Trombofilia- o problema ignorata de multe mamici

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

Idaira , unde ti ai facut analizele ?

O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Marynik nu locuiesc in Ro.

www.comadronas.org/galeria/index.php?action=showpic&cat=4&pic=110" target="_blank">Cautind o bucatica de viata

"E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati"-
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Idaira eu am facut analizele si investigatii la Fundeni, la dr Uscatescu.

Eu sunt insarcinata acum in ~ 6 luni.
Situatia mea, pe scurt, este cam asa: am 5 sarcini pierdute, initial nu s-a depistat ce si cum si apoi afland ca am sindromul antifosfolipidic mi s-a recomandat cum aflu ca sunt gravi sa merg la Fundeni.
I-au aspeter o pastila pe zi, de mult timp si asta va ramane cam pe viata si din saptamana a-5-a de sarcina injectabil zilnic Clexane 0.4 ml, pe care le voi face toata sarcina si dupa ce nasc o perioada pe care mi-o spune dr.

Cam asa stau lucrurile, la mine...

Bufi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bufi

Idaira eu am facut analizele si investigatii la Fundeni, la dr Uscatescu.

Eu sunt insarcinata acum in ~ 6 luni.
Situatia mea, pe scurt, este cam asa: am 5 sarcini pierdute, initial nu s-a depistat ce si cum si apoi afland ca am sindromul antifosfolipidic mi s-a recomandat cum aflu ca sunt gravi sa merg la Fundeni.
I-au aspeter o pastila pe zi, de mult timp si asta va ramane cam pe viata si din saptamana a-5-a de sarcina injectabil zilnic Clexane 0.4 ml, pe care le voi face toata sarcina si dupa ce nasc o perioada pe care mi-o spune dr.

Cam asa stau lucrurile, la mine...

Bufi

Multam frumos de raspuns.Spune-mi cum s-a comportat sarcina ta,ai avut contractii,scurgeri,alte simtome??
Ce ai fetita sau baiat?! Sarcina usoara in continuare!!!

www.comadronas.org/galeria/index.php?action=showpic&cat=4&pic=110" target="_blank">Cautind o bucatica de viata

Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

quote:
Originally posted by Idaira

Ieri am primit rezultatul pt trombofilie :sint purtatoare heterozigot a mutatiei genetice G20210A a genei de protombina. Se pare ca asta ar fi cauza celor 3 sarcini pierdute,cu toate ca in genetica nimic nu se stie cu siguranta de 100%. Acuma sint pe Aspirina de 100mg iar dr mi-a zis ca in mom in care am sa ramin ar trebui sa fac injectii cu heparina.
Spuneti-mi si mie din a cita sapt de sarcina v-a rec Heparina si pina cind si daca e vreo dieta care se tine asociat? Afecteaza secretia lactata?!Ce stiti se tine trat toata viata sau putem sa ducem aceeasi viata ca si inainte de a sti de diagnostic?
Va pup!

Albert Einstein

Idaira, eu am facut tratament cu clexane (face parte din grupa farmaceutica a heparinelor) incepand cu saptamana 12 de sarcina (atunci am descoperit problema) pana la 6 saptamani dupa ce am nascut. Dupa care am luat aspenter o perioada. Intrucat in cazul meu s-ar parea ca trombofilia se manifesta doar pe parcursul sarcinii, am renuntat (la indicatia medicului) la orice tratament. O voi lua de la capat la urmatoarea sarcina.
Ca sda-ti raspund si la celelate intrebari: heparina nu influenteaza lactatia iar in ceea ce priveste dieta nu mi s-a spus ca ar trebui sa evit ceva anume. Dar cred ca depiunde si de ce tip de trombofilie ai. Eu am avut deficit de proteina S.
Eu una am luat destul de usor "boala" si nu m-am agitat foarte tare dar la mine nu se manifesta in nici un fel (am vazut-o pe parcursul sarcinii intrucat la ecografie doctorul a remarcat ingrosarea arterelor uterine). Deci sunt un caz fericit. Daca ma pot exprima asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Idaira nu am avut niciun simpton in sarcina.

stiu de acest sindrom de vreo 2 ani, intre timp am mai pierdut sarcini si acum, la ultima, am mers imediat la dr, si din ziu aceea am inceput clexane.

nu am avut scurgeri, dureri sau pierderi de sange...ceea ce este f bine.

la sarcinile pierdute am avut deficit de proteina S si asta a dus la pierderea lor.

tratamentul cu clexane il fac doar pe perioada sarcinii si functie de valorile la analize, pe care le fac lunar, continui cu clexane de 0.4 ml sau mi se schimba valorea - 0.6 ml sau 0.8 ml...

ma rog ca totul sa fie bun si sa duc la bun sfarsit aceasta sarcina, imi dorec bebele asta mult de tot.
inca nu stim ce este, am eco morfofetala saptamana viitoare si sper sa aflam

asta este viata...

Bufi

Mergi la inceput

Fetele, multumesc de raspunsuri ...

Mirela eu ma bucur ca mi-au descoperit mutatia asta ,ca eram satula,mi se facea greata,sa mi se spuna totul normal,si eu pierdeam sarcinile(3)!! Sper din tot sufletul ca nu se vor mai repeta experientele nefaste prin care am trecut si cu trat adecvat pot avea in sfirsit un copilas al meu!!

Bufi deci dupa ce te-au diagnosticat tu ai mai pierdut sarcini???!!!! Cum vine asta?! Nu ti-au dat sa faci Clexane sau alt preparat de heparina??!!! Nu de alta da ma apuca iara bitzul!!!

Ce sa zic,chiar ma simt increzatoare in viitor,mai ales ca incepind de luna viitoare incep IA!

Va pup!!!!!

A ...ca uitasem,la mine proteina S e peste val normala iar timpul de cefalina e inferior!

Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

Idaira , si eu am 2 sarcini pierdute si in urma analizelor la Fundeni am fost diagnosticata cu sindrom antifosfolipidic
Avand in vedere ca eu sunt alergica la aspirina , deci aspenter este exclus sa iau , mi a spus ca va trebui sa fac clexane din momentul in care voi avea testul pozitiv , toata sarcina + inca 6 sapt dupa nastere
Si asa am devenit paranoica si ma testez din Z10 DPO , numai ca de vreo 8 luni testul se tot incapataneaza sa iasa negativ
Eu imi pun sperantele in acest tratament si sper sa fie bine pana la capat ....

Bufi , aceeasi intrebare o am si eu , tu dupa ce ai fost diagnosticata ai pierdut sarcini in continuare , chiar si sub tratament????

O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe

Mergi la inceput

marinyk stai linistita ca nu esti paranoica,e doar dorinta vie de a fi mamica!!!
Nashpa ca nu poti lua Aspirina,are efecte benefice luata preconceptional,adica previne formarea coagulilor.Intereseaza-te si vezi poate gasesti ceva naturist care sa aiba acelasi efect ca si aspirina sau incearca preparate homeopatice!

Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Fetelor va tin pumnii, sanatate multa.

Heparina cu masa moleculara mica nu influenteaza cantitatea de laptic pt bebe. Eu am facut clexane 4 luni dupa nastere si a fost ok.

Mergi la inceput