Cotizatiile "la negru" pentru gradinite

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Am uitat sa adaug ca avem un caiet cu evidenta cheltuielilor si facturi; ii rog eu pe parinti (in mod special pe casiera) sa vina sa le mai studieze, stiu ca din proprie initiativa nu vin pt ca le e jena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Gradinita de stat, program prelungit.
In afara de taxa pt mancare si optionale mai platim salariul unui portar/gradinar (unul e platit de stat si unul de parinti astfel incat sa existe paza permanenta) si 500.000 lei pt fondul clasei din care se cumpara rechizite si consumabile.
S-au mai strans bani de Craciun si de 1 Iunie pt ceva cadouri pt copii + tort si suc pt petrecere. Asta oficial.
Neoficial au mai strans mamicile pt cadou din partea grupei de Craciun si de 8 Martie pt doamne, dar cine a vrut a dat, cine nu-nu.

Tot ce povestesc e de anul trecut. Azi avem sedinta pe gradinita si va mai zic daca apar noutati .

AAA, ai a mai existat o sponsorizare nu stiu de unde si fiecare grupa a avut o suma de cheltui (obligatoriu). Televizor era, asa ca s-a luat un dvd. Mai exista varianta unui calculator, dar ce sa faca atatia copii cu un singur calculator..iar spatiu pt mai multe nu exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LeeAnn spune:

Constanta-gradi de stat program redus
500.000 donatie cica pt gradinita, se scriu in caiet si se justifica cu facturi.E anuala
30.000 pe luna paza
rechizite am cumparat noi, putinele
un sapun si un sul hartie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by ela03

1.000.000 lei vechi/an fondul grupei din care se cumpara tot ce le trebuie copiilor (creioane colorate, plastilina, hartie xerox, folii de plastic, dosare, acuarele, pensule, caiete speciale, jucarii);
700.000 fondul gradinitei din care se cumpara apa plata, pahare de unica folosinta, sapunuri, hartie igienica, tonner pt xerox, reparatii etc (la noi parintii nu aduc nici un fel de obiect la gradi)
La noi parintii au fost de acord sa cumpere tv + dvd, am dat cam 5.000.000 pe tv si suport (se imparte suma la 26), iar DVD-ul cred ca-l las pe alta data ca mi-e rusine sa le mai cer bani. Oricum tv-ul n-a fost dorinta mea, eu nu sunt de acord cu el, dar aveau toate grupele in afara de noi, asa ca mi-am tinut gura, ca altfel....
Se mai platesc in plus cursurile care sunt optionale.

Dar cum sunt platiti profesorii pentru optionale? De cine sunt angajati, si cum?

Mergi la inceput

Profesorii care "tin" optionalele sun platiti de parinti. Ei trebuie sa depuna oferta la directoare iar comitetul de parinti pe gradinita ii angajeaza. La noi s-a facut o sedinta cu parintii pe gradinita, au fost prezentate variantele si au fost alesi profesorii. Banii se platesc la directoare, cu chitanta. Din fondul rezultat, 80-85% ii ia profesorul, restul - gradinita (e un fel de "donatie" a profesorului catre gradinita).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Bai frate! Da astia renoveaza gradinitele pe banii parintilor??? Pai nu primesc buget de la primarii? Cum adik sa dau bani pentru mocheta, perdea, saltele???

Andreea

Mergi la inceput

Probabil ca depinde de managerul gradinitei - cum se "descurca" cu banii, cat si de fondul alocat de pa primarie. La noi la gradinita problema a fost cum sa-i cheltuim (cica a existat o sponsorizare).

Nu exista un fond al gradinitei, iar la inceputul anului am dat 500.000 pt tot ce e nevoie: caiete speciale, consumabile, rechizite, jucarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by anya

Profesorii care "tin" optionalele sun platiti de parinti. Ei trebuie sa depuna oferta la directoare iar comitetul de parinti pe gradinita ii angajeaza. La noi s-a facut o sedinta cu parintii pe gradinita, au fost prezentate variantele si au fost alesi profesorii. Banii se platesc la directoare, cu chitanta. Din fondul rezultat, 80-85% ii ia profesorul, restul - gradinita (e un fel de "donatie" a profesorului catre gradinita).

Anya

Pai asta intreb: cum plateste gradintia profesorul? Cu cine e contractul, cu gradinita sau cu Asociatia parintilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

quote:
Originally posted by liliac1

Hai sa fim seriosi cu sapun in fiecare luna. Eu acasa am sapunul fetei separat. Si se spala de fiecare data cand se impune, inclusiv la dus daca e suparata pe gelul de dus, si-i ajunge mai bine de 2 luni o bucata. La gradi cat sapun consuma?? Noua ne-a spus sa aducem cate un sapun pe semestru, ca oricum il pun la baie si beneficiaza toti copilasii (mi-ar fi placut sa fie un obiect individual, totusi, dar incerc sa inteleg si aceasta situatie).
Hartie igienica ni s-a cerut si noua, am dus un sul, dar cu ala va ramane gradinita, pentru ca eu am grija ca in fiecare dimineata sa-i indes in buzunare bucati pregatite pentru operatiunile in sine .
Deci, cam astea sunt costurile noastre.
Precizez ca mergem la o gradi de stat in sistem "Step by Step", cu program prelungit.

Anul trecut, cand s-au strans bani, au stat la una dintre mamici, si pentru tot ceea ce s-a achizitionat s-a pastrat facturica, astfel ca anul acesta s-a putut justifica orice cheltuiala.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

dupa isteria creata de celebrul top de hartie xerox, asteptam cu mare curiozitate ce va urma...asteptarea mi-a fost pe deplin recompensata de hartia igienica!!!!
scuzati off-topicul, dar nu m-am putut abtine!Deja imi imaginez hraparetele de educatoare vanzanad hartia igienica si sapunurile la chioscul din colt!!!

" despre 3 lucruri nu te grabi sa vorbesti: despre Dumnezeu, pana nu-ti intaresti credinta in El, despre pacatul altuia pana nu-l cunosti pe al tau si despre ziua de maine pana nu se lumineaza de ziua!"
poze cu noi si bebe
www.totsites.com/tot/stefan-baby" target="_blank">pagina de Stefanut(26.06.07)
de ce iubim bucurestiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuBubu spune:

Gradinita 191 Bucuresti

E la grupa mijlocie si la program prelungit. Prin urmare lunar: una bucata sapun ( vor sa treaca pe sapun lichid ca-i mai igienic), una bucata hartie igienica, un pachet servetele. Si sa nu uit 300 pahare plastic de unica folosinta pe semestru. Au un dozator- filtru de apa pe hol si au fost invatati cum sa puna apa rece si FIERBINTE in paharele. Ma uit mereu la manutele ei sa vad daca nu este oparita.
Si revin ; pentru rechizite, caiete tematice si jucarii ni s-au cerut 150 Ron, si vom vedea dupa aceea cat va mai fi nevoie.
Apoi profesorii de optionale sunt platiti cu cate 3 ron/ ora ( a cate 2 ore pe saptamana). Iar de la kinderul meu inca n-am inteles daca a facut vreuna.

Manu, mamica de Bubu atomic!

Mergi la inceput