Azoospermie - cap 9 -
Raspunsuri - Pagina 16
miki-miki spune:
Pisoi
te rog eu mumos
, cand il vezi pe Damian intreaba-l de anal asta Inhibina B la barbati. Merita facuta?
Miki
iuca spune:
Fetelor va multumesc mult ptr raspunsuri 
o sa va mai stresez
, ca nici din Bucuresti nu sunt si e mai dificil, trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte (drumuri, zile co, unde dormim...).
aspiranta la
- din august 2005
vio
Iyoana spune:
Pai mai Mikisor eu nu vreau donator!!! ![]()
![]()
eu vreau bebe cu sotul meu! offf....
nu, ideea e ca eu nu vreau sa fac FIV cu donator sau IAD, chiar daca el mi-a propus solutia asta.
daca rezultatul biopsiei este negativ, atunci imi mut tastatura
la adoptii. Eu ma gandeam sa fac stimulare "la risc" si sa fac punctia in aceeasi zi cu biopsia sau, ma rog, sa ne sincronizam. Iar in cazul in care nu gasim nimic la biopsie dar eu am ovocite, sa le donez, ca poate sunt femei pe lumea asta care isi doresc asa ceva si nu pot.
vroiam sa-l scutesc pe sot de o a doua biopsie.
nu stiu ce sa mai zic..
"Taina existentei umane nu este sa traiesti, ci sa stii pentru ce traiesti" (F. Dostoievski, Fratii Karamazov )
iyoana

Iyoana spune:
quote:
Originally posted by miki-miki
Pisoite rog eu mumos
, cand il vezi pe Damian intreaba-l de anal asta Inhibina B la barbati. Merita facuta?
Miki
Hai ca raspund eu: am inceput deja sa ma agit despre analiza asta.
am sunat la Bios, dar nu era acolo dr. O sa incerc dupa amiaza.
O sa vorbsc si cu dr. Matei si de indata ce am noutati va spun.

"Taina existentei umane nu este sa traiesti, ci sa stii pentru ce traiesti" (F. Dostoievski, Fratii Karamazov )
iyoana

pisix spune:
iuca - vedeta incontestabila a biopsiilor testiculare este dr Damian asa ca iti recomand calduros aceasta varianta
E si un f bun profesionist dar si un om cu care poti vorbi si ...te poti intelege
Sincer mie nu mi se pare ca sunt cu mult prea mari analizele sotului asa ca ... n-ai de ce sa nu speri
Draga iuca sunt barbati care pe fond de FSH cu mult mai mare au decat o banala de oligospermie deci ...nu e regula ca daca ai FSH mare nu produci spermatozoizi, intelegi ?
Hai, cu toata viteza inainteeee !
Cat despre cm sa faci, desi eu ti-am spus de varianta ca se pot face doi in unu... iti recomand totusi, asa .. la rece ...sa le faci pe rand.
Uite de ce: in primul rand e presiunea prea mare sa te stimulezi si sa fie atat de multi <daca>
In al doilea rand, voi aveti timp: ai spus ca banutii ii veti avea la anu mai spre final, deci are timp sa se refaca
3 : cu alt elan e chinui sa strangi din fundulet sa economisesti bani cand stii ca ...pleci cu alte sanse
4. e posibil la bio sa se gaseasca spermatozoizi ciar in epididim deci e minim de invaziv
Daca vrei sa scutesti banii de biopsie, cred ca poti discuta deschis cu dr sa il rogi sa-ti aranjeze la Panduri, eu asa am facut desi nu neaparat pe motive financiare
Si varianta cu donator merge dar ...vei vedea ca e destul de multa presiune psihica atunci, mi se pare un stres aiurea sa te pregatesti si sa speri sa iasa bine bio si atunci sa faci cu donor
Sincer cu cat ma gandesc mai mult cu atat iti recomand sa nu le faci simultan
Iyoana -si mie mi-a spsu cu igiena de la panduri, faza e ca la panduri sunt sali de operatie dotate si pt interventi mai grave (cancere, etc) dar e mai greu de prins sala, asta e adevarat; in plus ... sa fim seriosi cand pot sa-ti ia bani (si inca multi) daca faci la Sabyc, de ce sa faci la Panduri ? Pt ei e mai avantajos sa faci la Sabyc
Hmmm ..dr Matei o tine f tare ca spermatozoizii congelati sunt la fel de buni ca ceilalti dat ... totate materialele de pe net spun clar ca le scade puterea cu 50%; ori avand in vedere ca cei din biopsie sunt deja mai slabi ... nu prea e o idee valabila
Pai de ce sa donezi ovulele ? Poate te vei hotari ulterior sa faci cu donator;sau poate se descopera ceva in viitor sa 'cultive' spermatozoizi (e deja in proiect ideea); iti spun si tie ce i-am scris si iucai ...acum vad altfel lucrurile, cred ca cel mai bine e sa faci intai biopsia de diagnostic si abia apoi sa faci planul de bataie
Sa va mai zic ceva ? O biopsie nereusita nu e neaparat finala ... Adica se poae punctiona o daa ulterioara in alta sectiune, pt ca faptul ca nu e intr-un testicul nu inseamna ca nu e nici in celalalt. Asta am citit si pe net in afara si mi-a fost confirmat si de Dracea acum
Mikilina draguta mea - ooof, da ...sunt agitat la maxim ...in sensul bun, sunt asa happy si entuziasta ...azi am cea mai tare stare de spirit, simt ca va fi bine ...
Deci aveam impresia ca ti-am raspuns cu vitaminele, scuze ! Eu iau Elevit, asa mi-a recomandat Dracea si m-am uitat pe cutie si are si biotina (uraaaa !!!)
Oricum am bagat de dimineata si vreo 5 albuse ca ma cam dureau ovarele si acum parca nu ma mai dor
Si eu stiam ca albusele sunt foarte nesanatoase dar uite ca acum pe perioada limitata le iau.
Mai ales ca in loc de o fiola de Pregnyl mi-am facut una jumate
Auzi doar oare la Bios nu stiu daca are sens inhibina B la barbati ? Maine sper sa ma vad cu Damian dar sincer nu iti garantez ca nu uit maine ...ma cunosc
Aasaaa, chiar voiam sa va zic, am citit pe prospectul la pregnyl ca se de si la barbati timp de 3 luni pt FSH, dar nu stiu cum ajuta ...
Sunt pe vaaal ( Maine -punctia!) 
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Sonia are nevoie de sufletul tau bun
pisix spune:
Fetelor ma bucur ca mesajul anterior mi-a mai adus o steluta pt ca este un mesaj care comprima gandurile/concluziile si o parte din cunostinele mele dobandite in timpul experientei Azoo ...
Sa va zic o prostie : am visat ca nu voi ramane gravi pana nu voi fi membru junior pe dc ..![]()
Ei, am uitat de atunci dar acum cand mi-am vazut steluta mi-am amintit
Poate ca asa si e ...in ultimele zile am stat asa mult pe forum si am inteles atatea lucruri si mi-am schimbat deciziile de atatea ori pt ca luasem unele gresite in necunostinta de cauza ...
Deci poate a fost un semn :-)
Multumesc
si va multumesc si voua pentru tot ajutorul oferit !
PS : acum sunt gata sa raman gravi
, nu ? si deci sa iau in primire un alt nick ![]()
PisiX,
iuca spune:
pisix sper din tot sufletul sa fie steluta ta norocoasa 

Pe dr Damian il gasesc acolo unde e scris pe prima pagina? Unde e Cabinetul de Planificare Familiala? Dar Gynera?
aspiranta la
- din august 2005
vio
pisix spune:
iuca - cabinetul de planificare fam e chiar langa Giuly, treci de poarta de intrare la Giuly si mergi in jos; e urmatoarea cladire cu termopane albe
La Gynera e doar o data/saptamana, martea
Haide draga mea, parca te vad tot mai aproape de situatie, si asa-mi placeeeee
PisiX,
Iyoana spune:
pisix sa-ti fie de bine cea de-a doua steluta, era sa spun liniuta
, vezi? astea sunt semne! Doamne ajuta si ma gandesc maine la tine!
eu una ma perpelesc toata si nu stiu cum sa mai fac.
mi-am dat si eu seama de faza cu spitalul si sabycul, dar ce sa fac?
o sa incerc sa ma linistesc, pt ca in decembrie sa ne ducem sa vorbim cu dr. Matei sa vedem ea ce zice.
sunt de acord cu tine ca dupa decongelare
sunt mult mai anemici ca la biopsie, am citit si eu studiile despre care zici tu.
si tocmai de aia ziceam eu sa fac stimulare odata cu biopsia, este clar ca o eventuala dezamagire ma va dobori, dar...
parca si sa facem de biopsie de 2 ori...ca Matei zicea de biopsie nu de punctie.
hai ca nu te ai zapacesc, te pup si pe tine si pe toate fetele!
PS: am sunat eu la Bios si au zis ca nu au facut niciodata analiza asta, ca nu au avut cerere si ca nici nu o fac. Nu mai inteleg nimic!
iyoana

pisix spune:
Iyoana - uite cum stai lucrurile din punctul meu de vedere:
- eu am fost mult timp convinsa ca voi face la Sabyc insa ...e important din tot ce am citit sa ai si un urolog bun, dar si un embriolog excelent, si sa fie disponibil cand imi vine sorocul...nu cand ma programeaza din injectii
- si eu la fel ziceam, ca nu vreau sa fac biopsie de doua ori, etc; cand vei vedea cat de banala e o biopsie iti vei da seama ca nu ai de ce sa-ti faci probleme;
- pe de alta parte, fix aceeasi parare o aveam si eu ...ca ce mare scofala e stimularea asta dar desi eu am prezentat lucrurile cat se poate de roz, sa stii ca e ..o mare scofala; in primul rand ca bombardamentul asta de hormoni te fac un pic labila psihic si echilibrul emotional devine f fragil; apoi evident injectandu-te in fiecare zi ...apar tot felul de neplaceri (ti se invineteste burta, te doare, te umfli, ti se umfla picioarele, te simti balonata, ai cu totul o stare nasoala, te misti mai greu, etc ). Si te gandesti ca merita cu prisosinta toate astea ca sa faci un bb... Dar daca rezultatul nu e cel scontat (ba ti se spune ca ar putea sa nu fie niciodata ...)
Da, de obicei se face si punctie si biopsie, ca sa se asigure ca e material. Dar nu e chiar asa invaziv pe cat pare
Mai Iyoana cred ca am trecut prin aceleasi etape, fix la fel am judecat si eu la vremea mea :-)
Eu zic sa nu te mai panichez, scrie toate nelinistile pe care le ai, mai cere o parere ici-colo si vei vedea ca raspunsul vine singur, ti se va arata din intuitii si pareri ce e mai bine pt tine
De exemplu, daca tie ti-a placut cel mai mult de Ciurel, pai la el e bine sa te duci; eu de exemplu degeaba mi-a spus toata lumea ca la damian e cel mai bine, pana nu am fost la toti ...nu m-am lasat
PisiX,