job decorator
Raspunsuri - Pagina 12
anamariame spune:
Rory, mie imi place foarte mult ideea unui hol primitor, larg. Asa au si parintii mei acasa si asa imi doresc si eu. Un fotoliu pe care sa poposesti cand ajungi acasa, sau unde sa servesti o cafea dimineata sau sa te incalti...etc. E cam ciudat, intr-adevar, in acelasi spatiu doua seturi de fotolii, dar in hol ma gandeam la niste fotolii mai simple si mici in dimensiuni, spre deosebire de cele din living, pe care mi le doresc mari, moi, in care sa te poti scufunda. Zici ca nu merge mobila inchisa la culoare la parchetul deschis? Cred ca o sa merg pe pruna cu lavanda...o sa mai studiez combinatia, caci ma tem de un aspect rece in ansamblu (mi-a spus cineva ca movul este rece pe pereti). In cazul in care merg pe aceasta combinatie, ce perdele sa pun? Eu nu sunt o fana a culorii galbene, de asta incerc sa o evit, pe cat posibil. Bucataria va fi pe alb si oranj (culorile caramazii, mai degraba, sper la o bucatarie clasica). Imi poti sugera si o culoare de covor? Si crezi ca se recomanda unul mare sau cateva mai mici, care sa delimiteze fiecare spatiu? Stiu ca e cam aiurea de dat sfaturi in aceasta faza incipienta, cand nici nu avem mobila, dar incerc sa ma gandesc la toate din timp.Pentru mobila nu dispunem de un buget foarte generos, ma gandeam sa imi indrept atentia spre mobila de living de la Sortem sau cu ceva eforturi de la Mobexpert. Imi poti sugera o culoare pe care sa merg si in dormitor? E doar parchet, la fel ca in living, in culoarea stejarului.Multumesc inca o data si mult succes cu site-ul!Editez ca sa raspund la ideea ta: este un perete de termopan intre living si terasa, pe schita nu se vede pentru ca am modificat-o eu putin!Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
rory76 spune:
Anamariame, ma gandeam acolo pe hol unde vrei sa pui fotolii ai putea sa pui o bancuta din aia cu 2 locuri, si o masuta mai inalta pentru chei. Merge si mobila inchisa pe parchet inchis, de ce sa nu mearga? Numai ca ai grija la ce nuanta are mobila. De exemplu, o cunostinta de-a mea si-a facut casa in wenge si crem. E, si zice ca o copleseste wengele ala! E prea mult, prea inchis pentru un apartament de bloc! Mai ales daca mergi pe nuante de violet, o mobila inchisa e prea...inchisa! Eu as alege ceva deschis-unt, crem, orange mai deschis...Parchetul e stejar,nu? Covorul ar trebui ales in concordanta cu perdelele, mobila...deci tot ceva deschis. Daca as avea putin timp, ti-as face un plan in 3d sa iti dai seama cam cum vad eu...sa vad cum te introduc in programul meu, as vrea mult sa vezi ca sa te edifici. Hai sa vad ce noroc ai!
"sky is the limit!"
anamariame spune:
Wow, Rory, ar fi super daca ai avea timp pentru un 3D!Adevarul e ca-i un pic cam dificil sa imi imaginez cum va iesi totul...Sper sa iasa ok, chiar am emotii, pentru ca mi-am dat seama cat e de greu sa faci totul de la zero. Parca e mai simplu sa te adaptezi la niste piese de mobilier existente deja, spre exemplu.Eu tot insist pe ideea de fotolii micute in asa zisul meu hol! Ma gandeam sa fie in acelasi stil cu eventualul cuier pe care il voi pune chiar la intrare, sa delimitez cumva acest spatiu de restul livingului.Stii ca acum sunt in dubii si cu dormitorul, am gasit o mobila care ne-a placut, la Mobexpert, e vorba de dormitorul Nova, insa e in doua culori si nu cred ca mai merge si a treia. Initial as fi vrut un dormitor lila, intre timp m-am razgandit, si nu stiu spre ce sa imi indrept cautarile.Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
rory76 spune:
Anamariame, am inceput sa fac planul 3d, mai am de pus culorile pe pereti si sa vad maine cum postez apartamentul, ca pana acum nu am ami pus poze pe aici si nu stiu cum...ma descurc,sper...
"sky is the limit!"
rory76 spune:
Stie cineva cum pot sa pun o poza aici? O poza din calc. meu? Pleeease!
"sky is the limit!"
anamariame spune:
Rory, nu cred ca poti pune poza direct pe site, trebuie sa ai un cont pe un site specializat (webshots, de ex). Daca ti-e mai usor, trimite-o pe mailul meu anamariame@yahoo.com si eu o sa o adaug in contul meu si voi posta apoi linkul aici.Abia astept sa vad propunerea ta!Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
rory76 spune:
Anamriame, ti-am trimis pe email proiectul. Vezi daca iti place asa, daca mai vrei schimbari si pe unde si daca vrei poze mai detaliate-adica din fiecare camera, spune-mi si ti le trimit tot asa. Vad ca dureaza ceva pana le trimite...
"sky is the limit!"
anamariame spune:
Buna dimineata!Rory, am primit mailul tau, o sa adaug imediat pe webshots poza si o sa postez linkul aici. Propunerea ta este foarte interesanta, chiar vroiam sa vad exact la ce nuante te-ai referit cand ai spus mov pruna si lavanda.Ai cumva posibilitatea de a face poza si din interior? Adica sa se vada peretii mai bine (in special cel pruna ma intereseaza cum da cu lavanda) si daca e ok pentru tine, schimba lavanda cu galben citron, cum a fost prima ta propunere.Iti multumesc mult pentru timpul tau, cum fac sa ma revansez?Edit: Iata si linkul aiciAna-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
dana d spune:
Rory multumesc de sfaturi, imi place ideea de accesorii vernil, rosu mi se pare prea tare si inchis la mobila si parchet de culoare inchisa, poate mai degraba un portocaliu... Dar la ce te referi cand spui accesorii? La Bucatarie sau living? In living pot sa-mi imaginez niste pernutze colorate pe canapeaua de piele maro inchis si niste vase in biblioteca dar la bucatarie... tot asa niste vase colorate, nu?
Tare ma incanta si pe mine imaginea bucatariei Michela separata cu un bar in stil clasic nu din acela cu bare de inox... cu un cuptor de la Franke sau Ariston in stil retro si plita si hota la fel... dar stiti cat costa astea? Proiectul la mobila de bucatarie a iesit pe la 146 milioane pe cand proiectul la mobila de la Ikea a iesit pe la 90 mil fara accesorii si fara montaj, probabil ca mai urca 20-25 mil cu totul.
Sa stii ca nici o mobila nu este complet de lemn, la Michela si celelalte in stil clasic de la Mobexpert sunt doar fronturile de lemn, adica usile si fetzele de sertare iar la IKea sunt din MDF, restul, scheletul, peste tot din pal.
Bucataria de la Ikea e alb spre crem si tot in stilul ala, poti sa o vezi la mine in album. O fi si aia buna, de calitate dar nu are aceeasi clasa ca cea de la Mobexpert...parerea mea.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
anamariame spune:
Dana, bucataria de la Ikea din pozele tale este exact cea pe care vrem si noi sa o luam!Pe mine m-a dat gata corpul acela pe colt, cu un sistem ingenios de depozitare a vaselor mai rar folosite.Ai fost cu schita bucatariei la ei si ti-au facut un calcul total? Sau cum ai procedat?Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.