Sezatoarea canadiana (70)
Raspunsuri - Pagina 20
cge spune:
Oana, multumim ptr poze. Sunt f. frumoase, ca deh, avem copii frumosi. ![]()
Dana, am vazut si pozele voastre, sunteti super. Ati avut imaginatie si ne-ati convins ca la anul sa incercam sa ne costumam si noi.
Eu va admir cum pregatiti voi boite a lunch in fiecare zi cu ceva proaspat, sanatos. De cand merg la job, Victor mananca la service de garde ii place nu ii place. Mi-a zis ca s-a gandit ca daca nu mananca ce are in meniu, ramane nemancat.![]()
L-am educat bine.
Avem posibilitatea sa alegem din 2 variante in fiecare zi.
Si s-a ingrasat un pic de cand mananca la service de garde.
Nelia, aseara a facut sotul prajitura cu mere, cea turnata, dupa reteta ta. A iesit o bunatate, pacat ca s-a terminat.![]()
Noapte buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
lorelaim spune:
Asa-i ca nu va e frica sa zburatzi cu avionul, nu?
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/worldnews.html?in_article_id=491661&in_page_id=1811
Nici mie nu-mi este... sau nu-mi era... Pana nu am citit articolul in care pilotzii faceau nani-nani... "la volan"!
Si Gabisor mananca la gardi ce-i gastesc d-nele educatoare (edu gatesc cu randul) - deci nu tre' sa ma gandesc la ce sa-i pun la pachet. Am citit si am retzinut sugestiile voastre! Multzam fain - sunt sigura ca-mi vor folosi mai tarziu :-)
Lorelai
Albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorelaim spune:
Si chiar daca atzi vizionat filmul lui Al Gore... NU aruncatzi inca hainele de iarna... Nu se stie niciodata:
http://www.telegraph.co.uk/earth/main.jhtml?xml=/earth/2007/11/04/eaclimate104.xml&CMP=ILC-mostviewedbox
Acum intzeleg eu de ce in unele cartzi care vorbeau despre viatza din evul mediu tarziu oamenii dormeau cam dezbracatzi ![]()
Lorelai
Albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ira spune:
Sal., Lorelai, esti f draguta cu link-urile tale.
Simonna, mai zi-ne de Atomixu' tau, ai observat vreo diferenta in bine de cand e la privata comparativ cu scoala publica ? Cred ca tu esti cea mai in masura sa faci comparatii obiective datorita faptului ca ai avut contact cu cele 2 sisteme. Merci.
Noi ne-am gandit sa luam un rendez-vous de informare la vision school http://terrebonne.visionschools.com/PresentationTerrebonne.aspx, avem o scoala privata trilingva aici langa noi si vrem sa ne informam despre preturi si programa, conditii, avantaje. Poate daca se merita vom face vreun efort, dar niciodata nu poti sti care e solutia perfecta pentru copilul tau.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
pitilache spune:
Buna dimineata Canada insorita!
Simonna you made my day yesterday!
Sa-ti traiasca finuta, sa fie sanatoasa si fericita!!!
Am vazut toate pozele cu costumatiile de Halloween. Superbe toate!
Ira Sofia ta a fost frumos costumata. Succes la rdv cu scoala. Sa reusiti sa alegeti ce-i mai bun pentru ea! Si putere de munca!
Dana mi-au placut tare mult pozele tale, mai ales ca nu mai vazusem de ceva vreme si adulti costumati si machiati. Cred ca ati avut parte de o petrecere pe cinste.
Oanagabriela superbe si pozele voastre. Am recunoscut-o pe printesa ta Antonia si daca am inteles bine erau si copii lui cge acolo. Tare frumosi toti copilutii.
Sper sa reusesc sa pun si eu cateva poze facute de Halloween. De dimineata am vazut la noi pe strada o casa deja impodobita de Craciun!!!
Lorelaim se pare ca la voi a venit deja iarna. Pupici lui Gabisor si sa-i treaca mucisorii cat mai repede. Imi pare tare rau ca nu o te intalnim in toamna asta, dar ramane pe data viitoare!
Nelia cum stai cu burtica? mai ai un pic. Iti tin pumnii sa ai parte de o nastere usoara.
Denisam, Ktrinel, Donia ce mai faceti voi? Un pupic pentru bebeii vostri.
nelia spune:
Simona, sa-ti traiasca finuta! Sa fie sanatoasa si sa aiba parte de tot ce mai bun pe lumea asta!
Oana, e superba si exotica printesa ta! Mi se pare ca Tudora mea seamana un pic cu ea, adica asa o vad eu cind va fi mai mare... Si Agata a avut rochie ca a Antoniei acum doi ani, uite-o www.dropshots.com/nelia#date/2006-04-06/21:13:53" target="_blank">aici. Cred ca e prima data cind o vad asa, in marime mai naturala.
Cge, si ai vazut ce repede se face!?! Eu sint foarte incintata de aceasta reteta, si poti sa o faci si cu brinza. Sa o incerci si pe cealalta cu blaturi de pandispan, ca se face tot repede si iese la fel de buna. La asta turnata eu pun miere in loc de zahar si am facut-o si cu faina integrala, ca sa fie cit mai sanatoasa pentru copii.
Pitilache, mersi de intrebare. Nu stau rau, dar mi-e greu, ca e mare si eu am atitea de facut. Daca ar fi dupa mine, m-as cocota intr-un pat si as sta acolo pina nasc, ca nu mai pot, ma dor toate alea, amortesc, nu dorm bine ca nu-mi gasesc o pozitie convenabila, am intinderi musculare care ma iau cind mi-e lumea mai draga... ce mai, o placere! Stiu ca se va termina, in curind si sper ca bine pentru amindoi, caci altfel... Norocul meu este ca poate sa le duca sotul dimineata Daca m-ati vedea ce priviri incarcate de mila stirnesc! Va dati seama, burta la gura la propriu, una mica si frustrata din te miri ce in carut, plus alta mare zvapaiata si topaitoare tot timpul pe linga sau in jurul meu, nu mai spun de incarcatura aferenta cu care le iau de la scoala-gradinita. Si asa venim pe jos, stam prin parcuri, mergem la activitatile Agatei... Iar acasa e alta nebunie, ca trebuie sa fac lectii cu Agata, in timp ce Tudora vrea cite-n luna si in stele... Ce mai, pina la vad adormite seara, sint terminata si eu. Pur si simplu nu-mi dau seama cum va fi cu inca un urlator mic pe linga ce am deja... dar eu zic ca atita timp cit sintem sanatosi, vedem noi cum le facem pe restul. Nu au racit pina acum, desi stau mult pe afara si sint foarte incintata de acest lucru.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
36+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 22 de zile!
Simonna spune:
Nelia, trimite un pm cu adresa de email, am ceva retete salvate. Si-ti pusesem si doua linkuri acu' fo 5 pagini, special pt. tine, care duc la ceva site-uri cu o tona de retete...
Edit: Ce-mi place cum ii sta Agatei fara breton... tu de ce le tai bretonul fetelor? Ca eu acu' ma uit la pozele voastre si tare-mi plac unde-au fruntea libera...
Rox, as zice: YOU made my day! (Ah, popa, saracu'!, cind se-astepta sa scot eu cerceii pt Lissa ... eu, pac!, cu "remplacementul" :)) Cind i-am explicat ca asa sintem noi, speciali, n-avem nici invitati si nici cercei, a dat din cap cu maaaare mila! Da' nu ne-a crezut, ca la sfirsit ne-a zis sa ducem tabloul si luminarea la chef...
Ana, pacat ca n-ai vazut in cosulet, asa-i de dulcica, ceva teribil, eu nu-s obisnuita cu fetite-bebite, de altfel numa n-am cazut in fund cind au dezbracat-o, ca ii lipsea vorba ceea!, da' sint topita toata! E perfecta, vorba Irinei!
Ira, una peste alta, daca iti permiti, e de preferat scoala privata. Parerea mea. O sa incerc sa fac o comparatie concreta, la un mom. dat, acu' nu prea am timp, dar, oameni buni, are carti, caiete, orar, teme, lectii de invatat, reguli de conduita aplicate... Cum sa zic... global, cred ca scoala privata, prin ce ii obliga sa lucreze, le asigura, sauf daca plodu' e cine stie ce loaza, na!, un nivel mult mai bun de cunostinte si informatie decit scoala publica. CHIAR DACA TU NU LUCREZI ACASA IN PLUS CU EL.
Eu am fost multumita de scoala lui publica, pe bune, dar am lucrat acasa suplimentar mereu, de-aia trecerea la sc. privata n-a fost un soc dpdv academic!
In schimb a fost un soc dpdv... cultural. E alt nivel, intre copii, nici nu stiu cum sa sa explic! Anul trecut, cind intrebam cine-i cel mai bun din clasa, zicea: Eu (evident, na, nici ca se putea altfel) Marianne si Anthony".
Anul asta nu stie. Insira juma' de clasa, numele se schimba de la o zi la alta, si nu se mai auto-numeste pe primul loc. De unde am tras eu concluzia ca elevii au cam acelasi potential si, in plus, cine baga 5000 de dolari pe an - plus carti, rechizite, uniforma, service de garde etc - in curutzu' plodului apai se si ocupa.
By the way, de la maternelle incoace, a fost primul an in care toti parintii au fost la sedinta cu parintii, unul singur a venit mai tirziu, si-ala daduse telefon sa anunte ca intirzie ca e-n operatie, da' vine!
Cam asta-i. Eu zic ca merita sa te duci sa vezi scoala, sa vezi ce ofera... Sincer, mie-mi cam stau in git aia 5000 plus de dolari pe an, nu-mi statea mie bine-n Cuba de banii aia??? , dar am facut ce-am crezut mai bine pt. plod, ceea ce, in fond si la urma urmei, implica si binele nostru :) (si sanse imbunatatite sa intre in secondaire la Internationala, care-i aproape moca comparat cu cit costa asta si ma scuteste de-o cheltuiala :)) )
Cu drag,
Simonna
Ira spune:
Simona, da, o sa ne gandim si o sa evaluam totul, merci de raspuns.
Vision school ma atrage ca e trilingva, adica o sa invete in engleza, franceza si spaniola - o sa aiba cursuri in aceste limbi.
Pe mine ce ma intriga e ca am parinti care-si dau copiii la scoala privata de muzica - la vioara, de ex., sunt familie de contabil agreeat+ inginer informatician, de ex., au si un bloc de apartamente pe care-l dau cu chirie - si zic ca nu-si permit sa-si dea copilul la scoala privata. Si io din toata saracia mea as putea sa ma scutur de 500$ pe luna pt. copil, e drept ca nu am putea strange bani sau nu ne-am permite vacante si mobile de lux drept consecinta...insa...nu inteleg. Si am multe exemple de familii cu venituri f bune care spun ca nu-si permit. De fapt stiu ca fiecare familie are prioritatile ei, ca celor cu mai multi copii le este mai greu sa plateasca scoala privata ori 2, 3, etc, ca poate sunt aruncati in rate si plati lunare sufocante la masini, electrocasnice si diverse, poate ca pur si simplu vor sa fie precauti cu banii si strang fonduri pt. mai tarziu...
Editez de asemenea sa=i spun si Roxanei ca pozele ei is minunate, iar familia lor e f dragutza. Ati fost decorati super de Halloween, atat voi cat si casa voastra, nu ma satur sa ma uit la ele!!!
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
columbiana spune:
Irina,
unii merg pe principiul ca un copil destept oricum si se descurca in orice scoala (si culmea e ca s-ar putea sa aiba dreptate,
, desi eu am dubii)....pina la urma e vorba de prioritati, daca tu crezi ca cel mai important este sa ai rata la SUV de 4-500$ lunar si sa locuiesti in casa de +300k cu piscina creuse (de exemplu)...atunci da, s-ar putea sa nu-ti mai permiti si scoala privata pentru copil. cert e ca si eu as fi optat pentru invatamint privat........
apropo de scoala, este relativ totul, pentru ca incep sa trag concluzia ca invatatoarea lui Tudor de anul asta e net inferioara celei din anul trecut; si nu are teme deloc...eu lucrez mult cu el acasa din culegeri cumparate, dar neavind o programa clara pe care s-o urmez uneori ma complic degeaba; de ex.noi am inceput mult mai devreme adunari+scaderi +10, eu l-am invatat direct sa se imprumute la dizaine, numai ca in clasa i-a invatat ulterior sa-si picteze foile cu puncte punctulete, sa vada in desen scaderea, si copilul binenteles ca mi-a reclamat ca M-me Genevieve i-a invatat altfel...si cum eu tre"sa zic ca m-me are intotdeauna dreptate, mi-a fost foarte greu sa-i explic ca e acelasi lucru, dar mult mai scurt si repede (oricum e in avans la matematica bine-trebuie s-o las mai moale)...asta dupa ce nu-mi ajungea ca ma corecteaza la pronuntie ![]()
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.