Suflet pierdut...prin asternut...
Raspunsuri - Pagina 2
dulcetica spune:
Cu cit o tocati la cap cu atit mai mult va refuza sa aiba o conversatie de bun simt cu voi.Eu in locul vostru l-as primi pe tataie(care se pare ca nu e nici rasat,nici grizonat ,fin si cu bani,etc) in sinul familiei si daca realmente e ridicola relatia, va simti si singura.Posibil sa nu fie nimic serios,poate e singurul care o consoleaza ,ca la voi nu gaseste nici un umar.Voi sinteti numai cu critica,indreptatita din punctul vostru de vedere,dar nu si al ei.Cine stie ce erudit o fi tipul, mai mare dragul sa ai o conversatie.
Sa stii ca eu sint de acord cu faptul ca e o diferenta enorma de virsta.Poate compenseaza pe alte planuri?!Mai tine-ne la curent.
furni spune:
Este fratele/familia ei si este normal sa-si faca griji.
Din ce-am inteles de la Dex, indoilile lui au aparut datorita faptului ca totul s-a petrecut prea repede pt. a fi vorba de o mare iubire ci mai degraba de o mare aruncare in bratele cuiva. A oricui, numai sa nu fie singura. Nu si-a acordat acel timp in care sa-si puna "gandurile in ordine", in care sa-si gaseaca echilibrul unei vieti numai a ei si a fetitei.
De aceea, cred ca familia isi face probleme. Insa, cu cat ei isi manifesta nemultumirea, cu atat ea se simte mai singura lucru ce o determina sa se agate de aceasta relarie. Pt. a-si pune gandurile si sentimentele in ordine are nevoie mai mult ca oricand de suportul propriei familii. Daca este sigura pe familia ei, va avea curajul sa-si priveasca detasat noua relatie.
Va pup.
Donia spune:
quote:
Initial creeata de dex
Sunt trist caci vad cum cineva drag e nefericit si nu-si gaseste drumul in viata.
Daca vrei sa o ajuti si in felul asta sa fii mai putin trist, caci vei avea liniste interioara stiind ca ai facut tot ce se putea, acorda-i sorei tale sprijinul tau neconditionat.
Nu ii critica alegerile, nu ii critica stilul de viata, fii tu sprijinul ei, fii omul langa care se poate odihni cat timp se gandeste la viata ei, fii cel care o asculta fara sa o critice.
Drumul ei nu trebuie sa fie neaparat drumul pe care il doriti voi pentru ea. Cu siguranta se afla si ea intr-o perioada de tranzitie, dar ii va prinde bine sa stie ca are un aliat care ii acorda incredere si care nu o judeca, ci este acolo pentru ea atunci cand are nevoie. Si fa-i un bine si incearca sa ii convingi si pe parinti sa o lase sa isi traisca viata asa cum isi doreste ea. Ca face greseli... e viata ei, ea va invata din ele si se va ridica din nou. Dar cred ca ii e si mai greu acum stiind ca duce in spate si privirea nelinistita sau acuzatoare a familiei.
Si daca tot ce ti-am scris nu te-a convins, o sa-ti mai spun doar o vorba din intelepciunea populara: cu miere prinzi mai multe muste. Sau vorba dulce mult aduce. Sfat mai bun decat atat nu am.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
denizel spune:
Dex, mie mi se pare ca nefericirea surorii tale nu e straina de nemultumirile si carcotelile voastre.
In caz ca nu stiai pana acum, exista femei deosebite, femei care pot sa iubeasca un barbat mult mai in varsta decat ele, chiar daca acesta nu este un 'monden' sau un putred de bogat.
Parerea mea este ca, daca o iubiti, ar trebui sa o intelegeti si sa nu mai incercati sa o aduceti pe calea cea buna . Poate ca ea tocmai a gasit calea cea buna :-).
Despre referirile la "tataie", nu pot sa spun decat ca sunt cel putin deplasate . Pariez ca doamnele care au facut aceasta referire, isi vor roti ochisorii plini de indignare daca, pe la cinzeci-shi o sa le spuna 'mamaie' vreun tinerel/tinerica .
As vrea atunci sa fiu o musca bazaitoare in spatele vostru: "da' tu nu i-ai zis 'tataie' iubitului surorii DC-istului?"
Edessa spune:
Eu am un caz in familie( o verisoara).Sa zicem ca intr-un fel si-a gasit fericirea langa un tip mai in varsta cu 14 ani decat ea. Treaba e ca ea are o fetita ( 14 ani) si considera ca nenea nu are ce cauta in casa ei, fiindca prin natura meseriei tipul sta acasa 5 luni pe an si naviga 7. Ori ea are un serviciu clasic de 8 ore/zi si nu i se pare normal ca el sa stea cu fata toata ziua. Asa ca a ales sa petreaca mai mult din timpul lor impreuna la el. Nu s-a mutat definitiv, vine zilnic sau la doua zile si se ocupa de fata; in week-end sta numai cu ea de ex. Bunicii locuiesc foarte aproape dar fata refuza sa stea cu ei si de asemenea sa vina vreunul din bunici sa stea toata ziua cu ea. Cert este ca dupa o jumatate de an cu astfel de experimentari...rezultatul e nasol de tot: pustoaica s-a apucat de fumat ( se incuie in camera!) , s-a vopsit, nu mai are chef de mers la meditatii ( Doamne ajuta, la scoala merge inca...), are in cap numai telenovele , RBD si altele de gen. Vara-mea o creste singura de la mai putin de un an, cand a ramas vaduva Clar, avea dreptul la o refacere a vietii. Insa tipul ( mai in varsta), cu copii casatoriti , nu vrea sa se mai implice deloc in crescut copii. In felul asta ea are de ales...este intre ciocan si nicovala si in mod cert nu este fericita de situatia asta.
Evident,ca si in cazul postat primul, parintii o critica, sora-sa o critica...Chiar nu stie ce sa mai faca. Mi-a cerut parerea, nu am avut prea multe de spus fiindca nu am nici experienta nici competenta necesara. Am incercat sa dicut cu fata...nu prea ai cu cine...e la varsta cand vrea sa fie libera si lipsita de constrangeri.
Nimeni dintre cei din jur nu stie ce sa o indrume( parerile sunt foarte impartite). Tipul , intr-adevar ar fi putut fi bunicul fetei...si il inteleg ca i-a fost destul sa si-i creasca singur pe ai lui...
Asa ca nu stiu daca e de condamnat cel care a cerut parerea , implicandu-se in cazul surorii...Cateodata chiar involuntar ii poti pune in alerta pe cei din jur, chiar daca nu le ceri direct parerea. Nefericirea are o fatza a ei...specifica...
dex spune:
In primul rand va multumesc ca incercati sa ma ajutati.
Sfaturile voastre imi sunt de ajutor.
In primul rand, nu sunt un ex (mai bine, nu as vrea sa fiu in pielea lui, caci e greu sa faci fata unei asemenea situatii). Oricum ea este sange din sangele meu si nu pot sa fiu nepartinitor. Asa ca, oricum eu o sprijin neconditionat.
Asa e, imi pare ca s-a "aruncat" prea repede, el are 60 de ani (nu mai e in floarea varstei). Am spus: e inca tanara. Nici ea nu mai e la 20 de ani. Dar, e inca tanara. Ce va face mai tarziu?
Treaba ei? Poate..
Dar nu pot sa nu vad ca greseste.
Vrea sa incerce cu el, Ok, dar nu bulversa copilul care nu mai stie cese intampla. Sa se vada cu el, sa vada care e treaba, si dupa ce totul intra pe fagas sa intre si fata in chestia asta.
Nu pot sti, dar cred ca un copil de 7 ani e bulversat cand doarme cand la tip, cand la ea acasa, cand la bunici.
Nu sunt in situatia ei, stiu insa ca uneori suntem vulnerabili. Tipu'asta a profitat de ea, i-a tot cantat in struna, da' chiar el a recunoscut ca putin inainte de a fi cu ea a fost cu o cunostinta a ei.Nici nu se stie daca a terminat-o cu tipa, caci n-ar cine sa se "bage".
Sora mea se ingroapain tot felu' de chestii si n-are timp sa vada ce se intampla pe langa ea.
El tot pleaca cu treburi. Nu e cu ce cand are nevoie.
Tot eu am fost langa ea la greu. Imi pare rau ca nu-mi spune ce planuri are. I-am spus, cand am apucat, ca vreau doar sa stiu ce are de gand. Si apoi, eu sunt langa ea la greu, dar ma gandesc ca merge cam haotic.
Daca ma bagam in viata ei si daca ii impuneam ceva, nu mai sciam aici dandu-ma de ceasu' mortii, cum s-o ajut.
Poate numai cine nu are frati nu intelege, de ce ma doare.
Tot ce face mi se pare ilogic. e in bataia vantului. Acum e intr-un fel, apoi altfel, cred ca ceva e ciudat.
Guestus spune:
Daca yo as avea 1 frate tinar ce ar vrea sa fie cu o doamna de 80 ani i-as zice "succes"..e 100% treaba lui nene.
Iar copilu nu cred ca are nimic...cred ca e mai palpitant pt el sa fie si colo si colo.
dex spune:
incredibil, dar nu i-am zis tataie (indirect sau direct). Doar tipu'. atat. Asta spune mult de cum am procedat pana acum.
Citez: "...femei care pot sa iubeasca un barbat mult mai in varsta decat ele, chiar daca acesta nu este un 'monden' sau un putred de bogat...".
In general e cam afemeiat, isi vede de interesele lui (, gura-mare, (ca face, drege -da' nu se vede la greu nu-i de gasit).
S-a despartit de nevasta-sa de mult, cei 4 copii ai lui nu vor sastie de el (as putea banui de ce, da' nu ma pronunt pana nu stiu). Ce face el? Ii canta in struna, ii promite marea cu sarea, etc.
Interesant, de cand e cu el sora mea isi acuza parintii de chestii total aiurea. Daca n-as fi fratele ei si n-as stii adevarul, as zice.
Pana acum, nu m-am bagat intre ea si parinti, dar nu sunt de acord cu se se intampla.
Ma gandeam ca e cazul sa incep sa intervin.
Dilema: probabil se va departa de mine care o sustin neconditionat.
Tipu va sustine ca el face, drege, etc.
Ea nu va avea pe cine sa se bizuie.
(problema recenta: abia a intrat de cateva zile copilul in cls 1 ca vrea sa-l mute la alta scoala. Ca sa-i fie mai usor. Dar nu are cu cine lasa copilul acolo. Dincoace sunt bunicii. E normal? Daca-si aranjaza intai viata ta si apoi implica copilul era ok.
Ce mai intelege copilul asta?
La un moment dat poate fi o situatie cum spunea Edessa (merci pt relatare, ma ajuta sa inteleg cate ceva).
zepellina spune:
Guestus, palpitant poti sa spui pt altul, cred ca nu iti doresti acest "palpitant" pt copilul tau.
Dex, iti activezi PM?
Guestus spune:
Da spune care e problema daca 1 copil e luat de la scoala 1 saptamina de 1 serie de bunici... 1 saptamina de ceilalti ...si parintii vin la ora 8 seara acasa? ce pateste? e bulversat cumva.....