Suceava! (20)
Raspunsuri - Pagina 10
carmen spune:
waw ce de vesti bune, nici nu stiu cu ce sa incep:
Crengu felicitari pentru burtica, sanatate multa si tie si samburelului.
Evelinema bucur tare mult ca Bia a inceput sa dea semne de dezlegare la limba,multe multe vorbe inainte.
Megfelicitari!!! Asta inseamna ca ai trecut de la geriatrie la neuro?
Oare cat mai tine gerul asta ca mie mie-ar prinde putina incalzire (globala)
.
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
xandrutza_76 spune:
Buna dimineata! Poftiti la o
fierbinte.
La multi ani celor care isi aniverseaza astazi ziua onomastica! La multi ani Andrei de Simina! 

Si papusica mea cea mica e Andreea ![]()
Alexandrina si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)
poze cu noi
eveline spune:
LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CE-SI SARBATORESC ZIUA NUMELUI SI DIN PARTEA NOASTRA!
Ana si Andreea Bianca ![]()
ilincalif spune:
LA MULTI ANI 

Andreea de Eveline si Andreea de Xandruta, si bineinteles pentru Andrei de Simina !
Si ca sa continuam sarbatorind, FELICITARI inca o data MEG !!!!
SA ne fie toate zilele asa, prilej de bucurie,
si Carmen are dreptate, sa ne fie bine, dar sa se faca mai cald un pic afara, ca daca scot nasul zamfirucului afara mi se face mila de el ca se face rosu ca la betivi, iar daca n-o scot mi se face mila si de ea, ca tre sa stea inchisa intre 4 pereti, dar si mai mila mi se face de mine, ca se catara peste tot si mai ales peste mine, cu toate cele 17-18 kig ale ei !!!!!
ilincalif spune:
si un articol :
Cata apa ai baut deja pana acum, cand citesti acest articol?
Ok, ia-ti paharul cu apa langa tine si haide sa vedem de ce doctorii din lumea intreaga nu obosesc sa ne indemne: "Beti apa! Beti apa!"
In perioada intrauterina suntem aproape in totalitate apa.
Dupa ce ne nastem suntem apa peste 80%.
Ca adulti, putin peste 70%.
Pe masura ce imbatranim procentul acesta se micsoreaza.
La 50% suntem deja morti.
Logica cea mai simpla ne spune ca prospetime (a se citi tinerete, sanatate, vitalitate) egal APA. Exista nu mai putin de 54 de boli diferite, de la migrene si pana la forme de cancer care ar putea fi evitate daca am bea suficienta apa.
Pare incredibil, dar exista medici care afirma ca aceste boli se pot ameliora si chiar vindeca astfel: cu apa! Cata?
Doi - trei litri pe zi, spun unii.
Altii sunt chiar mai exacti: fiecare dintre noi ar trebui sa bea a 20-a parte din greutatea corpului sau.
Sau 5%.
De exemplu, daca ai 56 de kg trebuie sa bei 2,8 litri de apa pe zi pentru o sanatate buna si o tinerete indelungata. (pentru 70 kg - 3,5 litri pentru 80 kg - 4 l)
Bine, dar mie nu mi-e sete!
Se poate, dar nu fiindca nu ti-ar fi. Corpul are o uluitoare capacitate de adaptare. Daca s-a obisnuit sa functioneze in conditii de apa putina nici n-o sa mai ceara! La fel cum daca stam intr-o camera cu un miros suparatordupa un timp totusi n-o sa-l mai simtim.
Corpul a dat un semnal la inceput, dar daca mirosul e constant o sa il ignore ca sa-si poata continua alte activitati. La fel e si cu senzatia de sete.
Dupa un timp corpul va crede ca n-are incotro si se va descurca cum poate.
Dar cu pretul imbatranirii si uzurii sale premature.Ia gandeste-te ce ar pati o masina de spalat nevoita sa spele mereu cu mai putina apa decat a proiectat-o constructorul ei? Ori corpul nostru face "programe" infinit mai complexe decat o masina de spalat!
Au, au, ma doare!...
Creierul este 90% apa. Te doare capul sau obosesti repede dupa efort intelectual? Dar apa, cata bei?... Cartilagiile au si ele un procent marede apa. Daca iti troznesc oasele, mai mult ca sigur e din cauzadeshidratarii. Un medic a constatat in urma unui studiu ca 90% dintre durerile de stomac au drept cauza insuficientei apei in organism. Iar o mare parte din durerile de orice fel au aceeasi cauza.
Asa ca a concluzionat cu umor: "Daca iei un calmant pentru durere, apa cu care bei medicamentul te ajuta mai mult decat calmantul in sine!"
Un alt doctor a scris chiar o carte cu un titlu sugestiv "Nu esti bolnav! Doar ti-e sete..."
Caldura mare, mon cher!
In anotimpul calduros e si mai greu pentru corp.Ca sa isi regleze temperatura e nevoit sa piarda apa prin transpiratie. Deci, cu atat mai mult e nevoie sa ii dam destula.
Terapia cu apa este simpla: bei un litru de apa dimineata, cu o ora inainte de a manca sau bea altceva. Iar pe parcursul zilei restul de apa pana la...cat are norma fiecare. Inca din primele zile vei simti, garantat, o imbunatatire a sanatatii. Mai putine toxine, o hidratare mai buna, o stare generala mai buna. Unde mai punem ca e ieftin si fara efecte secundare.
Poate doar drumurile mai dese intre birou si toaleta. Dar asta iarasi e un lucru bun, fiindca vei combate sedentarismul! Insa asta e deja o alta poveste
ilincalif spune:
si un link
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/11577/Linkurile-retetelor-de-mincare-poze-/
crengu75 spune:
La multi ani tuturor de Sf. Andrei!!!!!!!!!!!!
si La multi ani ! si de 1 Decembrie!![]()
Visul meu
Crengu
4+ , mami lui Cristian(30.05.2003)
simina2005 spune:
LA MULTI ANI! Andreea de Eveline si Andreea de Xandruta
Crengu felicitari pentru burtica
Megfelicitari pt. neuro!
ilincalif e frumos ce-ai scris...
Evelinema bucur tare mult pt Bia
Multumesc din suflet pentru urari...toata ziua am sarbatorit...

http://www.youtube.com/watch?v=PfTb7yfM37Y
Semnificatia numelui Andrei
Andrei - Sf. Apostol Andrei, ‘cel dintai chemat’ la propovaduire, este, conform traditiei, si primul care a adus crestinismul pe meleagurile noastre. Este praznuit pe 30 noiembrie, iar luna calendaristica urmatoare, decembrie, ii purta in mod traditional numele (Undrea sau Indrea).
Numele Andrei nu-i, cum s-ar putea crede, de origine evreiasca, ci greceasca: Andréas sta in legatura cu andreia, ‘barbatie, indrazneala’ (de la anér, andrós, ‘barbat’). Forma curenta este Andrei (feminin: Andreea), cu diminutivul Andi (adeseori grafiat Andy, dupa model occidental). In vechime, limba romana a cunoscut si alte forme (Andrii, Andruta, Andries, Andreica etc.), unele disparute cu timpul, altele pastrate doar ca nume de familie.
sursa;(CrestinOrtodox)
Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...
Jurnalul meu
Simina
cu Teo (7.06.2006)
,Diana (30.05.2003)
si Andrei (10.04.2001)
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte. Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
xandrutza_76 spune:
Buna dimineata! 
Eveline, mii de scuze, cum am putut sa uit, ii dorim multa sanatate puiutului tau Andreea si un sincer "La multi ani!"
Ioana, am citit articolul, acum ma duc sa ma uit la retete.
Va doresc un week-end placut!
Alexandrina si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)
poze cu noi

de
matei(9.02.2007)