Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

eu nu voiam sa zic nimic la subiectul asta, ca nu-mi place nici ideea, nici titlul, si nici tonul initiatorului de topic

da acu, daca vazui ultima postare, nu rezist tentatiei... b. nica, trece-ma si pe mine pe lista, langa Irina C...e adevarat ca eu n-am stofa de-aia autentica de ortodox, de aceea nu prea sunt de acord cu nuiaua...ii mai ating si eu pe opii, da o fac la nervi si nu sunt mandra de asta...dar Parintii Bisericii Ortodoxe sunt niste parinti asceti, invatatura Bisericii este una aspra... nu stiu ce preoti ai tu prin preajma, dar uneori duhul adevaratei ortodoxii trebuie sa-l cauti mai departe decat ai crede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by b.nica

quote:

Si m-a invatat pe mine cineva (persoana importanta, nu spui cine ) ca, uneori, armonia e mai importanta decat adevarul.
[quote]fedoina
Denizel, oricine ar fi zis asta, nu pare sa fie crestin
daca Adevarul exista, atunci El e mai important decat orice...armonie nu exista in afara Lui, decat iluzia armoniei, parerea armoniei
iar daca nu exista, atunci totul e nimic...adevar poate sa fie orice minciuna...si invers

fdoina pai cum separi tu pe Dumnezeu de armonie; DUMNEZEU ESTE ARMONIE!
ma indoiesc de faptul ca tu gandesti crestineste.

daca citesti cu atentie, o sa observi ca nu eu L-am separat, ci Denizel...

PS ai dreptate, de obicei nu gandesc crestineste, da sa stii ca de straduit ma stradui cat pot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

scuza-ma fdoina am editat si s-au incurcat Quote-le
acum eu sper ca tu ai inteles bine ce am vrut sa spun defapt.
fdoina ce te face sa crezi ca nu gandesti crestineste?
daca te gandesti si te rogi la bunul Dumnezeu inseamna ca gandesti crestineste si nu te mai raporta la nimeni altul decat la Tatal ceresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

quote:

Nuiaua este ultima solutie in educatia unui copil si atunci cand o folosesti, o folosesti cu dragoste si nu cu ura. Daca esti manios ca parinte du-te calmeaza-te si pe urma ia decizii in modul cum iti vei disciplina copilul! De unde invatam asta, de la Dumnezeu care este Parintele nostru:
EVR 12: 6 Caci Domnul pedepseste pe cine-l iubeste, si bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeste.

Eu nu pot intelege asta, cum folosesti nuiaua cu dragoste? Probabil vorbesti la figurat si nuiaua este un alt mod de a exprima o pedeapsa primita de copil. Nu vreau sa cred ca putem lovi din prea multa iubire.

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by fdoina

eu nu voiam sa zic nimic la subiectul asta, ca nu-mi place nici ideea, nici titlul, si nici tonul initiatorului de topic

da acu, daca vazui ultima postare, nu rezist tentatiei... b. nica, trece-ma si pe mine pe lista, langa Irina C...e adevarat ca eu n-am stofa de-aia autentica de ortodox, de aceea nu prea sunt de acord cu nuiaua...ii mai ating si eu pe opii, da o fac la nervi si nu sunt mandra de asta...dar Parintii Bisericii Ortodoxe sunt niste parinti asceti, invatatura Bisericii este una aspra... nu stiu ce preoti ai tu prin preajma, dar uneori duhul adevaratei ortodoxii trebuie sa-l cauti mai departe decat ai crede

Ai dreptate cu invatatura Bisericii, este aspra, dar pt un adult, nu pt un copil. Daca un adult alege sa urmeze o cale religioasa stricta, o face in cunostinta de cauza, ceea ce nu se poate spune despre un copil. Si aici, cearta se duce pentru copii si educarea lor.
Eu nu am pretentia de la fata mea, ca la 2 ani sa tina toate posturile, sa nu minta, sa ma respecte...ea actioneaza conform varstei ei. Asta nu poate intelege Acsintetina.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

Invata-l pe copil Calea

Proverbe 22:6 Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea. -

Trebuie sa-i invatam pe copii nostrii ca singura Cale ca sa fie fericiti si sa fie ai lui Dumnezeu este Iisus Cristos, Fiul lui Dumnezeu.
De mici, copiii trebuie invatati ca legatura cu Dumnezeu pot sa o aibe prin Domnul Iisus Hristos, istorioarele biblice le pot fixa in mintea lor adevarurile Biblice si voia lui Dumnezeu pentru viata lor.
Deasemenea frica de Domnul este inceputul intelepciunii. Copii trebuie sa stie ca Dumnezeu este un Dumnezeu iubitor care S-a Jertfit pentru noi, insa este si un Dumnezeu drept care pedepseste pacatul cu dreptate!
Copii trebuie invatati ca pacatele ne despart de Dumnezeu si noi avem posibilitatea sa ne apropiem de Dumnezeu prin pocainta si credinta.
Inca de mici purtarea si gandirea duhovniceasca trebuie sa le insufleteasca viata. Trebuie invatati ca suntem pe Cale, atunci cand ascultam de Dumnezeu si traim asa cum doreste El pentru noi!
Invatandu-i asa vor creste suflete sanatoase spiritual, vase de cinste in Biserica, lumini spirituale pentru o lume a intunericului. Daca-i inveti de mici Calea lui Dumnezeu, sigur cand vor fi mari nu se vor abate de la Ea si nu vor aduce rusine familiei, Bisericii si societatii!

America sarbatoreste ziua multumirii: Thanksgiving, personal ii multumesc lui Dumnezeu pentru copiii mei, pentru ca i-am putut creste in frica de Domnul, binecuvantare de care eu nu am avut parte in copilaria mea! Ati creste copilul in Invatatura Domnului Iisus, este o binecuvantare pentru tine ca si parinte si pentru copilul tau si generatii la rand in neamul tau.
Marea multumire care o am fata de Dumnezeu, este ca moartea care o meritam pentru pacatele mele, a cazut asupra Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos. Biciurile, coroana de spini, pedeapsa ce mi se cuvenea mie a cazut peste insusi Dumnezeu. Pentru ca acel caracter pacatos sa fie schimbat in mine, S-a jertfit Fiul lui Dumnezeu. El este Calea in care putem sa ne crestem copiii dupa voia Atotputernicului Dumnezeu!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ingrid S
Eu nu am pretentia de la fata mea, ca la 2 ani sa tina toate posturile, sa nu minta, sa ma respecte...ea actioneaza conform varstei ei. Asta nu poate intelege Acsintetina.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Cine are pretentia de la o fata de 2 ani sa tina posturi sau alte lucruri care nu tin de varsta ei?
Copiii mei au 9 respectiv 10 ani si abia anul acesta au tinut o zi de post, si asta la alegerea lor. Nu poti sa-ti pui copii sa posteasca pana nu inteleg sa distinga binele de rau si pana nu au varsta la care sa stie ce fac!
Ca sa inveti pe cineva sa faca lucruri ca un ritual numai, este o mare greseala, ei trebuie sa inteleaga sensul spiritual aceea ce fac si pot sa faca asta doar tinand cont de varsta lor.
La 2 ani poti s-o inveti sa-si impreuneze mainile si sa spuna cateva cuvinte lui Dumnezeu. La 2 ani abia iti inveti copilul sa umble sau sa vorbeasca, ce poti sa ii ceri. Educatia crestina este direct proportionala cu varsta copilului. De fapt educatia in general este direct proportionala cu varsta copilului!

Ii spui copilului de Calea lui Dumnezeu, ii spui insa in asa fel ca sa priceapa la varsta lui. Parintele treebuie sa fie un pedagog bun si sa sibe intelepciune ca in functie de varsta sa lucreze cu copilul Sau!

Mergi la inceput

mai Acsintetina m-ai pus pe ganduri!
din ce tot citezi tu? ca tot bolborosesti "invataminte" pe care eu nu le-am auzit.
ti-am pus o intrebare si vad ca o eviti;in ce biserica te rogi tu sau este secret;sau iti este rusine sa o numesti?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by b.nica

mai Acsintetina m-ai pus pe ganduri!
din ce tot citezi tu? ca tot bolborosesti "invataminte" pe care eu nu le-am auzit.
ti-am pus o intrebare si vad ca o eviti;in ce biserica te rogi tu sau este secret;sau iti este rusine sa o numesti?

Ia Biblia si citeste aceste invataminte! (Daca nu te referi la postul copiilor, nu stiu ca Biblia sa precizeze asa ceva, sau vreo obligativitate la asa ceva pentru copii)
Nu este nici un secret, ma rog in Biserica lui Iisus Hristos, sunt crestin! Crestinilor le este interzisa Scriptura? Sau dumneata esti crestin fara Biblie?

Mergi la inceput

D-le acsintetina eu te-am rugat sa ne spui in ce biserica te rogi;cred ca daca o sa-ti spun biserica in parohia careia locuiesc poate vei raspunde la intrebarea mea.
Eu ma aflu in parohia bisericii "Doamna Oltea",biserica in Bucuresti, mult respectata de enoriasi si f. mult frecventata.

Mergi la inceput