Stimulare ovariana cu ova-mit / clostilbegyt 2
Raspunsuri - Pagina 16
ioanara23 spune:
salut fetele! 

ma primiti si pe mine?![]()
![]()
eu fac pt prima data stimulare cu closty de pe 3.10 cate 2 pastici pe zi....apoi de de 14.10 incep 2 pastici pe zi de duphaston...
nu am chisturi, uterul e curat....dar doct a zis sa incercam o luna cu stimularea si poate va fi cu ochisori! deocamdata e a treia zi de closti si inca nu a avut nici un efect secundar asupra mea....
busu tin pumnii la test!
pupicuti dulci!
ioana
http://tt.lilypie.com/h5Rkp3.png
RalMar spune:
ioanara, sigur ca te primim si pe tine, si te asteptam cu vestile bune! M-am programat si eu la monitorizari, incep lunea viitoare.Abia astept sa vad cati foliculi voi avea! Voi cum luati ovamit, dimineata sau seara, la ore fixe? Chiar nu-mi mai amintesc cum mi-a zis dr. sa le iau data trecuta!
elaa spune:
Buna dragele mele,
am si eu unele mici lamuriri si m-am gandit ca voi sunteti singurele care ma mai puteti lumina:)
am mers luna trecuta la monitorizare, in z13 aveam un folicul de 22.5 mm, am prestat...dar nu a fost sa fie bebe, apoi la recomandarea medicului am inceput sa iau urmatorul tratament incepand cu z1: zanocin: 1/seara; flamexin :1/dimineata si inca unele care acum imi scapa, sa iau cate 3 pe zi, asa apoi in z4 am mers la o echo ,aveam folicul destul de multi si marisori zic eu (era 1 si de 7.2 mm) si totusi mi-a dat sa iau clostilbegyt din z5 cate 1/zi timp de 5 zile, nu mi-a spus nimic de cand sa le iau, asa ca eu le iau seara, ptr. ca am citit unele reactii adverse si ma gandesc ca noaptea trec mai usor peste ele:)...problema mea era alta: eu am dedus ca aceste pastile se dau ptr. stimularea ovulatiei, eu totusi am ovulatie, am monitorizat ovulatia de cateva ori si mereu era prezenta....., acum sunt chemata iar la monitorizare in z 9 si z 14.
astept parerile voastre si scuze daca nu am fost prea explicita sau inteleasa( scriu pe fuga si nu apuc sa recitesc) 1 bucata sef in birou
http://tt.lilypie.com/TnCpp3.png-decembrie 2006
Ela
RalMar spune:
elaa zanocin, flamexin, sunt tratamente pentru inflamatii,nu pentru stimulare; eu am luat pentru anexita.Closty este pentru stimulare si chiar daca ai ovulatie si natural, aceasta stimulare se face pentru a creste sansele de sarcina. Daca ai ovulatie, alte analize ai facut, dar sotul? Se pare ca exista pe undeva o problema daca nu reusesti sa ramai insarcinata chiar daca faci stimulare.
elaa spune:
Buna,
stiu ca zanocin, flamexin si alalt sunt antiinflamatorii, ideea e ca nu prea inteleg de ce mi le-a dat....si sincer nici nu am prea intrebat, ptr. ca e un medic nou ptr. mine si de felul lui e f tacut, asa ca l-am lasat sa-si faca treaba singur:), ca in rest de cate ori intram in cabinete vrb mai mult eu decat medicii. Ideea era ca in mintea mea stimulare se da numai daca nu ai ovulatie....asa stiam eu, dar se pare ca m-am inselat.
intrebai de restul analizelor, pai tocmai ce am facut dozarile hormonale din z21 si toate sunt ok, maine merge si sotul sa faca spermograma si tot maine merg sa fac: toxoplasmoza, citomegalovirusul si rubeola, asta e tot ce mi-a dat medicul deocamdata.
multumesc frumos ptr. lamuriri
Ela
RalMar spune:
Unii dr. fac mai intai monitorizare sa vada daca ovulezi natural, daca se sparge folicolul si api fac o stimulare. Daca dupa stimulare nu apare sarcina, si nici la sot nu sunt probleme majore, se recomanda analizele mai "dureroase" cum ar HSG sau laparoscopia. Dr. meu mi-a spus ca din moment ce problema e la sot, nu are sens sa ma tortureze cu HSG pana nu rezolvam problema lui.
bobitamica spune:
RalMar: eu am luat ova mit cate 2 pe zi exact ca si tine...la aceeasi ora si dimineata si seara....iti doresc succes luna asta.
Eu dupa ce am luat nu m-a chemat medicul la monitorizari...
Dar vreau sa incerc sa nu ma mai gandesc...luna asta chiar vreau sa fie cum o fii..nu mai fac nici un calcul...am obosit...nu vreau sa stiu cand trebuie sa imi vina...
Busu; iti doresc si tie multa bafta...
de fapt ,fetelor, la toate va doresc s fie asa cum vrem noi....
elaa spune:
Ralmar se pare ca fiecare medic e cu metodele lui, am mai fost la 1 in primavara si ala mi-a facut HSG ,care a iesit ok, si a spus ca nu-i nevoie sa fac dozarile hormonale ca ea isi da seama de la consult daca-s probleme, sincer nu-mi pot da seama daca are cum sa-si dea seama de niste analize de sange dupa echo. de aia am si renuntat sa mai merg la ea. Medicul asta insa pare f increzator si-mi doresc din suflet sa ma duca si la un rezultat favorabil.
sa auzim numai de bine
Ela
iuca spune:
elaa Eu pt stimulare am luat clostylbegit cate 2 pastile /zi timp de 5 zile, am avut un singur folicul care a crescut doar pana la 18mm. Dr a zis ca data viitoare imi da stimulare cu menogon.
Daca tu ovulezi fara stimulare e foarte bine. Unii dr merg pe ciclu natural altii pe stimulare. Cu stimulare sunt sanse mai mari, pentru ca poti avea mai multi foliculi.
p.s.La ce dr mergi acum? Am fost si eu la dr Calin in iunie, de atunci nu am mai fost la nici un dr in g-ti (doar in bucuresti am mers, unde am facut si inseminarea - din pacate nereusita).
aspiranta la
- din august 2005
vio