Sinechie
Buna,a mai primit cineva vestea ca aceasta "bucurie" , care este sinechia, nu permite accesul soldatzeilor pe terenul de lupta?eu va trebui sa scap de ea,si dupa aceasta, eu si sotul sa reluam lupta pentru perpetuarea speciei, a familiei noastre,in spetza...si asta dupa 1 an si jumatate de incercari naturale, si de ultime 5 luni de pastile, stimulari, spargeri de foliculi...stiti voi, tot ritualul.
Ce ma intriga este cum m-am captusit cu ea,ca cica aceasta problema apare in urma unor chiuretaje ...ori eu nu am ramas in viata mea insarcinata, nici vorba de chiuretat.Am fost la cauterizarea unei rani pe col...si asta a fost singura interventie in zona.Nu pricep , deci, cum a aparut sinechia.
Chiar daca m-am hotarit greu sa ma inscriu pe forum...de fapt,nu vroiam sa recunosc ca ma aflu si eu printre fetele disperate sa aiba un copil(macar!!!) ...citesc de multa vreme mesajele voastre, si am invatat multe lucruri aici.De aceea voi mai scrie despre demersurile pe care le fac eu pentru a obtine minunea mult dorita, bebe-ul.
Raspunsuri
valentinag spune:
Coletutza,bine ai venit in primul rand!
Eu sinechie nu am,altele sunt problemele dar din ce stiu eu,se poate rezolva cu o histeroscopie!E adevarat ca daca nu ramai gravi repejor exista riscul sa se lipeasca uterul la loc!Stiu ca si o inflamare a uterului poate duce la sinechie,nu neaprat un chiuretaj!
Numai bine!
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
alinushca spune:
As vrea sa iti spun ca din cate stiu sinechia este greu de depistat daca nu se face o histeroscopie (se uita cu o camera micutza inauntru). La ecografie se poate depista numai daca sunt semne sugestive; se deduce posibilitatea, cum ar veni, dar nu se diagnosticheaza sigur decat uitandu-se efectiv inauntru.
Nu prea cred sa apara din senin, de la sine. Nu prea e posibil.
Deci, pe tine cine si CUM te-a diagnosticat cu asta?
VEzi ca unii doctori pun sterilet 2-3 luni dupa ce dezlipesc peretii uterului ca sa ii tina deschis. Steriletul nu impiedica fecundatia ci doar dezvoltarea sarcinii. La noi in tara nu exista balonashe (asa cum se folosesc in tarile mai normale unde gradul de constientizare este mai mare) dar presupun ca nu e greu de facut rest de asa ceva din strainatte. ![]()
Iti urez succes oricum!
coletutza spune:
o precizare pe care chiar trebuia sa o fac de la inceput..scuze.
diagnosticul este sinechie col, si a fost depistat in urma incercarii unei HSG.Dr este fff bun, nu vreau sa ii fac reclama aici.prin urmare, dupa o interventie in spital,dl Dr. mi-a implantat un "ceva" care sa tina peretii colului departati...timp in care nu putem actiona"in familie"
, iar astfel se amina si posibilitatea de a iesi un bb.dar,cind mi-a fost depistata cauza infertilitatii(sper ca asta sa fi fost problema la noi),speranta mi-a revenit si am inteles ca nu avem de facut decit sa asteptam sa se dezlipeasca colul sa scoatem"ceva"-ul si sa reluam natural.dar ma mai apuca si pe mine disperarea...
sinechia,daca nu apare din senin,atunci de unde sa apara la mine? ma gindesc ca poate am mediul acid si, asa cum s-a format rana pe col, asa s-o fi macinat si colul, si a determinat aceasta sinechie, ma gindesc si eu, nu stiu ce sa cred altfel.cind am intrebat medicul cum a aparut rana pe col, raspunsul a fost ca o am din nastere!!
ce vroiam sa comunic neaparat cititoarelor este ca dl.dr mi-a spus ca sinechia este cauza durerilor menstruale si a abdomenului balonat in primele zile de menstruatie...asa ca acest lucru , daca vi se intimpla, este bine sa il comunicati dr-ului, poate fi una din cauzele infertilitatii.
multumesc mult alinushca si valentinag pentru raspunsurile voastre prompte.
e foarte interesanta ideea cu balonashul-->daca nu te jeneaza, abia te obisnuiesti cu volumul unei sarcini
, asta ca sa vedem si noi , cele care nu am nascut, care sunt senzatiile din perioada gravidiei.
alinushca spune:
Ei, pai daca ai scapat deja de probleme e foarte bine. Probabil ca vei face si niste monitorizari sa vada dupa aceea cum se dezvolta endometrul (daca incepe sa aiba grosimea normala), daca ovulezi, ce nivel de progesteron ai, ca sa fii sigura ca sunt conditiile astea minime implinite. Nu mai e mult si va puneti pe treaba!
O sa fie bine.
Este posibil intr-adevar sa fie din nastere, desi nu stiu daca se cheama sinechie. Soacra mea avea uterul lipit cumva din nastere, motiv pentru care primele 2 sarcini le-a pierdut, dar ele au facut suficient loc pentru a 3-a. Sau asa mi-a povestit ea... ca pe vremea lor nu exista HSC HSG ecografie si mai stiu eu ce ![]()
O sa fie bine! Ma bucur ca ai scapat de probleme. NU te mai gandi decat la ce mai ai de facut pentru a avea bebe. Cum ar fi sa incepi sa iei Acid Folic. 
marynik spune:
Alinushca , tu ce mai faci scumpa?
Cum te mai simti?
Dr ti a recomandat ceva analize in urma la ceea ce ai patit?
http://tt.lilypie.com/0fu5p2.png
alinushca spune:
marinik, buna! :) Iaca azi mi-am facut curaj sa ma programez la doctor. O sa facem doar clamidia, listeria, progesteronul si probabil o ecografie sa vedem cum stau cu endometrul. Cam atat... altceva ce ?... Nu prea e nimic. Exista posibilitatea ca avortul menstrual sa nu fi avut nici o legatura cu pierderea trecuta de sarcina. De obcei doar daca se pierde si a treia se apuca de teste genetice si alte traznai. Si si alea pot sa nu duca la nici un rezultat. Asa ca cu Doamne Doamne inainte!
Tu ce faci ? ![]()
marynik spune:
Asa e alinushca , putin probabil sa aflam ceva , eu dupa a 2 sarcina pierduta am facut o tona de analize , ti am mai scris de ele la subiectul pe care l ai deschis tu atunci , asta e , mergem inainte nu avem ce face...
Eu ce sa fac , la mine a mai trecut o luna in care bb nu a aparut...perseveram , perseveram....
Sa ne ti si pe noi la curent daca afli ceva
Te pup si bafta
Ps : noi te asteptam la aspirante , cand te simti tu in stare 
http://tt.lilypie.com/0fu5p2.png
irinabobe spune:
coletutza eu sunt suspecta de sinechie uterina.poti te rog sa imi spui si mie cum a fost interventia daca a fost dureroasa? si eventual imi poti trimite pe pm numele dr?
multumesc mult.
coletutza spune:
Irinabobe,
ti-am scris, dar PM-ul tau nu e activat, asa mi-a aparut mie.
activeaza-l si iti scriu din nou.
irinabobe spune:
coletuza pm-ul meu e activat. eventual activeaza-l tu pe al tau si iti trimit adresa de mail ca sa imi dai mai multe detalii.