oligospermie - putini dar (ne)buni! - 28
Raspunsuri - Pagina 8
RalMar spune:
-Prima spermograma am facut-o la medcenter, rezultate foarte proaste + infectie; dr. ne-a trimis sa facem spermocultura si analizele la urina.
-A doua spermograma la bacau alte rezultate, la spermocultura si urina nu a iesit infectie.
-A treia spermograma la un cabinet particular, rezultate excelente (dupa tratament) fara infectie.
-A patra spermograma tot la medcenter, rezultate mai bune ca prima data, dar avem iar infectie.
Care este rezultatul corect?
RalMar spune:
Georgia, crede-ma ca a facut sotul toate analizele posibile si imposibile sa descoperim de la ce ar putea fi infectia, dar e culmea ca la analizele facute in alta parte nici nu avea infectie. Oricum, noi continuam tratamentul. Chiar daca asta ar fi rezultatul adevarat, tot e bine, ca de la 30 % mobilitate am ajuns la 70%.
moremi spune:
Salutare, fetelor! Haideti sa va spun si eu povestea noastra, desi am mai redat cateva dintre evenimente odata cu desfasurarea lor in paginile anterioare.
Dupa un an de incercari am hotarat sa mergem la medic sa vedem care e cauza; ni s-a recomandat histerosalpingografie mie si spermograma sotului. Am zis sa faca el primul spermograma. Rezultatul a fost oligoastenoteratozoospermie severa. Am inceput investigatiile: urolog - eco testicular, normal; endocrinolog - eco pt. glanda tiroida, normal; din nou urolog - doppler testicular, normal. Nicaieri nu avea nimic, totul era normal numai spermograma proasta. Am zis sa repetam iarasi spermograma la alt laborator - niste imbecili- ne-au dat rezultatul incomplet si fara diagnostic.
Tratament i-a dat medicul de familie dupa ce a vazut rezultatul primei spermograme: Undestor (Testosteronum) si Branca Ursului ceilalti medici nu au dat nimic, fiindca totul era normal.
Undestor nu a luat decat 2 luni fiindca simtea o oarecare sensibilitate la nivelul testiculelor iar Branca Ursului 4 luni si mai ia si in prezent.
Endocrinologul i-a sugerat sa repete spermograma 3 luni consecutiv la acelasi laborator (mai precis sa fie facuta si de aceeasi persoana). Asa am ajuns si la ce-a de-a treia spermograma, rezultatul: normozoospermie. Au reinviat si sperantele noastre odata cu acest rezultat, dar bebe tot nu vine...
Saptamana asta merge iarasi la o noua spermograma, sper din toata inima sa nu patim ca RalMar.
Va tin la curent!
Sa aveti o zi buna!
[url=http://www.TickerFactory.com/]
[/url]
ChrisDun spune:
Salutare !
Cine ar putea sa imi recomande un medic bun pentru problemele de infertilitate masculina ? (din cat am frunzarit subiectul vostru, se pare ca medicul respectiv trebuie sa fie urolog
...).
Scuze ca m-am bagat asa ca musca-n lapte, dar am o prietena buna careia nu ii e tocmai la indemana forumul... si cauta sa afle de ce, de un an de zile, n-a reusit sa se lipeasca nimic. In fine, poate ar trebui sa va zic ca ea are ovare polichistice, si este in evidenta unui medic la de Giulesti.
Ca sa nu amestecam topicul, si daca doriti, puteti sa imi dati mesaj privat. Va multumesc pentru ajutor 
Spor la facut copii !
RalMar spune:
Ma bucur ca am ajuns exemplu "asa nu". Oricum, noi continuam tratamentul, luna viitoare voi incepe si eu stimularile si apoi vom face spermocultura si analizele la urina la acelasi laborator pentru a vedea unde e presupusa infectie. Dupa aceea, vom merge la un urolog cu tot teancul de spermograme, spermoculturi si altele si vom vedea ce zice. Fetelor, bafta multa la tratamente, si sper sa nu aveti "norocul" meu!
georgia_c spune:
ralmar .. te-am mai intrebat 1 data cum a facut sotul spermocultura ?.. te intreb deoarece exista din cate am citit si interesat , 2 modalitati ..
- cea ca spermograma
- cea in care se face masaj prostatic de catre urolog , si care este de mult mai mare precizie; se mai povestea pe aici , o chestie de un betigas ...etc ... incearca sa te interesezi , pentru ca din cate stiu eu , prima varianta poate da ceva "erori"...
RalMar spune:
georgia spermocultura a facut-o la fel ca spermograma. Nu cred ar fi stat la masaj. Si asa a avut de indurat prea multe.
anes spune:
quote:
Originally posted by
Ambele spermograme le-a facut la d-na dr. Matei.Tratamentul l-a tinut cam doua luni dar au fost zile in care a mai uitat sa-l ia. Eu nu am crezut sa fie imbunatatiri mai ales ca a fost vazut si de urolog care a spus sa nu ne asteptam la mari imbunatatiri.
Speram la mai bine. Azi merg sa-i cumpar din nou produsele ca sa continue cu ele. Este int-o perioada si mai stresanta acum, dupa ca va trece acesta perioada se va mai linisti si poate ne apropiem de normal. Iti tin pumnii si tie.
Multumesc liana.berbecpentru suport. Cum sa iti spuna medicul sa nu sperati la imbunatatiri? Un idiot! Continua cu tratamentul. Perioada strasanta contribuie la rezultate negative

anes spune:
mary_81
Cred ca mai bine ar face o ecografie testiculara decat o biopsie. Nu este deloc invaziva. Daca il dor testiculelel dupa ce ia BU, este posibil sa aiba o problema cu prostata (chiar daca este tanar). Nu vreau sa te supar. Mai bine intrerupe BU, face o eco si se vede si prostata, ca sa stiti in ce directie sa apucati. BU favorizeaza circulatia sanguina si dilata vasele de sange, de aceea, poate afecta in sens negativ persoanele hipotensive sau care au probleme cu prostata. 

anes spune:
RalMar, analizele nu sunt foarte rele. Mobilitatea este buna. Esti bulversata de infectie. Nu stii daca este sau nu. Cred ca pana la urma mai trebuie sa faca sotul o alta spermograma. Daca este infectie, se trateaza. Cred ca s-a saturat saracul. Sotul meu cu greu a facut una. Nici tratamentul nu il ia ca la carte.Va doresc putere!