oligospermie - putini dar (ne)buni! - 28
Raspunsuri - Pagina 16
hori spune:
buna fetelor.sotul meu are diagnostic astenozoospermie;volum 4 ml,valore ph 7,5;concentratie 22 milioana/ml;motilitatea tip a 0%;tip b 52%;tip c 21%;tip d 27%;morfologie normal 40%;defect cap 53%;defect piesa intermediara 2%;defect coada 5%;leucocite 0.2milioane/ml;celule germinale 1,1milioane/ml;concentratie dupa preparare 8 milioane spermatozoizii mobili.aceasta spermograma a facut-o cand am facut FIV mai precis luna trecuta,rezultatul la FIV e negativ.va rog sa ma lamuriti cu spermograma,am sanse sa raman
.
ramicara spune:
Buna fetelor,
Am citit mult si la azoospermie, si aici la oligo si... am decis in final sa postez aici, desi nu stiu inca la care dintre ele ne incadram...
Eu si sotul meu incercam de ceva vreme sa facem bb si vazand ca nu iese, abia acum ne-am hotarat sa mergem la medic. Am urmat pasii obisnuiti, am mers la dr. Tutunaru, urmand ca eu sa fac monitorizare si sotul spermograma. Eu sunt ok, insa spermograma sotului, facuta la IDS, la dna. Matei, a iesit foarte prost: "oligoastenoteratozoospermie severa". Valorile sunt descurajatoare, adica... 2,5 ml, 120 sp/ml (nu 120 de mil, nici 120 de mii), a=0%, b=0%, c=10% si d=90%, mobilitate totala 10%, viabilitate 10%, forme atipice 98%. A urmat o saptamana tare urata, pentru ca nu stiam nimic despre toate astea si am incercat sa acumulam cat mai multe informatii despre problema noastra (asa am ajuns sa rasfoiesc paginile scrise de voi) dar am si alergat pe la medici in incercarea de a descoperi cauza.
Am facut ecografie la Dr. Iosup si ne-a descoperit varicocel, insa dansul nu ne-a zis daca e de operat sau nu. Urmeaza sa mergem la Dna. Matei si cel mai probabil, dansa ne va trimite la un urolog.
Pasii, dupa cum vedeti, vin de la sine, suntem trimisi de colo, dincolo si suntem cuminti, urmam toate indicatiile, dar... nu stiu, citesc cu disperare tot ce scrieti voi aici si incerc sa gasesc pe cineva cu situatie cat mai apropiata de a noastra, probabil pentru ca imi doresc tare mult sa cred ca lucrurile nu stau chiar atat de rau si ca exista tratament si vom reveni cumva la normal.
Monitorizarea la Dr. T nu s-a incheiat inca si desi i-am spus care e situatia sotului si mi-a recomandat Tribulus Terrestris, imi spune in continuare ca trebuie sa avem contact la doua zile si sincer NU INTELEG DE CE!!! Zilele trecute mi-a dat chiar sa fac o fiola de Pregnyl. Si am indraznit sa cred ca poate dansul intelege ceva mai mult din problema noastra, ca poate exista posibilitatea sa fie ceva temporar, pentru ca la un moment dat l-a intrebat pe sotul meu daca nu cumva e foarte stresat (si asta cam asa e!!!). Dar nu e asa. Am realizat in zilele urmatoare ca nu stie cine sunt, nu stie ce problema am si merg acolo ca si cand as merge pentru prima oara. As vrea sa il pot intreba mai multe, insa de fiecare data ma expediaza foarte repede, fara sa para macar un pic interesat de problema mea. Stiu ca multe dintre voi sunteti pacientele dansului, poate imi puteti recomanda o modalitate de abordare...
In plus, pe langa toate astea, imi incolteste uneori in minte gandul ca poate ar trebui sa repetam spermograma, poate totusi s-a facut o greseala, poate... nu stiu. Voi ce spuneti? Catre ce ne indreptam? Dati-mi un sfat, va rog, o parere, ceva...
Multumesc,
Cara
georgia_c spune:
ramicara,
sotul meu are oligoastenoteratozoospermie moderata , un pic mai bine ca sotul tau ; si eu am urmat cam aceeasi pasi pe care si tu i-ai urmat , si ca si tine am aceeasi indoiala in suflet .. poate ar fi bine sa repete spermograma ; si tot ca si tine la mine consultul tine foarte putin ... insa .. si aici incerc sa-mi fac cat mai bine lectiile si sa ii acord rabdarea necesara dr tutu ...pana nu suntem amandoi apti pentru bb cred ca nu are sens sa-mi faca capul patrat cu informatii ...asa ca io cred ca pana nu voi avea de-acum "traditionalele " 3 luni de monitorizari , iar sotul 3 luni de tratament , nu vom intra foarte tare in focurile "creatiei"
o alta cauza a oligo.... este si infectia cu chlamidya, neaparat trebuie sa faca sotul tau aceasta analiza ; la voi tot mai e ceva , ca poate la operarea varicocelului , daca va fi cazul lucrurile se schimba in bine ...dar la noi .. ca nu are o cauza depistata ... 

.. so ...
aaaa.. si inca ceva , vorbeste mai multe detalii despre spermograma sotului cu dr matei ... mie mi-a zis ca a avut cazuri mai grave ca al nostru si au ramas chiar natural ... asta asa ca moral ..
iti doresc sa auzim de bb
Cea mai mare descoperire a generatiei mele este aceea ca fiintele umane
isi pot schimba viata schimbandu-siatitudinea."
William James
RalMar spune:
ramicara eu ma gandesc ca atata timp cat rezultatul final nu e zero, mai exista sanse. Mergeti la urolog si vedeti daca trebuie operat sotul de varicocel, apoi incepeti tratamentele naturiste de pe prima pagina(cam 3 luni), si aveti putina rabdare. Nici eu nu aveam habar de aceste probleme, eram disperata din cauza medicilor, dar intre timp m-am informat, si de cate ori ma duc la dr. ma duc cu 100 de intrebari pregatite de acasa si nu plec fara raspunsuri.
sunshine4ever spune:
Carmen eu sunt din Cluj si am urmatorul sfat. Pt analize nu necesita sa te internezi pt ca le poti face in particualr , daca nu ai incredere in lab de acolo , poti veni al Cluj la fostul Rombel acuma se numeste Synevo. Deocamdata e cel mai bun lab din Cluj. Ceea ce inseamna unde sa mergi pt fiv inseminari am gindesc ca intrebi, eu am ales din start ungaria pt ca in romini cel putin in Cluj nu prea am incredere, se straduies csi sunt medici buni l aginecologie 1 dar stiinta inca nu a evoluat la fel ca in ungaria , ei is cu citiva pasi in fata noastra. Dac amai ai nevoie de informatii cu mulkt aplacere.
Va pup eptoate si am sa revin , acu is pe fuga.
in asteptarea unui ingeras
ramicara spune:
Buna,
Aseara am fost la ultima zi din prima mea luna de monitorizare si... totul a mers ok, acum urmeaza sa iau 10 zile utrogestan. Si... o iau de la capat: NU INTELEG DE CE!!! Adica, eu ii tot amintesc de situatia sotului si el imi spune in continuare ca ne vedem peste zece zile, cine stie, poate sunt insarcinata...
Offf :(
Da, georgia_c, stim si despre chlamidya, acum facem toate analizele posibile si vom merge cu ele la dna. Matei, care sper sa ne ajute cu mai multe informatii. Tot dansa sper sa ne recomande si un urolog, pentru ca ma gandesc ca trebuie sa exite unul agreeat in aceasta intreaga filiera a lor de facut bebei. :)
Despre varicocel nu stiu ce sa spun, am tot citit ca ar fi mai multe "grade", daca pot spune asa. La noi e vorba de 3.5 mm si nu stiu daca la dimensiunea asta se impune operatia. Vom vedea, asa cum am spus, noi suntem cuminti si urmam instructiunile date. :|
E foarte incurajator daca spui ca dna. Matei stie cazuri grave, care pana la urma au reusit sa faca bebe normal. Asta chiar imi ridica un pic moralul :)
RalMar, ce sa spun? Cand am aflat rezultatul spermogramei, am fost foarte speriati si nu stiam incotro sa o luam. Acum ne-am mai obisnuit cu ideea si incercam sa mergem rational mai departe. Si, da, de cate ori mai cadem, vorbim si incercam sa vedem partea plina a paharului, faptul ca si daca nu va merge normal, pana la urma, rezultatul nefiind zero, avem totusi sanse sa avem candva un bebe mic, al nostru, al amandurora. :|
Legat de "lista de intrebari"... sa stii ca si eu merg la fel de pregatita, insa... daca omul e vizibil grabit... nu ma pricep prea bine sa insist si sa obtin in cele din urma raspunsuri.
Dar... cine stie? Sunt abia la inceput, poate cu putin exercitiu... o sa reusesc! :P
Va multumesc ca mi-ati scris, va pup si cand mai am vesti... va povestesc.
Cara
RalMar spune:
Eu cred ca trebuie sa fii mai insistenta, ca doar e vorba de banii si de timpul TAU! Si eu la inceput o lasam mai usor cu intrebarile, ma gandeam ca stiu ei ce fac; dar acum, cand am o nelamurire nu plec pana nu aflu raspunsul si fac ceea ce cred EU ca-i mai bine.
anes spune:
Fetelor, am fot ieri la monitorizare la iasi. sunt OK! Am avut un folicul de 2,5 mm care s-a soart, deci, ovulez! Sotul trebuie sa faca o noua spermograma (nu am facut-o inca
) dar o va face. In functie de rezultat va face sau nu tratament cu Undestor. Suntem optimisti.
horicarmen_1981 si eu cred ca ar fi bun un tratament naturist facut de oligospermisti (am vazut rezultate uimitoare).
ramicaraTribullus este bun si tb. facut min. 3 luni (atat dureaza spermogeneza).
trebuie sa faceti o data la doua zile pentru ca sa fie mai buna calitatea spermei. Noua medicul ne-a spus chiar ieri ca in perioada ovulatiei sa facem
o data la doua zile (acum stiu ca am ovulatie precoce- in ziua a 12-a). De asemenea, cred ca este bine sa fiti mai insistenti si sa intrebati daca varicocelul trebuie operat.
carmen_1981 spune:
Ce zici de dr Muresan? ma duc saptamana viitoare pana la Cluj. prima vizita. vom vedea ce ne va spune.
quote:
Originally posted by magduta10
Carmen eu sunt din Cluj si am urmatorul sfat. Pt analize nu necesita sa te internezi pt ca le poti face in particualr , daca nu ai incredere in lab de acolo , poti veni al Cluj la fostul Rombel acuma se numeste Synevo. Deocamdata e cel mai bun lab din Cluj. Ceea ce inseamna unde sa mergi pt fiv inseminari am gindesc ca intrebi, eu am ales din start ungaria pt ca in romini cel putin in Cluj nu prea am incredere, se straduies csi sunt medici buni l aginecologie 1 dar stiinta inca nu a evoluat la fel ca in ungaria , ei is cu citiva pasi in fata noastra. Dac amai ai nevoie de informatii cu mulkt aplacere.
Va pup eptoate si am sa revin , acu is pe fuga.
in asteptarea unui ingeras
mary_81 spune:
carmen in oradea la ce dr. esti?
Mari
in cel mai scurt timp posibil
http://tt.lilypie.com/4M28p2.png