Trombofilia- o problema ignorata de multe mamici
Raspunsuri - Pagina 22
vali79 spune:
Inca nu am nascut, draga Cafera! Acum sunt in a 37-a saptamana de sarcina. Am fost cu scrisoarea medicala la doctor aici in Galati si s-a luat decizia sa ma internez in spital saptamana viitoare pe miercuri, urmand ca, vineri, 31.10, sa nasc prin cezariana cand voi avea fix 38 saptamani “pline”. La 34 sapt. bebelina avea 2.500 kg, acum o sa merg in cateva zile iarasi la eco sa vedem cum mai stam. Acum, pe ultima suta de metri, in fiecare seara cand imi fac Clexan-ul ma gandesc cu groaza sa nu ma apuce durerile de nastere la scurt timp dupa… pentru ca, din cate am inteles, unele mamici au un travaliu scurt chiar si de cateva ore si nu stiu ce se poate intampla daca nasc pana sa treaca efectul injectiei…
Oricum, am mari emotii, abia astept momentul sa-mi vad fetita, sa fie sanatoasa si sa ne intoarcem acasa amandoua cu bine.
Nu timpul ti se potriveste tie, ci tu potriveste-te timpului. (armean)
carmen_apr spune:
Fetelor, stie cineva daca la Coltea se platesc analizele sau daca am nevoie de trimitere de la medicul de familie? M-a programat dr. Avram joi, pe 23 oct, si zice sa nu mananc nimic cu 12 ore inainte (???). Am uitat sa intreb daca e nevoie de vreun document, in afara analizelor mele de pana acum.
Multumesc pentru toate raspunsurile de pana acum si pt cele care urmeaza :)
marynik spune:
Analizele la Coltea se platesc , la Fundeni nu
Din cate imi amintesc eu , pe mine ma costat anul trecut in jur la 1 milion
Eu am avut trimitere de la medicul ginecolog , dar nu cred ca iti trebuie neaparat
Oricum , vei avea o discutie cu dr despre tot istoricul tau , daca mai ai si alte analize sa mergi cu ele ca se va uita pe ele
Alte documente nu ai nevoie , poate buletinul ,da nu mi aduc aminte sa mi l fi cerut
O vesnica aspiranta
carmen_apr spune:
Saru'mana mult pentru raspunsuri.
Cu alte cuvinte, traiasca sistemul nostru sanitar, in care gravidele au gratuitate si la analize si la medicamente Ca pana acum m-a rupt de bani...
deeamiss spune:
dar ce gratuitate avem!lasa ca se compenseaza medicamentele pt slabit,ca cele pt sarcina sunt o groaza de bani!nici makr vit nu mai sunt compensate!din tot ce iau doar utro este gratuit,in rest platesc tot
oanapetrina spune:
buna fetelor
Vali cum te simti? cand ai programata cezariana? astept vesti de la tine , sa-mi spui si mie la ce sa ma astept. multa sanatate si curaj . pupici
vali79 spune:
Ma simt bine, multumesc de intrebare!
Oana vezi ca eu tocmai ce iti lasasem ieri un mesaj privat, dar daca nu l-ai vazut nu e nici o problema. Vroiam doar sa fii foarte clara in idei atunci cand vei vorbi cu Dr. Ciubotaru, sa ai grija ca el sa urmareasca intocmai indicatiile din scrisoarea medicala de la Fundeni atunci cand vei intra in posesia ei. Oricum sa fii sigura ca vei putea conta pe prezenta dumnealui la nastere (de la multe paciente am auzit ca vine fara nici o indoiala chiar si in situatii neprevazute).
Spun asta pentru ca la mine planul initial era sa ma internez azi, urmand sa nasc la maternitatea din Galati cu Dr. meu ginecolog prin cezariana, insa anestezistii de acolo refuzau sa-mi faca anestezie, deoarece erau de parere ca e mai bine sa nasc natural, si, vechea poveste: daca ar fi urmat sa nasc noaptea sau cine mai stie cand, mi-au spus clar ca ei nu vin de acasa... Asta dupa ce au citit scrisoarea medicala si chiar au afirmat ca nu le spune lor un hematolog de la Bucuresti cum sa-si faca meseria. Comentariile sunt de prisos, pe langa temerile si emotiile pe care le am nu aveam nevioie decat de o chestie de genul asta acum...
Asta nu e nimic insa, pentru ca pe 23.10 am fost la ultima eco de 37 sapt. la ginecologul meu care m-a anuntat ca in 2 zile pleaca din tara si pentru ca oricum as fi intampinat rezistenta la maternitate in privinta cezarienei, m-a trimis la spitalul judetean la un alt doctor. Doctor pe care nu l-am gasit, fiind liber cateva zile, iar eu cu spaima ca pot naste oricand si sa nu fiu in grija nici unui doctor exact in al 12-lea ceas… Insa nu m-am lasat, bineinteles, si am si vorbit cu un alt doctor care ma va interna luni, 3 nov. si imi va face cezariana undeva in a doua jumatate a saptamanii viitoare, si care, lucru important daca e sa nasc natural intre timp, vine neconditionat, adica exact ce aveam eu nevoie sa aud in momentele astea.
Am inteles ca la noi anesteziile epidurale se fac foarte rar la cezariene si ca sa fiu sigura am intrebat-o iarasi pe D-na Dr. Uscatescu de tipul de anestezie pe care il recomanda pentru ca d-nul dr. mi-ar fi facut rahie. Mi-a raspuns la mail, de fapt la multele alte intrebari cu care efectiv am bombardat-o in modul cel mai rapid si profesionist cu putinta, reiterand ceea ce dumneaei inca de la inceput imi recomandase si anume sa-mi iau ginecolog cu care sa si nasc la Bucuresti... si la cezariana neaparat anestezie de tip epidural sau totala…De asemenea i-am scanat si eco de 37 sapt, insa mi-a spus ca prezinta o usoara rezistenta la flux. Nici nu mai indraznesc sa-I scriu mail sau sa o sun pentru ca deja mi-e jena sa o intreb ce ar insemna acest lucru. Oricum cred ca bebelina e bine. Acum aproape o saptamana avea deja 3.300 kg, asa ca sa speram ca totul va fi bine si luni cand ma internez sa spun clar D-nului Dr. sa ma cezarieze cu anestezia corespunzatoare afectiunii mele.
In speranta ca nu v-am plictisit, sa dea Dumnezeu sa ne auzim cu bine!
Nu timpul ti se potriveste tie, ci tu potriveste-te timpului. (armean)
oanapetrina spune:
multumesc ptr informatii Vali. pe 10 noiembrie ma duc la Bucuresti la dr uscatescu ptr analize (o sa fiu in sapt 34)si merg si la eco 4d la dr Herghelegiu. daca totul e ok, ca si pana acum ,atunci ,nasc in Galati cu siguranta. mare stres si cu trombofilia asta. mie mi s-a spus referitor la anestezia epidurala ca nu prea o fac dr din Gl sau o fac doar la nasterea naturala.nici nu stiu ce sa fac. probabil ca totala daca rahie nu e recomandata. nu am inteles exact daca nasti cu dr ciobotaru sau nu.ai vrb ptr rezerva sau ceva de genul asta? of am niste emotii. imi imaginez cum te simti tu ca mai ai cateva zile. oricum peste o sapt o sa fi cea mai fericita mamica din lume cu puiul tau in brate. sa ai grija de tine
noapte buna