doliu in sarcina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Miri Dumnezeu sa o odihneasca pe "maicuta ta" si fie ca mami a ta sa vegheze mereu asupra ta si a copilasului tau ce va veni sa-ti umple putin din golul lasat de "maicuta".

Din pacate multe dintre noi "am dat la schimb" pe cineva drag pentru un copilas.Ce ironie a sortii... cand trebuie sa fii atat de fericit ca in familie vine un nou membru, te trezesti subit ca cineva "trebuie sa plece"

Acum 2 sapt. m-a sunat fina mea ( insarcinata in luna a 8-a) sa-mi spuna ca i-a murit bunicul si ca a auzit ca daca esti trebuie sa iti pui "nu stia exact ce" pe tine , daca iti moare cineva. Am aflat si eu atunci de la babele din satul meu ca nu e bine sa poti DOAR negru daca esti .
De parca n-ar fi fost de-ajuns ca s-a prapadit bunicul, bunica ei nu a rezistat acestei intamplari nefericite, a refuzat sa-si vada sotul mort iar a doua zi dupa inmormantare s-a praparit si ea. Asa ca... draga mea finuta ... nici nu stiu cum ii poate fi in aceste momente oare ce ar putea sa exprime mai bine un asemenea DOLIU?
DOLIUL... si parerea mea este ca nu sta in hainele negre, sta in sufletul nostru desi din respect pentru memoria celor decedati in fam. mea( bunicul si soacra) am purtat doar negru timp de 40 zile.

MIRI draguta, iti doresc sarcina usoara, un bebe sanatos care sa-ti aduca si multe bucurii . si pentru moralul tau!

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

miri2007," Dumnezeu sa o odihneasca pe mama ta"

"am dat si eu la schimb" pe cineva drag ,tatal meu a decedat cand eu eram insarcinata in 5 luni ,nu pot exprima in cuvinte durerea pe care am sintit-o atunci iar odata cu acesta grea despartire mi-a ramas un gol imens in suflet pe care nimic si nineni nu-l v-a putea umple.

cat priveste doliul la ortodocsi se tine un an cu haine negre ,eu sincer iti spun ca am tinut da nu pt ca asa trebuia ci pt ca asa am simtit eu ,nu aveam haine, era foarte cald ,toata lumea imi zicea sa ma imbrac si cu alte culori dar eu pur si simplu nu puteam imbraca alceva.
dar este perfect adevarat ce au scris majoritatea fetelor ca durerea o simti in suflet iar ce zice lumea vizavi de haine e cel mai putin important.
sfatul meu e sa faci cum simti!

sarcina usoara si un bb sanatos!

SOSO (20 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Miri, nici nu pot sa-mi inchipui cat de greu iti este, incerc dar nu cred ca reusesc 100%, vreau doar sa te rog ceva, amintesteti doar momentele frumoase, lucrurile bune si tot ceea ce a fost pozitiv pentru a nu-i transmite bebelusului starea ta, imi inchipui ca este f greu insa, te rog incearca, ptr bb. si iti doresc sa fii puternica

Noi

Mergi la inceput