Suflet pierdut...prin asternut...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by espiritu

quote:
De ce nu sta sora ta cu copilul si unde sta, de fapt, cind nu sta cu copilul?

raspunsul e simplu.nu sta cu copilul fiindca nu e acceptata cu noul iubit acasa,iar de stat probabil sta acasa la noul iubit.
vad ca va revoltati sistematic ca omul se baga in viata sorei lui dar vad ca omiteti sistematic sa luati in calcul ca sora lui are un copil care o asteapta acasa.indiferent ca ea este in love sau nu.
copilul acela nu are si el dreptul la viata?sau numai sora neinteleasa?

Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!

Nu stiu daca ai observat espiritu, dar eu nu m-am revoltat sistematic si nici n-am omis sistematic sa iau in calcul ca sora lui dex are un copil ( si in postarea mea anterioara am vorbit despre asta).
Chiar tu spui ca "raspunsul e simplu.nu sta cu copilul fiindca nu e acceptata cu noul iubit acasa,iar de stat probabil sta acasa la noul iubit."

Oare chiar crezi ca am scris aici fiindca ma plictiseam ?

Daca raspunsul e simplu si rezolvarea pare simpla: odata ce copilul nu poate interveni, hai sa fie ceilalti adulti si sa rezolve.

Hai sa-i accepte iubitul si astfel mama sa revina linga copil, in deplina intelegere, urmind sa stea linga iubit cind o sa vrea ea si nu tot timpul, impinsa de imprejurari.
Abia atunci sa vedem daca e mama denaturata si prefera sa stea linga iubit, chiar si daca e acceptata in familie, decit linga copil.

Eu o vad pe sora lui dex (si-l rog sa ma scuze ca spun asta) ca pe o femeie incoltita, epuizata, fortata sa aleaga intre o famile ostila si un iubit intelegator.

Cind esti epuizat, la capatul rabdarii si al eforturilor de-a fi inteles, nu mai gindesti limpede, alegi la repezeala ce pare ca ti-e in instinctul de conservare: supravietuirea (fie ea si dpdv psihic).
Stimulii exteriori sint puternici si nu te poti baza pe nimeni din familie.
Ce alegi? Ce pare mai la indemina? Confortul psihic, mina salvatoare a iubitului, ei...cine e vinovat ca femeii asteia nu-i intinde nimeni o mina reala de ajutor ci o mina care vrea sa o smulga inapoi spre ...un ceva inconfortabil pentru ea dar linistitor pentru familie.

Repet, copilul este cel care sufera (STIU!) dar eu n-am curaj sa vorbesc raspicat despre asta odata ce nu stiu motivele reale pentru care mama isi neglijeaza copilul si nici nu stiu daca e asa, stiu doar ce am citit ca a scris dex.

Iar dex poate ca e subiectiv (chiar el spune: vezi altfel lucrurile din interior), poate ca nu stie chiar totul despre sora lui, poate ca a vazut doar lacrimile unui copil singur (iar asta sigur ca te copleseste!) dar nu a vazut lacrimile unei femei care e poate disperata, judecata, "haituita".

N-are rost sa cream scenarii.
Asta-i motivul pentru care am pus intrebarea, espiritu si nu cel gindit de tine: ca ne revoltam sistematic!

Hai sa vorbim la obiect.
Daca vrem sa ajungem la o solutie buna. Daca nu, nu.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

imi cer scuze dar eu imi permit sa vorbesc raspicat atunci cand e vorba de un copil si lacrimile lui.
fac o paralela cu fetita mea care plecarile exei au facut-o ca de fiecare data cand stie ca pleca sa planga si sa fie trista.si mie mi s-a spus la fel "vai ce tata al dracu esti tu ca nu lasi fetita langa mama" desi pe mama o doare fix in bascheti ca plange fetita sau nu.
asa cum il vedeti voi pe dex "ala al dracu" acum asa m-ati vazut si pe mine.acum familia ei tot asa vede ca eu sunt ala nesimtit si al dracu,desi eu am stat minut cu minut cu copilul iar ea si-a fluturat nurii pe unde a vrut.
asa ca imi permit sa vorbesc raspicat atunci cand este un copil in cauza.
eu cred ca dex nu s-ar fi sesizat daca sora lui ar fi avut o aventura,iubire whatever neaceptata de familie dar copilul ar fi ramas pe primul plan.

www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

espiritu, imi pare rau pentru clipele grele prin care ai trecut si mi-ar parea bine sa aud ca le-ai depasit, pentru totdeauna.

Am citit si ce ai scris tu, de-a lungul vremii, nu te gindi ca am aterizat pur si simplu pe aici.

Tocmai findca ai trecut prin ele, te fac "suspect" pentru subiectivism.

E una sa scrii din perspectiva unui tata si alta sa scrii din perspectiva unui frate.
Ca un tata, asa cum esti tu, stai mai multa vreme linga un copil decit un frate care spune si el singur ca nu are vreme sa organizeze nu's ce chestii pentru ca e ocupat, lucreaza ( si bineinteles ca da, are si el viata lui).
Ca tata ai avut ocazia sa observi efectiv cum s-a prabusit relatia ( intre voi doi si cea mama-copil) si sa intelegi (explici) cu mintea-ti ce s-a intimplat fiindca mintea ta era acolo...
De aceea, eu as pune baza pe afirmatiile tale cind ne-ai povesti despre o mama neglijenta. Abia astea sint informatii "din interior".

Dar nu as pune o baza totala pe observatiile unui frate destul de ocupat cu propria viata (ca oricare alt om) atunci cind informatiile nu sint chiar -chiar din interior. Nu stiu cum sa-ti explic.
Dex nu a presupus deloc ca ea sufera, a spus raspicat (ca tot vorbim de "raspicat") ca a luat-o pe cai gresite din cauza unui barbat mult mai in virsta. Cum ar veni...acolo e problema, nu la noi...familia...ci la el "batrinciosu'".
NU spun ca sint probleme in familie, spun ca dex nu a amintit de ele si fara suparare, dar eu sint un necunoscut...n-am de unde sa stiu, nu? Asa ca am voie sa presupun ca femeia aia poate sa si fuga de ceva, nu numai spre ceva.
Cum ar veni, daca as fi un jurat ( un membru din juriu, parca sa se cheama, nu?) ar trebui sa aflu si partea de aparare a "piritului" ca sa ma decid cine greseste.
Asta ca sa pot vorbi despre caz, in deplina cunostinta de cauza.

Sau, daca nu stiu nimic mai mult decit am citit, imi pot face o simpla parere de simplu membru si atunci spun: dex nu isi iubeste sora asa cum e ea ci o iubeste pe o sora care face cum crede familia ca e bine. Si e "infricosat" ca sora aia nu exista. Exista asta, sora care se cuibareste la barbatul mult prea in virsta dar el nu stie ce sa faca, cum s-o convinga sa intre in cutia pe care scrie: "sora minunata care nu-si supara parintii, fratele si sta unde-o pui""

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

espiritu,

ce am invatat eu pina acum este ca intr-un conflict, ORICE conflict sint cel putin doi implicati.
Nu discut VINA, ca nu asta ma intereseaza, io-s mai putin spirit justitiar de felul meu si mai orientata pe solutii.
Si daca putin ne pasa a cui e vina, realizam ca, de fapt, AMBII pot contribui la rezolvarea respectivului conflict - sau macar la diminuarea pagubelor "colaterale".

Nu stiu in ce masura ai stat tu de vb. cu sotia sa te lamuresti de fapt ce cauta in alta parte. Ce avea de cautat. Ce n-avea.
Fara sa decizi "a, asta e un moft, nu e important".
Poate pentru ea era important.
Nu stiu de cite ori ai ascultat-o fara sa o judeci - in scopul de a nu-ti mai vedea copilul in lacrimi.
Vazind cum reactionezi pe aici, cred ca de putine ori.
Si cred ca pentru ea a fost important sa isi "fluture nurii" pe unde a vrut, asa cum si pentru tine orgoliul tau a fost important, si aratarea cu degetul "asa NU" e la fel de importanta.
Trist, pentru ca nu rezolva problema, ci o amplifica.

Si ca sa revenim la dex: modul in care reactioneaza el e similar: nu rezolva problema, o amplifica.
Ar trebui in primul rind sa defineasca exact ce nu-i convine: ce il deranjeaza pe EL.
Faptul ca sufera sora?
Faptul ca sufera fata?
Sau faptul ca ora e cu un batrin care lui i se pare neinteresant?
Sau faptul ca e prea devreme cu cineva, dupa divortz?
Sau conflictele din familie?

Pentru toate pot fi gasite solutii.
Poate solutii de compromis. Dar si alea sint SOLUTII.
Toate pot fi rezolvate. Dar pentru asta trebuie definite. SI luate separat. Atitudinea "nu imi convine situatia in care se afla sor'mea" nu naste decit raspunsul "si daca nu-ti convine ce?"

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Elise ma convingi inca o data ca citesti si dai raspunsuri cu o superficialitate minunata.faptul ca imbraci totul intr-o aura de cunoscatoare te face sa fi credibila in fata multora de pe acest forum.
cand mi-am expus eu povestea ai luat si ai prelucrat ce am zis de pana la urma eu eram ala vinovat ca exa mea a luat-o razna.in opinia ta eram vinovat ca fetita mea plange ca maica-sa batea drumurile prin UK.normal ca eu sunt vinovat ca am crescut copilul singur si pe maica-sa a durut-o in bascheti.normal ca sunt vinovat ca am tupeul sa imi cer copilul in instanta si ca sunt atat de nesimtit incat vin martorii de buna voie.si ca sa vezi Elise ca spiritul de tip "bereta roz" nu a cuprins tot globul vreau sa iti spun ca martorii mei sunt 2 mame.care contrar asteptarilor tale Elise au sesizat diferenta intre mine si exa.
nu am sa stau sa fac niciodata studii de caz pt una care isi baga picioarele si pleaca.nu o sa stau sa ma rog de nimeni sa vina la dialog daca nu vrea.

Mergi la inceput

quote:
cand mi-am expus eu povestea ai luat si ai prelucrat ce am zis de pana la urma eu eram ala vinovat ca exa mea a luat-o razna.in opinia ta eram vinovat ca fetita mea plange ca maica-sa batea drumurile prin UK.normal ca eu sunt vinovat ca am crescut copilul singur si pe maica-sa a durut-o in bascheti.normal ca sunt vinovat ca am tupeul sa imi cer copilul in instanta si ca sunt atat de nesimtit incat vin martorii de buna voie.

Tocmai ti-am spus ca putin imi pasa a cui e vina si importanta e solutia - si uite ce imi raspunzi tu.
Asta da dovada de analiza profunda a textului!

quote:
nu am sa stau sa fac niciodata studii de caz pt una care isi baga picioarele si pleaca.nu o sa stau sa ma rog de nimeni sa vina la dialog daca nu vrea.

Exact asta spuneam si eu despre tine.
Fii fericit ca orgoliul tau e razbunat - desi asta nu o face pe fetitza ta sa plinga mai putin, ca parca asta era scopul "cruciadei".

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

eu nu fac cruciade.iar scopul nu era asta.dar ma rog fiecare intelege cat poate.

Mergi la inceput

corect, fiecare intelege cit ii permite inversunarea proprie. Ai si demonstrat-o.
Ideea e ca n-are sens sa balacaresti biata sora a lui dex, care oricum are ea suficiente probleme, de pe pozitia unui barbat inselat... care nu-i apartine.
Nu de altceva, da' aici e cam alt film: e divortata.
Divortata.
Singura. So, relax. Mai usor cu pianul.
Are si ea dreptul sa isi traiasca acea o viata pe care o are, fara sa-i scoata toate neamurile okii "te asteapta kupilul acasa shi tie iti arde de barbati". Da' e simplu sa folosesti copilul pe post de pretext.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

cata dreptate ai tu Elise!!!ca intotdeauna de altfel.e divortata,sa isi traiasca viata.copilul?who cares?
baga mare Elise.esti pe val.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

elise
spiritu

Mergi la inceput