Ce sa fac?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

vivela, ideea era ca daca nici in momentul ultim pe pamant nu ai nevoie de preot, de biserica - atunci poti linistita sa nu faci botezul.
dar daca ai intrebat pe forum inseamna ca tu nu esti tocmai impacata cu ideea de a nu-l boteza- altfel de ce ti-ar trebui parerile noastre care oricum sunt diferite de la caz la caz?
si ca sa-si poata alege singur religia/ credinta va trebui sa i le expuneti pe toate in mod egal,ca sa poata alege in cunostinta de cauza.
decizia va apartine!

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Eu zic ca e totusi un obicei frumos, mai ales ca puiul mic se va alege cu un nas ;)
Vei fi linistita si tu in cele din urma pentru ca daca l-ai facut nu strica, mai ales ca dai o petrecere in cinstea copilasului tau, dar daca nu l-ai facut exista posibilitatea ca dupa aia o sa te tot gandesti "daca totusi ar fi trebuit"?
Sigur vei alege pana la urma ce e mai bine pentru voi. Bafta!

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------
www.piczo.com/JoMacaroana?cr=7&rfm=y" target="_blank">Ioana (11.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Daca vrei sa-l botezi nu e obligatoriu nici macar sa ai invitati, te poti duce doar cu nasii la biserica si atat. Nici macar nu dureaza mult daca te duci la cea mai apropiata biserica. Adica n-ai de ce sa te sperii ca e complicata organizarea.
Copilul tot botezat va fi chiar daca n-au fost 100 de persoane si n-ai dat petrecere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Se pare ca pana la urma a boteza copilul si a face niste formalisme devine o obligatie sociala. Nu credem, dar hai sa facem niste cruci, sa stropim cu apa, sa facem 3 pasi inapoi (asta nu era si cu pisica neagra?) si gata, ne-am achitat de datorie. De acum, am intrat si noi in randul lumii!
Bird70, eu sunt credincioasa, numai ca eu cred in Dumnezeu, dar nu si in preoti si biserica. cu ce ar schimba situatia daca as aduce un preot acasa?
Cocoloasha, intr-adevar, se poate vorbi mult pe tema asta. Intr-adevar, parintii aleg pentru copiii lor pana cand ei au discernamantul de a alege pentru ei insisi. Dar cred ca e o diferenta intre a alege scoala copilului si a-i impune ceea ce sa simta. Ca parinti, avem obligatia sociala de a asigura copilului o educatie care sa-l mentina printre oameni, dar nu avem si obligatia (si nici n-am putea, cred) sa ii alegem ce sa simta. Daca ii impunem o religie, va fi de fatada, o simpla forma fara fond. Parintii mei m-au botezat ortodoxa si am trecut de la a nu crede in nimic (ei nu sunt credinciosi) la a crede in totul, iar religia in care m-au botezat pe mine nu are nimic de-a face cu conceptia mea actuala. Deci, cum m-a ajutat pe mie botezul??

Gabi, fericita de David scump
Asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu sunt ca tine. Poate o fi ceva, dar in nici-un caz dupa dogmele impuse de religii. Parintii mei cred ca au cam aceeasi idee- desi nu am discutat- pt ca nu ne-au botezat, nici pe mine, nici pe fratele meu. Sotul meu...poate crede, poate nu... oricum nu mergem la biserica decat la nunti, inmormantari si botezuri (nici macar de Paste). Dar m-am casatorit la biserica si am botezat copiii. Cred ca ne trebuia un motiv pt petrecerea de dupa...Am avut grija sa aleg o biserica unde incalzesc apa, nu m-au intrebat de molifte si alte bazaconii, nu a trebuit sa-mi fac cruce...
Fratele meu nu s-a casatorit la biserica iar nunta a facut-o cu prietenii la picnic, la padure. Copilul au tinut niste prieteni sa-l boteze si de gura lor s-au dus la biserica. Dupa botez, n-au stiut cum sa aduca copilul mai repede acasa, sa-l spele. Fiind fetita, au bagat-o in cazan dupa alti copii -.

In cazul tau, deoarece sotul e impotriva botezului, eu zic sa nu-l faceti. Mai ales ca nici tu nu-i simti nevoia.

Mergi la inceput

Vroiam sa intreb ceva, dar am omis.
Tu si sotul tau v-ati cununat in biserica?

-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by Vivela
Deci, cum m-a ajutat pe mie botezul??

nimic nu se compara cu tipetele copilui si comentariile audientei in frunte cu popa "un barbat adevarat...urla de zici ca are 18 ani...asa da plamini..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Nu, nu ne-am cununat la biserica. Atunci cand ne-am casatorit, deja "pacatuiam" iubindu-ne de aproape 4 ani si am continuat inca 7 ani de atunci sa pacatuim tot in iubire, fara sa simtim nevoia sa cerem dezlegare de la preot. Cununie mai frumoasa in fata lui Dumnezeu nu cred sa existe !

Asa crestem noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Vivela

Nu, nu ne-am cununat la biserica. Atunci cand ne-am casatorit, deja "pacatuiam" iubindu-ne de aproape 4 ani si am continuat inca 7 ani de atunci sa pacatuim tot in iubire, fara sa simtim nevoia sa cerem dezlegare de la preot. Cununie mai frumoasa in fata lui Dumnezeu nu cred sa existe !

Asa crestem noi

Atunci e clar ca stii deja raspunsul la intrebarea ta.
In cazul tau, se pare ca tot ce ar avea puiul tau de pierdut ar fi nasii, atata tot...
Si daca te-ai gandi totusi sa-i faci botezul, sa nu o faci de gura lumii, sa o faci pentru linistea ta sufleteasca. Dumnezeu ne iubeste oricum pe toti.

(Ca o paranteza...din ziua in care mi-am botezat copila am stiut ce inseamna sa dorm noptile din nou. E ceva ce eu nu-mi pot explica, bebelusa mea nu mai plangea si dormea noaptea. Poate o fi fost o coincidenta...poate nu...Eu ma bucur ca am botezat-o si pentru ca are niste nasi cu care se mandreste si pe care ii adora )

-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

quote:

(Ca o paranteza...din ziua in care mi-am botezat copila am stiut ce inseamna sa dorm noptile din nou. E ceva ce eu nu-mi pot explica, bebelusa mea nu mai plangea si dormea noaptea. Poate o fi fost o coincidenta...poate nu...Eu ma bucur ca am botezat-o si pentru ca are niste nasi cu care se mandreste si pe care ii adora )

[/quote]
tot ca o paranteza - asa-mi zicea si soacra-mea, sa vezi tu ce se potoleste dupa botez!! ei bine, a urlat la fel de mult, foarte mult, inca vreo juma' de an.
niste cunoscuti de-ai nostri, din dorinta de a evita interminabilele slujbe ortodoxe, au botezat copilul catolic. cu nasi ortodocsi, si preotul n-a avut nimic impotriva (ceea ce inclin sa cred ca nu s-ar fi intanplat daca era invers).
cat despre petrecerea de dupa botez - sa-mi fie cu iertare, dar eu n-am agreat-o niciodata. noi am fost la biserica cu parintii, nasii si 2-3 prieteni, dupa care prietenii au plecat frumusel acasa iar noi am fost la nasi si am facut un gratar. si GATA!
ps: daca copilul va vrea ulterior sa-si schimbe religia sau sa devina ateu, , nu faptul ca a fost botezat intr-un rit sau altul o sa-l impiedice.

Mergi la inceput