Copiii din 2002... (39)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
ellaene spune:
si noi ne-am nascut in 2002, adica fetita mea Elena_ioana, este nascuta pe 2 iunie 2002.Fiind Elena, ne serbam ziua si de Constantin si Elena, si de 1 iunie si pe 2, de ziua ei. Sper sa ne imprietenim dragimamici de copilasi in 2002, sa ne povestim istorioare si patanii de-ale copilasilor nostri.Si...sa-i vedem la scoala cat mai repede.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Gabbriela spune:
bine ai venit...
povesteste ceva despre tine si fetita ta sa te cunoastem si noi...
quote:
Originally posted by ellaene
si noi ne-am nascut in 2002, adica fetita mea Elena_ioana, este nascuta pe 2 iunie 2002.Fiind Elena, ne serbam ziua si de Constantin si Elena, si de 1 iunie si pe 2, de ziua ei. Sper sa ne imprietenim dragimamici de copilasi in 2002, sa ne povestim istorioare si patanii de-ale copilasilor nostri.Si...sa-i vedem la scoala cat mai repede.
L.Nedelcu
Sanatate si numai bine
![](floare.gif)
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
![](foto.gif)
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aidaciolac/aidaciolac.jpg)
aidaciolac spune:
Si eu tot pt fetita votez , asa ca Nicoleta asteptam vesti sambata
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
sinzi_ana spune:
Nina, suna interesant Waldorf...are ceva puncte comune cu montessori si ceva puncte la polul opus!!! Dar imi place ca pun accent pe fiecare copil in parte si nu pe grup!!!!
Cu intarzierea pot sa spun ca azi e prima zi dupa 8 zile in care am sperat...(oricum mie imi intarzie de obicei)...asa ca nici o sansa luna asta...
Ruxij chiar ca sunt duri sa il trimita asa repede la director!!!! La noi la gradi/scoala in general se pune mare accent pe a-i da copilului sansa sa repare ce a gresit si ii se acorda o mare incredere si responsabilitate copilului ca va face ceea ce e "bine"...
In caz ca nu se conformeaza, sunt trimisi pe "scaunul in care te gandesti" unde stau si se gandesc la ce au facut si ce trebuiau sa faca si cand sunt gata sa respecte regulile sunt acceptati din nou in grup si sunt lasati sa isi continue activitatea...
Daca refuza si asta, le scriem parintilor un "nr 4", o explicatie detaliata a ce s-a intamplat...
Aproape niciodata nu ajung la biroul directoarei (odata o fetita de 4 ani a spart o vaza de sticla in capul unei mamici care o tinea in brate - fetita avea pb de comportament grave - a avut a "2-a intrevedere" cu directoarea iar la a 3-a (nu mai stiu ce facuse) au exmatriculat-o...)
Ellaene, bine ai venit si te asteptam la povestit!!!!
Fracisca, sport si iar sport daca vreti sa dati "burtica" jos!!! Dar cred ca e oarecum si genetic conformatia copilului...
Oricum sportul este o sursa de sanatate atat fizica cat si psihica!!!
Gabb, eu incerc sa ma abtin sa ii cumpar ceva in fiecare saptamana..are atat de multe!!! Dar nu pot, si cu calendar si fara...tot scap la cate ceva pentru el!!!
Eu sunt un pic ingrijorata...(mai ales dupa experienta lui Ruxij), de o sapt educatoarea lui David imi arata ce face el la gradiin fiecare zi: a inceput sa citeasca foarte bine si repede si nu prea vreau sa il incurajez de pe acum...ce o sa faca in clasa 1???
Tot insist pe langa educatoare sa il indrume si spre altceva (de fapt avem sapt viitoare o sedinta pe care o aman de vreo 3 sapt ca nu il nimeresc liber pe Radu si vreau sa fie si el de fatza).
Si la matematica este destul de avansat si imi e tare teama de ce va urma...
In plus ma sperie cu intrebarile lui existentiale...
Copiii vostrii fac la fel???? (ca incep sa ma gandesc ca e putin autist)
De exemplu inafara de intrebarile cu moartea: cand mori cat de departe in spatiu te duci? te mai intorci inapoi? ce se intampla cu corpul tau daca sufletul pleaca?
Ma mai intreaba chestii care mie mi se par prea avansate pt varsta lui (multe dintre ele nici eu nu pot sa mi le explic): cum se tranforma muntii in vulcani? de ce uraganele se formeaza numai pe oceane? cum isi iau copacii apa din pamant? cum fac copacii copacei? cum urca picaturile de apa sus in nori? gravitatia se va termina vreodata de pe pamant? care este ultimul numar? de ce mor stelele? cand o sa moara soarele?
Mi se pare ca gandeste cam apocaliptic...mereu intreaba de tornade, vulcani, uragane, spatiu si moarte...
Si nu stiu de unde le scoate, caci la tv nu se uita decat la desene pasnice, povestile pe care i le citim sunt pasnice, mai citim din enciclopedii ce e drept dar destul de rar...
Vrea de la mos Craciun niste nori, o tornada si un uragan de jucarie...
O fi normal???
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
Gabbriela spune:
sinzi, daca chiar vrei sa il ajuti pe David cu scoala.. incearca ceva din pasi urmatori:
- gandestete repede si bine la ce scoala va merge David in kinder si de ce...
- vb cu o invatatoare de kinder din acea scoala ce trebuie sa stie copilul cand intra in kinder, ce trebuie sa stie impus de statul FL la sfarsit de an scolar de kinde
- la fel si pt cls I.
- incurajeazal sa si scrie, pt ca va scrie mult la scoala in ani ce urmeaza, si va colora si mai mult.. o mana formata si obijnuita e un atu in plus pt el...
- o concentrare mai lunga de 15 min pt ce spune invatatoarea e si asta un atu in mana copilului
- urmarea directiilor... exemplu: avem 3 obiecte pe foaie, coloram in rosu doar pe cele de marime mijlocie... indrumal sa urmeze directiile pt ce are de lucru pt ca asa se face la scoli publice.. le da directi - le da foile si ii lasa sa lucreze, si la sfarsit le scrie pe foaie daca a urmat directi, daca a rezolvat corect ce i se cerea, daca a terminat in timpul alocat pt acel exercitiu.
- ajutal sa iti povesteasca ce citeste din carte, sa iti spuna cu cuvintele lui ce a citit, ce a inteles.
- sa incerce sa iti spuna la inceput mitzu sarea prin casa, la mijlocul povesti mitzu facea baie si la sfarsit mitu era cuminte si dormea... sa fie in stare sa iti spuna cele 3 puncte de repere intr-o carte, inceput - mijloc-sfarsit titlu-autor-iulstrator
- matematica... numarat din 1 in 1, numarat din 2 in 2, din 5 in 5 si din 10 in 10 pana la o suta, recunoscut cifrele pana la 100 indiferent daca sunt sau nu in ordine... numarat oral pana la 100
- stiut data nasteri, adresa, nr tel, numele intreg " sa stie sa scrie numele"
- sa stie sa scrie tot deauna primul cuvant in prop cu litera mare si restul cu mici.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julianwww.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
ruxij spune:
Sanziana, e normal David, nu iti face probleme. Invatatoarea noastra e cam nebuna, e cunoscuta in tot orasul (doar ca am aflat eu dupa ce am nimerit la ea), nu cred ca vei avea asa o experienta. Asta trimite o gramada de copii la director. Bogdan a fost doar o singura data, cand cu cariocile in nas, la aia cu forfecuta s-a intamplat sa fiu eu acolo sa il iau pe Bogdan si mi-a transmis ca cica "sa discut cu el". De dus s-a mai dus asa pe acolo, dar nu din motive disciplinare, il tot trimitea nebuna din motive ciudate (eu banuiesc ca l-au testat or something cand il tot trimitea si nu au vrut sa imi spuna ca eu le zisesem ca ma opun categoric testarilor). Cred ca totul e sa te interesezi dinainte de invatatoare si sa mergeti la una care sa tina seama si de copiii mai avansati, sa ii tina ocupati (de ex ar putea sa ii dea sa citeasca o carte, sau sa faca adunari/scaderi in loc sa coloreze etc.). Si Bogdan e interesat de tornade/uragane si alte fenomene ale naturii. Si intrebarile sunt normale, sigur, e f. destept, dar e normal. Deci nu face greseala mea, intereseaza-te la alti parinti, incearca sa afli care invatatoare e cea mai buna, si n-o sa nimeresti la cea mai proasta din scoala ,ca mine. Si dealtfel nebuna noastra cred ca e fara pereche
sinzi_ana spune:
David va merge la kinder tot aici, asta cu siguranta...nu stiu din cls I...si oricum vom hotari la mom respectiv...
Eu nu sunt ingrijorata de ce nu stie sa faca...ci ca stie prea multe deocamdata si se va plictisi in scoala mai ales daca o tine tot in ritmul asta...
Eu nu fac nimic cu el acasa, inafara de citit povesti (i le citim noi seara) si de 1-2 ori pe sapt cand avem chef si timp ne jucam cu litere sau numere...
Tot ce a invatat insa, a invatat la gradi si asa vreau sa ramana pt ca vreau sa le invete "montessori way" si nu cum as putea sa i le predau eu acasa!!!!!
Eu le sugerez educatoarelor (si asta doar pt ca stiu lectiile montessori) sa il indrume pe David mai mult spre alte activitati inafara de citit si matematica...(sunt peste 1000 de variante de lectii pe care ar putea sa le faca!!!) care mi se par total inutile la varsta asta!!!!
Ruxij, aici sunt atat de multe scoli, incat chiar cred ca mi=ar fi imposibil sa ma interesez de o invatatoare...uf...Acum sortam scolile (am vizitat o mare parte din ele) ca sa ne facem o idee...Mi-a placut una dintre ele mai mult decat toate celelalte la un loc (si am vizitat ff multe) dar aveau 9 cls de 1st grade...nici nu stiu cum sa abordez invatatoarele
Este o posibilitate sa il lasam aici pana cand ne-o tine buzunaru...sa vedem...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
sinzi_ana spune:
Gabb, in Florida copilul nu trebuie sa stie nimic cand intra in kinder!!!
Poti sa il tii acasa 5 ani sa nu il inveti nimic, trebuie sa ti-l primeasca in kinder...
Apoi il invata ei una alta...
Andrada spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Bogdan a mai facut nazdravanii la scoala. Alateieri l-au trimis la director pt. ca si-a bagat carioci in...nas!!! Si azi mi-a zis ca i-au confiscat forfecuta de taiat hartii pt. ca incerca sa isi tunda genele![]()
loooooooool absolut mortal Bogdan, tu cum poti mei sa faci fata serioasa cind il certi??
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Gabbriela spune:
nici in CA nu trebuie sa stie nimic cand intra in kinder... ii testeaza tocmai pt ca unii stiu ceva si e pacat de ei sa stea la coada celor ce nu stiu... dar la sfarsit de an scoalar ce cere sa sti ceva la kinder.. intereseazate ce se cere sa sti la sf de kinder... ii mai testeaz asi pe motivul s avada cum avanseaza, cat si un ce domeniu.
PS: banuiesc ca si la voi sunt inspectorate scolare de cum sunt in toata america.. suna la un inspectorat scolar si dai adresa ta de acasa si intreaba de ce scoala aparti... la acea scoala trebuie sa mearga David daca e de stat.. nu la care vrei tu.. daca vrei la una anume si e de stat trebuie sa fie pe lista de asteptare cel putin cu un an inainte de a incepe kinder.
Patesti ca mine daca astepti pana in septembrie s aintre in kinder in scoala dorita... eu inca visez sa il transfer la scoala buna si nu au locuri.. scoala d ecare apartinem noi din cauzaca locuim aici .. e cea la care merge j acuma.
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Gabb, in Florida copilul nu trebuie sa stie nimic cand intra in kinder!!!
Poti sa il tii acasa 5 ani sa nu il inveti nimic, trebuie sa ti-l primeasca in kinder...
Apoi il invata ei una alta...
Sinzi, Radu si Davidpsihologul
Sanatate si numai bine
![](floare.gif)
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
![](foto.gif)