Mamici cu 2 copii, mai aveti timp si pentru soti?
Vin cu o intrebare la mamicile care au 2 copii, mai aveti timp si pentru sotii vostri? Eu am un singur copil, are 3 ani, dar ma solicita foarte mult. Seara adoarme foarte greu, uneori se mai trezeste noaptea si trebuie sa merg la ea (doarme in camera ei), in weekenduri se trezeste devreme dimineata si imi da si mie trezirea...Cand se imbolnaveste si face febra in toiul noptii nu mai sunt buna de nimic cateva zile...Ideea e ca de multe ori seara sunt franta si nu mai am nici un chef de nimic. Sotul meu isi doreste foarte mult inca un copil. Pe mine ma cam sperie ideea, mi se pare uneori ca nu prea ma descurc nici macar cu un singur copil. Ma si gandeam cum ar fi sa incepem iar cu colici, dinti, muuuulte nopti nedormite.... Mai ramane timp (si chef) si pentru seri fierbinti cu sotul?
Fiecare zi are doza ei de amaraciune. Nu iti amari si mai tare ziua de azi, gandindu-te si la amaraciunea zilei de maine.
Raspunsuri
Elle_seb spune:
quote:
Initial creeata de ralucutza77
Vin cu o intrebare la mamicile care au 2 copii, mai aveti timp si pentru sotii vostri? Eu am un singur copil, are 3 ani, dar ma solicita foarte mult. Seara adoarme foarte greu, uneori se mai trezeste noaptea si trebuie sa merg la ea (doarme in camera ei), in weekenduri se trezeste devreme dimineata si imi da si mie trezirea...Cand se imbolnaveste si face febra in toiul noptii nu mai sunt buna de nimic cateva zile...Ideea e ca de multe ori seara sunt franta si nu mai am nici un chef de nimic.
Sotul meu isi doreste foarte mult inca un copil. Pe mine ma cam sperie ideea, mi se pare uneori ca nu prea ma descurc nici macar cu un singur copil. Ma si gandeam cum ar fi sa incepem iar cu colici, dinti, muuuulte nopti nedormite.... Mai ramane timp (si chef) si pentru seri fierbinti cu sotul?
Fiecare zi are doza ei de amaraciune. Nu iti amari si mai tare ziua de azi, gandindu-te si la amaraciunea zilei de maine.
Dar sotul ce contributie are in toata ecuatia asta? Te ajuta cu copilul? Se implica?
Elle
ralucutza77 spune:
[quote
Dar sotul ce contributie are in toata ecuatia asta? Te ajuta cu copilul? Se implica?
Elle
[/quote]M-a ajutat mult cand era fata mica. Acum nu prea mai face mare lucru. E drept ca sta la serviciu mai mult decat mine si ca de cand ne-am mutat la casa tot timpul are cate ceva de facut (au mai ramas unele chestii nefinalizate si mai e de lucru). E aiurea ca fata s-a si invatat sa stea mai mult cu mine. Adica se joaca si cu tati, dar de adormit adoarme doar cu mine, daca ii e rau trebuie sa stau eu cu ea...
hannen spune:
Ralucutza,eu am 3 copiii si suntem "unde a intarcat...iapa"
Adica siguri,singurei.Nu am mama ,soacra,matusa,sora,verisoara...absolut pe nimeni care sa ma ajute in caz de "doamne feri".Toata lumea ma compatimeste si ma lauda "vaii,ce ocupata trebuie sa fii cu 3 copiii,vai dar nu stiu cum te descurci ca eu nu reusesc..."si tot asa!
sincer,ma descurc de minune si timp de sot am si daca n-am imi fac!!!
N-am sa intru un detalii,insa cind intru intr-o "criza" de timp pt. sot ,el ma ia frumos si imi aminteste ca si noi doi suntem importanti.Are o rabdare fantastica si e si tare la vrajeala ca imediat ma face sa ma simt ca`n luna de miere.
Nu neg,am zile cind as dormi sub pat numai sa dorm dar daca sunt 3 deja e jale,incepem teoria chibritului.
Ce sa-i fac daca-i tare vorbaret.
Daca vine acasa si nu stam macar 2 ore de vorba nu se simte bine!Daca nu petrece deajuns de mult timp cu mine zilnic considera ca nu are nici o bucurie in viata!Asa imi zice!Pt. ce traiesc,doar sa muncesc (plec dimineata si vin noaptea) ,maninc si ma culc???
P.S singura lui nemultumire e pc-ul,zice ca pt. pc am tot timpul din lume si nu mi-e somn niciodata,dar cind vine vorba de el
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
ginutaC spune:
Si eu am 3 fete-doua de 3,9 ani si una de 6,9 ani.Si nu e noapte in care sa nu ma trezesc fie ca sa le invelesc sau sa vad daca sint transpirate.Ca sa nu mai vorbesc cind sint racite ca ele racesc in grup-atunci punem ceasul sa sune noaptea.Sotul nu se trezeste noaptea nici daca tragi cu tunul in schimb ma ajuta f mult seara,iar ziua toate trei sint la gradinita.Asa ca dupa ce le bagam la culcare -pe la ora 21-universul ramine al nostru.Si atunci timpul se opreste in loc.Nu cred ca doi copii sa te solicite cu mult mai mult decit unul.
Rodica spune:
Iar copiii mai si cresc...
Acum se si joaca ei amandoi, si ma lasa pe mine in pace.
De imbolnavit, nu s-au mai imbolnavit asa de des....
Vointa sa fie , ca in rest, solutii se gasesc la momentul potrivit.
Cand i-am facut , asa unu dupa altul, nu m-am gandit ca o sa fie greu/usor.... pur si simplu am comis-o si gata.
Experienta de acum, mi-a demonstrat ca pana la urma .... am iesit la capat si acum avem si timp de prestat
ingridnen spune:
Am doar unul si sotul a ramas pe locul 2... Cristi nu adoarme seara inainte de ora 23.30, iar sotul e atat de obosit, pentru ca se trezeste dimineata devreme, ca adoarme cu o ora inaintea lui. Nu, eu nu m-as mai incumeta sa am inca un copil... oricum, sant prea batrana la aproape 42 de ani si incep sa ma ramolesc
Ingrid si Cristi 4 ani si 8 luni
ralucutza77 spune:
quote:Chiar incepeam sa ma simt ciudat, ca toata lumea imi spune ca e usor cu 2 copii. Vad ca mai sunt si alte persoane care gandesc ca mine. E drept, copiii cresc, dar pana cresc tare mai e greu. Pe de o parte ar fi frumos sa mai avem un copil dar mi se pare foarte greu si nu stiu daca m-as descurca sa o iau de la capat inca o data.
Originally posted by ingridnen
Am doar unul si sotul a ramas pe locul 2... Cristi nu adoarme seara inainte de ora 23.30, iar sotul e atat de obosit, pentru ca se trezeste dimineata devreme, ca adoarme cu o ora inaintea lui. Nu, eu nu m-as mai incumeta sa am inca un copil... oricum, sant prea batrana la aproape 42 de ani si incep sa ma ramolesc Ingrid si Cristi 4 ani si 8 luni
Denisa_35 spune:
Depinde ce vrei...eu mi-am dorit din tot sufletul 2 copii. Si Dumnezeu mi-a ascultat ruga si am doi baieti sanatosi si frumosi, unul de 6.5 ani si unul de 3 ani. Sacrificii fac la greu....in special cu cel mic care a dezvoltat un astm, nu prea mananca....dar il fac eu si pe el mare!!! Desi e greu, mama mai mandar ca mine nu exista! Pentru ei MUT MUNTII DIN LOC! Timp pentru sot se poate...totul e sa vrei...mai evadam 2 zile de acasa si ii lasam cu bunicii, dar chiar si cu ei in casa gasim un timp carte sa ne apartina numai noua. Si apoi cel mic a crescut si el, si in momentul de fata se joaca impreuna, se mai si bat, se mai si cearta...dar sunt frati si orice cearta sfarseste cu o imbratisare sau un pupic. Personal (dat fiind ca eu nu am frati) mi s-ar fi parut o dovada de egoism sa nu fac si al doilea copil din ratiuni de lipsa de chef. Cele care aveti 2 copii, stiti din experineta proprie ca la la doilea copil este mult mai usor decat la primul (desi paradozal la mine a fost exact invers...). Asa ca gandeste bine si fa ceea ce simti! Dac iti doresti si al doilea copil, fa-l si gata!
Succes!
Ramona J spune:
Am si eu doi copii. Zau ca mai greu mi s-a parut la primul, parca nu aveam timp deloc pentru noi.
Acum avem doi copii, nu avem ajutor si totusi petrecem mai mult timp impreuna. Cred ca ne organizam mai bine, avem experienta.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Lemoni spune:
Am avut si eu copii mici odata , doi la numar si mi-am invatat sotul meu frumushel daca vrea sa petrecem timp si pt noi ca am in primul rand si eu nevoie de timpul meu asa ca lua el copii la plimbare o ora doua in parc, ca eu sa stau sa-mi trag sufletul , sa dorm sa plec la shopping sau cine stie ce imi venea mie in cap . Totul este sa sti sa-ti imparti timpul si sarcinile, apoi va ramine tot timpul din lume..
Intrebarea ta ar fi trebuit sa sune altfel "Mai are sotul timp de voi?
Se pare ca el este foarte ocupat ca tu le cam faci pe toate, nu pot sa cred ca la fata ii e rau in fiecare zi, iar de culcat odata pe saptamina ar putea sa se obinuiasca si cu el, ar plange o zi doua dupa care ar fi ok , trebuie numai sa incerce.
"Fiecare zi are doza ei de amaraciune. Nu iti amari si mai tare ziua de azi, gandindu-te si la amaraciunea zilei de maine."
Ar trebui sa iti schimbi si zicala este atit de trista si daca asta este intradevar ce gandesti nu ma mir ca ajungi la capatul puterilor.