Pacientele optimiste si gravi dr. Tutunaru cap 42
Raspunsuri - Pagina 16
rocsy2007 spune:
fetelor l-am sunat pe tutu acum si am vb cu asistenta si mi-a zis sa iau din ziua 5 cate o pastila de clomifen (cred ca timp de 5 zile) apoi sa merg la monitorizare. dar eu nu inteleg ceva. daca ovulatia e ok de ce imi mai da pastile pt stimulare? va rog sa imi raspundeti si mie.
mmc_nd spune:
rocsy2007, acestia sunt pasii pe care dr.T ii urmeaza: monitorizare, stimulare o luna si apoi laparo, daca este cazul. Ideea ar fi ca la stimulare produci mai multe ovule, deci ai mai mari sanse de reusita. Bafta!
ralu_grigore, nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, insa as vrea sa te intreb atat: daca dr. T ar fi asa cum spui tu, cum iti explici ca s-a straduit sa obtina cel mai mic cost de FIV in Ro?
ponei spune:
Rocsy2007 tu esti in 3 luna de monitorizari?
Eu o sa te urmaresc pe tine ca sa vad cum evoluez si eu.
rocsy2007 spune:
deci daca nu raman dupa stimulare imi face laparo.asa de mult imi doresc sa o fac si pe asta sa aflu si de ce nu raman ca pana acum din cei doi medici la care am fost nici unul nu mi-a spus de ce nu raman. am incredere in tutu.stiu ca voi reusi cu ajutorul lui.va pup
rocsy2007 spune:
aoleu ce foame imi e mananc la litere...sunt asa ametita. asta e o alta luna cu sperante. important este sa fim sanatoase. salutari si pt gravidutze si vedeti cum faceti sa ne trageti dupa voi.
ponei eu pe 1 merg la prima monitorizare. da este luna a 3 a.
ralu_grigore spune:
ralu_grigore, nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, insa as vrea sa te intreb atat: daca dr. T ar fi asa cum spui tu, cum iti explici ca s-a straduit sa obtina cel mai mic cost de FIV in Ro?
mmc
Preturi orientative pentru FIV:
Giulesti:
* FIV 1400 EURO( daca este nevoie de ICSI nu se mai plateste nimic in plus)
* ET (transferul de embrioni congelati) 300 EURO
* La al 2 lea FIV ai reducere 300 euro , la al 3lea si urmatoarele 600 euro
* Congelarea 150 Euro
Medsana:
• ET(embriotransfer- transfer de embrioni congelati) 4000 Ron
• ICSI(injectie intracitoplasmatica de sperma) 8700 Ron
• IUI(inseminare intrauterina de sperma) 1800 Ron
• FIV (fertilizare in vitro) 6900 Ron
Med New Life
- FIV (fertilizarea in vitro) 3000 Euro
Sabyc
- FIV ( fertilizarea in vitro) 3000 Euro
- FIV-ul simplu 1500 euro facut cu dr. Tutunaru+dr. Matei, FIV +ICSI 1800 euro, congelarea embrionilor intra in pret,dupa care anual se platesc 150 euro/an pt congelare.Dr. Tutunaru in curand isi va deschide clinica de fertilizare in vitro.
CMU (Centrul Medical Unirea)
- FIV 1900 euro, ICSI 500 euro. Face : Cezara Bucur+Cocei.
Clinica Gynera -dr. Dracea,dr.Dascalescu,dr. Damian
Preturi :
Laborator FIV: 5000 RON
Embriotransfer: 1500 RON (daca nu se obtin embrioni valabili acestia nu se ma platesc)
Suplimentar pt ICSI : 800 RON
Suplimentar pt biopsie si/sau punctie cu anestezie generala: 2600 RON
Deci pt cine face doar FIV simplu e aprx. 1900 eur (asta include toate monitorizarile, ecografiile, etc)
Date de contact Gynera:
Str. Paharnicului nr 23, sector 1
Tel : 0727 833 833
Timisoara
- FIV + ICSI 2800 €
- cca 1100 € medicamentele
- cca 3.000.000 lei analizele de sange.
La a doua incercare cred ca fac cu 500 € in minus.
* aceste preturi nu includ medicatia si nici investigatiile efectuate anterior inscrierii in procedurile de mai sus
Cluj
Departamentul de Reproducere Umana Asistata Cluj Napoca,
str. Clinicilor nr.3-5, telefon 0264-592771 interior 165
- FIV 600 EURO
- FIV+ICSI 750 EURO
Tratamentul nu e inclus.
Cel mai mic cost de FIV in Ro?????????
ponei spune:
Si eu sunt in stare sa fac orice pentru a ramane insarcinata.
Am deja 1 si jumatate de cand ma chinui sa raman insarcinata, si degeaba. Pana acum nu am fost foarte concentrata, am avut unele probleme de rezolvat, dar acum mi-am canalizat toata energia asupra bebelului.
Rocsy2007 eu luna viitoare incep monitorizarile. Bine acum sunt in perioada ovulatiei si prestez din greu poate nu mai ajung luna viitoare la monitorizari.
Spuneti-mi si mie pana la urma, am citit multe articole de cand trebuie sa prestezi si unele zic in fiecare zi alte din doua in doua zile. Pana la urma cum este mai bine?
Iyoana spune:
Anaconda, eu de-abia acum am putut vedea mesajul tau, pentru ca, asa cum ti-a explicat Mmc, subiectul nu era moderat si deci, imposibil de accesat.
Asadar, la intrebarea ta despre Utrogestan: acest medicament se poate lua pe cale orala (dar provoaca greata, ameteli si somnolenta) sau vaginala (recomandat). Rostul lui este sa ajute un eventual embrion sa traiasca si sa se hraneasca in prima perioada de viata. Dr. T. recomanda Utrogestan vaginal dupa ovulatie si, respectiv, CSD (contact sexual dirijat) tocmai in speranta ca s-a produs fecundarea. Deci nu poate fi decat de bine! Dar nu stiu ce sa-ti spun, din pacate, despre acel chist. Poate se va elimina singur...
Si...bine ai venit printre noi, sedere cat mai scurta la aspirante si trecere rapida la gravidute! 
Ponei, pai tocmai asta este rostul monitorizarii: sa vezi daca ovulezi pe cale naturala sau cum reactioneaza organismul tau la o eventuala stimulare, si in cazul ovulatiei tu si sotul sa aveti CSD. Nu e chiar super placut sa ti sa spuna cand, noroc ca nu avem un doctor care sa ne si spuna cum!
Pupici si succes maxim!
"Taina existentei umane nu este sa traiesti, ci sa stii pentru ce traiesti" (F. Dostoievski, Fratii Karamazov )
iyoana

Iyoana spune:
quote:
Originally posted by ponei
Si eu sunt in stare sa fac orice pentru a ramane insarcinata.
Am deja 1 si jumatate de cand ma chinui sa raman insarcinata, si degeaba. Pana acum nu am fost foarte concentrata, am avut unele probleme de rezolvat, dar acum mi-am canalizat toata energia asupra bebelului.
Rocsy2007 eu luna viitoare incep monitorizarile. Bine acum sunt in perioada ovulatiei si prestez din greu poate nu mai ajung luna viitoare la monitorizari.
Spuneti-mi si mie pana la urma, am citit multe articole de cand trebuie sa prestezi si unele zic in fiecare zi alte din doua in doua zile. Pana la urma cum este mai bine?
In mod normal, spermatozoizii au nevoie de 72 de ore sa se regenereze, asa ca mai bine ar fi din 2 in 2 zile. Daca nu, s-ar putea sa ai parte doar de lichid seminal si...bineinteles, de placerea din program!
"Taina existentei umane nu este sa traiesti, ci sa stii pentru ce traiesti" (F. Dostoievski, Fratii Karamazov )
iyoana