinare a fost epuizat:
Majoritatea sunt pentru disciplinarea copilului care cuprinde: iubire, educatie, pedeapsa.
La categoria pedeapsa sunt doua categorii, unii accepta pedepsele care includ si "nuiaua", altii sunt pentru pedepse insa exclud categoric "uiaua".
Acum am inteles bine ideea disciplinarii, ce doresc cei care sunt "antinuia"? Sa puna la zid pe cei care accepta nuiaua? Sa-i tina la acest subiect ca sa-i denigreze, sa-i abuzeze psihic, sa-i puna sub picioarele lor si sa-i calce in picioare?
Oricum nu o sa-i schimbati parerea nici unuia legat de nuia, in mod abuziv! (asa cum intelege Denizel& Comp. sa faca)
Fiecare este liber sa faca cum crede in privinta aceasta, pana vor ajunge unii ca Denizel& Comp. sa ne puna la zid, sa ne ia copii si sa-i creasca ei?
De exemplu, eu fiindca am folosit nuiaua o data in zece ani, ar merita ca copiii mei sa-i creasca Denizel si pe mine la zid!
Asta da judecata!

Tot te "agati" de nuiaua aceea si incerci sa ne explici ca Dumnezeu cere sa o folosim.
Nuiaua, dupa parerea mea si a multora de pe aici, nu face altceva decat sa transforme dragostea si respectul, in ura si eventual teama. Daca tu asta vrei sa primesti de la copiii tai, n-ai decat sa o folosesti pe mai departe.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Acsintetina, m-ai lasat masca! In primul rand, nu noi ne agatam de nuia, ci tu, pt ca oricate persoane ti-ar spune ca nu este bine sa folosesti bataia pt copii, insisti in "adevarul" dumitale, ba mai folosesti si Biblia ca argument. Apoi, ne indici pe noi (cei care nu abuzam de copii) ca fiind persoane necredincioase si care acceptam lucrarea diavolului. Pt ca iti permiti atatea, ne-am permis si noi sa-ti raspundem pe acelasi ton.
Cam cu ce esti tu mai bun ca noi? Ca iti bati copiii daca gresesc? Ca iti tii nevasta sub control? Ca sustii ca razboaiele le face Dumnezeu? Unde te crezi, la cruciade? A trecut vremea lor, zau asa, e istorie deja. Daca tot doresti atat de mult sa convingi pe cineva, fa-ti un blog, cum se sugera pe aici si vezi daca mai exista oameni ca tine....ca aici n-o sa primesti aprobare pt ideile tale deplasate (si asta e putin spus)!

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ingrid S

Acsintetina, m-ai lasat masca! In primul rand, nu noi ne agatam de nuia, ci tu, pt ca oricate persoane ti-ar spune ca nu este bine sa folosesti bataia pt copii, insisti in "adevarul" dumitale, ba mai folosesti si Biblia ca argument. Apoi, ne indici pe noi (cei care nu abuzam de copii) ca fiind persoane necredincioase si care acceptam lucrarea diavolului. Pt ca iti permiti atatea, ne-am permis si noi sa-ti raspundem pe acelasi ton.
Cam cu ce esti tu mai bun ca noi? Ca iti bati copiii daca gresesc? Ca iti tii nevasta sub control? Ca sustii ca razboaiele le face Dumnezeu? Unde te crezi, la cruciade? A trecut vremea lor, zau asa, e istorie deja. Daca tot doresti atat de mult sa convingi pe cineva, fa-ti un blog, cum se sugera pe aici si vezi daca mai exista oameni ca tine....ca aici n-o sa primesti aprobare pt ideile tale deplasate (si asta e putin spus)!

Ingrid S si Diana

Ti-am mai spus odata ca dumneata minti, si ti-am demonstrat lucrul acesta! Iti demonstrez si acum lucrul acesta!
Nu am afirmat niciodata Dumnezeu face razboaiele, ci ca El le ingaduie.
Nu am spus niciodata sa folosim bataia pentru copiii nostri, ci iubirea, educatia si disciplinarea! Nuiaua nu este un mijloc de bataie, cum vrea Denizel sa ma bata pe mine, ci este un mijloc de disciplinare, ca ultima solutie in acest proces!
Am repetat de multe ori sa trecem la alt punct al topicului si sa nu ne oprim la disciplinare, Denizel &Comp. se intoarce tot la acel punct si culmea, nu la iubire, educatie, ci la ultima solutie, adica nuiaua!
Cine a spus ca dumneata accepti lucrarea diavolului? Care este acea lucrare?
Biblia este argument pentru disciplinare! Daca disciplinarea include si nuiaua ca solutie finala, Biblia o precizeaza si o recomanda fara ezitare!
Cine a spus ca sunt mai bun ca tine sau ca altii? Cu totii suntem pacatosi si lipsiti de slava lui Dumnezeu, de aceea vem nevoie sa ne aliniem viata noastra cu sistemul de valori al lui Dumnezeu: Sfanta Scriptura!
Cred ca am dreptul si eu la acest forum, la libera exprimare de aici. Stiu ca unii oameni vor sa-si impuna ideile lor altora si sa fie doar ei la dialog, trebuie sa intelegem insa ca traim intr-o lume civizlizata unde ingaduinta si libertatea de exprimare sunt ingaduite. Nu influenta musulmana, ori hindusa, ori atee ectc ne-a pregatit aceasta lume a tolerantei, ci crestinismul, nu uita asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Dl. acsintetetina,desigur ai dreptul sa-ti spui parerea pe acest forum dar am impresia ca o sa o spui in monolog;Denizel&comp,au incercat sa te ajute,te-au luat cu binele,sau cu raul, dar o tii pe-a ta.
cred ca ai devenit cam agresiv in momentul in care ai vazut ca ai esuat in predicile tale;ai devenit din ce in ce mai nervos si trebuie sa te aduni pt. ca astfel iti cade masca si se va vedea ca au avut dreptate Denizel&comp.

Mergi la inceput

Eu sunt adunat de la inceput, poate ca nu asa cum ar vrea altii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ce faci, acsintetina?
Plec si io de-acasa pan' la comparativa ca sa-mi iau un aspirator si, cand ma intorc, te gasesc aici dand din maini si din picioare .
Pun pariu ca iti rotesti si ochii in cap :-)) si, uite-asa, consumi, consumi si se duce boalii oxigenul Terrei :-)). Si cand te gandesti ca stam atat de prost cu resursele...

Nici nu stiu cu sa sa-ncep .
In primul rand ca am ramas placut impresionata vazand de cate ori am intalnit numele meu in ultimele tale postari .
Sa fie oare din cauza ca ti-am zis ca ti-as da ceva nuieluse? Maybeeeee.....
Hai maaaa, rau mic , ca nu ti le-as da tare!!! Numai asa, de control, pana iti intra in cap sa nu mai spui prostiile si enormitatile pe care le tot scoti despre Dumnezeu si, mai ales, despre ce asteapta Dumnezeu de la noi.

quote:
A disciplina, chiar cu nuiaua, nu este abuz. Insusi cuvantul disciplina nu reprezinta abuz

Nu numai ca e un abuz, e un abuz grosolan, cu atat mai mult cu cat vine din partea parintilor copilului.
Hai sa-ti spun ce-s aia parinti: parintii = oamenii, singurii oameni din lume care, pentru copilul lor, sunt datori sa aiba tone de rabdare, tone de posibilitati de rezolvare a problemelor si tone de compasiune.
Da' se vede ca, in cazul tau, copiii au venit mult prea devreme....

Iar faptul ca imi apar ideile in care cred, nu inseamna ca am fost abuzata in copilarie.
Dimpotriva, am fost un copil fericit, un copil care nu a fost pocnit (apropo, eu nu furam :) ).
Datorita faptului ca am fost fericita si am avut niste parinti atat de buni, nu concep ca un copil sa nu fie fericit, sa nu aiba parinti buni si sa fie pocnit in numele lui Dumnezeu.

Acuma, sa-ti mai zic ceva: ce as face daca as fi in locul tau.
Daca as fi in locul tau, as apela la ceva ce se cheama bun simt si, profitand de faptul ca nimeni nu imi arata ca ma vrea pe mine sau predicile mele pe aici, as folosi timpul pierdut pentru familia mea, de ex.
Sau pentru mine.
Sau pt. animalele abandonate.
Sau pt. batranii singuri.
Gasesti tu!

A, si inca ceva: mi-au zis mie cateva vrabiute protestante , care te stiu de pe forumul ala de pe care te stie si Irina, ca i-ai termenat si pe ei .
Vezi? Abuzezi lumea!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by acsintetina

quote:
Originally posted by Ingrid S

Ingrid S si Diana

Ti-am mai spus odata ca dumneata minti, si ti-am demonstrat lucrul acesta! Iti demonstrez si acum lucrul acesta!
Nu am afirmat niciodata Dumnezeu face razboaiele, ci ca El le ingaduie.
Nu am spus niciodata sa folosim bataia pentru copiii nostri, ci iubirea, educatia si disciplinarea! Nuiaua nu este un mijloc de bataie, cum vrea Denizel sa ma bata pe mine, ci este un mijloc de disciplinare, ca ultima solutie in acest proces!
Am repetat de multe ori sa trecem la alt punct al topicului si sa nu ne oprim la disciplinare, Denizel &Comp. se intoarce tot la acel punct si culmea, nu la iubire, educatie, ci la ultima solutie, adica nuiaua!
Cine a spus ca dumneata accepti lucrarea diavolului? Care este acea lucrare?
Biblia este argument pentru disciplinare! Daca disciplinarea include si nuiaua ca solutie finala, Biblia o precizeaza si o recomanda fara ezitare!
Cine a spus ca sunt mai bun ca tine sau ca altii? Cu totii suntem pacatosi si lipsiti de slava lui Dumnezeu, de aceea vem nevoie sa ne aliniem viata noastra cu sistemul de valori al lui Dumnezeu: Sfanta Scriptura!
Cred ca am dreptul si eu la acest forum, la libera exprimare de aici. Stiu ca unii oameni vor sa-si impuna ideile lor altora si sa fie doar ei la dialog, trebuie sa intelegem insa ca traim intr-o lume civizlizata unde ingaduinta si libertatea de exprimare sunt ingaduite. Nu influenta musulmana, ori hindusa, ori atee ectc ne-a pregatit aceasta lume a tolerantei, ci crestinismul, nu uita asta!

Fac si eu ca tine: nu-ti raspund la toate intrebarile si ma axez doar pe o parte din monologul tau ce cu atata slava il propovaduiesti! Nu stiu cum poti spune cuvantul toleranta in contextul in care n-ai avut nici o farama din ea si ai ales sa-ti batii copiii. Si, sa avem iertare, dar sunt multi credinciosi mai cu dragoste de Dumnezeu decat tine, fie ca numele Lui este Buddha, Allah sau altfel.
Si, iti recomand o carte frumoasa, "Cheile imparatiei" de Cronin, ai sa vezi acolo credinta adevarata, nu tu, fariseule, care intr-o fraza vb de dragostea crestina si in alta de bataie. Bine ca nu sunt toti crestini ca tine, ca altfel ne rugam la zeul soarelui si acum.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput