MA PUTETI AJUTA...SA O AJUT PE MAMA?
Raspunsuri - Pagina 7
elyda spune:
quote:
Originally posted by Crinutz
Elyda, din pacate nu mai am isorel, mi-am adus aminte ca l-am incetat cu vreo 2 sapt inainte sa se stinga pt ca nu mai suporta sa faca atatea injectii si vroiam o pauza de o sapt dar nu a mai fost nevoie de el din pacate. Il puteti intrerupe pt un timp dar nu prea mult.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
mama ta avea pofta de mancare? mama a inceput sa manace mai mult si are niste pofte de zici ca-i gravida. s-a ingrasat , dar foarte putin si are piciorul umflat , daca nu ar durea-o asa de tare cred ca ar incerca sa se ridice.as vrea sa stiu cam dupa cate luni de la manifestarile bolii a inceput sa se simta foarte rau .
Dana
Crinutz spune:
Greu de spus! Sa iti zic cum a fost: in decembrie avea pofta destul de mult de mancare desi atunci incepuse ascita dar noi nu stiam. Apoi prin ianuarie a inceput sa nu prea mai manace din cauza lichidului, se simtea balonata si nu prea manca. Apoi in februarie a inceput din ce in ce mai rau si pe 22 s-a stins. Dar a slabit de prin ianuarie pana in februarie rau de tot.
La mama ta e un semn bun ca mananca si ca s-a ingrasat. Hai ca poate isi mai revine. Ce bine ar fi! Nu trebuie sa fie excat ca in cazul mamei, stii tu ca fiecare se manifesta diferit. Plus ca mama avea metastaza pe ficat unde e mai rau.
sanatate!
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
elyda spune:
quote:
Originally posted by Crinutz
Greu de spus! Sa iti zic cum a fost: in decembrie avea pofta destul de mult de mancare desi atunci incepuse ascita dar noi nu stiam. Apoi prin ianuarie a inceput sa nu prea mai manace din cauza lichidului, se simtea balonata si nu prea manca. Apoi in februarie a inceput din ce in ce mai rau si pe 22 s-a stins. Dar a slabit de prin ianuarie pana in februarie rau de tot.
La mama ta e un semn bun ca mananca si ca s-a ingrasat. Hai ca poate isi mai revine. Ce bine ar fi! Nu trebuie sa fie excat ca in cazul mamei, stii tu ca fiecare se manifesta diferit. Plus ca mama avea metastaza pe ficat unde e mai rau.
sanatate!
mama a slabit inca de la inceput foarte mult si acum este doar o umbra a celei ce a fost . are perioade cand manaca foarte mult si apoi nimic. se ma vaita din cand in cand ca e balonata , dar abdomenul nu este umflat , in schimb piciorul este foarte umflat si o doare f tare.are si mama metastaze la ficat , din aceasta cauza i s-au mai dat atunci doar 6-9 luni , au zis ca atat este speranta de viata in astfel de cazuri si asta era in august... are dureri mari de mijloc , de oase in general poate si din cauza ca nu se mai ridica din pat decat uneori sa se duca la toaleta , i s-au atrofiat muschii picioarelor si este ff palida . daca poti ,daca nu-ti face rau sa-ti reamintesti , te rog sa-mi dai si mie mai multe amanunte despre cum a decurs boala mamei tale sa stiu la ce sa ma astept si ce sa fac sa o ajut . daca iti este greu , nu este nicio problema , te inteleg foarte bine ca este dureros.
Dana
Crinutz spune:
Stai linistita ca imi amintesc oricum in fiecare zi. Din cate vd are aceleasi manifestrai ca mam. Si pe ea o durea rau de tot spatele in ultima perioada (avea si metastaze osoase), manca atat cat sa traiasca, era palida de la icter, a slabit rau de tot, i se umflau si picioarele iar abdomenul nu a fost umfalt de la bun inceput desi avea ascita (asa ca eu zic sa mergi cu dansa la o ecografie daca se poate, sa nu lasi lichidul sa se acumuleze prea mult daca cumva exista). Mama ta nu a facut si icter, nu e f galbena pe la ochi si pe piele in general? Mama se pare ca in ultimele zile (2-3 zile) a facut si ceva varice esofagiene (sunt frecvente in cazul bolii de ficat, am inteles, ca se intampla ceva cu vena porta care la mama era strangulata, etc...) si scuipa saraca numai sange in ultima zi. Cred ca in final a facut un fel de hemoragie interna, nu stim nici in ziua de azi exact cauza mortii, adica daaca a facut un blocaj renal, un stop cardiac sau hemoragie, sau altceva. A, si inca ceva tot in ultimele zile mie mi se parea ca nu mai putea vorbi coerent, i se strambase parca un pic gura, in ultima zi a avut si halucinatii (vedea furnici multe pe perete). Doamne, cand ma gandesc prin ce am trecut in ziua aia...!!! Nu-mi veea sa cred ca traiesc asemenea momente, ma cuprinsese o mila, o neputinta, o frica (imi era frica sa raman doar eu cu ea in camera). In aceeasi zi i-am pus o perfuzie pe la 6 seara cu de toate in ea si incepuse sa vorbeasca mai mult, am tinut-o de mana chiar am crezut ca isi revine, apoi seara i-am facut un calmant si in cateva minute a murit.
Hai ca am scris prea mult si sper sa nu te sperii prea tare. Uneori e mai bine sa stii.
CrisaS spune:
Doamne Dumnezeule Crinutuleee mama , ce-am mai trait..noi amindoua!!!
Iar m-ai facut sa pling!!!!!!!!!!!!Offf mai e putin si se implineste un an!!
La fel ca si la mama Crinei..si la mama a fost la fel.In ultima saptamina s-a schimonosit cumplit.In sicriu cica arata de 90 de ani!!! Mama mea a fost o femeie foarte frumoasa.Eu nu am avut puterea s-o vad moarta.Nu am putut.Am stat cu e pina cind s-a dus apoi nu am mai putut s-o vad ma durea sufletul imi venea sa ii sfasii pe toti din casa sa ma arunc de la etaj.Cind s-a stins ..am inceput sa urlu..m-au luat si m-au implorat sa tac pentru ca am intors-o..si nu poate muri.Dar din ce povestesti Crina, vad ca a decurs boala cam ca la mama..cu metastaze osoase..apoi metastaza la ficat , apoi mama a mai facut si la ochi..si dupa aia in ultima saptamina cred ca era plina saraca.Credem noi ca a facut si la rinichi ca nu mai putea urina..era constipata ..si s-a ingalbenit foarte rau, tot de la icter.Nu am fost curioasa sa intreb vreodata ce s-a intimplat, dar a patit exact la fel..i s-a schimbat vocea , vorbea foarte greu abia mai intelegeam, delira, nu a mai vrut mincare...sa mai ridicat la marginea patului dar statea cu ochii inchisi si se balanganea nu putea sa-si tina echilibrul, baiguia...sa luam cainii aia de acolo..vai vai..ceva s-a intimplat dar nu stiu ce.Poate intra careva pe aici sa-mi explice si mie s anu mor proasta. Am stat si am pindit-o pe crapatura usii..ca la un moment dat vorbea(nu stiu cu cine) si dadea din mina si spunea nu mam mai stau nu merg acum.E cumplit .Ce-am trait eu nu doresc nici la cei mai mari dusmani.
Off ce urita boala.
Numai bine si sanatate,
Crisa
In asteptarea lui bebe mic!!
Vreau si eu sa fiu
elyda spune:
ma doare ce povestiti voi , au fost clipe cumplite pentru famiilia voastra , dar pe mine sper sa ma ajute ce-mi spuneti, sa nu ma ia pe nepregatite. sunt momente cumplite sa vezi cum iti moare un parinte si sa nu poti face nimic , sa vezi cum se chinuie si sa nu-l poti ajuta . acum mamei ii este iarasi rau , a inceput de azi-noapte sa vomeze, nu mai vrea sa ia medicamnte si nici nu vrea sa manance , zice ca se simte mai bine nemancata.o doare rau spatele , medicul zice ca are sigur metastaze la bazin si i-au amortit degetele de la o mana , se banuie si una la cap. nu putem decat sa le facem un inventar , pentru ca nimeni nu o poate ajuta cu nimic. medicul ne-a spus ca piciorul il are umflat din cauza unei flebite neoplazice care apare in astfel de cazuri si mare lucru in afara de medicamentele date de el care nu au mare efect nu avem de facut. are un comportament tare ciudat, se comporta urat cu tata care o ajuta foarte mult , se cearta cu mine ca i-am mai cumparat isorel si ea nu vrea sa mai faca injectii si este mereu nemultumita de toate. o inteleg si incerc sa trec peste astea dar seara sunt terminata si fizic si psihic . m-am ingropat in munca , caut sa am in fiecare minut ceva de facut sa nu ma mai gandesc , sunt obosita din toate punctele de vedere. nu stiu cat o sa mai rezist , ma exaspereaza faptul ca indiferent cat mi-as dori si as incerca sa schimb ceva nu pot si asist cum moare in fiecare zi cate putin .
Dana
CrisaS spune:
Off elyda...prin ce mai treci si tu.Sintem alaturi de tine si daca ai nelamuriri intreaba.E mai bine sa stii de unele lucruri.
Mie nu mi-a spus nimeni nimic decit dupa ce s-a dus.Toti stiau ca o sa moara numai eu nu.M refer la saptamina aia.Adica daca imi spuneau , nu stiu ...numai cind imi aduc aminte de unele faze imi vine sa urlu, nu mai pot!!! M-a nenoocit psihic acest necaz.
Mamicutza mea , draga de ea..nu prea s-a plins, desi eu stiu ca o durea ingrozitor...nu avea cum sa nu doara..dar a avut atita bun simt in ea sa nu ne deranjeze sa nu ne chinuie sa nu...offf.
Nu vreau sa te sperii dar daca nu mai vrea sa manince ...mi-e ca ...tre sa te pregatesti.E unul din primele semne.PLUS CA DEVIN FOARTE AGITATI.O doamne cit de bine te inteleg.Eu am ramas cu ea in camera viner(duminica s-a dus) pentru ca tot il striga pe tata..si tata nu era acasa...si m-am dus eu..si se uita fix la mine , dar asa de fix incit am inceput sa ma sperii..si ea dadea din maini si gesticula..mai tirziu mi-am dat seama ca nu mai vede.Si am intrebat-o mama de ce esti agitata? Cine te chinuie.Si s-a rastit si s-a sculat asa spre mine a intins mina si a urlat: moartea!!! M-am speriat ingrozitor..atunci ..pe loc nu mi-am mai simtit maini picioare eram rece tremuram imi batea inima...si in secunda doi a venit una din prietenele ei...si am iesit ..ma rog a urmat o zi de calvar ca apoi ..inca una si apoi gata.Dar sa stii elyda ca ..dupa ce se lva sfarsi...ai sa rasufli usurata, nu pentru ca s-a dus..Doamne Fereste...ci pentru ca nu o mai vezi chinuindu-se...si in starea aia...Eu una am zis Doamneee daca asa tre sa fie decit s-o vad neputincioasa...mai bine ia-o!!
Ultimele zile sint absolut C U M P L I T E!!!!SI PENTRU NOI SI PENTRU EI.Incearca si tu si tatal tau sa nu va enervati.Eu pentru ca deja simbata nu a mai mincat absolut nimic...spre seara era agitata i-am bagat cu lingurita un distonocalm sau diazepam nu mai stiu ce pentru ca era f agitata.Nu a vrut decit eu sa i-l dau.Deci inca, constientiza....Doamne Dumnezeuleeee Elyda...Ai grija de tine!!!
Te pupam si sintem aici cu tine.Iti voi raspunde la orice intrebare.
Crinutu tu ce mai faci?Cum mai esti?
Va pup fetelor,
Crisa
Vreau si eu sa fiu
elyda spune:
buna dimineata ! noutati nu prea am , ieri mama a mancat ceva , eu nu m-am putut duce la ea ca sunt racita si mi-a fost teama sa nu ii dau si ei raceala si asta cred ca ar fi fatala la cat de slabita este . l-am trimis pe sotul meu sa-i duca ceva de mancare si mi-a spus tata ca a mancat . are piciorul in continuare umflat si daca pana acum speram ca se mai poate face ceva , acum mi-am pierdut speranta . daca nu ar durea-o piciorul asa de rau cred ca ar incerca sa se ridice din pat, zice ca o doare tot corpul stand in pat de atatea luni. nu stiu ce as putea face sa o ajut ,daca aveti sfaturi le astept , eu am epuizat toate ideile si nu mai stiu ce sa fac .
Dana
CrisaS spune:
Elyda, poti sa incerci sa cauti CALMANT FORTE???
Mamei numai cu ala ii trecea.Am inteles ca se gaseste doar prin spitale.Daca ai pe cineva pe la ortopedie pe la oncologie fa-i rost de calmant forte ..doar cu ala ii trecea.
Bine si cu tramag, tramadol..dar alea o ameteau ffff tare.
Numai bine ,
Sanatate!!!
Crisa
Vreau si eu sa fiu
smiley spune:
Buna fetelor,
Din pacate ma alatur si eu listei interminabile de bolnavi de cancer. Mama a fost diagnosticata acum un an, cancer de col, neoperabil, tumoarea e prea mare. A facut radiatii si a inceput si chimio dar lucrurile nu sunt deloc roz. E foarte slabita, cu dureri in tot corpul, aproape imobilizata la pat si demoralizata. Cateodata mi se pare ca nu s-a intamplat asta, ca visez, si imi amintesc ce buna era viata pana a aparut necazul asta.
Multumesc ca impartasiti experientele voastre si ii ajutati pe cei aflati in situatia asta cumplita.
Sanatate tuturor.