doliu in sarcina

doliu in sarcina | Autor: miri2007

Link direct la acest mesaj

Buna!

Am scris povestea mea la "Rugati-va si pentru maicuta mea". de pe 18 septembrie Mami meu este acum acolo sus de unde ma vegheaza pe mine si pe bebelusul meu mult dorit si de ea de 16 saptamani. Burtica a inceput sa creasca. Durerea este imensa si de nedescris. Dumnezeu ne-a daruit insa aceasta viata si trebuie sa am mare grija de ea sa o nasc, si sa o crestem frumos cu credinta in Dumnezeu. I-am promis maicutii ca voi fi o mama la fel de minunata cum a fost ea pentru mine si sora mea.
Dincolo de durerea din suflet eu port doliu la haine. Asa am apucat in MOldova mea natala. Nu stiu insa cat "trebuie" purtat la haine, pentru ca in suflet va ramane mereu. In plus cand am ajuns aici la Bucuresti am fost sfatuita sa nu mai port haine negre. Ar fi mai bine pentru psihicul meu si pentru copil.

Mi s-a parut ca aici ar fi cel mai potrivit sa caut un sfat. Va multumesc mult!

Miri2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

In primul rand condoleante. Dumnezeu sa o odihneasca pe mamica ta. Cu siguranta ca vegheaza asupra ta si a minunii din burtica.
Tatal meu a murit cu o luna inainte de a ramane eu insarcinata. Asa ca eu am purtat doliu numai 40 de zile(adica cam o saptamana dupa ce am aflat de sarcina).Mai mult nu am putut si sunt convinsa ca si el ar fi vrut la fel. Dar fiecare face asa cum simte. Eu consider ca doliul il porti in suflet. Pentru psihicul tau(extrem de important in sarcina) poate ar fi bine sa te imbraci normal. Durerea se estompeaza cu timpul, ai sa vezi. Si raman numai lucrurile frumoase legate de cel drag. Eu simt ca tata ma ocroteste tot timpul, il visez mereu si nu e zi sa nu ma gandesc la el desi au trecut 4 ani.
Iti doresc sa ai o sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos!

Cornelia, mama sefilor Eduard(21.06.2004) si Eric(13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Miri, eu port doliu si acum dupa 7 luni si ceva pt ca nu port purta altceva. Nu port chiar total negru, mai am blugi bleumarin, mai am cate ceva maron inchis dar cam atat si intotdeauna am ceva negru, fie bluza, fie pantalonii. E greu sa porti numai negru si greu de gasit haine potrivite. Insa nu pot purta culori, asa simt, am senzatia ca o uit, desi nu se va intampla asta niciodata. Nu imi place deloc negrul si as vrea sa nu il mai port niciodata. Insa dupa un an (caci atat se poarta) imi va fi greu sa renunt la el, probabil o voi face treptat. Purtand negrul asta am senzatia ca nenorocirea nu s-a intamplat asa de demult, nemaipurtand am sentimentul ca ma indepartez de ea, de amintirea ei foarte mult si asta doare tare. Intr-adevar doliul e in suflet, insa mai e vorba si de traditie, de a arata un fel de respect fata de disparitia ei. Macar asta mai pot face pt ea, sa ma sacrific sa ma imbrac in negru desi nu imi place.
Asta e doar parerea mea, tu faci cum simti, caci e chestie de sentimente aici. Sa iti traiasca bebelusul si sigur va fi bine, stai linistita ! Mama ta te vegheaza si nu va lasa sa ti se intample nimik rau.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Miri,

Doliul este un lucru foarte personal si se poarta in suflet.
Parerea mea !

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

parerea mea e ca in timpul sarcini trebuie sa porti culori cat mai deschise si trebuie sa fi cat mai pozitiva
stiu ca nu iti este usor, dupa o asemenea pierdere dar trebuie sa fi constienta de lucrearea importanta pe care o faci acum, starea ta influienteaza foarte mult bb-ul tau
numai bine

"viata este un dar pe care il meritam numai atunci cand il daruim."
"daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." R. TAGORE
florina, mamica lui thierry si dara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Crinutza , miiri 2007...am mai discutat pe la ...metastaze.stiu ce este in sulfletul celor care si-au pierdut un om drag.acum 6 luni a murit bunica ,cea care m-a crescut si ...urmeaza mama.eu n-am purtat doliu la haine la bunica ,ca nu-i vad rostul.doliu este in sufletul meu si asta conteaza ,pt ca eu consider ca nu am nimanui de dovedit nimic.Dumnezeu stie ce este in sufletul meu si doar el ma poate judeca ,in rest ...nu ma intereseaza!daca ar fi sa ma imbrac dupa cum ma simt ...negrul nu este suficient ...de negru.asta cu doliul este de demult de cand erau bocitoare...si alte obiceiuri. am citit pe undeva.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Nu trebuie sa porti neaparat doliu in negru, ci sa te imbraci asa cum consideri tu ca este decent in situatia trista prin care treci.
Negrul nu va afecta bebelusul, iar psihicul tau nu o va duce mai bine daca imbraci numai culori pastelate! Daca tu nu poti purta culori vesele, poarta culori inchise, chiar negru.
Tare rau imi pare pt mamica ta, ma bucuram crezand ca are sanse de vindecare...insa acum nu se mai poate schimba nimic, incearca sa-ti orientezi atentia spre a o pomeni pe mama ta la slujbe, a te ruga pt ea si a avea grija de tine si de familia ta, inclusiv bebelusul din burtica. Asta este ceea ce i-ar prinde bine mamei tale sa stie ca faci.
Fruntea sus! S-a incheiat o viata, insa in tine a inceput deja o alta viata, si bebelusul va avea parte de multe bucurii si fericire in vietisoara lui! Pastreaza pe maicuta in sufletul tau, roaga-te pt odihna si linistea ei vesnica, pt ca foarte multa putere au rugaciunile la Dumnezeu, pt sufletele celor adormiti.

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Doliul se poarta in suflet si nu hainele negre sunt importante. Hainele nu au nici o importanta, insa din pacate ne lovim deseori de comentariile persoanelor din jur. Dar dupa parerea mea, durerea o simti la fel indiferent daca porti haine negre sau de alta culoare.

Criss si Alex

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Criss75

Doliul se poarta in suflet si nu hainele negre sunt importante. Hainele nu au nici o importanta, insa din pacate ne lovim deseori de comentariile persoanelor din jur. Dar dupa parerea mea, durerea o simti la fel indiferent daca porti haine negre sau de alta culoare.

Criss si Alex

gand la gand...exact ce am scris si eu!

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Merci mult pentru ca sunteti alaturi de mine si de Biluta mea.
M-am regasit foarte mult in mesajele voastre si asta imi face mult bine. Nu m-am hotarat inca cum voi face. Oricum pana la 40 de zile voi purta negru. Apoi voi mai vedea. Treptat cred ca voi mai schimba culorile. Imi va fi insa foarte greu. Si eu simt ca "obiceiul" acesta este si o forma de respect pentru memoria celui drag. INsa sunt multi care imi spun ca nu trebuie sa port negru daca sunt insarcinata....Voi vorbi si cu preotul sa vad ce sfat voi primi. Oricum cel mai important va fi cum ma voi simti cand voi incerca schimbarea. Incerc sa-mi indulcesc imaginea, cel putin la birou, luandu-mi mereu flori. Imi plac enorm si mama le iubea imens.

Va pup si va doresc multa sanatate si binecuvantare de la Dumnezeu!

Miri2007

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miri2007

Merci mult pentru ca sunteti alaturi de mine si de Biluta mea.
M-am regasit foarte mult in mesajele voastre si asta imi face mult bine. Nu m-am hotarat inca cum voi face. Oricum pana la 40 de zile voi purta negru. Apoi voi mai vedea. Treptat cred ca voi mai schimba culorile. Imi va fi insa foarte greu. Si eu simt ca "obiceiul" acesta este si o forma de respect pentru memoria celui drag. INsa sunt multi care imi spun ca nu trebuie sa port negru daca sunt insarcinata....Voi vorbi si cu preotul sa vad ce sfat voi primi. Oricum cel mai important va fi cum ma voi simti cand voi incerca schimbarea. Incerc sa-mi indulcesc imaginea, cel putin la birou, luandu-mi mereu flori. Imi plac enorm si mama le iubea imens.

Va pup si va doresc multa sanatate si binecuvantare de la Dumnezeu!

Miri2007

am purtat si eu 40 de zile si tot in semn de respect pentru bunica.apoi n-am mai purtat ca nu am mai putut si nici n-am vrut.nu am de dovedit nimanui nimic si durerea mea e in suflet nu in haina de pe mine.tu mai esti si gravida ,deci...nu duce prea departe asta cu doliul.

dana

Mergi la inceput