educarea copiilor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Acum am vazut intrebarea.
Ba da, exista viata in afara religiei, iar eu sunt perfect de acord, ca in cazul ateismului, fiecare parinte ateu sa-si creasca copilul dupa convingerile lui. Dar...atunci botezul iese din tipar...si imi seamana cu: si cu draga si cu mandra...

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Ingrid...
Tu compari un ateu cu un credincios, adica, daca pentru un credincios credinta este ceva foarte important (poate cel mai important lucru din viata lui) pentru un ateu, lipsa de credinta e la fel de importanta? A explicat odata Xenocid foarte frumos, dar nu gasesc postul lui acum, ceva de genul ca pentru un crestin religia este cel mai important lucru iar pentru un ateu religia este la capitolul "si altele" la rand cu superstitia, vrajitoria, homeopatia etc.
Pentru mine in orice caz, alegerea mea fata de religie nu este mai importanta decat sentimentele mamei mele. Pentru mine botezul a fost un ceremonial oarecare (e drept ca m-am enervat in timpul moliftei si al botezului dar nu conteaza).
O sa ma fac ca nu observ remarca ta "si cu draga si cu mandra", ok?

O sa-i explic Carlei de ce am botezat-o... cat despre "apartine bisericii" ma abtin sa comentez. Pentru o actiune aleasa de altii, la o varsta la care nu ai nimic de spus gata, esti inregimentat?

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Pai si daca cineva apartine unei biserci, ce?
Poti sa apartii tuturor bisericilor din tara, sa fii botezat, pe rand, in fiecare manastire pe care o stii, ca este egal cu zero.
Nu apartenenta la o biserica te influenteaza in vreun fel.
Ceea ce conteaza, este ca omul respectiv sa apartina lui Dumnezeu. Constient ca asta vrea, sa apartina lui Dumnezeu.
In rest, un nume intr-o lista si ritualuri fara valoare.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

JG, n-o lua personal, remarca respectiva n-am spus-o cu rautate. Departe de mine gandul sa comentez ironic actiunile unora dintre parinti. Dar daca esti total impotriva unui lucru, mi se pare firesc sa mergi pana la capat cu convingerile.
Cat despre a fi inregimentat, ca este un act fara valoare, ai dreptate pana la un punct. Mie de ex., mi se pare natural ca alegand pt copilul meu de mic o anumita religie sa o si duc mai departe. Altfel il lasam nebotezat (am dat mai sus ex. cu prietena mea).
Ma rog, la tine iese din tipar, atata vreme cat si-a dorit mama ta botezul. Dar sunt multi parinti care isi boteaza copii sub tot felul de pretexte, ei fiind de fapt atei. Si am sa continui cu exemplul cu prietena mea, care a devenit atee si ea si sotzul ei si nu vroia sa-si boteze copilul. Ca la 4 luni ale fetitzei, sa vina si sa-mi planga ca totusi, chiar daca nu crede in Dumnezeu, e mai bine pt copil...
Mi se pare cam pervers acest mod de a gandi.
Denizel, sunt de acord cu tine, dar si cu ce a scris Diana 21. .

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Prietena ta nu e atee probabil are un moment de revolta, ceva...
Uite, in legatura cu botezul in mod special, sunt deranjata de semnificatia acestuia (in BO): daca un copil moare nebotezat, nu merge in rai. Din care inteleg ca de fapt impartirea pe grupe (care unde merge, in rai sau iad) nu are legatura cu cat e omul de corect, bun, pur ci daca s-au respectat regulile. Nici macar nu are importanta daca el personal a respectat regulile in cazul acesta, ci e lasat pe mama parintilor. Nu e nedrept? Ce legatura are asta cu o "dreapta judecata"?

Eu nu sunt "total impotiva" Ingrid, ar insemna ceva sentimente, ceva implicare. Nu are atata importanta. Uneori ma aprind sa combat niste lucuri care ma revolta (pozitia femeii, de ex.)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by J G

Prietena ta nu e atee probabil are un moment de revolta, ceva...
Uite, in legatura cu botezul in mod special, sunt deranjata de semnificatia acestuia (in BO): daca un copil moare nebotezat, nu merge in rai. Din care inteleg ca de fapt impartirea pe grupe (care unde merge, in rai sau iad) nu are legatura cu cat e omul de corect, bun, pur ci daca s-au respectat regulile. Nici macar nu are importanta daca el personal a respectat regulile in cazul acesta, ci e lasat pe mama parintilor. Nu e nedrept? Ce legatura are asta cu o "dreapta judecata"?

Eu nu sunt "total impotiva" Ingrid, ar insemna ceva sentimente, ceva implicare. Nu are atata importanta. Uneori ma aprind sa combat niste lucuri care ma revolta (pozitia femeii, de ex.)

Ah, ah, aici si eu sunt cu nervii, ma cam lasa ratiunea cand citesc ce a spus Diana21: ca o lauza n-are voie in biserica, ca la Cm iar n-are voie, ca in altar doar barbatii intra etc. Nici mie nu-mi place de ex. ce ai spus despre bebelusii nebotezati ce nu merg in rai. Uite, eu chestia asta n-o cred, sa-mi vina toata ortodoximea in cap. Si ar mai fi exemple in regulamentele BOR.
Cat despre prietena mea, te asigur ca ea nu crede in Dumnezeu sau cel putin asa sustine...dar cand nu putea avea copii, s-a dus de Pasti la biserica, si-a luat lumanare, s-a rugat...iacata dupa cateva luni a venit si bebele. Dar, in fine, treaba ei ce doreste sa creada sau sa-i faca pe altii sa creada. Eu sunt mahnita, pt ca sunt nasa de botez a ei si am incercat s-o conving ca exista Dumnezeu, dar mi-o taia scurt: nu merg la biserica, nu cred, m-am botezat doar asa.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Fugim de credinta, de Dumnezeu, de biserica, de popi... etc..
Si totusi...

Mergem la biserica cand ne BOTEZAM , cand ne CASATORIM si in mod inevitabil... cand MURIM.

Pai daca tot nu va trebuie credinta, Dumnezeu si ce mai deriva din acestea... ce mai cautati la aceste "evenimente mondene"?

Si ca sa raspund la subiect...
Da, imi voi creste copilul in spiritul credintei in Dumnezeu si sper ca el sa fie un bun crestin, intelept si iubitor.

Ceea ce nu inteleg multi dintre noi si chiar si dintre cei care merg la biserica este ca a fi un bun crestin nu este suficient sa te rog la toti sfintii de prin biserici ci sa te implici in viata sociala, sa ii ajuti pe cei din jurul tau.

Imi doresc INTELEPCIUNE iar voua va doresc... ceea ce va doriti voi!

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

teolinda, multi merg la biserica la botez si la nunta - pt ca asa e obiceiul, fara sa creada prea mult, sau poate chiar de loc. Cat despre inmormantare, din cate stiu, in afara de obicei - traditie, nici nu poti sa fii ingropat in cimitir daca nu se face slujba. Ar mai fi varianta la marginea drumului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccn05 spune:

Dupa ce am citit cate ceva pe aici constat ca fiecare percepe credinta prin prisma propriilor experiente de viata, a educatiei si a modelului pe care i l-a oferit familia in care a crescut. Ceea ce pentru unii inseamna practici pioase pentru altul nu inseamna decat niste ritualuri lipsite de viata. Cred ca Dumnezeu poate fi pentru unii doar o carja in timp ce pentru altii este un prieten. Personal imi place sa vorbesc cu Dumnezeu. Nu o fac doar atunci and am nevoie de ajutor ci in fiecare zi, in lucrurile pe care le fac. In educatia copilului meu credinta ocupa un loc foarte important pentru ca, in primul rand, eu insami ma rog pentru el si pentru mine, ca sa am intelepciune sa il cresc. Inca nu intelege ceea ce ii spun, dar ii mai citecs uneori din Biblie. Ma preocupa foarte mult sa stiu care sunt lucrurile care fac o diferenta intre oamenii cu adevar mari si cei mediocri. Imi doresc pentru copilul meu o viata la inaltime. Cand spun asta ma refer la o viata decenta, morala. Stiu din propria experienta ca relatia cu Dumnezeu te intareste pentru a trai in felul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

ccn05,

Mergi la inceput