MA PUTETI AJUTA...SA O AJUT PE MAMA?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Imi pare rau ca vestile nu sunt bune. Noi stim ce inseamna pt tine sa traiesti asemenea clipe. Si mamei i s-a umflat piciorul si o durea si nu stiam de la ce. Ulterior ne-am dat seama ca era de la ascita. Lichidul se ducea cumva si la picioare. Deci aveti grija sa nu faca ascita ce e nasoala.
Iti doresc multa multa putere!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

quote:
Originally posted by Crinutz

Imi pare rau ca vestile nu sunt bune. Noi stim ce inseamna pt tine sa traiesti asemenea clipe. Si mamei i s-a umflat piciorul si o durea si nu stiam de la ce. Ulterior ne-am dat seama ca era de la ascita. Lichidul se ducea cumva si la picioare. Deci aveti grija sa nu faca ascita ce e nasoala.
Iti doresc multa multa putere!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

am inteles ca daca face ascita i se umfla abdomenul prima data.mama nu are problema asta acum , i s-a umflat doar piciorul si o doare tare.daca facea ascita nu era normal sa fie si abdomenul umflat ?? si daca face ascita ce trebuie facut ?si cand ma gandesc ca abia incep problemele...e cumplita starea asta de asteptare si chin !

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

poate sa fie din cauza metastazelor , poate sa fie o compresiune pe limfatice si astfel i se umfla piciorul.
Ascita inseamna lichid in abdomen , anasarca inseamna lichid , deci edeme generalizate , din cap pana in picioare.
In cazul in care apare ascita trebuie scos lichidul printr-un procedeu numit paracenteza. CU anestezie locala se face , iar cu ajutorul unui ac se intra prin piele in abdomen si se extrage lichidul.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Din ce mi-au zis si mie unii doctori, paracenteza e destul de periculoasa in anumite stadii de boala, in sensul ca acel lichid se poate deplasa si spre cap, picioare si alte zone si poate interveni coma. De-asta noi nu i-am facut mamei asa ceva. In schimb lua niste pastile speciale pt asa ceva impreuna cu furosemid. Nu mai stiu insa cum le cheama pe pastilelel alea dar un dr stie sigur. Plus ca trebuie sa faca pipi des (de-asta se da furosemid) si sa nu manace sarat deloc.

Mergi la inceput

A , nu , paracenteza este chiar indicata , obligatorie. Din moment ce scoti lichidul acumulat nu are unde sa se duca.
Exista anumite reguli care trebuiesc urmate , interventia nu este deloc grea(o colega de-a mea a facut in anul 3 unei paciente paracenteza)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Cumplit elyda.Da-mi voie sa fiu alaturi de tine si sa-ti spun ca trebuie sa ai foarte mare rabdare si putere.M-am regasit in e-mailul tau , am trait clipele astea acum un an in februarie cind mama s-a stins.Si mamei i s-a umflat piciorul dar la mama a fost tromboflebita de la interventia la femur(metastaza osoasa!).
Te inteleg perfect cu ''teatrul'' si eu am jucat...ohooo si ajunsesem sa o enervez ca ma duceam cu mincarea si ea cind vedea mincare nici nu vroia sa auda...nu o forta..ca mi s-a explicat ca nu poate inghiti.
Mamei i s-a schimbat vocea parca avea aparat in git , asa vorbea gajait..nu intelegeam mai nimic...nu am inteles niciodata de ce a schimonosit-o Dunezeu in halul ala.
Se chinuia saraca sa vorbeasca si nu putea.Si trintea cu mana in perna de nervi.
Dumnezeu sa o ajute pe mami tau elyda sa treaca prin cit mai putine chinuri.Boala este cumplita!!!!!Iar cel care sta pina in ultima clipa linga un bolnav cu cancer...nu mai e OM pe viata!!!
Multa sanatateeee!!!!
Crisa

In asteptarea lui bebe mic!!

Vreau si eu sa fiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korina spune:

Buna Elyda.Nu pot sa inteleg de ce trebuie sa ajungi sa intrebi in stanga si-n dreapta cum poti s-o ajuti pe mama ta!!!!de ce TAMPITII astia de medici,daca-i pot numi asa ,nu sunt in stare sa faca nimic pt un om suferind.Ei te trateaza ca pe un animal si nu ca pe fiinta normala.De ce nu i-au dat sa faca de la bun inceput ceva pe baza de radiatii,cobalto,sau eu stiu alte proceduri?care sa-i dea inapoi ascita aia nenorocita,si apoi s-o poata opera.Trebuia sa-i dea un tratament agresiv si apoi sa-i faca aceasta operatie.Nu stiu,o prietena de-a mea a spus ca mama ei avea ascita ,si cancer la ovare,si tot asa nu o puteau opera.I-au facut cateva sedinte de chimio si apoi au operat-o,dupa care a facut alte sedinte ,dar alt tip,ca sa-i arda ce i-a mai ramas.Acum din cate am inteles factorul tumoral a scazut,chiar daca era cancer malign.Spitalul este la Cluj sau Timisoara.O sa intreb unde se afla ,ca sa-ti spun.Te pup si Dumnezeu sa va ajute!!!
P.S. nu stiu daca ai apelat si la sfatul unui preot,poate ti-ar face bine sa discuti cu el.

Mergi la inceput

Xio, oare pe cine sa mai crezi? De ce unii zic ca nu e bine sa scoti lichidul ca se paote intra in coma si altii zic ca e ok? Nu e prima oara cand doctorii zic lucruri diferite despre aceeasi boala. Nu fac toti aceeasi scoala? sau cum? Cand ai grija de un bolnav intr-o asemenea situatie nici nu stii ce decizii sa iei ca sa nu ii faci rau, din moment ce nu te poti baza pe opinia uui medic.
Eu nu pot decat sa ii multumesc lui Dumnezeu ca nu a chinuit-o mai mult. Deja a fost prea mult si nu stiu cat as fi putut sa rezist sa o vad asa. Te termina intr-adevar pe toata viata o experienta de-asta. Neputinta e cel mai greu lucru de pe pamant.
sanatate elyda!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Nu am mai intrat de mult la Clinica virtuala...parca am vrut sa uit cosmarul in care am fost anii trecuti!Elyda...daca iti trebuie ceva anume spune... sorei mele i-au ramas o multime de chestii...in caz ca are ti le va dona !Cumnatul meu s-a chinuit 2 ani cu aceasta boala nenorocita cancer de colon si s-a prapadit la numai 29 de ani!Iti doresc si va doresc voua celor din jurul mamei multa putere/tarie sa luptati! Pt. dureri exista diverse medicamente! Stiu ca, cumnatului meu i se administra un medicam. pe baza de morfina cred...ca in ultima faza avea dureri...cu medicamentul asta nu...insa vorbea non stop..suna pe toata lumea...vorbea saracul cu orele...pe cine prindea la tel...offf...tot asa...era la pat de cateva luni... nu voia pampers...a avut o vointa d efier...credea ca se va vindeca...astepta din clipa in clipa sa se ridice din pat...offf... orice ai nevoie intreaba si poate se gaseste!El a incercat multe naturiste fara folos ...din pacate! Le pup pe celelte fete de suferinta...nu am mai avut puterea sa intru!Sper ce sunteti cat decat in regula !Atat cat se poate fi! Sora mea l-a ingrijit non stop pe cumnat ...asa este....pe veci va fi marcata..esteo femeie la 30 de ani..distrusa...cu nervii cu tot!Si cu un bebe mic si scump de 1,4 ani! Va doresc multa sanatate! Acum am vazut subiectul!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by korina

Buna Elyda.Nu pot sa inteleg de ce trebuie sa ajungi sa intrebi in stanga si-n dreapta cum poti s-o ajuti pe mama ta!!!!de ce TAMPITII astia de medici,daca-i pot numi asa ,nu sunt in stare sa faca nimic pt un om suferind.Ei te trateaza ca pe un animal si nu ca pe fiinta normala.De ce nu i-au dat sa faca de la bun inceput ceva pe baza de radiatii,cobalto,sau eu stiu alte proceduri?care sa-i dea inapoi ascita aia nenorocita,si apoi s-o poata opera.Trebuia sa-i dea un tratament agresiv si apoi sa-i faca aceasta operatie.Nu stiu,o prietena de-a mea a spus ca mama ei avea ascita ,si cancer la ovare,si tot asa nu o puteau opera.I-au facut cateva sedinte de chimio si apoi au operat-o,dupa care a facut alte sedinte ,dar alt tip,ca sa-i arda ce i-a mai ramas.Acum din cate am inteles factorul tumoral a scazut,chiar daca era cancer malign.Spitalul este la Cluj sau Timisoara.O sa intreb unde se afla ,ca sa-ti spun.Te pup si Dumnezeu sa va ajute!!!
P.S. nu stiu daca ai apelat si la sfatul unui preot,poate ti-ar face bine sa discuti cu el.

Korina , fiecare organism reactioneaza altfel si este afectat altfel de boala si de tratament.
"Nenorocitii" de doctori stiu mai bine ce anume sa faca in cazuri de persoane bolnave si stiu ca tratamentul chirurgical sau medicamentos se face in functie de persoana , si nu in functie de ce i s-a facut altui pacient acum 3 ani .
DIn pacate mama Elydei a fost diagnosticata intr-un stadiu avansat , boala este atroce , faptul ca are doar 35 de kg impiedica orice abordare chirurgicala care oricum ar fi strict paleativa.
Pe langa riscul anestezic nu crescut , ci letal , o opratie nu ar face decat sa o chinuie si mai mult si sa ii grabeasca sfarsitul.

Crinutz , poate nu ai inteles bine despre ce vorbea doctorul acela , sau era un termen care semana cu acesta.

Mergi la inceput