Suceava! (20)
Raspunsuri - Pagina 21
crengu75 spune:
Ev, sanatate Biei. Asa este in primul an degradi. Lasa ca se face fata mare si nu mai raceste asa usor.
Nadia, felicitarisi multa sanatate tie si puiutului. Cu ce medic ai nascut? Cum a fost experienta la Judetean?
Doina, multumesc mult si te pup si eu pe tine.
sanatate la puiutii mucosei!
Emushi, intr-adevar , conteaza foarte mult locatia, si la mine a contat foarte mult.
Noi ne simtim foarte bine.
Bebe 2
Crengu
13+ cu
, mami lui Cristian(30.05.2003)
angela.c spune:
Buna dimineata, mamici si puiuti...
Noi (tati si mami) impreuna cu Bebe/leaua mergem maine la vaccinul de 1 anisor. Totul sper sa fie bine, il facem pe cel de la stat. Pana acum (la celelalte obligatorii)nu am facut febra,...sau alte reactii de la vaccin. Nu suntem racite, am inteles ca e esential sa fii intr/o forma , stare buna la ...eveniment. Singura problemuta este ca suntem putin constipate, da mami putin tratament...lactulosa si multe suculete de fructe portocala si mere rase...sper sa se remedieze...dar facem cacuta,...cam la ora programata pt vaccin (8,30 /9) si EU, mai mult ca ea am mari emotii,...ca/mi va cam face circulet la doctora. Poate trecem cu bine. Voi ce le/ati administrat puiutilor daca au fost contipati. De la farmacie mi/au recomandat un sirop din prume si smochine,...l/a incercat cineva pe pielea copilasului lor? Doctora a cam strambat putin din nas,...a spus ca/i pt cei mai mari, adic peste trei anisori.
AAAAaa, si inca ceva...cand ati tuns copilasii prima data si cum,... noua ne/au cam crescut cretisorii si vrea tati sa ne "rada" Sa/l las??
Ma doare inima. De cate zile le fac poze...cretisorilor...
Toate bune tuturor...
Bine ai venit pe lume Tudor Mihai, felicitari Nadia.
A, mami de Mara
emushi spune:
salutare! mucosica mea doarme, speram sa scapam de muculeti, azi n-a mai fost nevoie sa-i pun nimic in nasuc, doar curatat putin...sper sa-i treaca! ma tot bate la cap cu gradi, azi dimineata (cand m-a vazut pe mine imbracata pentru servici) era in pijamale si si-a scos singura geaca din dulapior, a reusit (?!) cumva sa o imbrace pe jumatate si se chinuia sa-si traga cizmulitele...si striga "eu sunt gata, eu sunt gata!" - s-o mananc, nu altceva!
azi dimineata am reusit s-o trezesc (de fapt tati
) la 8 s-o pun pe olita...prima noapte fara pempi si fara accidente! 
angela,
pupam si noi Bele-leaua, sa nu doara vaccinelu'!
si noi am avut (si avem) ceva problemute cu constipatia...dupa ce-am introdus laptele de vaca
si-acum imi vine sa-mi dau pumni, dar asta e... ce sa zic, si la noi functioneaza bine mierea de albine, portocala (fructul, ca suc nu prea bea), fructe cat cuprinde, iaurturi chiar 2 pe zi (i-a mers bine cu Activia cu musli si prune)...de curand am gasit si prune uscate la punguta (mi-e frica sa iau din piata, ca nu stiu pe unde-au mai cazut) si-i plac mult, sunt pe post de "caramele", dar am auzit ca smochinele sunt ff bune (mai ales dimineata), Mirunei insa nu-i plac... acum ii dau si eu Mirunei lactuloza, o perioada, pana isi regleaza din nou scaunul...era ok, dar a avut un "episod" mai dureros si s-a speriat asa de tare, ca n-a mai vrut sa faca, statea pe olita si cand trebuia sa faca o lua la fuga...acum ii dau doar o doza ff mica, numai putin s-o ajut pana ii trece frica...despre siropul de prune (nu stiam ca are si smochine) am auzit de bine, chiar l-am auzit recomandat de o pediatra pt o bebita de un an si cateva luni...nu vad ce sa-i faca rau...ma mai interesez, ca ne-ar prinde bine si noua! cum se cheama/sau unde l-ai gasit?
de tuns...mie nu-mi place tunsul la zero (soacra-mea tare insista), si tati mai arunca cate o pastila...din fericira sunt "influentabili" si le-am impuiat capul ca nu se indeseste parul de la asta, si m-au crezut! am tuns-o scurt pe la un an si 3 luni...nu stiu daca a fost bine sau nu.
http://www.pagina-mirunei.piczo.com
Am implinit 2 ani...
angela.c spune:
Buna seara, ca sa fiu prompta cat de cat, iti raspuns tie,...emushi, siropelul nu stiu daca are vre/o denumire anume, daca nu chiar sirop de prune si smochine...Eu am cerut la farmacie,..."ceva" de con stipatie pt copii de 1 an si 3 saptamani (cat are bebe/lica mea), la Farmacia Remedia cred ca se numeste, dar importanta este localia, e in Sv, in intersectia de pe Marasesti cu Marasti la parterul blocului Turn, fata in fata cu chiosul Mopan. Costa 21 lei.
Ii dau si eu miere in ceai, Baby Drink numai asta bea, dar am ajuns si la un supozitor cu glicerina pt copii binenteles.
Acum va dorim noapte buna, mergem la baita ca nu mai avem rabdare. Pa.pa
nadiapetcana2002 spune:
Draga crengu,
spre surprinderea mea , la Spital a fost mai bine decat am auzit din diverse surse.Am fost internata de pe 16 ianuarie dar am nascut pe 18.Mi s-au facut analize mai amanuntite pt ca am doar un rinichi si era riscant atat pt mine cat si pt puisorul meu.Pe 18 ian am nascut la ora 9.20 cu doctorul Rotaru Florin si Dr.Huluban asistent.A fost anestezie generala , dr Teudan (anestezistul) a fost super de treaba.Refacerea a fost una usoara, a doua zi dupa operatie eram in picioare colindam pe culoar.Dupa 3 zile a venit si laptele.Puisorul meu e bine , mananca , doarme.Acasa s-a adaptat bine , a fost ieri si doctorul de familie in vizita.Sper ca totul sa fie bine.
Va pup pe toate.
Nadia , mamica lui Tudor
angela.c spune:
Buna dimineata, mamici sucevence
Am trecut cu bine de perioada post vaccinel, surprinzator pentru mine...sper sa nu ma insel,
(si sa fie mai molocica, dar NU E! sau putin gogita) dar spun eu ca/mi cunosc bine bebe/leaua,
cred ca/l pot numi vaccin de cumintenie, DA a/ti auyit bine, daca cu ceva timp in urma ma plangeam ca puiutul meu nu prea doarme, acum face nani, de 2 sau chiar trei ori pe zi cate o ora, o ora si juma, mananca binisor chiar acceptabil...nu mai are prob. cu constipatia, comunicam (ei da,...la nivelul nostru, dar...se intampla)destul de bine, in sensul ca ne facem intelesi...suntem f vioi, activi, jucausi...ce mai...ma pot declara multumita !!
Si acum rugaminte cate meg, poate ne actualizezi si noua datele de pe prima pag. daca ai timp, poti, si vrei...Mara, a venit pe lume in 13.01.2007, ora 17,35. Multumesc f mult.
Si acum o alta intrebare, pentru cine doreste sa ne raspunda, care/i varsta optima pentru a incerca...olita, suntem familiariyati cu ea, dar nu "reusim" sa facem nimic in ea![]()
Cam atat pentru acum...astept nerabdatoare raspunsuri/sfaturi de la cine doreste si are timp.
Va doresc o zi buna, cititoarelor si pupici dulci puiutilor
A. mami de Mara
emushi spune:
mare liniste, mare...pe unde v-ati ascuns toate?
meg cred ca e tare ocupata acum, ca a inceput serviciul...si indata-indata taie motzul voinicului Mateias!
ilincalif o fi in sesiune cu Zamfiruc cu tot...LA MULTI ANI si pupici muuuuulti si de la noi!
restul fetelor....? sper ca sunteti bine si voi, si puiutii vostri...
va pupam
(ce-i drept, pupici cam smiorcaiti, ca IAR avem muculeti, speram sa treaca repede)
angela, ma bucur ca n-au fost probleme la vaccinel! si noi am scapat (momentan?) miraculos de constipatie...dar ne smiorcaim de zor, poate si din cauza asta... cat despre olita, noi faceam kk mai de multisor, dar asta din cauza ca o "ghiceam" imediat - i se inroseau sprancenele, si atunci stiam ca tre' s-o pun pe olita...in rest, olita a fost buna de antrenament...pe la un an si cateva luni ne-am apucat de "antrenat" mai serios (am avut eu putin mai mult timp de stat pe langa ea...si o mica criza financiara) asa ca pe la un an si 4-5 luni am avut o perioada fara pampersi ziua, pe urma am revenit la scutece, abia in vara am scapat "pe bune" de ele...si de vreo 2 saptamani ne chinuim sa ne obisnuim fara "pempi" noaptea...sincer, eu as mai fi lasat-o, ca n-o vad pregatita (nu prea vrea sa se trezeasca noaptea pt olita) dar nu le mai suporta ea, trage de ele prin somn pana le rupe!
noi am prins o viroza...cred...acum facem "aromoterapie" - sunt niste aburi de otzet in camera de zici ca ne muram toti trei pana dimineata... 
io stau sa pazesc iedu' ca asa face ea febra spre dimineata, cand nu te astepti
...daca dimineata nu face febra se poate spune ca maine am dreptul la somn normal!
Am implinit 2 ani...
petra spune:
Si eu sunt din Suceava chiar daca la locatia mea apare altceva. Acum v-am gasit aici si m-am bucurat. Am citi in mare parte mesajele voastre de aici. Am si eu 2 copii ; o fetita de 8 ani si un baiat de 2ani jumate. Fetita este nascuta in Romania, chiar la spitalul municipal pe vremea d-rului Fusa. Baiatul este aici nascut si inca nu a fost prin locurile mele natale.
Cu aceleasi probleme ma confrunt si eu, cu acceasi febra la copii dupa vaccin sau cand ies maselele, cu nopti nedormite sau chinuite din ora in ora trezita , cu scoala , cu lectii, cu cucuiele facute de al meu baiat pentru ca este un catarat!
Inca odata, ma bucur ca v-am gasit si cu toate ca nu prea stau pe forum f. mult mai trec pe aici !
Va salut pe toate si va
! Mi-e tare dor de Bucovina noastra !
emushi spune:
petra, bine-ai venit printre noi! 
Am implinit 2 ani...
emushi spune:
noi cu raceala noastra... ne revenim incet-incet...noaptea de ieri a fost groaznica, cu febra 39-40...scadea la o ora dupa antitermice...pentru juma'de ora, dupa care iar urca...nici nu mai stiam ce sa-i fac, sosete cu otet si impachetari, pipi in pat de 3 ori, schimbat tot, sa nu mai zic ce nervoasa era...nu vrea schimbata, nu vrea ceai, nu vrea lapte, nu vrea siropel, nu vrea sa ia mami temperatura, cea sa-i mai zic...
ziua am continuat cu febra, nurofen si eferalgan alternativ...supozitor nu vrea sub nici o forma, nervisori cat cuprinde, nu stiam ce sa-i mai fac; noaptea asta a dormit bine, n-a mai facut febra deloc (Doamne-ajuta!), ba chiar s-a trezit de doua ori la olita...s-o pupe mami pe ea de luptatoare!
in plus, ai mei (parintii) imi sar in cap de cate ori o vad mofturoasa, ca am imbolnavit copilul...ca am dus-o la gradi si mai dau si bani s-o imbolnavesc!
ma rog, poate-ar fi mai bine s-o tin numai in casa, cu geamurile inchise si eventual sub plapuma 
off scuze ca am scris atatea baliverne....simteam nevoia sa ma descarc cuiva...acum fug sa mai prind o ora de somn
Am implinit 2 ani...