Sezatoarea canadiana (72)
Raspunsuri - Pagina 17
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by pitilache
Asadar:
Intalnire DC 16 decembrie - 15:00 - locatie - a se stabili
Simonna
Pitilache
cge
Oanagabriela
Intalnire DC 23 decembrie - 10:00 - locatie - a se stabili
Pitilache
cge
Oanagabriela?
Simonna?
Am schimbat pentru ora 10 pe 23 dec poate asa va conveni si Oanei si Simonei (ce atata bucatareala draga??)Vreau sa vad si eu cum e sa vi la intalnire cu 4 copii si voi nu ma lasati sa ma laud!!!
Si mai am o intrebare pentru cele care merg cu masina la servici, ce autostrada e mai aglomerata pe la ora 17:00 catre West Island, 20 sau 40? De pe la Decarie incolo. Merci mult."Less is more" - Mies van der Rohe
Depinde unde vrei sa ajungi, in nord (40) sau in sud (20) ? pentru ca la ora aia e nebunie mare si pe bulevardele principale (Des Sources, St Jean, St. Charles). Bafta, oricum !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
cge spune:
Eu am numai card maladie pe numele de fata.
Restul pe numele dupa casatorie.
Diana, hai vino la intalneala si mai adu un Victor.![]()
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Simonna spune:
Rox, n-am info viabile si stiu ca nu ajuta, da' nu ma pot abtine: amindoua sint aglomerate! :))))) Plus 13 si 15, si orice alta autostrada. Cercle Decarie e un cosmar la ora aia, Florin il injura cu un patos de nedescris...
La obiect, colega care sta in Ille Perrot merge pe 20, firma nostra fiind la distanta egala intre 20 si 40. Iar prietenii care stau in West Island, desi locuiesc la nord de 40 si lucreaza in Down Town, circula pe 20...
Si-as lasa bucataria da' nu ma lasa ea pe mine!!!! Ca tre sa fac ciorba pt. vacanta, na!
Bei, Ontario, nimic nu stiti! Numele de don'soara se pastreaza in Quebec, pe cauze de emancipare feminina! Asa ca moé, emigranta, cu numele meu de madame maritata cu tot, tratez cu guvernul federal (pasapoarte, cetatenie etc) numindu-ma Simona U., iar cu guvernul provincial (permis de conducere, card medical) - Simona Z., de la tata mostenire. In genere, eu am toate 4 numele pe toate actele, unu' de la tata, unu de la colegu' si 2 prenume, ca altfel e ca si cum as fi 2 persoane diferite :))
Da' mi se intimpla sa am numai 3 sau numai 2, depinde in ce mood am fost cind mi-am facut respectivul act!
Pupici,
S.
Diana2007 spune:
quote:
Diana asa suparacioase ne-ai vazut???
Simonna
Pitilache
cge
Oanagabriela
Diana2007
Intalnire DC 23 decembrie - 10:00 - locatie - a se stabili
Pitilache
cge
Oanagabriela?
Simonna?"Less is more" - Mies van der Rohe
Da, asa mi s-a parut ...
E adevarat ca am mai putina experienta canadiana decat voi, poate chiar si de viata, insa daca nu exprim ceea ce gandesc nu voi putea niciodata sa capat mai multa, nu ?
Si doar sa zic "da, aveti dreptate" doar ca sa intru in grupul vostru, iarasi nu-mi convine ... decat atunci cand chiar suntem pe aceeasi lungime de unda.
Sper ca de data asta m-am facut inteleasa si sa nu mai provoc vreo "furtuna intr-un pahar de apa".
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by cge
Eu am numai card maladie pe numele de fata.
Restul pe numele dupa casatorie.
Diana, hai vino la intalneala si mai adu un Victor.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Cristina !Mi-ar face placere ! Cat despre Victor, ce sa zic, mi-e cam frica sa vin cu el pentru ca de la fiecare intalnire cu copii "colectioneaza" cate un virus. Iar pe 18 plecam in Romania si n-as vrea sa se imbolnaveasca tocmai atunci, dar sa vedem, mai studiem problema

Poze
pitilache spune:
Diana cu atat mai mult trebuie sa vi la intalnire sa ne cunosti!!!
Simo, mercic. Asa ma gandeam si eu ca 20 este oarece mai libera.. va spun maine care a fost treaba daca mai intereseaza pe cineva.
Cu intalnirea, am inteles, cade 23 dec. Dar pe 22 dec ora 10:00 este cineva disponibil? Ma gandeam sa pastram totusi doua variante, in caz de ceva.
Deci:
Simonna
Pitilache
cge
Oanagabriela
Diana2007
Intalnire DC 22 decembrie - 10:00 - locatie - a se stabili
Pitilache
try spune:
quote:
Originally posted by nelia
Dar nici pot sa fac rabat total de la dorintele mele ca parinte numai pentru ca un nume dorit de noi nu e conform limbilor de aici. Sint si nume internationale sa le zicem care intimpina greutati la scriere sau la pronuntie. De exemplu, numele noastre: Octavian si Cornelia, pronuntabile in orice limba de circulatie internationala, nume latine, da, dar cunoscute si cu litere existente in orice alfabet sa-i zicem de circulatie internationala. Daca eu trebuie sa le spun pe litere de fiecare data, francezilor mai ales, de ce sa ma complexez eu si nu ei, care nu am nevoie sa-mi spuna nimeni pe litere cum se scrie Celine de exemplu sau Livette sau Michel sau Tremblay... nu!?! Ori ne complexam toti, ori nici unul, le spunem pe litere ca sa nu apara erori si gata. Si apoi mai cred ca aceste complexe despre care vorbim nu sint ale copiilor cit mai degraba ale adultilor si influentei lor asupra copiilor. Eu ma uit la Agata, si cred ca toti sint la fel fara interventia si influenta adultilor, pentru ea conteaza intii copilul, cum se intelege cu el si apoi numele, rasa, nationalitatea, culoarea, limba pe care o vorbeste acasa... Si cind le afla nu sint decit niste detalii neinteresante care vin sa-i intregeasca imaginea copilului respectiv, in nici un caz sa-l defineasca categoric.
Pai nu e treaba canadianului sa invete sa speluiasca numele tuturor imigrantilor. Asta ca ce? Ca dovada a nepretuitei bucurii pe care o resimte de a trai intr-o tara multiculturala?
Eu, ca imigrant, da, am o oarescare datorie sa invat sa le scriu numele lor usuale corect. Asta pe langa faptul ca cineva care-ti cere sa-i speluiesti numele nu o face pt a injosi, discrimina, umili, ci pt a nu fi pus in situatia de a-ti scrie gresit numele (si de multe ori el apare in documente importante sau ca metoda de verificare a persoanei).
Dar nu uita ca noi suntem adulti, ne-am construit socio-psihologic intr-un mediu cat se poate de potrivit constituiei noastre mentale si ca urmare suntem "sanatosi" ca sa zic asa din punctul asta de vedere. E greu de spus cum ne-am fi simtit daca traiam in Japonia si de fiecare data cand ne pronuntam numele primul sunet pe care-l auzeam ar fi fost "Haaaaa?!".
La asta s-a referit Ira in mesajele ei si eu ii dau dreptate. Normal ca nu e obligatoriu ca toti copiii sa traiasca o drama datorita numelui lor diferit (si in categoria asta intra nu numai numele greu de reprodus in scris sau in vorbire, ci ma refer la orice nume diferit de obisnuinta celor de aici).
Pt unii, numele diferit de obisnuinta, poate fi un ajutor in viata, pe unii ii ajuta sa se unicizeze (cand asta e ceea ce-si doresc si cand acest lcuru se potriveste psihologiei lor), dar pentru altii numele diferit poate fi o povara. Si inca o data, nu trebuie sa facem comparatia intre noi, cei care suntem deja maturi si care ne confruntam cu dificultatile de speluire sau pronuntie a numelui la 30 de ani, si experienta copiilor nostri. Ei cresc de mici intr-un mediu care poate aduce in discutie multe diferente de obiceiuri si cultura si nu au maturitatea de a intelege ca astfel de amanunte n-au nici o valoare in sine, ei pot fi foarte afectati de aceste treburi.
Mesajul Irei, dupa cum l-am inteles eu, era sa nu riscam sa le aducem neplaceri copiilor nostri doar din dorinta de a cauta sa ne definim noi identitatea.
Mi-e mi-ar fi placut Doru, Tudor sa Vlad pt al doilea baiat, dar nu le-am pus in discutie tocmai pt ca am considerat ca e important ca numele sa sune familiar si-n engleza, nu numai in romana. Alex e super simplu si comun in amblele limbi, Adrian pronuntat romaneste e super obisnuit, in engleza nu-i poate foarte des intalnit, insa e un nume uzitat si de ei, nu e considerat strain - dar am fost nevoita, cum spuneam sa aleg pe masa de operatie intre Adrian si Victor (asta a avut sotul in store in momentul respectiv) - dar cateva luni dupa ce l-am nascut nu am considerat ca a fost cea mai buna alegere. Bine, acum m-am obisnuit si-mi place la nebunie si nu-i pot gasi mai potrivit al nume, dar banuiesc ca e datorita iubirii ce i-o port.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
maru spune:
quote:
Faza cu numele de familie este ca in Quebec femeile dupa casatorie isi pastreaza numele de fata. Ca sa iti schimbi numele, adica sa-l iei pe al sotului, costa vreo $2000 sau chiar mai mult, daca nu ma insel. Si aici multe documente sunt pe numele de fata, chiar si pentru emigrante, spre ex. cardul de asig medicala. Eu pe permisul de conducere le-am trecut pe amandoua ca sa nu fie nici o problema. Acolo sa te ti cand incearca sa le pronunte pe amandoua..."Less is more" - Mies van der Rohe
waw, si uite ca regretul meu ascuns ca nu am aterizat la Mtl s-a spulberat definitiv si irevocabil. La mine ar fi fost tragedie!
Doamne'ajuta!
POZE
maru spune:
quote:
Originally posted by Simonna
Rox, n-am info viabile si stiu ca nu ajuta, da' nu ma pot abtine: amindoua sint aglomerate! :))))) Plus 13 si 15, si orice alta autostrada. Cercle Decarie e un cosmar la ora aia, Florin il injura cu un patos de nedescris...
La obiect, colega care sta in Ille Perrot merge pe 20, firma nostra fiind la distanta egala intre 20 si 40. Iar prietenii care stau in West Island, desi locuiesc la nord de 40 si lucreaza in Down Town, circula pe 20...
Si-as lasa bucataria da' nu ma lasa ea pe mine!!!! Ca tre sa fac ciorba pt. vacanta, na!
Bei, Ontario, nimic nu stiti! Numele de don'soara se pastreaza in Quebec, pe cauze de emancipare feminina! Asa ca moé, emigranta, cu numele meu de madame maritata cu tot, tratez cu guvernul federal (pasapoarte, cetatenie etc) numindu-ma Simona U., iar cu guvernul provincial (permis de conducere, card medical) - Simona Z., de la tata mostenire. In genere, eu am toate 4 numele pe toate actele, unu' de la tata, unu de la colegu' si 2 prenume, ca altfel e ca si cum as fi 2 persoane diferite :))Da' mi se intimpla sa am numai 3 sau numai 2, depinde in ce mood am fost cind mi-am facut respectivul act!
Pupici,
S.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985
Mersi Simonna, m-ai lamurit si speriat rau de tot!
pup Ontario pe toate partile!!!

Doamne'ajuta!
POZE
try spune:
quote:
Originally posted by nelia
Simona, stai linistita, ca nu ma supar eu atit de usor... Sint de un calm de nu-mi vine nici mie sa cred, cred ca natura isi ia rolul in serios, nu ma mai atinge nimic, nici macar faptul ca nu stiu ce fac cu cursurile.
Ma bucur ca gandesti asa si mai ales acum pe ultima suta de metri. Eu de-aia n-am putut sa aleg nici un nume la copii ca din ce ma uitam mai mult pe listele alea, din ce aveam si mai multe dubii si nu-mi mai convenea nici un nume.
Am mai venit si eu cu cateva mesaje pe problema, dar asta pt ca raspund pe masura ce citesc si cateodata mai pic si ca musca-n lapte sau dupa ce s-a terminat petrecerea, dar daca stau sa citesc tot la final nu mai apuc sa mai raspund ca uit ce si cui am vrut sa scriu (asa de mult mi s-a scurtat memoria pe termen scurt)
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

!!!