Cotizatiile "la negru" pentru gradinite
Ma revolta si pe mine o treaba si as vrea si eu sa aflu cam cati bani vi s-au cerut voua la gradinita (de stat).
Noua , la grupa mica, ne-au cerut asa (vb de lei vechi):
500.000 taxa pentru rechizite ( o data pe an, sau de 2 ori, depinde cate luni le ajung acele rechizite)
500.000 fondul clasei (o data pe an)
300.000 fondul gradinitei (o data pe an) - platit la dna directoare, fara chitanta.
100.000 pe luna pentru alte cheltuieli
E normal dom'le atatia bani? Mie mi se pare cam mult, sincera sa fiu.
Voua cat vi s-a cerut?
Mersi!
Elle_seb
Raspunsuri
szivarvany spune:
Gradi de stat, program de 4 ore:
500.000 lei vechi rechizite
250.000 lei vechi taxa de gradinita :-)
si am mai avut cumparaturi de vreo 300.000 lei vechi (hartie igienica, servetele, Pur, Domestos)
Atat deocamdata.
Daria & GIULIA(2004 08 16)
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by mamagiuliei
Gradi de stat, program de 4 ore:
500.000 lei vechi rechizite
250.000 lei vechi taxa de gradinita :-)
si am mai avut cumparaturi de vreo 300.000 lei vechi (hartie igienica, servetele, Pur, Domestos)
Atat deocamdata.
Astea le-am cumparat de la inceput, nu le-am mai pus la socoteala.
Elle_seb
geniest spune:
Gradinita 208 - capitala:
1.000.000 lei vechi - rechizite
500.000 lei - fondul grupei
300.000 lei - caiete tip obligatorii de la inspectorat
10.000 - taxa copiator
300.000 lei - fondul gradinitei
basta lunar hartie igienica, sapun lichid, servetele....
www.andreialmeu.piczo.com
madalinad spune:
eu nici nu le-am mai notat pe toate...
la noi, la program de 4 ore au cerut cam asa:
- 1.200.000 fondul anual
- 400.000 rechizite; anul trecut, la aceeasi grupa (mijlocie) am platit doar cateva zeci de mii (alta educatoare...), si zau ca mi-a evoluat fantastic copilul.
- cateva sute, nu mai stiu exact cate, lunar pt consumabile.
fara factura, evident.
cu regret, dar tot parintii sunt cei care strica... la sedinta au fost voci care cereau vehement sa plateasca mai mult, in conditiile in care gradinita e mica de tot si proaspat renovata (tot pe banii parintilor, fireste). plus ca se mai gandeau sa plateasca, in plus, inca 300.000 pentru cadourile de craciun pe care le vor primi la serbare. vai, da' nu e prea putin?! se agita careva... nu ca n-as putea sa-i dau... dar pentru ce?!
Nicoleta spune:
Daca banii pe care ii dati sunt justificati apoi prin chitante (ca la noi, la gradi, spre ex) si prin investitii de comun acord (stabilite in sedinte) si lucruri trebuincioase copiilor la gradi, atunci nu inteleg de ce atata revolta. Daca nu, atunci bine ar fi sa cereti asta. Ca degeaba va revoltati apoi in sinea voastra sau pe DC. Iar daca sunt parinti care isi permit sponsorizari, din motive mai ok sau mai ptuin ok, de ce sa nu o faca? (adica aia cu bani mai multi...). Stim cu totii ca banii in institutiile de stat sunt asa cum sunt...
Si pe de alta parte, "fondurile" din gradinita s-au desfiintat, daca trebuie bani pentru diverse chestii in gradi sau in grupa, ei trebuie administrati de unul sau mai multi parinti (in functie de necesitati si in limite de comun acord stabilite) din comitetele de parinti (pe gradi sau pe grupa, neaparat cu documente justificative!!!).
Nicoleta
LoraG76 spune:
La noi cine a vrut a mers si a cumparat singur rechizite - in jur de 600.000, cine nu, a dat banii astia la gradi si s-au cumparat de un singur parinte.
- 150.000 - caiete speciale pentru grupa mica (3 caiete);
- trebuie schimbate saltelele la patuturi, pentru ca cele vechi chiar arata rau. Inca nu s-a stabilit suma, s-a format un comitet din 3 parinti care cauta solutia cea mai buna;
- trebuie schimbata mocheta, cea veche a fost spalata in vara, dar chiar arata rau;
- trebuie schimbata perdeaua veche cu jaluzele verticale.
Nu s-au strans bani pentru niciun fond al clasei sau al gradinitei, exista o lista cu ce mai e necesar - creta, pungute, servetele etc. - si fiecare parinte aduce cate ceva. Educatoarea a ales solutia asta sa nu se complice cu banii.
Noi toti am fost de acord cu tot ce e necesar. Inca nu stim cat costa.
Nu au televizor. A fost un parinte care a propus sa se cumpere o plasma si un dvd ......i-a trecut repede...e din cei cu bani care vor sa se bage in seama fara rost...gradinita inseamna altceva decat uitatul la tv. Si auzi...plasma...
Lora, mami de IUSTINA
liliac1 spune:
"Fondul grupei" si "Fondul gradinitei" n-am auzit sa se fi vehiculat pe la noi. N-ati intrebat pentru ce este??
La noi (grupa mijlocie) a fost necesar sa se suplimenteze patuturile, dar ne-a asigurat directoarea ca asta se va face din alocari de la bugetul de stat, nicidecum de la parinti din buzunare.
Bani pentru anul acesta:
100 RON rechizite - tot anul
30 RON caietele speciale (matematica, cunoasterea mediului, ceva gen "dezvoltarea vorbirii") - tot anul.
Apoi, in fiecare luna se platesc 25 RON pt educatoarea ajutatoare (a 3-a educatoare la clasa) cu care fac si engleza.
Cursuri de dans sau/Karate - 2 RON/sedinta, 2 sedinte/saptamana (optional)
Hai sa fim seriosi cu sapun in fiecare luna. Eu acasa am sapunul fetei separat. Si se spala de fiecare data cand se impune, inclusiv la dus daca e suparata pe gelul de dus, si-i ajunge mai bine de 2 luni o bucata. La gradi cat sapun consuma?? Noua ne-a spus sa aducem cate un sapun pe semestru, ca oricum il pun la baie si beneficiaza toti copilasii (mi-ar fi placut sa fie un obiect individual, totusi, dar incerc sa inteleg si aceasta situatie).
Hartie igienica ni s-a cerut si noua, am dus un sul, dar cu ala va ramane gradinita, pentru ca eu am grija ca in fiecare dimineata sa-i indes in buzunare bucati pregatite pentru operatiunile in sine .
Deci, cam astea sunt costurile noastre.
Precizez ca mergem la o gradi de stat in sistem "Step by Step", cu program prelungit.
Anul trecut, cand s-au strans bani, au stat la una dintre mamici, si pentru tot ceea ce s-a achizitionat s-a pastrat facturica, astfel ca anul acesta s-a putut justifica orice cheltuiala.
Liliana& Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by liliac1
"Fondul grupei" si "Fondul gradinitei" n-am auzit sa se fi vehiculat pe la noi. N-ati intrebat pentru ce este??
Pentru diverse cheltuieli. E impamantenita treaba.
Ok, la noi din fondul clasei cica o sa se puna niste suruburi la aplicele din tavan, ca lipsesc cateva suruburi, mai cumpara niste jucarii pentru copii... si cam atat.
Iar fondul gradinitei, nu stiu, e un mister pentru mine. Toata lumea plateste da' nimeni nu intreaba pentru ce?
Elle_seb
eve44 spune:
Despre ce gradinita e vorba?
E cumva cea din Nada Florilor?
EVE
"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga
ela03 spune:
1.000.000 lei vechi/an fondul grupei din care se cumpara tot ce le trebuie copiilor (creioane colorate, plastilina, hartie xerox, folii de plastic, dosare, acuarele, pensule, caiete speciale, jucarii);
700.000 fondul gradinitei din care se cumpara apa plata, pahare de unica folosinta, sapunuri, hartie igienica, tonner pt xerox, reparatii etc (la noi parintii nu aduc nici un fel de obiect la gradi)
La noi parintii au fost de acord sa cumpere tv + dvd, am dat cam 5.000.000 pe tv si suport (se imparte suma la 26), iar DVD-ul cred ca-l las pe alta data ca mi-e rusine sa le mai cer bani. Oricum tv-ul n-a fost dorinta mea, eu nu sunt de acord cu el, dar aveau toate grupele in afara de noi, asa ca mi-am tinut gura, ca altfel....
Se mai platesc in plus cursurile care sunt optionale.