Inseminare (18)
Raspunsuri - Pagina 8
miruna79 spune:
dma si Stamate imi pare sincer rau, dar fetelor sa nu va pierdeti speranta, o sa ne vina si noua randul curand.
.
Speranta este ceea ce ne indreapta corabia vietii catre tarmurile implinirilor....
miruna79 spune:
Montytaiana am citit la IAD ca nu ai reusit imi pare foarte rau si capul sus mergem mai departe...
Ce e cu ziua de azi numai nereusite am vazut....
Pup toate fetele.
Speranta este ceea ce ne indreapta corabia vietii catre tarmurile implinirilor....
romanitza spune:
Montytaiana, Stamate - are dreptate Miruna, nu trebuie sa va dati batute, inteleg ca aspectul financiar e o alta problema, mi-ar fi fost si mie foarte greu sa fi facut toate astea, daca nu munceam aici, in Canada.
Totusi, nu se compara cu ce e in Romania...
Eu am acoperite de stat toate analizele si monitorizarile, inclusiv consulatiile doctorilor de specialitate, dar trebuie sa platesc pastilele si prelucrarea spermei.Sa va spun ca pastilele m-au ajuns cam 400$, prelucrarea spermei costa 625$, pentru ca se face 2 zile (dubla inseminare).
Inseminarea propriu-zisa nu se plateste, cel putin eu am facut 3 pana acum si a fost acoperita de sistemul de asigurari de sanatate de aici.
Nu platesc nici consulatiile la doctor (ori de cate ori am nevoie). Pe mine ma cheama in ziua 3 si mi se face analiza la sange si eco pelvian si vaginal, apoi ma cheama zilnic dupa ce termin de luat Clomidul(deci din ziua 8 a CM) si ma monitorizeaza: sange + eco vaginal, si asta pana la ovulatie. Mi se prescrie Ovidrelul si apoi a 2a si a 3a zi mi se fac inseminarile, bineinteles ca diminetile din zilele inseminarilor sunt iar monitorizata ecografic si mi se fac si analize la sange. Deci trebuie sa merg zilnic timp de o saptamana si ceva pentru monitorizare, care e gratuita in Canada.
Totusi, am inteles ca FIv-ul e mult mai scump decat in tara, ajunge cam 11.000 $, bani pe care trebuie sa ma apuc sa ii strang, daca nu reusesc prin inseminari.
Scuze ca m-am intins la vorba, am simtit nevoia sa va spun cum decurg lucrurile si aici si cam ce preturi sunt.
Va pup fetelor, bafta multa tuturor, nu va dati batute, mai am cateva zile pana aflu si eu rezultatul!
miruna79 spune:
Romanitza asa ar trebui sa se decurga o inseminare (monitorizare ecografica si analize asa cum ti se face tie),te costa mai mult dar esti trata asa cum trebuie, nu stiu dc ai mai citit pe aici diverse problema cum a fost la dma la care nu s-a facut decit o singura eco inainte de inseminare si asta a fost tot si s-a pricopsit cu un chist maricel si mai avea putin si incepea stimularea din nou fara sa si dea nimeni seama ca are un chist mare norocul ei ca a fost pe faza si s-a cautat.
Eu sper sa nu ajungi la Fiv si sa reusesti prin inseminare.
aurel_cris spune:
Buna dragele mele eu sunt o veterana a inseminarilor si vreau sa va spun ce sfat as da eu la cineva care incepe IA pt prima oara.Am experienta in IA facuta in tara si am facut si 2 IA la Londra.Sa incep cu Londra caci asa a inceput totul la mine,nu mi-au facut nici o IA pana nu s-au asigurat ca am trompele permeabile.Deci am facut HSG care nu a fost prea concludenta si sa hotarat laproscopie unde totul a iesit foarte bine.S-a trecut la IA la care procedura era cam asa echo zi 10,dupa care faceam teste de ovulatie cand ieseau pozitive gata ma inseminau.Si am reusit asa fetelor,a 2 a fost cu ochisorii dar din nefericire sarcina sa oprit in evolutie.Am venit in tara pt o perioada si am inceput lupta acolo,nu vreau sa dezamagesc pe nimeni dar acolo am facut IA la particular,la Giulesti dar degeaba.Tot ce am facut legat de IA mi-a lasat un gust amar,mi-au facut echografii,stimularii dar degeaba.Subliniez eu nu am nici un fel de probl sotul avea,mai ramasesem insarcinata in tinerete,la Londra si nu reuseam......Concluzia mea este ca la noi nu se da prea multa importanta la IA,am patit-o pe pilea mea,personal mai mult de 5 nu as face caci esec dupa esec e teribil............Am patit atat de multe acolo...........uau nu vreau sa imi mai aduc aminte.Am trecut la FIV si am avut noroc am reusit din prima dar inca ma confrunt cu probleme,am colul scurt.Am facut cerclaj,pe la 19 sapt am ajuns cu contractii la spital,e greu dar sper ca DD ma va ajuta sa merg pana la capat.Stau tot timpul la pat si ma rog ca bebelusa mea sa vina pe lume la termen.V-am spus povestea mea caci mi se rupe inima cand vad cat suferiti mereu la fiecare esec,voi trageti invataminte-le necesare.Va doresc din tot sufletul sa reusiti cu toate,sa va strangeti in brate copilasul dorit.Si apropo IAD la noi sunt foarte rare reusitele,incercati mai bine la particular.
Va rog sa nu ma injurati sau sa va descuraja-ti dar uneori e bine sa mai sti si alte opinii,eu am gasit forumul tarziu dupa multe frustari...Daca stiam cum merge lucrurile poate nu mai cheltuiam atatia bani in vant si atatea sperante naruite.

la toate si multttttttttta bafta va doresc
21+
stamate spune:
aurel_cris..multumim mult si noi iti dorim sarcina usoara si un bebit sanatos si sunt sigura ca o sa fie bine si sa sa-l duci la termen., iti dai seama ca noi suntem satule de plans pana acum, dezamagite si tot tacamul..dar alta varianta nu avem, suntem in ro
OanaMar spune:
'neata dragele mele.
Am vazut ca v-ati "incins" in discutii si am decis sa scriu si eu ceva care ma framanta.
Asa cum stiti am facut si eu prima inseminare luni.
Inainte de inseminare, in ziua a 9-a am fost la cabinet pt o eco transvaginala si atunci dr mi-a spus ca in seara cu testul pozitiv sa fac primul pregnyl. De vineri am facut cate 3 teste ca sa fiu sigura ca nu ratez. sambata si duminica , un test a fost pozitiv, alte 2 negative(de la aceeasi firma). Am povestit fetelor (voua) si v-ati mirat cum de nu m-a chemat la monitorizare si m-a lasat cu testele astea care nu sunt prea sigure. In fina. Duminica am sunat dr si i-am spus ca nu prea sunt sigura care e rezultatul dar el nu a parut mirat nici o clipa, mi-a zis sa fac pregnyl. E normal oare? Poate nici macar nu eram la ovulatie, poate trebuia sa mai astept..in fine..Dupa prepararea spermei, bioloaga mi-a scris cati au ramas activi..in fine, i-am intins dr meu hartia si nici macar nu a vrut s-o vada sau macar sa ma intrebe ce si cum (ma rog -asta poate nu e asta important)
inseminarea a decurs fara probleme dar,aLta chestie care ma pune pe ganduri..dr a zis ca sa imi cumpar un medicament Premarin sa il am in casa, ca daca Doamne fereste nu a reusit inseminarea, in prima zi a CM sa ma apuc sa-l iau.
Acest medicament este interzis in Romania de 3 ani (nu se stie de ce), l-am cautat si in strainatate, am apelat la toate cunostintele..in Italia, Germania la fel-este interzis de 2 ani..Doar in America l-a gasit matusa mea dar doza de 0,625 sieu am nevoie de 0,5..
Oare cum se poate ca el sa nu stie acest lucru. ce sa inteleg, ca nu l-a mai folosit pana acum, sau nu l-a mai folosit de atata timp??? Daca il gasesc totusi, chiar mie- teama sa il mai iau.Contine hormoni..
mi l-a dat pentru endometru care e prea subtire..
IN concluzie, o sa incerc sa sun azi dr sa-i spun ca nu-l gasesc si sa vad ce imi da altceva..
Cu toate astea, eu inca am incredere in el si ma voi duce in continuare tot acolo. (poate nu e bine?)
Nu ma injurati ca m-am lungit atat, dar am simtit nevoia sa ma descarc.Astept sa-mi spuneti parerea voastra
montytaiana spune:
miruna 79 intradevar mi-a venit
totusi inclin sa cred ca azi e z1
scuze ca nu v-am anuntat ieri, dar dupa ce au aparut cele cateva pete maronii, si apoi nimic pana azi dim, m-am simtit groaznic de rau cu niste crampe in abdomen cum nu am avut niciodata
si nu am mai putut intra pe net defapt nu am mai putut face nimic
sunt chiar f trista
mai ales dupa ce am citit acum ultimile poatari
tr sa ma gandesc f bine incotro sa o apuc
bani nu prea am
timp nici atat - nici sa astept nici sa merg zi de zi dim la monitorizari
dar asa nu se mai poate
eu de mult am afirmat ca suntem cei cu IA doar niste vaci de muls de bani pt doctori inainte de a se ajunge in cele din urma tot la FIV
desi il am ca dr. pe Marinescu, sunt plina de furie si suparare
si mie mi-a facut mereu numai o eco, fara sa vada supa IAD daca s-a spart foliculul, nu am facut absolut nici o analiza inainte de a incepe IA, si cand spun nici una inseamna nici cea mai banala analiza de sange, ce sa mai vb de HSG, iar acum ultima data l-am implorat sa fac si eu ceva si a zis ca nu e cazul " ca nu ma suspecteaza de nimic" sotul fiind la noi cel cu probleme
si uite ca iar nu am reusit
nu mai zic nimic dar sincer nu mai pot
totul e in zadar
asa simt
stamate spune:
montytaiana...daca ai avut doar niste pete maronii ieri si azi s-a oprit cat de cat sa stii ca mai este o sansa sa fii gravi...poate veni peste sarcina asa un pic, au fost multe cazuri..se cheama asa zisa "insemnare"..poate va fi bine iubita, macar la tine..te pup